🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

15.06.2021 4 min lukuaika


15.6.2021

3 vinkkiä vibraattorin valintaan - mitä kannattaa ottaa huomioon ja miksi sen oikean vibraattorin löytyminen on tärkeää?

Tässä artikkelissa seksuaaliterapeutti Mippi Vuorikoski jakaa ajatuksia seksileluista ja vinkkaa mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota niitä hankkiessa.

Kirjoittaja | Mippi Vuorikoski. Kuvat | Biodelly.

Se eka kerta seksivälineostoksilla.

Muistan todella selvästi sen fiiliksen, kun kävin ostamassa ensimmäisen seksileluni.

Olin nuori nainen ja autuaan tietoinen siitä, että KAIKKI muut samanikäiset ympärilläni tuntuivat olevan seksuaalisia olentoja…paitsi minä. Eihän se oikeasti niin ollut, mutta dramaattisten ja alati toisiin itseään vertaavien silmälasien takaa se näytti siltä. Halusin lyödä vetoa bestikseni kanssa siitä, että uskaltaisinko mennä seksikauppaan ja ostaa itselleni dildon. Nimenomaan dildon!

Siinä kohtaa minulla ei ollut käsitystäkään siitä, että esimerkiksi klitorisvibraattori voisi olla parempi vaihtoehto. Bestis suostui ystävällisesti, selvästi koko juttu oli minulle merkittävämpi kuin hänelle.

Marssimme ensimmäisen tilaisuuden tullen Tampereella sijaitsevaan legendaariseen seksitarvikeliikkeeseen, joka oli raikas ja erityisesti naisille suunnattu. Harvinaista herkkua 2000-luvun vaihteessa. Muistan valinneeni hikoillen hyllyltä ensimmäisen suht ookoolta (ei penikseltä) näyttävän vekottimen - hupaisan porkkanan! Sitten panikoineeni kassalla ja kavahtaneeni, kun myyjä ystävällisesti ehdotti minulle liukkarin hankkimista dildon kanssa.

Kieltäydyin, maksoin hieman yli kymmenen euroa kuivasta kumiporkkanasta, menin kotiin ja petyin pahasti yrittäessäni löytää nautintoa ja imagoani Sinkkuelämää -tyylisenä maailmannaisena sen parissa. Ei tuntunut miltään. Päätin luovuttaa ja pakkasin feikkivihanneksen vanhaan penaaliin. Roskiin se päätyi paria kuukautta myöhemmin.

Pitkä matka on tultu tästä ensimmäisestä kokemusta omaan kehoon ja seksuaalisuuteen tutustuessa. Nykyään neuvon ihmisiä työkseni seksuaalisen nautinnon löytämisen suhteen. Nuori minä ei olisi osannut kuvitellakaan tällaista vaihtoehtoa, mutta olisi takuulla tyytyväinen tietäessään, että asia on näin.

Halusin sen kunniaksi kirjoittaa muutaman kysymyksen ja vastauksen erityisesti sinulle, joka olet ehkä hankkimassa ensimmäistä seksileluasi tai tutustumassa aiheeseen lisää.Ajattelitko ostaa seksilelun, mutta et tiedä millainen hankinta olisi paras vaihtoehto. Näistä vastauksista ja vinkeistä saat hyödyllistä apua.


1. Tekisi mieli lähteä leluostoksille, mutta valikoimaa on ihan valtavasti!! Entä jos ei yhtään tiedä, että minkälaisesta lelusta kannattaisi lähteä liikkeelle?

Tällöin kannattaa valita sellainen lelu, joka on mahdollisimman monikäyttöinen Tällainen lelu sopii erilaisiin leikkeihin yksin ja yhdessä ja sitä voi käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti, eli stimuloimassa klitorista värinätoiminnollaan sekä sisäisesti vaginassa - värinän kanssa tai ilman.

Vinkki 1

Biodellyn valikoimista löydät Je Joue merkin Uman sekä Iroha Tengan Minamon, jotka palvelevat juuri mainituilla tavoilla nautintoasi!


2. Jos ei erityisesti nauti yhdynnästä, niin kannattaako ollenkaan hankkia penetroivaa eli vaginassa sisäisesti käytettävää lelua?

Näkisin, että jokaisella vaginan omistajalla on mahdollisuus löytää nautinto myös vaginasta, ei pelkästään klitoriksen seudulta. Monelle vaginan seinämän herkulliset nautintopisteet eivät ole tuttuja siksi, että ne vaativat usein enemmän aikaa, tutkimista, voimakkaampaa kiihottuneisuuden tasoa ja ehkä jopa teknistä tietoa omasta anatomiasta “aktivoituakseen”.

Nämä ihanat tuntemukset, esimerkiksi nautinto ja orgasmit g-pisteen sekä kohdunkaulan stimuloinnin kautta koettuna, voivat joskus löytyä itsetyydytyksen kautta helpoiten. Ymmärrys siitä, minkälainen penetroiva kosketus tuntuu parhaalta, mikä asento mahdollistaa voimakkaimman nautinnon sekä oman kehon herkkä kuunteleminen siinä, että MILLOIN keho on valmis ja halukas penetraatioon, on todella tärkeää!

Lelujen lisäksi omat tai kumppanin sormet voivat olla loistava keino löytää herkullisia kohtia. Moni yllättyy siitä, miten voimakkaasta paineesta ja hankauksesta esimerkiksi g-pisteeksi kutsuttu alue pitää. Siksi leluilla voi löytää itse jotain sellaista, mikä ei ole aiemmin ollut mahdollista. Hyvä uutinen on se, että vagina tosiaan voi alkaa aktivoitumaan ja herkistymään harjoittelun ja lempeän tutkimisen seurauksena niin, että penetraatiosta tuleva nautinto alkaa löytymään helpommin myös kumppaniseksissä.

Vinkki 2

Stimuloi klitoriksen aluetta värisevällä lelulla tai vaikka käsilläsi samalla, kun etsit toisella lelulla ihania kohtia vaginasi sisältä! Klitoriksen samanaikainen stimulointi vahvistaa nautintoa ja auttaa kehoa rentoutumaan, mikä on tärkeää penetraationautinnon kannalta. Muistathan myös, että minkäänlaisesta penetraatiosta ei tarvitse nauttia ollenkaan! Seksi voi olla paljon paljon paljon enemmän kaikkea muuta kosketusta ja kiihottamista, kuin silkkaa yhdynnässä olemista!

Jos haluat käyttää klitoriksen stimuloimiseen, suosittelen Mimi Soft -klitorisvibraattorin värinää yhdessä sisäisesti käytettävän Uma -vibraattorin kanssa.3. Miksi lelujen hinnat vaihtelevat niin paljon?

Hinta määrittyy käytettyjen materiaalien laadun ja teknologisten ominaisuuksien mukaan. Halvimmat vibraattorit toimivat paristoilla ja ovat tyypillisesti muovia tai silikonia, mutta ei useinkaan kovin laadukasta sellaista. Kalliimmissa leluissa materiaali on usein ns. medical grade silikonia, joka on laadukas ja kehoturvallinen. Laadukas materiaali auttaa myös lelua pysymään parempana pidempään. Tällöin säästää rahaa ja luontoa.

 

Värinällä on väliä

Laadukkaammat merkit tarjoavat myös monesti takuun tuotteillensa. Värisevien lelujen moottori on yleensä sellainen, joka tekee värinästä paljon “matalamman” ja syvemmälle kudoksiin menevän. Halvoissa patterivärisijöissä tunne jää monesti todella pinnalliseksi ja saattaa jopa tuntua puuduttavan ihon pintaa. Se ei ole vaarallista, yleensä nopeasti ohimenevää, mutta tuntuu vähän hölmöltä. Myös tietotaito nautinnon ja anatomian tuntemuksessa on kalliimpien lelujen taustalla huikeaa!

Vinkki 3

Suurinta osaa laadukkaammista leluista voi käyttää myös vedessä! Tsekkaa tämä kuitenkin ennen paljuun pulahtamista lelusi tiedoista.

Toivottavasti näistä ajatuksista ja vinkeistä oli sinulle apua! Olethan yhteydessä Biodellyyn, mikäli mieleesi pujahtaa mitä tahansa teemaan liittyen.

 

Ihania kesäfiiliksiä yksin ja yhdessä, palataan palstalle taas elokuussa nautinnon äärelle.

 

Mippi

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Kirjoittaja

Mippi Vuorikoski

Mippi Vuorikoski on luonnonkosmetiikkaa rakastava ihmissuhde- ja vuorovaikutusasiantuntija, ratkaisukeskeinen terapeutti sekä seksuaalineuvoja, joka työskentelee Sexpon Ihmissuhdeterapiakeskuksessa yksilöiden ja pariskuntien kanssa. Mippi kirjoittaa kuukausittain artikkeleja ja tuottaa Instagram sisältöä seksuaaliseen hyvinvointiin liittyen omien somekanavien lisäksi nyt myös Biodellyn alla.


Tutustu Mippiin lisää: www.mippivuorikoski.com
Instagram: @mippivuorikoski