🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

15.03.2021 3 min lukuaika


15.3.2021

Hyvismikrobit vastutuskykyä ja luontoyhteyttä vahvistamassa
– Moi Forest -uutuudet tuovat metsän kylpyhuoneeseen

Tiesitkö, että luonto ja luontoyhteys ovat yhteydessä ihon hyvinvointiin? Luonnon hyvät mikrobit myös vahvistavat vastustuskykyä ja ennaltaehkäisevät allergioiden sekä autoimmuunisairauksien syntymistä. Suomalaiset yliopistot ovat kehittäneet innovaation, biodiversiteettipulverin, jolla jokaisen hyvinvoinnille tärkeän luontoaltistuksen saa nyt kuluttajatuotteissa. Tätä mikrobiomia hoivaavaa metsäpölyä sisältävät myös aivan uudet Moi Forest -tuotteet.

Kirjoittaja | Maria Varon.Kuvat | Moi Forest

Viime vuosina on tehty paljon tutkimusta elimistön mikrobiston vaikutuksesta terveyteemme. Tutkimusten myötä on ymmärretty, että ylihygieenisyys ja kaupungistuminen ovat ratkaisevia tekijöitä immuunipuolustuksemme heikkenemisessä sekä allergioiden ja autoimmuunisairauksien syntymisessä. (Suomalaistutkimus aiheesta: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28165640/ ja YLE:n artikkeli https://yle.fi/uutiset/3-8629617 )

 

Kaupunkiympäristössä elimistön mikrobisto köyhtyy, koska emme saa kontaktia luontoyhteyttä ylläpitäviin ja immuunipuolustusta harjoittaviin mikrobeihin. Jos historiassa mennään riittävän kauas, voidaan todeta, että kaikki elollinen maapallolla – ihminen mukaan luettuna – on mikrobien evoluution tulosta. Ihmisellä on kuitenkin 1800-luvun loppupuolelta saakka ollut sellainen käsitys, että tuhoamalla mahdollisimman paljon mikrobeja, voimme voittaa kaikki sairaudet. Tämä taas on johtanut siihen, että eliminoimalla mahdollisia taudinaiheuttajia, olemme tuhonneet myös elämällemme välttämättömiä mikrobeja. Uudempien mikrobiomitutkimusten myötä on vahvistunut ajatus siitä, että mitä monipuolisempi elimistömme mikrobisto on, sitä terveempiä olemme. Myös useille potentiaalisille patogeeneille (taudinaiheuttajille) voi olla omat tehtävät kehossamme ja ongelmia syntyy vasta silloin, kun tasapaino järkkyy ja ne alkavat vallata elintilaa tasapainoa ylläpitäviltä mikrobeilta.

 

Moderni elämäntapamme, johon on kuulunut runsas antibioottien sekä desinfiointi- ja pesuaineiden käyttö on johtanut länsimaissa siihen, että olemme menettäneet osan kehomme tasapainoa ylläpitävistä “hyvismikrobeista”. Näitä mikrobeja löytyy kuitenkin edelleen esimerkiksi metsämullasta, luonnonvaraisilta niityiltä ja karjatiloilta. Ne ovat turvallisia meille ja pystyvät antamaan ihomme kautta riittävän suuren ärsykkeen immuunisyteemillemme kouluttaen vastustuskykyämme. Elimistömme puolustusjärjestelmä tasapainottuu ja pystyy tällöin paremmin havainnoimaan, mihin sen täytyy reagoida ja mihin ei. Allergiat ja autoimmuunisairaudet esimerkiksi kehittyvät sen seurauksena, että immuunipuolustusjärjestelmä on hieman sekaisin ja hyökkää vääriä asioita kohtaan, tunnistaessaan ne virheellisesti uhiksi.Hyvisbakteerien hoitavat vaikutukset kylpyhuoneessasi

Onneksemme suomalaiset yliopistot ovat tehneet uraauurtavaa työtä selvittäessään, miten näitä hyviä mikrobeja voitaisiin tuoda osaksi myös kaupungeissa elävien ihmisten arkea. Yliopistojen ADELE-hankkeen myötä markkinoille on saatu uudenlaisia tuotteita, jotka sisältävät kehon mikrobiomia rikastuttavaa ja vastustuskykyä lisäävää mikrobiuutetta. Haluammekin esitellä teille uudet Moi Forest -voiteet, jotka ovat Suomessa valmistettuja, luomusertifioituja, hiilineutraaleja, vegaaneja ja sisältävät mikrobiomiasi vahvistavaa Reconnecting Nature™ - mikrobiuutetta sekä muita korkealaatuisia raaka-aineita! ♡

 

Moi Forest -tuotteiden kehityksessä on huomioitu tärkeitä seikkoja, jotta mikrobiuute voi toimia ihosi kautta parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi voiteiden säilöntäainesysteemi on mahdollisimman mieto, jotta se ei häiritse mikrobiomia. Lisäksi tuotteisiin on valittu hiilidioksidiuutettuja ja kylmäpuristettuja luomuöljyjä, joiden avulla voidaan parantaa ihon rasvakosteustasapainoa, hillitä tulehdusta ja tukea ihosolujen sekä hyvismikrobien toimintaa. Tuotteiden harmaa väri puolestaan tulee siitä, että tuotteet sisältävät korkean pitoisuuden Reconnecting Nature™- uutetta, eli tuttavallisemmin “metsäpölyä”. Kun levität voidetta päivittäin vähintään 10 cm x 20 cm ihoalueelle, voit vahvistaa vastustuskykyäsi. Voiteen väri sulautuu levitettäessä ihoon, eikä voide jätä pysyviä tahroja esimerkiksi vaatteisiin.Mitä tapahtuu, kun levität Moi Forest -voidetta iholle?

Voiteen seassa oleva metsäpöly vaikuttaa ihon mikrobien ja solujen toimintaan antamalla elimistön puolustusjärjestelmälle signaalin, joka vaikuttaa valkosolujemme tuottamien sytokiinien toimintaan. Tällöin tulehdusta ylläpitävien ja tulehdusta vaimentavien sytokiinien suhde muuttuu suotuisammaksi. Metsäpöly saa myös ihosolumme tuottamaan antimikrobisia peptidejä, jotka taas parantavat ihon mikrobiomin tasapainoa. Lisäksi mikrobiuute sisältää lukemattomien bakteerien, virusten, hiivojen ja arkkibakteerien ohella mikrobien osasia ja aineenvaihdunnan tuotteita, kuten proteiineja ja rasvahappoja, jotka taas toimivat ravintona ihon tasapainoa ylläpitäville mikrobeille. Ihon kosteustasapaino paranee ja mahdolliset iho-ongelmat rauhoittuvat säännöllisen käytön myötä.

 

Moi Forest -tuotteet on pakattu aivan uudenlaiseen kartonkituubiin, jotta muovin määrä jäisi vähäisemmäksi. Näin myös estetään mikro- tai nanomuovien irtoamista pakkauksesta tuotteeseen käytön aikana. Koska Moi Forest -on ensimmäinen brändi Suomessa, joka käyttää tätä kartonkituubia, he ottavat mielellään myös palautetta asiakkaiden käyttökokemuksista osoitteeseen: hello@moiforest.com

 

Joko innostuit? Hanki oma luontoyhteyttä ja vastustuskykyä vahvistava Moi Forest -metsäkylpysi täältä!

 

Lue lisää tutkimuksista mikrobiuutteen taustalla: https://www.futuremedicine.com/doi/10.2217/fmb-2017-0286 ja https://advances.sciencemag.org/content/6/42/eaba2578


Ennakkomyynti Moi Forest -tuotteista on käynnissä 25.3.2021 asti.Ole nopea ja tilaa ennakkoon.

 

Näin varmistat, että saat varmasti innovatiivisen Moi Forest monitoimivoiteen ensimmäisten joukossa. 

 

Näin tilaat ennakkoon: 
1) Käytä tilauksessa ilmaisen toimituksen etukoodia: MoiForest_earlybird
2) Lisää tilaukselle vain Moi Forest -tuotteita.
3) Toimitus viikolla 13.

 Kirjoittaja

Maria Varon

Maria Varon on estenomi sekä luonnonkosmetiikan ja kokonaisvaltaisen ihonhoidon kouluttaja ja luennoitsija. Maria toimii Moi Forest -brändin tuotesuunnittelijana ja on kirjoittanut kirjan Elävä iho.

Hän on työskennellyt vuodesta 2007 kokonaisvaltaisen ihonhoidon ja luonnonkosmetiikan parissa sekä toiminut alan asiantuntijana. Pitkä kokemus ja työskentely alan huippujen kanssa on tuonut näkemystä erilaisten iho-ongelmien hoidosta ja siitä, miten isossa roolissa ihomme toimii osana immuunipuolustusta.

Kokonaisvaltaisempi ymmärrys auttoi Mariaa aikuisiällä pääsemään eroon allergioista ja näkemään sen, ettei luonto ole syynä yliherkkyyksiin vaan sitä vastaan toimiminen. Omien lasten kohdalla hän on osannut tehdä toisenlaisia ratkaisuja, eikä herkkyyden ole tarvinnut olla heille toistaiseksi taakkana. Marian motto onkin “herkkyys ei ole rasite, vaan se voi olla voimavara.”

Tutustu Moi Forest brändiinwww.moiforest.com 

Tutustu Elävä iho-kirjaan tästä.