0

Ostoskorisi on tyhjä

12.05.2019 5 min lukuaika

Tervetuloa aurinko!

Olisikohan keväisen vuorokauden sisäiset sekavat säänvaihtelut jo takana? Eteläisessä Suomessa ainakin tuntuu kovin lämpimältä ja uuden ajanjakson alkamiselta. Tuoksuva kesä edessä ja sen mukanaan tuoma valo, vau! 

Tuntuuko sinustakin siltä, että varsinainen auringossa oleilu ja ihon ruskettaminen on so last season. Auringon palvonnan sijaan suositaan ihon altistamista auringolle tietoisesti eli vain vähän aikaa kerrallaan sekä pätevän aurinkosuojauksen kanssa. Aurinkosuojatuotteiden kanssa ei leikitä maybe beibiä, koska nykypäivän meno ja otsonikerroksen olemattomuus vaatii ihon suojauksen.

Aurinko vaanii kaikkialla. Kevät on aurinkoon tottumattomalle iholle kavala, jos herkkä iho altistuu auringolle liikaa kerralla. Kesällä viilentävä tuuli saattaa huijata ja ihanasti veden päällä kimmeltävä auringon valo tuplaa ihon kärventymisen ja kuivumisen ilman aurinkosuojaa. Aurinko heijastaa tehoaan myös lumiselta hangelta. Jopa pilvisellä säällä aurinko onnistuu pujottamaan säteilevät teränsä iholle ja luomaan mahdollisia ihomuutoksia ilman aurinkosuojaa. 

Auringonpaiste on ihana asia, mutta voimakkaan UV-säteilyn vuoksi iho kuin iho tarvitsee suojaavaa tukea fysikaalisesta aurinkosuojasta. Iho aktivoituu myös omalla suojamekanismilla altistuessaan auringolle, mutta ihon oma luontainen suojamekanismi ei riitä suojaamaan itseään, siksi aurinkosuoja on olennainen osa myös kosmetiikkaminimalistin repertuaaria. 

Autuaan holtittomasti ei silti suojauksen kanssa kannata aurinkokylvyssä kelliä, sillä täysin yksinään ei edes markkinoiden parhaat aurinkosuojat kykene varjelemaan ihoa herkistymiseltä, melanoomalta eikä ennenaikaiselta vanhenemiselta, joihin vaikuttaa niin moni muukin asia kuin auringon haittavaikutuksille altistuminen. 

Hyvä suojaus aurinkosuojatuotteilla + vaatteilla ja asusteilla + ihon hoitaminen = leppoisaa terveellistä ihanaa olemista auringossa. Tämä pätee kaikille, mutta etenkin herkkäihoiset ja lapset saavat lisäturvaa tällä kaavalla ihon hyvinvointiin.

Auringossa oleilua ei tarvitse vältellä, sillä se antaa energiaa ja reilusti reipasta mieltä! 

Fysikaalinen aurinkosuoja 

Fysikaalisen aurinkosuojan teho perustuu sen sisältämiin mineraalisuodattimiin. Titaanidioksidit ja sinkkioksidit ovat mikropigmenttejä, jotka suojaavat ihoa UVA- ja UVB- säteilyltä heijastamalla auringonsäteet pois ihon pinnasta. Aidot luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ja UV-suodattimet ovat turvallisia ja hyvin siedettyjä. Ne eivät keräänny ihoon kemiallisen suojan tavoin haitaten ihon luonnollista toimintaa. Aurinkosuojatuotteiden oikea valinta löytyy luonnonkosmetiikan puolelta, koska ns. tavalliset aurinkosuojat sisältävät ainesosia, jotka ovat tutkitusti haitallisia sekä ihmiselle että ympäristölle. Näin jyrkkä erottelu on epätyypillinen meillä Biodellyssä, mutta aurinkosuojien kohdalla yleisesti ollaan jo melko tietoisia, koska tuotteita on tutkittu ja fysikaalisten aurinkosuojien puolesta puhuminen on perusteltua. Nykyajassa etenkin aina kosmetiikkavalintaa tehdessä, kun valinnan mahdollisuus on, tulisi olla mukana laajempi järki ja tieto.  

Vieraiden maiden rannat täyttyvät muovista. Muissa maissa jossakin kituvat koralliriutat aurinkovoiteiden peitossa. Asiat voivat tuntua kaukaiselta, mutta yhtä kaikki, tämä koskettaa myös lähivesistöjen ekosysteemiä.

Aurinkosuojalla saattaa olla myös vaikutuksia ihmisen itsensä hormonitasapainoon. Jotkin synteettiset merkit yhdistävät aurinkosuojiinsa sekä kemiallisia ja fysikaalisia suojia, mikä on puoliaskelta parempaan, mutta tietoisen kuluttajan tuntosarvia heiluttaa nanopartikkelien käyttö, joka tietysti sekin on mielipiteitä jakava ja kysymyksiä herättävä asia.  

Aurinkosuojavoiteiden käyttö

Kauniin tasaisen rusketuksen toivossa ei kannata turvautua matalaan suojakertoimeen. Kestävän lopputuloksen tulet saamaan myös korkeammalla aurinkosuojakertoimella, vaikka homma saattaa edetä vähän hitaammin, mutta mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa. 

Aurinkosuojatuotteita on Biodellyn valikoimassa laajasti erilaisia koostumuksia, joita sopivat eri käyttötarkoituksiin ja erilaisille ihotyypeille sekä aurinkosuojia voi kerrostaa. Aurinkosuojaa valitessa tämä on helppo muistaa: mitä rasvaisempi koostumus sitä paremmin tuote suojaa ihoa. Fysikaalisen aurinkosuojan pääraaka-aine eli mineraalioksidit imeytyvät rasvaiseen koostumukseen paremmin, jolloin niiden vaikutus tehostuu. Tämän vuoksi monet fysikaaliset aurinkosuojatuotteetvalmistetaan laadukkaaseen rasvahappopitoiseen voidepohjaan, kuten valikoimamme ylpeys - Alga Maris aurinkosuojat

Lasten iholle suositellaan aina voidemaista aurinkosuojaa ja mieluiten suojakertoimella SK50. Lasten aurinkovoiteet ovat vedenkestäviä ja hajusteettomia. Ne sopivat täydellisesti myös herkkäihoisille. Aurinkoon tottumatonta ihoa, lapsen herkkä iho ja luonnostaan hyvin vaalea ihoisten kannattaa alkaa totutella aurinkoon asteittain sekä suojautua vaatteilla ja asusteilla. 

Aurinkosuojavoidetta suositellaan levittämään iholle vähintään puoli tuntia ennen auringossa oleilua, mutta fysikaaliset aurinkosuojat ovat ns. heti valmiita, joten ne eivät vaikutusaikaa tarvitse toimiakseen. Helppoa ja nopeaa! Aurinkosuojaa tulee lisätä parin tunnin välein ja tarpeen mukaan suhteessa mitä teet ja kuinka kauan oleilet auringossa sekä millainen on oman ihosi auringon sietokyky.  

Suomessa aurinkovoiteiden käyttö mielletään kausituotteeksi eli tarpeellisiksi loma-ajalle, vaikka ihon suojaaminen on olennaista kaikkina aikoina ja monissa eri olosuhteissa. No niin, tämähän on asiaa jota kävimme läpi jo kirjoituksen alussa, vaanivan auringon osuudessa. ^^ 

Kosmetiikkadiggareille ilouutinen, koska aurinkosuojatuotteita saa (ja pitää) läträtä. Koko vartalon aurinkosuojaukseen kuluu aurinkosuojatuotetta noin kaksi ruokalusikallista. Kasvoille ja kaulalle reilu teelusikallinen.

Aurinkovoide koostumuksen ja suojakertoimen valintaan vaikuttaa:

  • ihotyyppi, ikä ja sukupuoli (kuiva, ohut, rasvainen, paksu, vanha, nuori…)

  • ympäristö (kesä, talvi, kaupunki, saaristo, kotimaa, ulkomaa...)

Muita muistiinpanoja aurinkotuotteiden käytön kanssa:

1. Pidempään auringossa oleillessa ja ihon sille altistuessa sekä kesän edetessä vartalon hoitoon tulee kiinnittää huomiota, koska ihon kuoriminen ja vartalovoiteiden käyttö pitää ihon joustavan kimmoisana, vahvana ja auttaa päivettynyttä ihoa säilymään pidempään ja tasaisena sävynä iholla.

2. Fysikaaliset aurinkosuojattulee puhdistaa iholta huolellisesti käytön jälkeen. Tähän saippuaton vartalonpuhdistusaine on mitä hellin suihkukaveri tai kasvoille puhdistusöljy + konjac-sieni tai kunnon kaksoispuhdistus (puhdistusöljy + puhdistusvaahto). 

ALGA MARIS: AURINKODIGGARIN VALINTA NUMERO YKSI

Alga Maris- aurinkosuojatuotteet on fysikaalisesti suojaava aurinkotuotesarja. Tuotesarjasta löytyy Alga Maris tuotteet voiteet kasvoille ja vartalolle, huulia unohtamatta. Myös lasten iholle on oma tuotelinja, jota suositellaan myös "eritysherkkäihoisille".  Algamaris aurinkosuojien voidepohja on ihoa hellivä. Se auttaa ihoa pysymään elastisena ja vastustuskykyisenä 100% luomutuotettujen kasviöljyjen avulla, sekä punalevästä uutetun alla-gorrin ansiosta, joka on muuten aikamoinen antioksidanttipommi!

Alga Maris aurinkosuojat ovat tutkittua, turvallista ja tehokasta sekä helppokäyttöistä  luonnonkosmetiikkaa

Aurinkosuojatuotteet suojaavat ja hoitavat ihoa.

Alga Maris aurinkosuojat sisältävät patentoidun alla-gorris punaleväyhdisteen, joka suojaa ja uudistaa ihoa. Sen sanotaan olevan 5X antioksidanttipitoisempi kuin C-vitamiini. Antioksidantteja iho tarvitsee auringon haittavaikutuksilta suojautumiseen.

Alga Maris- aurinkosuojatuotteet ovat tunnettuja miellyttävistä tuotekoostumuksista ja niiden tuntumasta iholla. Fysikaalisia aurinkosuojia on parjattu siitä, että niiden käyttö esteettisistä syistä on ikävä käyttää eli ne jättävät iholle valkoisen pinnan ja aurinkosuojan imeyttäminen iholle vie aikaa. Alga Maris on omassa tuotekehityksessä onnistunut hävittämään tämän ongelman tyystin. Alga Maris- aurinkotuotteet ovat myös tahraamattomia, joten voit hulahtaa vaatteisiin sukkelasti voiteiden levityksen jälkeen.

Alga Maris- aurinkotuotteet kestävät jonkin verran vettä, mutta vedessä lillumisen jälkeen kannattaa aurinkosuojaa aina lisätä. Voide on sprayta kestävämpi vaihtoehto vesileikeissä. 

Kaikki tuotteet ovat ekosertifikoitu (Ecocert).

Aurinkosuojaspray SK30 ja SK50 

ovat kumpikin suosituimmat aurinkosuojatuotteet Biodellyssä. Niiden saama suosio ja palaute perustuu koostumukseen, joka on riittoisa ja helppo levittää iholle. Sprayn koostumus on emulsioimainen eli ohut, joten mikäli ihosi on helppo punoittamaan ja ärtymään auringossa niin valitse silloin Alga Maris-aurinkotuotesarjan voidemainen versio. Monet käyttävät aurinkosuojasprayta- ja voidetta vaihdellen ja päällekäin iholla. Aurinkosuojaspray SK30 tuoksuu raikkaalle kookokselle, josta saa mielleyhtymän hiekkarantaan ja lämmön laiskistaman tuulen lätinän palmuissa. Kontrastit on kivoja, joten kokeilepa tätä mielikuvaa tuoksuvan aurinkosprayn kera viimaisessa pakkasessa. Alga Maris- aurinkosuojat sopivat tuoksuherkille. SK50  tuotelinja on hajusteeton ja hypoallergeeninen.Aurinkosuojaspray SK50 tuoksuu ainoastaan tuotteen raaka-aineille, puhdas tuoksu. 

Sävyttävä aurinkosuojavoide kasvoille SK30 

on suosikki, koska kukapa ei halua helpotusta arkeen ja valitse sitä silloin, kun se on näin helposti saatavilla. Asia on nimittäin sillä tavalla, että Alga Maris sävyttävän aurinkosuojavoiteen kanssa et tarvitse välttämättä edes muuta meikkipohjaa tai puuteria. Se on sellaisenaan iholla just hyvä! 

Sävyttävää aurinkosuojavoidetta on 3 erilaista sävyä: ivory, beige ja golden. Ivory on uusi sävy ja sopii monille vaalea ihoisille. Beige on neutraali sävy ja sopii useimmille. Golden taas jo päivettyneille tyypeille.

Sävyttävä aurinkosuoja sisältää rauhoittavaa kamomillaa ja kosteuttavaa luomuglyseriinia sekä reilun annoksen antioksidantteja. 

Alga Maris After Sun 

eli ihoa hoitava voide auringonoton jälkeen sisältää aloe veraa, karitevoita, antioksidanttista ruskeaa levää sekä ihoa viilentävää bisabollista. Geelimäinen koostumus rauhoittaa ihoa nopeasti. Ei kannata unohtaa after sun-tuotteen merkitystä, sillä sen sisältämät rauhoittavat ja ihoa korjaavat ainesosat auttavat ihoa välittömästi palautumaan aurinkokylvyn jälkeen.

After sun- kosteusemulsio raikastaa ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti, kun levität after sun-tuotetta heti sheivaamisen jälkeen minimoit mahdollisen ihon pilkuttumisen. 

Alga Maris- aurinkosuojatuotevalikoimaan on lisätty myös kaivattu uutuus eli itseruskettava voide kasvoille ja vartalolle. Oletko jo kokeillut? 

Jos et, niin nyt on mainio mahdollisuus kokeilla Alga Maris aurinkosuojia. Tarjoamme -20% koko tuotesarjasta 7.5 - 14.5.2020. Käytä etukoodia SUNNYVIBES 🍓

Aurinkoa! 

--

Alga Maris on ranskalainen luonnonkosmetiikan tuotesarja. Tuotteiden pakkauksista ja tuoksuista tulee väistämättä mieleen ranta-asut 1900-luvun alkuaikoina, aurinkovarjot ja Riviera.

Heittäydy mielikuvitusmatkailuun näin: valitse Alga Maris- aurinkosuojat, aseta terassituoli lepoasentoon ja tsekkaa nämä kuvat. Brunssi mimosalla kruunaa tunnelman! 🧡

 

---

---

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.

Uutiskirje