🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

25.03.2021 4 min lukuaika


25.3.2021

Asiantuntijan vinkit kevään ihonhoitoon – iho kaipaa keveyttä ja aktivointia

Ekokosmetologi ja ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija Rosi Sotkasiira muistuttaa miten voit tukea kokonaisvaltaista kauneutta kevään muutoksessa. Vuodenajan muuttuminen on prosessi luonnollisesti myös ihmisessä. Ayurvedan mukaan meidän tulisi elää harmoniassa luonnon kanssa. Lue tärkeimmät tipsit kuinka selviät hehkuvin ihoin ympäristössä tapahtuvien muutosten keskellä.

Kirjoittaja | Rosi Sotkasiira.Kuvat | Riikka Lilja-Niemi

Pimeän talven jäädessä taakse, lämpö ja valon määrä ympäristössä kasvaa. Kevään myötä ilman kosteus lisääntyy, mikä vaikuttaa usein myös ihon hyvinvointiin. Monille tuttuja iho-oireita keväisin ovat ihohuokosten tukkeutuminen, epäpuhtauksien lisääntyminen sekä ihon pinnan sameus ja rasvoittuminen. Vuodenajan taitekohdassa olisikin tärkeä pysähtyä tarkastelemaan ihon tilaa ja sen tarpeita sekä miettiä, mitä ihosi tarvitsee juuri nyt.

Keväällä luonto aktivoituu, uudistuu ja herää taas eloon sulavan lumen alta. Ayurvedan mukaan meidän tulisi elää harmoniassa luonnon kanssa. Keväällä ympäristössä hallitsevat kosteat ja raskaat elementit, mikä näkyy esimerkiksi loskaisina katuina, tahmaisena maastona metsässä ja tukkoisena olona, niin henkisesti kuin fyysisesti. Tue kehosi, mielesi ja ihosi hyvinvointia tuomalla tasapainoa kevään ympäristössä hallitseville elementeille.


Ravitse ja liikuta kehoa

Hoida keväällä ihoa sisäisesti tuomalla elämäntapoihisi lisää aktivointia, keveyttä sekä uudistavia elementtejä. Vähennä ruokavaliostasi maitotuotteiden, sokerin, rasvan, vehnän, kauran sekä kylmien ruokien määrää, etenkin jos kärsit kevät ajan tyypillisistä iho-oireista. Hoida ihoasi sisäisesti lisäämällä ruokavalioon lehtivihreää sisältäviä kasviksia, kuten parsakaalia, lehtikaalia, pinaattia ja nokkosta sekä kuitupitoisia täysjyväviljoja.

Liikuta ja aktivoi keväällä kehoa suosimalla vauhdikkaampia liikuntalajeja, joiden myötä saa hien pintaan. Etelässä tiet ovat pian sulat, jolloin on hyvä aika laittaa juoksutossut jalkaan ja Lapissa ehtii vielä hyvin hiihtämään kevät hangille. Hikoilu edesauttaa kehon puhdistumista kuona-aineista, minkä vuoksi siitä voi olla apua ihon tukkoisuuden ja epäpuhtauksien hoidossa. Muista puhdistaa ihoa huolellisesti aina liikuntasuoritusten jälkeen!


Aktivoi ihoa ja kehoa kuivaharjauksella

Ihon hellävarainen kuorinta on mitä mainioin tapa ihon aktivointiin ja tukee samalla myös ihon uudistumista. Kuivaharjaus on helppo, mutta sitäkin tehokkaampi rutiini vartalon ihon kuorintaan ja se on helppo tehdä ennen suihkua. Kuivaharjaus poistaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon sekä aktivoi ihon pintaverenkiertoa sekä lymfanestekiertoa. Uudistavan ja aktivoivan vaikutuksen ansiosta, säännöllinen kuivaharjaus pitää ihosi kimmoisana ja sillä voi ennaltaehkäistä myös selluliitin muodostumista. Aamulla tehtynä tämä ihonhoitorutiini herättelee myös ihanasti koko kropan uutta päivää varten. Tee kuivaharjaus aloittamalla jalkapohjista ja etenemällä vartaloa ylöspäin. Tee harjausliikkeet kevyesti pyörivin ja pumppaavin liikkein kohti sydäntä.

Käyttämällä kuivaharjaukseen käteen hyvin istuvaa Zuii Organic kuorintakinnasta, tuet myös ihosi omaa kollageenin tuotantoa kuorintakintaan sisältämän ohuen kuparilangan avulla. Zuiin kankaisen kuorintakintaan voit pestä normaalisti pesukoneessa, joten se on myös helppo pitää puhtaana.


Sold out

"Monille tuttuja iho-oireita keväisin ovat ihohuokosten tukkeutuminen, epäpuhtauksien lisääntyminen sekä ihon pinnan sameus ja rasvoittuminen."


Tue ihon puhdistumista savinaamiolla

Olisiko aika ihon kevätsiivouksen? Kun iho tuntuu samealta ja epäpuhtauksista tulee ikävä riesa, savinaamio on toimiva ensiapu ihon tasapainottamiseen. Bybin Beauty Super Greens -savinaamio sisältää iholle hellävaraista kaoliinisavea, joka sopii myös herkälle iholle. Kaoliini aktivoi tehokkaasti ihon pintaverenkiertoa ja auttaa puhdistamaan iholta epäpuhtauksia, poistamatta kuitenkaan iholta sen omaa öljyä, minkä vuoksi savi lajikkeena kaoliini sopii myös kuivalle iholle.

Kaoliinisaven lisäksi Bybin Beauty Super Greens sisältää myös muita tehokkaita aktiiviaineita, kuten antioksidanttipitoista spirulinaa, ihoa ravitsevia ja tulehdusta hoitavia omega-rasvahappoja sekä antibakteerista teepuuöljyä, joka on tunnettu myös ihon epäpuhtauksia nitistävästä vaikutuksestaan.


Sold out

Paranna ihosi hehkua kasvovedellä

Ihonhoitorutiinissa kasvoveden tehtävä on tasapainottaa ja nesteyttää ihoa. Kasvoveden kerrostaminen on myös toimiva tapa lisätä iholle kaunista hehkua ja mikäli keväällä ihosi tuntu samealta ja tukkoiselta, suosittelen ottamaan käyttöön ihoa kirkastavan, AHA-happoja sisältävän kasvoveden.

Hedelmähapot eli alfahydroksihapot (AHA-hapot) ovat peräisin hedelmistä ja niitä käytetään monissa ihoa kirkastavissa tuotteissa tehoaineina. Hedelmähapot kuorivat ihoa irrottamalla kuollutta ihosolukkoa ihon uloimmasta kerroksesta, sitomalla samalla iholle tehokkaasti kosteutta.

Suositun BYBI -luonnonkosmetiikkasarjan uutuustuotteisiin kuuluva Day Glow AHA -kasvovesi tuli markkinoille, kuin kreivin aikaan kevään kynnyksellä. Tämä AHA-happoa sisältävä kasvovesi kirkastaa, uudistaa ja tasoittaa ihon sävyä ja se sopii kaikille ihotyypeille. Mielenkiintoisen lisän tuotteeseen tuo adaptogeeniset reishin ja shiitakkeen sieniuutteet, jotka tuovat iholle suojaa vapaita happiradikaaleja ja kosteuden haihtumista vastaan.


Sold out

Haluaisitko oppia, miten keväällä ympäristössä tapahtuvat muutokset vaikuttavat ihosi lisäksi myös kehon ja mielen hyvinvointiin?

Ayurvedan mukaan kevät on uudelleen heräämisen ja uudistumisen aikaa. Lisääntyvä valon määrä antaa energiaa, mutta keväällä ympäristössä hallitsevat kosteat ja raskaat ominaisuudet aiheuttavat erilaisia oireita, kuten hengitysteiden limaisuutta, siitepölyallergiaa, tukkoisuutta sekä ihon sameutta ja lisääntyneitä epäpuhtauksia.

 

Palstan kirjoittaja Rosi Sotkasiira järjestää yhdessä Mandip Kaurin kanssa Pohjoista Ayurvedaa Kevääseen -online-tapahtuman, jossa opit miten vahvistat elinvoimaasi, tuet hyvinvointiasi ja hoidat ihosi hehkuvaksi keväällä ruokavalion, päivärytmin, ihohoitorutiininen sekä muiden lempeiden, mutta tehokkaiden ayurvedan menetelmien avulla.

Alekoodilla "BIODELLY35" saat itsellesi osallistumisen hintaan 35e (ovh. 48e)! Alekoodi voimassa 31.3 asti.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautuminen: https://holvi.com/shop/rosilindas/product/88026a2d9532c2d07a3ddfd452fdd521/.

Kirjoittaja

Rosi Sotkasiira

Rosi Sotkasiira on ekokosmetologi, ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija sekä yksi Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus 2020) tekijöistä. Rosi on intohimoinen ihonhoidon ammattilainen, joka on luonut uraansa ayurvedan, kauneuden sekä hyvinvoinnin parissa. Rosin tärkein missio omassa työssään on innostaa ihmisiä löytämään oman kauneutensa kokonaisvaltaisen tasapainon ja hyvän olon kautta. Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com

Rosi kirjoittaa DELLY Magazineen säännöllisesti, jos haluat kysyä Rosilta ihonhoitoon ja kokonaisvaltaiseen kauneuteen liittyvää, laita kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu@biodelly.fi. Otsikoi viestisi näin: ROSIN POSTI.

Kuva Rosista Minna Pakkanen Valokuvaamo Kipinä