🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

12.05.2019 6 min lukuaika

Tervetuloa aurinko!

Perinteisen vappusään jälkeen aurinko suorastaan suukottelee meitä, toivotaan niin. Tuoksuva kesä on vielä edessä, mikä saa olon onnelliseksi. Kesä tuu jo!

Upea aurinko on kiva juttu, mutta varsinainen auringossa loikoilu ja ihon ruskettaminen on yhtä mennyttä kuin talven lumi. Varauksettoman auringon palvonnan sijasta suosittelemme ihon altistamista auringolle tietoisesti eli vain hetken kerrallaan ja aina pätevän aurinkosuojatuotteen kanssa. Auringon kanssa ei leikitä maybe beibiä, koska sen haittavaikutukset iholle ovat moninaiset. 

UV-säteily varjostaa auringon ihanaa valoa

Aurinkoon tottumattomalle iholle kevään aurinko on tolkuttoman katala. Talven jälkeen iho on herkkis. Kesän helteellä ihanasti viipottava tuuli saattaa huijata vilvoittavalla vaikutuksellaan, vaikka samalla veden päältä auringon heijasteet triplaavat kärvähtämisen varaan. Sellainen lopputulos sopii vegenakille, ei sinun ihollesi.

Iho kuivuu, vaurioituu ja vanhenee ennen aikaisesti etenkin palamisen vaikutuksesta. Jopa pilvisellä säällä aurinko onnistuu pujottamaan säteilevät teränsä iholle ja luomaan mahdollisia ihomuutoksia ilman tehokkaasti suojaavaa aurinkosuojaa. 

Voimakkaan UV-säteilyn vuoksi iho kuin iho tarvitsee suojaavaa tukea fysikaalisesta aurinkosuojasta. Iho aktivoituu myös omalla suojamekanismilla altistuessaan auringolle, mutta ihon oma luontainen suojamekanismi ei riitä suojaamaan itseään, siksi aurinkosuoja on tarpeen ihan kaikille ihmisille. 

Aurinkosuojalla parasta iholle, muttei tarpeeksi

Aurinkokylpyyn ei aurinkosuojatuotteiden kanssakaan voi täysin huoletta heittäytyä, koska täysin edes markkinoiden parhaat aurinkosuojat eivät kykene täysin varjelemaan ihoa herkistymiseltä, melanoomalta eikä ennenaikaiselta vanhenemiselta, joihin vaikuttaa niin moni muukin asia kuin auringon haittavaikutuksille altistuminen. 

Tällainen on leppoisan aurinkodiggarin resepti:
Fysikaalinen aurinkosuoja + lisäsuoja vaatteilla ja asusteilla + ihon hoitaminen = leppoisaa terveellistä ihanaa olemista auringossa. 

Tämä resepti pätee kaikille, mutta etenkin herkkäihoiset ja lapset saavat lisäturvaa muustakin suojautumisesta  ihon hyvinvointiin.

Auringossa oleilua ei tarvitse vältellä, sillä se antaa energiaa ja reilusti reipasta mieltä! 

Mikä on fysikaalinen aurinkosuoja?

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat fysikaalisia aurinkosuojia, joiden toiminta perustuu mineraalisuodattimiin, yleensä joko titaanidioksidia tai sinkkioksidia, jotka heijastavat tunkeilevat UV-säteet iholta, eivätkä imeydy ihoon. Markkinoiden parhaiden luonnonkosmetiikan aurinkosuojien muu koostumus kuitenkin imeytyy iholle, jolloin fysikaalisilla aurinkosuojilla on suojaavan vaikutuksen lisäksi myös hoitava ja happiradikaaleja neutralisoiva vaikutus iholle. Sen vuoksi korostamme Alga Maris -aurinkosuojatuotteiden laadukasta koostumusta, koska Alga Maris -aurinkosuojat sisältävät patentoitua superantioksidanttista Alga-Gorria® -uutetta. 

Mitä eroa on titaanioksidilla ja sinkkioksidilla? 

Titaanioksidipartikkelit ovat hieman pienempiä kuin sinkkioksidipartikkelit. Titaanioksidit kapseloidaan yleensä alumiinihydroksilla aurinkovoiteisiin. Titaanioksidi ei jätä valkoista pintaa iholle ja on siksi suositumpi kuin sinkkioksidipartikkelit, jotka taas antavat paremman suojan UVA-säteilylle. 

Mitä eroa on UVA ja UVB-säteilyllä? 

UV on lyhenne ultraviolettisäteilystä, joka on ihmisille näkymätöntä elektromagneettista säteilyä. Sen vaikutukset ovat molemmissa, hyvässä ja pahassa. UVA pääsee tunkeutumaan syvemmälle ihoon kuin UVB. UVA vaikuttaa olemassa olevaan pigmenttiin. UVB muodostaa uutta pigmenttiä ja paksuuntaa ihoa. UVB vaimenee ilmakehän otsonin, vesihöyryn, hapen ja hiilidioksidin ansiosta, mutta UVA ei juurikaan heikkene ilmakehässä. 

Iho ei unohda saamaansa UV-säteilyä, siksi siltä suojautuminen on tärkeää vauvasta vaariin. 

Mikä on SPF? 

SPF (Sun Protection Factor)- merkintä on yhtä kuin suojakerroin, joka kertoo kuinka kauan voit oleilla auringossa kuin vastaavasti ilman aurinkosuojaa eli esimerkiksi SPF30 tarkoittaa, ettää voit olla auringossa 30 kertaa pidempään. SPF on suojauksen vahvuus UVB-säteitä vastaan.

Fysikaaliset aurinkosuojat ovat tietoisesti järkevä valinta, koska ne suojaavat ihoa tehokkaasti ja turvallisesti. Lisäksi fysikaaliset aurinkosuojat suojaavat ihoa välittömästi iholle levittämisen jälkeen, toisin kuin tavanomainen aurinkosuoja, jonka vaikutus iholla alkaa vasta noin puoli tuntia levittämisen jälkeen. Fysikaalinen aurinkosuoja pysyy kertalevityksen jälkeen iholla siihen asti, kunnes päätät pestä sen pois. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojien käyttö on hieman erilaista kuin tavanomaisten, mutta pieni vaivannäkö on erittäin suuri ekoteko ja lopulta parasta myös ihollesi. 

Miten fysikaalinen ja kemiallinen aurinkosuoja eroaa toisistaan? 

Niiden toimintaperiaate on erilainen. Kemiallinen aurinkosuoja imee UV-säteilyä itseensä muuttaen sen lämpöenergiaksi. Tämän prosessin lisäksi tavanomainen aurinkosuoja imeytyy ihoon, mikä saattaa paitsi ärsyttää ihoa myös aiheuttaa hormonaalisia muutoksia. Kemiallinen aurinkosuoja voi sisältää mikromuovia ja niissä on sallittua käyttää nanokokoisia mineraalipartikkeleja, jotka pääsevät imeytymään ihosta elimistöön. Fysikaalinen aurinkosuoja ei sisällä mikromuovia eikä nanopartikkeleja, jotka ovat luonnonkosmetiikassa kiellettyjä. Voit pestä fysikaalisen aurinkosuojan pois iholtasi ja vähentää kemikaalikuormaasi.

Luonnonkosmetiikan tavoin fysikaalinen aurinkosuoja hoitaa aidosti ihoa, koska sen valmistuksessa ei ole sallittua käyttää esimerkiksi silikonia ja tmuita täyteaineita, joilla ei ole mitään ihonhoidollisia vaikutuksia. Valitsemalla fysikaalisen aurinkosuojan säästät rahaa, koska et maksa turhuuksista. 

Tiukat faktahommat: miksi valita luonnonkosmetiikkaa? 

1. Vieraissa maissa kituvat koralliriutat aurinkovoiteiden peitossa. Asiat voivat tuntua kaukaiselta, mutta yhtä kaikki, tämä sama ilmiö koskettaa myös lähivesistöjen ekosysteemiä. Itämeren rantakallioiden ei kuulu olla levän peittämiä, vaikka silmämme ovat siihen näkyyn tottuneet. Ei ole ihan sama mitä kesälomareissulla roudaa mukaan luontoon, sen vuoksi suosittelemme valitsemaan kaikessa kosmetiikassa ja kodin puhdistustuotteissa biohajoavaa luonnonkosmetiikkaa. 

2. Aurinkosuojalla saattaa olla myös vaikutuksia ihmisen itsensä hormonitasapainoon. Jotkin synteettiset merkit yhdistävät aurinkosuojiinsa sekä kemiallisia ja fysikaalisia suojia, mikä on puoliaskelta parempaan, mutta tietoisen kuluttajan tuntosarvia heiluttaa nanopartikkelien käyttö. Sertifioiduissa aurinkosuojissa titaanidioksidi -ja sinkkioksidiyhdisteet eivät ikinä ole nanopartikkelikoossa eivätkä imeydy ihoon. 

Aurinkosuojavoiteiden käyttö

Biodellyn valikoimasta löytyy laaja rebertuaari erilaisia aurinkosuojatuotteita, jotka ovat suunnattuja eri käyttötarkoituksiin, erilaisin koostumuksin ja myös lasten iholle. 

Mitä rasvaisempi aurinkosuojatuotteen koostumus on sitä paremmin tuote suojaa ihoa.

Fysikaalisen aurinkosuojan pääraaka-aine eli mineraalioksidit imeytyvät rasvaiseen koostumukseen paremmin, jolloin niiden vaikutus tehostuu. Tämän vuoksi monet fysikaaliset aurinkosuojatuotteetvalmistetaan laadukkaaseen rasvahappopitoiseen voidepohjaan, kuten valikoimamme ylpeys Alga Maris aurinkosuojat. Alga Maris aurinkosuojat ovat olleet markkinoilla pitkään, mikä tarkoittaa, että tuotekehittely ja testaus tuotteissa on pitkällistä työn tulosta. 

Näin suojat herkkää lasten ihoa auringolta parhaiten

Lasten iholle suositellaan aina voidemaista aurinkosuojaa ja mieluiten suojakertoimella SK50. Lasten aurinkovoiteet ovat vedenkestäviä ja hajusteettomia. Ne sopivat täydellisesti myös herkkäihoisille. Aurinkoon tottumatonta ihoa, lapsen herkkä iho ja luonnostaan hyvin vaalea ihoisten kannattaa alkaa totutella aurinkoon asteittain sekä suojautua vaatteilla ja asusteilla, kuten aiemmin tässä tekstissä jo mainittiin. 

Fysikaaliset aurinkosuojat suojaavat ihoa välittömästi levityksen jälkeen

Aurinkosuojavoidetta suositellaan levittämään iholle vähintään puoli tuntia ennen auringossa oleilua, mutta fysikaaliset aurinkosuojat ovat heti valmiita, joten ne eivät vaikutusaikaa tarvitse toimiakseen. Helppoa ja nopeaa! 

Aurinkosuojaa tulee lisätä parin tunnin välein ja tarpeen mukaan suhteessa mitä teet ja kuinka kauan oleilet auringossa sekä millainen on oman ihosi auringon sietokyky.  

Kosmetiikkadiggareille fysikaalisten aurinkosuojien käyttö on pala taivasta, nimittäin aurinkosuojatuotteita saa ja pitää läträtä iholle. Aikuisen ihmisen vartalon aurinkosuojaukseen kuluu aurinkosuojatuotetta noin kaksi ruokalusikallista. Kasvoille ja kaulalle reilu teelusikallinen.

Nämä asiat vaikuttavat aurinkosuojatuotteen suojakertoimen ja koostumuksen valintaan:

  • ihotyyppi, ikä ja sukupuoli (kuiva, ohut, rasvainen, paksu, vanha, nuori…)

  • ympäristö (kesä, talvi, kaupunki, saaristo, kotimaa, ulkomaa...)

Pari vinkkiä kuinka ylläpidät tasaista rusketusta ja peset fysikaalisen aurinkosuojan pois iholta:

1. Pidempään auringossa oleillessa ja ihon sille altistuessa sekä kesän edetessä vartalon hoitoon tulee kiinnittää huomiota, koska ihon kuoriminen ja vartalovoiteiden käyttö pitää ihon joustavan kimmoisana, vahvana ja auttaa päivettynyttä ihoa säilymään pidempään ja tasaisena sävynä iholla.

2. Fysikaaliset aurinkosuojattulee puhdistaa iholta huolellisesti käytön jälkeen. Tähän saippuaton vartalonpuhdistusaine on mitä hellin suihkukaveri tai kasvoille puhdistusöljy + konjac-sieni tai kunnon kaksoispuhdistus (puhdistusöljy + puhdistusvaahto). 

ALGA MARIS ON AURINKODIGGARIN VALINTA NUMERO YKSI

Alga Maris- aurinkosuojatuotteet on fysikaalisesti suojaava aurinkotuotesarja. Tuotesarjasta löytyy Alga Maris tuotteet voiteet kasvoille ja vartalolle ja myös huulille. Lasten iholle on oma tuotelinja, jota suositellaan myös herkästi aurinkoon reagoiville ihoille. 

Algamaris aurinkosuojien voidepohja on ihoa hellivä. Se auttaa ihoa pysymään elastisena ja vastustuskykyisenä 100% luomutuotettujen kasviöljyjen avulla, sekä punalevästä uutetun alla-gorrin ansiosta, joka on muuten aikamoinen antioksidanttipommi. Sen sanotaan olevan 5X antioksidanttipitoisempi kuin C-vitamiini. Antioksidantteja iho tarvitsee auringon haittavaikutuksilta suojautumiseen.

Alga Maris- aurinkosuojatuotteet ovat tunnettuja miellyttävistä tuotekoostumuksista. Fysikaalisia aurinkosuojia on parjattu siitä, että niiden käyttö esteettisistä syistä on ikävää eli ne jättävät iholle valkoisen pinnan ja aurinkosuojan imeyttäminen iholle vie aikaa. Me Biodellyssä olemme sitä mieltä, että tämä on fysikaalisen aurinkosuojan ainoa miinus ja isossa kuvassa tarkasteltuna erittäin pieni ongelma, koska fysikaalinen aurinkosuoja levittyy hyvin hoidetulle vartalon iholle kuin unelma, jolloin mineraalisuodattimen valkoisuus häivyttyy iholle. Valkoisesta pinnasta on myös hyötyä, koska sen avulla voit nähdä mihin kohtaan voidetta tarvitaan ja missä sitä jo on. 

Alga Maris- aurinkotuotteet kestävät jonkin verran vettä, mutta vedessä lillumisen jälkeen kannattaa aurinkosuojaa aina lisätä. Voide on sprayta kestävämpi vaihtoehto vesileikeissä. 

Fysikaaliset aurinkosuojat pestään aina pois iholta, jonka jälkeen iho kosteutetaan vartalovoiteella. 

Neljä lemppari Alga Maris -aurinkosuojaa. Näitä aurinkosuojia käytetään eniten

Alga Maris on ekosertifikoitu (Ecocert). 

Aurinkosuojaspray SK30 ja SK50 

Alga Maris -aurinkosuojasprayt ovat Biodellyn myydyimmät aurinkosuojatuotteet. Niiden suosio ja niistä saamamme palaute perustuu spraytuotteiden koostumukseen ja käytettävyyteen - riittoisia ja helppo levittää. Sprayn koostumus on emulsioimainen eli ohut, joten mikäli ihosi on helppo punoittamaan ja ärtymään auringossa niin valitse silloin Alga Maris-aurinkotuotesarjan voidemainen versio. Monet käyttävät aurinkosuojasprayta- ja voidetta vaihdellen ja päällekäin iholla.

Aurinkosuojaspray SK30 tuoksuu raikkaalle kookokselle. Tuoksusta syntyy mielikuva laakeasta hiekkarannasta ja lämmön laiskistaman tuulen lätinä palmuissa.

Aurinkosuojaspray SK50  on hajusteeton eli tuoksuu ainoastaan tuotteen raaka-aineille. Hajustettomassa luonnonkosmetiikassa on aina puhtauden viba.

Sävyttävä aurinkosuojavoide kasvoille SK30 

Alga Maris sävyttävä aurinkosuojavoide on suosikki. Sävyttävä aurinkosuoja sisältää rauhoittavaa kamomillaa ja kosteuttavaa luomuglyseriinia sekä reilun annoksen antioksidantteja. 

Olemme kuulleet asiakkailtamme, että monet käyttävät tätä sävyttävää aurinkosuojaa meikkipohjan tavoin ja ympäri vuoden. Aurinkosuojavoide nimittäin suojaa ihoa myös ruutujen haitalliselta valolta. 

Sävyttävää aurinkosuojavoidetta on 3 erilaista sävyä: ivory, beige ja golden. Ivory on uusi sävy ja sopii monille vaalea ihoisille. Beige on neutraali sävy ja sopii useimmille. Golden taas jo päivettyneille tyypeille.

Alga Maris After Sun 

Alga Maris after sun hoitaa ihoa auringossa oleilun jälkeen. Raikas ja rauhoittava geelimäinen after sun sisältää aloe veraa, karitevoita, antioksidanttista ruskeaa levää sekä ihoa viilentävää bisabollista, jotka auttavat ihoa palautumaan. 

Voit käyttää after sun- kosteusemulsiota heti sheivaamisen jälkeen, iho rauhoittuu ja pienet punaiset pilkut minimoituvat. 

 

 

 

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi