0

Ostoskorisi on tyhjä

09.04.2020 5 min lukuaika

Hiuksesi ovat ainutlaatuiset. Ne kertovat tarinaa sinusta ja niillä voit myös vahvistaa ja luoda mielikuvaa sinusta. Monet ovat varmasti pohtineet jossakin elämän vaiheessa hiustyylin vaihtamista, hiustenleikkuuta ja värjäämistä. Uudistuminen on virkistävää!

Hiukset ovat kuollutta ihosolukkoa. Yksittäisellä hiuksella on oma muoto, joka määrittää onko hius luonnostaan suora, kihara, taipuisa. Suurennettuna hius näyttää ikään kuin kävyltä. Kuivan kävyn suomut usein repsottavat aukinaisina, siltä näyttää myös vaurioitunut hius. Terve hius näyttää nuorelta ja notkealta kävyltä, sen suomut ovat kiinni ja se kestää taivuttelua.

Hius voi vaurioitua monista syistä: mekaaninen kulutus, hiustenhoitovälineet, ravinto, hormonitasapainon heilahdukset, kemikaalit ja jopa luonnonolosuhteet, kuten liika auringolle altistuminen. Hius voi ohentua myös hiustupen tukkeuman seurauksena, jos sinne on kerääntynyt esimerkiksi silikonia hiustuotteesta.

Mitä pidempi hius on, mitä enemmän se on nähnyt aikaa ja kestänyt muutoksia, sitä enemmän se tarvitsee hoitoa. Terve hius kasvaa terveestä hiuspohjasta, siksi myös päänahkaa on tärkeä hoitaa.

Aidosti hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia tukevat tuotevalinnat auttavat. Vastakkain asettelu on mälsää, mutta simppeli totuus on, että vaihtamalla hiustenhoitotuotteet mahdollisimman luonnollisiksi ja valitsemalla kasvivärit hiustenvärjäyksessä teet hiuksille ja hiuspohjallesi hyvää.

Luonnollisen hiusvärin muodostuminen lyhyesti

Hiusten melaniinitaso vaihtelee ajan myötä, minkä vuoksi hiusväri saattaa tummua. Myös yksittäisen karvatupen melaniini eli hiusväriaine saattaa vaihdella, jolloin hiuksiin tulee uniikkeja vivahteita tai luomuraitoja. Eumelaniinit ovat tummia ja feomelaniinit ovat vaaleita väriaineita, näiden rytmi ja pitoisuus määrittävät hiustesi luonnollisen värin. Kahvipavun tummissa hiuksissa eumelaniinia on enemmän kuin vaaleissa ja helposti punertavissa sävyissä taas on feomelaniinia enemmän. Harmaat hiukset kertovat menetetyistä melaniineista.

Summasummarum: Kasviväri hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa sekä vahvistaa hiuksia ja värjää hiustesi luonnollisen loisteen esiin.

Soitellen sotaan

Ei kannata lähteä kasvivärjäyksen kanssa. Muutoshalu on liikkeelle paneva voima, jonka jälkeen asiaa kannattaa hieman tutkia, koska markkinoilla olevilla kasviväreillä on eroa, ja koska hiuksesi ovat ainutlaatuiset, siksi sinulla on oltava ymmärrys oman hiusten laadusta ja kunnosta sekä luonnollisesta pohjaväristä (yllä mainittu), suunnitelma ja tavoitemielikuva lopputuloksesta.

Kasviväri muodostuu hiuksessa 48h värjäyksen jälkeen. Kasvivärien kanssa koti-värjätessä kuljemme mahdollisuuksien rajoissa, mikäli mielit isompaa muutosta, suosittelemme ekokampaajaa, jolla on värioppi, kasvivärit ja hiusoppi hallussa.

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä meihin. Autamme sinua värivalinnassa tai ohjaamme tarvittaessa eteenpäin.

 

Cultivator´s luomusertifioitu kasvihiusväri

Ammattilaisten suosima ja ekokampaamotason kasvihiusväri, siksi se on myös Biodellyn myydyin kasviväri. Cultivator’sin sävyvalikoimassa on 20 valmista värisekoitusta luonnollisista vaaleista, hehkuviin punaisiin, täyteläisiin ruskeisiin ja mustaan.

Cultivator´s hiusväripakkaukseen päätyy mitä puhtain kasvivärijauhe lähes vastakerätyn kasvin tuoreudella. Cultivator´s kasvihiusväri on kestävän kehityksen periaatteita noudattava ja reilun kaupan tuote.

Puhtaus

Puhtaus on kaikkien Cultivator’s tuotteiden valmistuksen pääperiaate.

Cultivator’s on kehittänyt viljelymenetelmiään yli 30 vuoden ajan, kunnioittaen intialaista perinnettä ja yhdistäen sen viimeisimpiin tutkimustuloksiin. Omat 3000 hehtaarin viljelmät tuottavat satoa luomusertifioiduille huipputuotteille. Ympärivuotisen kuuma Jodpur asettaa kasvit alttiiksi suurelle stressille ja laittaa ne selviämään paahteisissa olosuhteissa, pakottaen kasvit puskemaan varteensa suuren määrän elinvoimaa.

Valmistuksessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita kierrättämällä, säästäen luonnonvaroja ja vettä sekä käyttämällä 100% aurinkoenergiaa.

Jokainen vesipisara, myös yön aikana pinnoille tiivistyneet kastepisarat, käytetään hyväksi kasteluvetenä.

Cultivator´sin tehtaalla hygieniasta huolehtiminen on isossa roolissa. Siellä kuljetaan suojapuku päällä ja tehtaan ilma vaihdetaan päivittäin säännöllisin 2,5 minuutin väliajoin, kertoo Cultivator´sin maahantuoja Tiia Tyynysniemi.

Tuoreus  

Huolellisesti valikoidut yrtit ja kasvit prosessoidaan sadonkorjuun jälkeen niin hellävaraisesti kuin mahdollista. Tavoitteena on säilyttää sama tuoreus kuin keräämisen hetkellä, niin pitkälle kuin se vain on mahdollista.

Mahdollisimman hyvä tuoreus saavutetaan typpijäähdytteisellä hienontamismenetelmällä, joka ehkäisee aromaattisten ominaisuuksien, aktiivisten ainesosien, tekstuurin ja värin katoamista ja saa aikaan erittäin hienojakoista värijauhetta, jopa 14 X hienojakoisempaa kuin tavanomaisessa kasvivärijauheessa. Tuloksena on parempi liukoisuus, minkä ansiosta kasvivärimassan sekoittamiseen riittää lämmin vesi kuuman sijaan. Kuumaan veteen verrattuna lämmin vesi suojaa kasvihiusvärien luonnollisia ominaisuuksia ja värien tehoa. Tuloksena on lisäksi paljon pehmeämpi värimassa, jolla on parempi levittyvyys.

Cultivator´s kasvihiusväreissä on mukana aloe veraa, joka tuo hiuspohjalle kosteutta ja hiuksiin hoitavuutta ja kiiltoa.

Cultivator´s kasvihiusvärisarjan hiilijalanjälki on O.

Hiusten kasvivärjääminen on voimaannuttava kokemus, koska kasviväri palauttaa hiuksiin elinvoimaa.

Laadukkailla kasviväreillä hiuksiin voidaan saavuttaa hehkuvan punaisia, kylmiä syviä ruskeita, intensiivisiä ja lämpimiä ruskean sävyjä, vaaleita sävytyksiä ja kirkastuksia sekä joillakin kasviväreillä jopa erikoisempia sävyjä, kuten sinistä ja tummaa violettia tai vaaleisiin hiuksiin jopa pastellin kaltaista mansikan punaista.

3 tärkeintä kasviväriä

Cassia (cassia obovata)

Pääväri keltainen. Cassiaa voidaan käyttää hiusten hoitona, vahvistajana ja jälleenrakentajana, mikäli varsinaista hiusväriä ei haluta. Cassiasta puhutaan ”neutraalina hennana”, joka ei värjää pohjaväriltään tummaa hiusta ollenkaan. Cassia korostaa ja kerrostaa hiusten vaaleita sävyjä ja vivahteita sekä tekee harmaisiin hiuksiin pehmeitä ja toisinaan toffeemaisia lopputuloksia.

Henna (lawsonia inermis)

Pääväri punainen. Puhtaalla hennalla hiukset voi värjätä hehkuvan punaiseksi tai leimahtavan oranssiksi tai punaruskein vivahtein. Hennaa voidaan sekoittaa toisiin kasviväreihin, jonka vuoksi hennaa löytyy monesta valmiista kasvivärisekoituksesta. Vaaleisiin sävyihin Cassian kanssa ja tummempiin tuloksiin Indigon kanssa.

Indigo (indico tinctoria)

Pääväri sininen. Indigolla saadaan aikaan syvempiä, tummempia ja jopa kylmempiä lopputuloksia.

Amla (emblica officinalis)

Värin säätelijä. Amlalla ei ole selkeää omaa väriä, mutta se vaikuttaa väreihin. Kasvivärit saadaan kasvin lehdistä, mutta amlan väri saadaan sen hedelmästä. Amla tasapainottaa hennan punasävyä. Amlan antioksidanttipitoisuus suojaa karvatuppea sekä amlan korkea karoteeni- ja rautapitoisuus voimistaa hiusjuurta, ts. amla tehostaa ja ylläpitää hiusten kasvua sekä vahvistaa ohentuneita hiuksia.

Kasviväreillä hoidetut ja värjätyt hiukset ovat runsaat, kuohkeat ja aidon näköiset. Hiukset kiiltävät luonnollisesti kuin minkäkin villieläimen turkki.

Hiusten luonnonmukainen värjäys – kuinka onnistun?

Ensimmäinen ja tärkein, jos olet käyttänyt tai käytät synteettisiä hiustenhoitotuotteita ja hiuslakkaa puhdista hiukset syväpuhdistavalla shampoolla muutamia kertoja ennen kasvivärjäystä. Syväpuhdistavaa shampoota suositellaan käytettäväksi kaikille ennen kasvivärjäystä, mutta kasvivärin tarttumisen kannalta on erityisen tärkeää, että mahdolliset kalvonmuodostavat aineet ja niiden kertymät ovat pois hiuksesta.

Jos sinulla on, vaalennuksista kärsinyt hius suosittelemme kasvivärjäyksen aloittamista puhtaalla Cassialla, koska se paikkaa hiusta tehokkaasti. Vaurioitunut hius on kuin reikäjuusto, jonka paikkaamiseen hienojakoiset kasvipartikkelit ovat parhaita. Jos hius on vaurioitunut eli avonainen käpy se myös tummenee helposti. Valitse vaaleampi kasviväri. Mikäli hius ei kaipaa esihoitoa, voit valita suoraan kasvihiusvärjäyksen valitsemallasi kasvisävyllä.

  1. Määritä pohjaväri
  2. Valitse väri/värit
  3. Tee värjäyssuunnitelma

Biodellyn kotivärjäysoperaatio pääsiäiseksi

Miila otti tehtäväkseen värjätä hiukset kotona viikkoa ennen pitkäperjantaita.

Omaan luonnolliseen hiusväriin ihastuneena olen värjännyt hiuksiani vain ja ainoastaan Amlalla ja Cassialla. Tänä keväänä kaipasin muutosta. Oma hiuspigmenttini on melko tumma ja tiedän hiusteni punertavan helposti. Päätin tummentaa ja syventää hiusteni väriä. Valitsin monisävyvärjäyksen, joka tuo hiukseen lisää kerrostaa ja saa hiukset näyttämään entistäkin runsaimmilta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olin ajatellut jättää hiuksen päällisosaan jakauksen kohdalle kolmion muotoisen alueen, joka olisi värjätty Cassialla, mutta luovuin ajatuksesta ja värjäsin hiukset vain kaksiosaisesti. Valitsin Cultivator´s  kasvihiusvärit: Chestnut ja Deep Chestnut, koska ne ovat samaa kasviväripohjaa jBrowna lähekkäisiä värejä. Lopulta värjäsin vain kahdella sävyllä, koska halusin nähdä miten ne sointuvat toisiinsa ja kuinka paljon niillä on tummuuseroa toisiinsa nähden.

Deep Chestnut on melko tumma! Odotan sen pehmentymistä, koska tulen rakastumaan sävyyn.

Värjäyssuunnitelma ja vinkkejä värjäykseen

Voit värjätä hiukset kokonaan yhdellä kasvivärillä. Tee silloin ristipääjako ja levitä kasvivärimassa hiuksiin tyvestä latvaan osio kerrallaan.

Voit värjätä tyven tummemmalla kasvivärillä ja pituuden sekä latvan vaaleammalla. Esimerkiksi näin: tyvi Light Brown tai Brown, pituus ja latva Cassialla tai vaikka punertavammalla sävyllä, jos se istuu tyyliisi.

Voit värjätä päällisosan vaaleammalla sävyllä ja alaosan tummemmalla, kuten yllä mainitulla kastanjakombolla.

Värjäys kolmella kasvivärillä = luonnollinen liukuvärjäys 

Tee jaottelut ja kiinnitä osiot muovisella klipsilla tai hainhampailla. 

Kuva 1. Päällisosa. Määritä jakauksen paikka ja jaa hius kolmion muotoon kuvan soittamalla tavalla. Osio saa olla epäsymmetrisessä kohdassa, koska jakaus määrittää paikan, mikäli jakaus ei ole keskellä päätä. Tähän osioon tulee värjäyksen vaalein väri. 

Kuva 2. Keskiosa. Levein ja isoin värjättävä alue, joka määrittää lopputuloksen yleisilmeen. Osio 1 ja 2 tulevat lähelle kasvojasi, korostavat piirteitäsi sekä tuovat silmien värin esiin. Huomaa epäsymmetrisyys, jos jakaus ei ole keskellä. Valitse kasvivärit näiden periaatteiden mukaan. 

Kuva 3. Alaosa. Tummin alue, joka tuo syvyyttä hiusten värjäyskokonaisuuteen. 

Valitse värjäykseen toisiinsa sointuvia sävyjä. 

------------------------------------------------------------

💐🐣 Pääsiäisenä Instagram storyssa on pulinaa hiusten kasvivärjäyksestä kotona, joten jos haluat nähdä lopputulosta ja värimassan sekoittelua siirry kanavalle @biodellynatural

💐🐣  Tarjoamme myös ilmaisen videokonsultaation, jonka avulla hiusvärivalinta on helpompaa kuin ruudun takaa. Varaa oma aika sähköpostilla, asiakaspalvelu@biodelly.fi

💐🐣 Liity myös Facebook-ryhmään: hiustenkasvivärjäys // Cultivator´s. Saat suoraanvinkkejä ekokampaajalta, maahantuojalta sekä inspiraatiota muilta kasvivärjäreiltä.

 

Inspiraatiota ja iloa!

 

 

 

 

---

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi

 


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.

Uutiskirje