🤍 Tarjoamme yli 69€ tilauksiin ilmaisen toimituksen Suomen sisällä. 🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

30.12.2020 3 min lukuaika

Nosta käsi ylös ja huuda hep, jos ymmärrät kaiken matkasta nimeltään elämä. Nimittäin matka se on, mieletön ja yllättävä. Vuosi sitten tähän aikaan kuvitelmat ja visiot olivat toisenlaiset, ovat ne osaksi toteutuneetkin, mutta sangen kotoisissa tunnelmissa. Biodellylle vuosikymmenen viimeinen vuosi oli paitsi 10-synttäreiden vuosi myös isojen muutosten vuosi. Hulvaton 2020-luvun ensimmäinen vuosi olisi saanut olla pehmeämpi, kuten monelle muullekin. Muutos tuntuu voimakkaasti kompleksisessa maailmassa ja tässä nyt eletyssä ajassa, jossa palaset eivät ole vielä loksahdelleet paikoilleen. Uusi normi ja tavat elää ovat vasta muodostumassa – olkaamme siis kärsivällisiä ja lempeitä itsellemme ja toisille.

Paremmat valinnat

Vastuullisuus näkyy sanana vähän kaikkialla. Puhutaan paremmista valinnoista, rakennemuutoksista ja kestävyydestä. On useita näkökulmia, lähtökohtia ja ratkaisuja, mutta vain yksi tavoite: pelasta luonto, pelasta ihminen. Kaikki teot luonnon hyväksi ovat tekoja myös ihmisen hyvinvoinnin eduksi. Yksilöllä on melkoinen vastuu näissä teoissa. Yrityksillä sitäkin enemmän. Kummaltakaan maailma ei kaipaa täydellisiä tekoja, vaan paljon ekologisesti ja eettisesti kestävyyttä edistävää toimintaa. 

Tänä vuonna koettu kriisi on yhteinen kokemus. Meillä ihmisillä on luontainen taipumus palata vanhaan, tuttuun ja turvalliseen heti myrskyn laannuttua, mutta paluuta entiseen ei ole  ja vain tulevaisuuteen voi vaikuttaa. Tarvitaan muutoksia sekä ajatusmaailmassa että elämäntavoissa.

Biodelly on pieni yritys. Rakkaus kosmetiikkaa kohtaan on Biodellyn ytimessä. Luonnonkosmetiikkaa myyvänä verkkokauppana olennaisesti ekologisuus ja eettiset arvot ratkaisevat elämässä ja kosmetiikkavalinnoissa. Luonnollinen kauneus tarkoittaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa arjen valintoihin. Ainakin joltain osin, ja luonnonkosmetiikan yleistyessä onkin ihana todeta, että ekologisia ja eettisiä asioita verhonnut hipiksi leimaaminen on väistymässä, sitä saa olla ihan tavallinen ihminen ja vain tehdä arjessaan parempia valintoja.

Kosmetiikka ja vaatteet ovat sellaisia asioita, joiden valinnoilla voi helposti vaikuttaa. Kumpaakin ihminen tarvitsee, joten jonkin asteinen kulutus on välttämätöntä. Luonnonkosmetiikan ja vastuullisten vaatteiden kanssa on menty isoja askelia eteenpäin, niitä on tarjolla ja ne ovat monien saatavilla. Raaka-aineiden ja materiaalien innovaatiot ovat huikeita, ja tiesittekö, että useita niitä kehitellään juuri Suomessa. Se on hyvä juttu! 

Luonnonkosmetiikan yleistyessä myös "viherpesu" ja muu harhaanjohtava toiminta kasvaa. Sertifiointi on osaksi olemassa juuri siksi, että kuluttajan on helpompi luottaa valintaan. Aina tuotteella ei kuitenkaan ole sertifikaattia, jonka vuoksi aidon luonnonkosmetiikan tai mahdollisimman luonnollisen clean beauty-tuotteen tunnistaminen voi olla vaikeaa. Silloin ostopaikan ja yrityksen valinnalla on merkitystä vastuullisessa kuluttamisessa. Biodellyn valikoima on laaja, koska haluamme tarjota mahdollisimman monipuolisia vaihtoehtoja arkeen ja kauneuteen, siten että se on kaikkien saatavilla. 

Luonnonkosmetiikkasarjojen taustalla on holistinen näkemys kestävästä kehityksestä, koska useat merkit mm. lahjoittavat tuotoista osan luonnonsuojeluun, puiden istutukseen tai muuhun hyväntekeväisyyteen, yhä useampi yritys hyödyntää kiertotaloutta sekä työllistää ihmisiä. Läpinäkyvyys onkin luonnonkosmetiikkasarjojen kiistaton etu vastuullisissa valinnoissa, koska useat luonnonkosmetiikkasarjat kertovat ja huolehtivat tuotteiden elinkaaresta. Useimmiten sitä tehdään suurella sydämellä niin kuin mekin teemme Biodellyssä

Kauneuden kokemus

Elämään mahtuu paljon kaikenlaista. Itsestä huolehtiminen, oman hyvinvoinnin priorisointi ja hyvän jakaminen ovat asioita, jotka vahvistavat arjen keskellä ja auttavat jaksamaan. Luonnonkosmetiikka on väline kauneuden kokemiseen, siksi siitä on moninkertaista hyötyä kokonaisvaltaisesti. 

Lue lisää: Luonnonkosmetiikka mitä se on ja miksi sitä tulisi käyttää?  

Uusia alkuja

Lounais-Suomen murteella kirjoittava runoilija Heli Laaksonen on kiteyttänyt hyvin erään runonsa säkeeseen: Ol ilone, ol valone, ol pulune, Siinä onkin se asenne mitä tarvitaan matkaevääksi mukaan uutta kohti. (Sil ko lähte uut alkku kohre, Heli Laaksonen.) Elämä on syklistä ja täynnä uusia alkuja, jotka ovat samalla insiroivia ja sitten taas hitokseen hankalia. 

Totta on, että se kuuluisa sipaisu huulipunaa voi antaa loistavan idean, suoristaa ryhtiä ja antaa voimaa. Pidä ihosi pehmeänä ja silmät hehkuvina!

Tavataan taas, ja olethan yhteydessä meihin missä tahansa luonnonkosmetiikkaan, kauneuteen tai muissa mielessä liikkuvissa asioissa. 

 KIITOS, 
Yhdessä olemme enemmän myös ensi vuonna. Kaikkea hyvää ja myötätuulta vuoteen 2021!

                                                                                                  

Lämmöllä, 
                    Miila, Iina ja Riikka

.

.

 Kirjeen kirjoitti Miila Louhikkola. Kuvat otti Riikka Lilja-Niemi.

 

Lue: Lupa olla luonnollinen 
Lue: Raikkaana hehkuva iho. Kuinka sen voi saavuttaa ja ylläpitää
Lue: Rosi Sotkasiira: Uuden vuoden viettoa hyggeilyn ja kotispan tunnelmissa