🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

13.05.2021 4 min lukuaika


14.5.2021

Gua sha on kokonaisvaltaista rentoutumista – kauneuden ja sielun hoitoa pintaa syvemmältä

Kaisa Polvi saa usein kehuja hänen hehkuvan raikkaasta ihosta. Tässä kirjoituksessa selviää mikä on hehkuvan ihon salaisuus ja miksi kauneus on kokemus, joka kumpuaa sisimmästä kohti pintaa. Miten nämä kaksi seikkaa täydentyvät kotona tehtävässä gua sha -kasvohoidossa.

Kirjoittaja | Kaisa Polvi.Kuvat | Riikka Lilja-Niemi

Mielentila vaikuttaa olennaisesti kauneuden kokemiseen. Lue tästä ja ota haltuun käytännön vinkit kuinka kohottaa ihanaa oloa ja nostattaa sisäistä hehkua ihon pintaan ja hymyksi asti.


Mitä gua sha on?

Gua sha on hoitomuoto, joka kuuluu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Gua shaa voi tehdä sekä kasvoille että vartalolle. Tässä kirjoituksessa käsitellään vain kasvoille tehtävää gua shaa. Gua sha -käsittely vauhdittaa verenkiertoa, jonka elpymisen ansiosta turvotus laskee ja kuona-aineet virtaavat pois kehosta ja kasvoilta.

Gua sha -kasvohoidossa ihoa hoidetaan yleensä kivestä tehdyllä gua sha -lastalla, joiden oivallinen muoto asettuu kuin itsestään kasvoille ja kasvohoitomenetelmää on mukva toteuttaa. Saatavana monia malliltaan erilaisia välineitä. Biodellyssä on myynnissä laadukkaita Yin Your Skin -välineitä.

Käytännössä ihoa sivellään lastalla pyrkien vaikuttamaan lymfa- eli nestekiertoon ja ihon sidekudoksiin. Lastalla ei ole missään nimessä tarkoitus painaa ihoa, vaan sively tapahtuu kiven painolla, jolloin nesteet lähtevät hellävaraisesti liikkeelle ihon pinnan alla. Gua shalla kampaaminen silottaa juonteita. Ihosta tulee napakka ja kuulas. Gua shan avulla saat myös ihonhoitotuotteet imeytymään iholle paremmin.


Kuinka gua sha -kasvohoito tehdään?

Gua shassa sively tapahtuu aloittaen kasvojen keskeltä edeten kasvojen reunoille. Kaulalla sively tapahtuu alhaalta ylös. Kaikista tehokkainta gua sha on silloin, kun toisella kädellä “pingoittaa” ihoa vastakkaiseen suuntaan, jolloin lastalla pääsee vaikuttamaan vielä paremmin kasvojen lihaksistoon ja lihasten sidekudoksiin. Ihoa ei tällöinkään saa painaa, vaan liike on hyvin hienovaraista. Lopuksi lastalla sivellään alaspäin kohti solisluita, mitä sanotaan huuhtelemiseksi. Ihoa hoitaessa kannattaa huomioida, ettei gua shaa suositella tekemään epäpuhtauksien päältä eikä silloin, kun iho on rikki tai tulehtunut. Kaikista herkkäihosempien kannattaa myös kuulostella omaa ihoaan gua shaa tehdessä.

 

Jos haluat oppia tekemään gua shaa pieteetillä, suosittelemme Katja Kokon Yin Your Skin -kursseja. Ne löydät täältä.

.


Gua sha -kasvohoidossa ihoa hoidetaan yleensä kivestä tehdyllä gua sha -lastalla. Biodellyssä on myynnissä laadukkaita Yin Your Skin -välineitä.


Gua sha on yksi tehokkaimmista keinoista vaikuttaa ihon hyvinvointiin aidosti

Gua shan tekemisen myötä voit huomata, että ihosi sävy kirkastuu ja turvotus laskee. Myös silmät ovat kirkkaammat ja kasvojen luusto näkyy selkeämmin kuin aiemmin.

Gua shan myötä ihon epäpuhtaudet usein vähenevät, sillä se aktivoi tehokkaasti nestekiertoa ihossa, jolloin kuona-aineet saavat kyytiä ja iho puhdistuu sisältä päin.

Gua shan myötä myös pienet juonteet ja rypyt voivat häivyttyä, sillä ihon sidekudoksiin vaikuttamalla ihon pinta siliää ja kiinteytyy. Gua sha onkin erittäin tehokasta “anti-aging” -hoitoa iholle; tehokkaampaa kuin perinteiset ryppyvoiteet.


Gua sha -rutiini on rentouttava hetki, nappaa se omaksesi!

Gua shan vaikutukset eivät kuitenkaan jää vain ihon kunnon kohentumiseen, vaan gua sha on parhaimmillaan läsnäoloa ja rauhoittumista arjen kiireiden keskellä. Kun ihoa sivelee lastalla, on ihana laittaa silmät kiinni ja fiilistellä liikkeitä ja niiden tuomaa syvää rentoutumista omaan olotilaan.

Löysin gua shan pariin muutama vuosi sitten, kun ekokosmetiikan pioneeri Katja Kokko lanseerasi Yin your skin -gua sha -lastat. Olin sitä ennen pari vuotta rullaillut ihoa jade -kivestä tehdyllä rullalla silloin tällöin. Yin your skinin gua sha -lastat kuitenkin avasivat oven täysin uuteen ihonhoidon maailmaan ja innostuin gua shasta toden teolla.

Aluksi tein gua shaa vain silloin tällöin ja oikeastaan vasta viime kesänä gua shasta tuli itselleni rutiini, kun halusin opetella tekniikan kunnolla ja saada gua shasta kunnon tuloksia.

Itselleni haastavinta on ollut oppia oikea tekniikka gua shaan, jotta hoito olisi kaikista tehokkainta, mutta silti hellävaraista. Kuitenkin, kuten kaikki tekniikkalajit, myös gua sha -tekniikan oppiminen vaatii aikaa ja armollisuutta itseään kohtaan. Suosittelenkin kaikille gua shan aloittajille, että ottaa aikaa tekniikan opetteluun. Sen jälkeen guasha on todella mukavaa, ja sitä voi tehdä vaikka samalla, kun katselee telkkaria.

 

Kurkkaa Katja Kokon Yin Your Skin -kurssit täältä.


Gua shaa voi harjoittaa missä ja milloin vain - ajan kanssa tai arjen hetkissä

Gua sha -hoidon tekeminen kestää noin puolesta tunnista puoleentoista tuntiin riippuen siitä, kuinka yksityiskohtaisesti kasvoja käy läpi. Lyhyemmälläkin hoidolla saa hyviä tuloksia, kunhan sivelyt tekee huolellisesti.

Oman kokemukseni kautta olen huomannut, että lyhyempi hoito on parempi kuin ei hoitoa lainkaan.

Pitkiä hoitoja on vaikea saada mahdutettua omaan arkeen, mutta lyhyempi hoito tulee tehtyä helposti illan tai aamun ihonhoitorutiinin jälkeen.

Aluksi gua sha -hoitoa kannattaa tehdä melko tiheästi parin viikon ajan, mutta sen jälkeen tulosten ylläpitoon riittää hyvin, kun tekee hoidon pari kertaa viikossa.

Tärkeintä on oman ihon kuulostelu. Kaikkia liikkeitä ei aina tarvitse tehdä kerralla, vaan voi keskittyä eri kasvojen osiin ja ongelmakohtiin.

Gua sha sopii tulevaan kesään todella hyvin, sillä gua sha -rutiinin voi tehdä vaikka rannalla, puistossa tai partsilla loikoillessa. Muistaa vain puhdistaa kasvot, levittää kasvoille kasvoöljyä ja napata guasha -lastan mukaan. Ihanan helppoa!


Viisi hehkuvan ihon lempparituotetta kesään

1. Yin Your Skin Lahja -lasta

Lahja -lasta sopii erittäin hyvin muotoilunsa ansiosta kasvojen guasha -hoitoon. Lahja -lastan yksi parhaimpia puolia on sen toinen pitkä sivu, jolla pystyy sivelemään koko posken kerralla täydellisen muotoilunsa ansiosta.

2. Evolve Organic Beauty Climate Veil SPF 20 -Sävyttävä kasvovoide

Evolven sävyttävä päivävoide on täydellinen meikkituote kesään. Se heleyttää ihoa ja universaali light/medium sävy sopii useimmille. Voide tuo upean glown iholle ja iho näyttää yhtä raikkaalta kuin olisi juonut aamupalaksi vihersmoothien ja tehnyt tunnin joogaharjoituksen. Saatavana useita eri sävyjä!

3. Avril peitevoide

Avrilin peitevoiteessa on miellyttävä koostumus, joka pysyy hyvin iholla, vaikka iho vähän helteessä hikoaisikin. Vaaleinta sävyä voi käyttää hyvin silmän alla kirkastamassa katsetta. Tummemmilla sävyillä pystyy peittämään luonnollisesti epäpuhtauksia iholta.

4. Joik organic - virkistävä kasvovesi

Rakastan käyttää tätä kasvovettä aamulla! Kasvoille laittaessa kasvovesi tuntuu hyvällä tavalla ihanan viilentävältä greipin ja piparmintun eteeristen öljyjen ansiosta ja on siten täydellinen aamuherätys iholle.

Kasvovedessä on kaksifaasinen koostumus ja siten se on minimalistin unelmatuote kesään. Tarvittaessa kasvovedellä voi korvata sekä kasvoveden ja kasvovoiteen; niin hoitava koostumus siinä on.

5. Yin Your Skin SILEÄ Silky Facial Oil Kasvoöljy

SILEÄ on täydellinen kasvoöljy guashaan. Sen silkkinen koostumus liukuu iholla vaivattomasti lastan alla imeytymättä kuitenkaan liian nopeasti ihoon.

SILEÄ sisältää upean öljy cocktailin iholle, joka ei ollenkaan tuki ihoa. SILEÄn upea, uniikki ja parfyymimainen tuoksu on samalla todella rauhoittava, mutta kuitenkin virkistävä.Kirjoittaja

Kaisa Polvi

Kaisa on luonnonkosmetiikan intoilija monen vuoden kokemuksella. Kaisan tavaramerkkinä on luonnollisen hehkuva iho ja raikkaat meikit, jotka korostavat peittämisen sijaan.

Kaisa pitää Instagramissa @naturalbeautybykaisa -Instagram blogia, josta löytää monipuolisia tuotearvosteluita ja tutoriaaleja sekä luonnonkosmetiikan meikki- että ihonhoitotuotteista.