🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

15.09.2020 3 min lukuaika

Hyväkuntoiset hiukset takaavat onnistuneen kampauksen

Hiustenhoito alkaa hiuspohjasta eli päänahasta. Hius on kehon mittari, joka pitkällä aikavälillä viestii kehon sisäisestä tilasta. Hiusten hyvinvointiin voi siis vaikuttaa terveillä elämäntavoilla jo ennen kuin hius on putkahtanut hiuspohjasta ulos maailmaan. Terve hius kasvaa terveestä hiuspohjasta.

 

Kuiva päänahka on yleinen vaiva vuodenajasta riippumatta. Hilseilevä hiuspohja kutiaa ja tukkii hiustuppea, jolloin hius ei välttämättä pääse kasvamaan yhtä upeasti kuin mitä se voisi kasvaa tasapainoisesta hiuspohjasta. Kuiva päänahka on usein myös herkkä, ja saattaa tulehtua raapimisesta tai muuten rikki mennessään. Ei siis kihnuteta, vaan hoidetaan sisäisesti huolehtimalla kehon hyvästä rasvatasapainosta, valitsemalla oikeat hiustuotteet (tarpeet saattavat vaihdella kausittain ja ympäristö vaikuttaa tilanteeseen) ja toimimalla pätevillä hiustenhoitotavoilla vältyt useimmilta ongelmilta simppelisti. 

Hoida hiuksiasi oikein, älä tee näitä hiusmokia!

Kuulutko myös niihin ihmisiin, jotka pesevät hiukset juuri ennen nukkumaan menoa tai porhaltavat aamuvarhaiseen tukkamärkä pipon alla? 

Hiuspohjan hyvinvoinnin edistämiseksi voit tehdä monia asioita, mutta yksi niistä on todella tärkeä – älä mene nukkumaan märkien hiusten kanssa! Pään hautominen kosteassa tyynyssä on omiaan aloittamaan ongelmia hiuspohjassa. Päänahan pitää saada hengittää, jos et malta antaa tai ehdi antaa hiusten kuivua luonnollisesti, käytä fööniä.

Märkä tukka pakkasessa johtaa hiusten katkeiluun, vaikka hiuksia ja hiuspohjaa pipon alla muhittaisi. 

Anna hiuksillesi siis aikaa kuivua rauhassa, omalla painollaan, jolloin yleensä hiukset myös laskeutuvat muotoonsa kaikkein parhaiten ja nautit hiuksistasi.

Suosi aina Aquis-hiuspyyhettä tai turbaania hellävaraiseen kuivattamiseen. Syksyn 2022 uutuussävy on pehmoinen Cloudy Berry - tutustu tuotteeseen tästä.

Hiustenhoidon kulmakivet

PESU

Levitä shampoo kosteisiin hiuksiin, vaahdota hyvin ja hiero päänahkaan. Vaahto pesee hiukset kuin itsestään. Älä hankaa tukkaa ja huuhtele hyvin kaikki vaahto pois. Keskity hiustenpesussa päänahkaan. Pituudet ja latvat peseytyvät valuvan vaahdon mukana. Syväpuhdistava shampoo haalistaa hiusväriä, mutta kirkastaa värjäämätöntä hiusta, koska se poistaa hiuksista tuotejäämiä ja muita kertyneitä epäpuhtauksia. Käytä syväpuhdistavaa shampoota tarpeen mukaan, kerran viikossa tai kuukaudessa. Päivittäinen hiustenpesu vie aikaa ja on epäekologista. Yleisin syy liialliseen pesemiseen ovat vääränlaiset hiustenhoitotuotteet tai niiden liikakäyttö.

HOITO

Käytä hoitoainetta aina hiustenpesun jälkeen. Huoletta voit lotrata hoitoainetta, sitä hiukset rakastavat! Hius on kuin käpy. Hyvinvoiva hius on elastinen, kimmoisa ja jäntevä kuin nuori käpy. Heikommalla huolenpidolla hius haurastuu, jolloin hiussuomut avautuvat kuin kuivalla vanhalla kävyllä. Aukinaisina helottavat suomut eivät taita valoa enää yhtä kauniisti eikä hius pysy ravittuna. Hoitoaine sulkee hiussuomuja ja auttaa hiusta säilyttämään elinvoiman pitkään.

TEHOHOITO

Käytä hiusnaamiota kerran viikossa, etenkin jos sinulla on puolipitkät tai pitkät hiukset. Levitä syväkosteuttava ja ravitseva hiusnaamio tyvestä latvaan. Anna hiusnaamion vaikuttaa vartista puoleen tuntiin. Hiusnaamion suojaksi voit kietaista hiusturbaanin.

Leikkauta hiukset säännöllisesti

Hyväkuntoisten suortuvien salaisuus on säännöllinen hiustenleikkaus. Kyllä! Myös teille hiustenkasvattajat. Olet nimittäin pulassa, jos hius alkaa haarottumaan pituussuunnassa, silloin hius ohenee latvaa kohden – tukka näyttää aina paremmalta hieman lyhyempänä kuin epämääräisen pituisina huitulaisina latvoina. Leikkauta vähintään latvat noin 1,5 kuukauden välein. Hiustenhoitotavat, hiustuotteet ja systeemisi sisäinen tila vaikuttavat kuinka usein hiuksia tulee leikata.

Hyvin hoidetut, pehmeät ja jämäkät hiukset + kaunis hiustenleikkaus = UNELMATUKKA! 🤩

Puhu kampaajan kanssa samaa kieltä

Ota tästä haltuun kampaamokielen alkeet ja puhu hiustenleikkaamisesta.

Kerrostus: tukka on päältä lyhyempi ja pitenee alaspäin. Kerrostaminen kaventaa ja antaa rakennetta. 

Porrastus: hiusten päällisosa on pidempi ja alaosa lyhenee portaittain. Porrastuksen edut ovat kuohkea ja napakka leikkaus.

Tasamittainen: hius on yhtä pitkä joka puolelta pään muodon mukaisesti

Mittapituus: pituus, johon hiukset on tarkoitus leikata.

Valmistaudu hiustenleikkaukseen huolellisella pohjatyöllä. Etsi referenssikuva, jolla voit havainnollistaa millaisen hiusmallin ja kampauksen haluat. Pohdi ja keskustele kampaajan kanssa mitä olet valmis tekemään hiusten kanssa. Elo unelmahiusten kanssa tulee olla mutkatonta yhteistyötä.

Lopuksi: tarkista, että kampaajallasi on terävät sakset!

Lue lisää: Syksyn tukka! Rakastu luonnonkosmetiikan hiustuotteisiin

Lue lisää: Luonnonkauniit hiukset

 

 

 

_____

Teksti: Miila Louhikkola (kirjoitusta päivitetty 10.8.2022)

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi