🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

11.05.2021 3 min lukuaika


11.5.2021

Heitä orgasmipaineet romukoppaan ja löydä oma orgasmipotentiaalisi

Ihmissuhde- ja vuorovaikutusasiantuntija, ratkaisukeskeinen terapeutti ja seksuaalineuvoja Mippi Vuorikoski jakaa seksuaalisuudesta ja kaikesta siihen liittyvistä aiheista asiantuntevaa sisältöä. Tällä kertaa teemana on orgasmi ja kuinka onnistut siinä.

Kirjoittaja | Mippi Vuorikoski.

Orgasmipotentiaali

Orgasmeilla tuntuu monesti olevan oma elämänsä ja mielensä. Joskus se ikään kuin odottaa valmiina ovella. Toisinaan sitä joutuu kutsumaan ja houkuttelemaan esiin. Joskus sitä ei kiinnosta osallistua mukaan ollenkaan.

Orgasmi saa olla tärkeä osa seksin harrastamista yksin ja yhdessä, mutta suoritetta tai painetta siitä ei kannata tehdä. Suorituksen sijaan voi ajatella, että se on vaan yksi osa nautintoa. Voisi sanoa, kollegaani lainaten, että ihmisellä tulee olla orgasmioikeus muttei orgasmipakkoa.

Moni haluaa kuitenkin kehittää ja vahvistaa omaa orgasmipotentiaaliaan. Niistä voidaan haluta tehdä isompia ja voimakkaampia. Ne halutaan kokea multiversiona, eli useampana orgasmina saman seksikerran aikana. Joku haluaa kokea yhdyntäorgasmin ensimmäistä kertaa, toinen ensimmäisen orgasmin ylipäätään. Joku voi kokea painetta puolison suunnalta ikään kuin orgasmi olisi ainoa indikaattori hyvälle ja nautinnolliselle seksille. Meillä voi siis olla monenlaisia toiveita omia ja jopa toisten orgasmeja kohtaan.

 

Seksuaaliterveysvälineet NYT -20% Get Curious-kampanjasta 13.-17.10 välisenä aikana. Kategoriasta löydät laadukkaat Je Jouen kauniit lelut ja Iroha By Tengan hauskasti mutoillut välineet. Kurkkaa kaikki täältä.


Lupa nautinnolle antaa orgasmille mahdollisuuksia

Sooloseksi on siinäkin mielessä upea juttu, että sosiaalisesti jaettuja orgasmipaineita ei ole. On vain sinä ja nautinto. On lupa olla itsekäs (yllättävän tärkeä teema nautinnollisessa seksissä!), lupa heittäytyä ja ikään kuin sulkeutua sisäänpäin omaan nautinnon maailmaan. Lupa katsoa juuri sellaista pornoa, mikä juuri sillä hetkellä kiihottaa. Lupa käyttää leluja tai olla käyttämättä. Helppous voi olla eri tavoin läsnä kuin partneriseksissä. Kuitenkin sooloseksi ja oman nautinnon tutkiminen voi olla erityisen merkittävä osa sitä, että myös partneriseksin nautinto ja orgasmipotentiaali kasvaa. Kukaan muu kuin me itse emme voi tietää, kokemuksen kautta, mikä tuntuu aidosti hyvältä. Niin hyvältä, että myös orgasmi mahdollistuu osaksi nautintoa.

99,9% tapauksista ei ole olemassa mitään syytä sille, miksi ei voisi kehittää ja vahvistaa omaa orgasmipotentiaalia - loputtomiin. Fyysinen kosketus on yksi osa, mutta aivot ovat isoin seksuaalielin. Muun muassa kokemus tilanteesta, sitä edeltäneet fiilikset, vireystaso, stressitaso ja hormonikierto vaikuttavat kaikki siihen, mikä on senhetkinen orgasmipotentiaali. Voisiko tämä osa seksuaalisuutta siis olla jotain sellaista, mitä voi tutkia aina uudestaan ja erillisenä? Ei verraten aiempaan, vaan kuunnellen. Nautinto on tärkeintä. Tämäkin voi olla helpompi tehdä yksin kuin partnerin kanssa. Kun toista ei tarvitse kuunnella ja ottaa huomioon jaetussa hetkessä, aukeaa tila kuunnella vain itseään. Erityisesti naisten kannalta tämä on tärkeä harjoite. Meillä on nimittäin usein sukupuolinormina omaksuttu rooli ottaa toista osapuolta ja tämän nautintoa huomioon enemmän kuin omaamme. Me määrittelemme itse sen, olemmeko nautinnon arvoisia.

Suosittelenkin kysymään itseltä seuraavan tyylisiä kysymyksiä ensi kerralla, kun olet aloittamassa sooloseksiä:

Missä mieleni menee? Mikä auttaisi mieltäni kääntymään pois arkisista asioista ja ajatuksen virrasta kohti kehon kokemuksen kuuntelua? Minkä osan omaa mielikuvitustani valjastan tänään kiihottamaan mieltä ja kehoa? Tarvitsenko ehkä apua siihen jostain eroottisesta materiaalista?

Entä mitä fyysinen kehoni haluaa tänään, tässä hetkessä? Onko se lelu, oma käsi, tyyny, suihku? Onko se nopea vapautus vai haluanko ehkä pitkittää nautintoa jollain tavalla?

Muistathan kuitenkin, että sooloseksin ei aina tarvitse päättyä orgasmiin! Joskus voi olla ihana vaan tutkia ja kokeilla, nauttia ilman loppufinaalia. Jättää ehkä kehoon ja mieleen ihana, kutkuttava tunne, jota voi vaikka jatkaa myöhemmin, yksin tai yhdessä.

Ihania hetkiä!

❤ Mippi

 

Seksuaaliterveysvälineet NYT -20% Get Curious-kampanjasta 13.-17.10 välisenä aikana. Kategoriasta löydät laadukkaat Je Jouen kauniit lelut ja Iroha By Tengan hauskasti mutoillut välineet. Kurkkaa kaikki täältä.

Kirjoittaja

Mippi Vuorikoski

Mippi Vuorikoski on luonnonkosmetiikkaa rakastava ihmissuhde- ja vuorovaikutusasiantuntija, ratkaisukeskeinen terapeutti sekä seksuaalineuvoja, joka työskentelee Sexpon Ihmissuhdeterapiakeskuksessa yksilöiden ja pariskuntien kanssa. Mippi kirjoittaa kuukausittain artikkeleja ja tuottaa Instagram sisältöä seksuaaliseen hyvinvointiin liittyen omien somekanavien lisäksi nyt myös Biodellyn alla.


Tutustu Mippiin lisää: www.mippivuorikoski.com
Instagram: @mippivuorikoski
 
 
💌 Pohdituttaako jokin?
Vastaamme mielellämme kaikkiin sinua mietityttäviin kysymyksiin, voit olla yhteydessä suoraan Mippiin (yhteystiedot kotisivulla) tai Biodellyn Miilaan, miila.louhikkola@biodelly.fi