🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

28.04.2020 7 min lukuaika

Elämme jatkuvan muutoksen aikakautta, jossa ei liiku vain yksi muutos vaan muutokset kulkevat kerroksisissa, limittäin ja aivan toisiaan hipoen kuin jäälautat. Vaikka muutos olisi myönteinen, ihosi saattaa silti reagoida muutokseen oikukkaasti. 

Tunnista iho-ongelmien oireet heti ja rauhoita ihon muutosvastarinta. Kaikista mullistuksista selvitään lempeydellä ja tuella, näin on elämässä ja myös ihosi kanssa.

Muutos on uudistumista. Perhonenkin on toukkana kovin eri näköinen ilmestys. Listasimme muutamia muutoksen mukanaan tuomia oikkuja ja helppoja konsteja selättää mahdolliset iho-ongelmat. 

MUUTOS TYÖSSÄ

Oletko siirtynyt etätoimistoon? Kotiin ei ole välttämättä järjestetty erikseen työpistettä tai toimivaa työpöytää, jolloin ergonomia saattaa olla vinkurallaan. Ehkäise hartiajumi taukojumpalla, esimerkiksi keppijumppa on mitä avaavin apu selän jumeille. Mopin varsi käy hommaan hyvin. Hartia/niskajumin minimoiminen ja verenkierron elvyttäminen saa myös kasvojen ihon kirkastumaan ja pitää näpyt kurissa.

Yksi asia missä me biodellymuidut olemme mestareita, on uppoutuminen työhön. Useimmiten työtä tehdään ruudun edessä. Se tapa näkyy nopeasti myös kasvoilla.

Huono ergonomia, sisäilma, (kevät)pöly, napostelu ja mahdollinen ruokavalion muutos etätoimistossa sekä läppärin edessä touhuilu kuivattavat ihoa, silmiä ja limakalvoja.

Iho rakastaa kosteutta. Hanki kaunis diffuuseri eli ilmankostutin työpöydällesi kosteuttamaan huoneilmaa ja pulputtamaan mieltä tyynnyttävästi. 

Ongelma: Iho on kuiva, laikukas, herkistynyt ja epäpuhdas.

Ratkaisu: Tuo iholle mahdollisimman paljon kosteutta ja suojaa ihoa mineraalimeikillä. Käytä tuotteita, jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja. Suosi myös ravinnossa. Yksinkertaisen rasvakahvin saat lorauttamalla kahviin laadukasta oliiviöljyä, joka takaa energiaa koko päiväksi ja pitää kehon rasva-aineenvaihdunnan hyvässä vireessä.

Mádara Anti-Pollution CC Cream SPF15

Suojaa, kosteutta, peittävyyttä ja hehkua iholle! Mádaran mainio CC-voide suojaa ihoa hapettumisreaktiolta. CC-voide tasapainottaa myös iholla esiintyvää komedoaknea. 

Lily Lolo mineraalimeikkipuuteri

Mineraalimeikit antavat ihon hengittää ja suojaavat ihoa. Näppyisä iho nauttii mineraalimeikin peittävyydestä ja pehmeydestä iholla. 

JOIK Organic ruusu kasvosuihke

Kasvosuihke on purkki paikallaan ja yhtä pirteä tehtävässään kuin Neiti Näpsä sihteerinä. Siitä vain tsuip tsuip kesken päätteen tuijotuksen ja hommat etenee. Luomuruusua sisältävä kasvosuihke kosteuttaa, rauhoittaa, vahvistaa ja tasoittaa ihoa. Sopii myös raikastamaan mineraalimeikkipohjan kesken päivää, tsuip tsuip!

STRESSI

Stressi, se ikuinen syypää sun apeaan oloon. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, kun tunnistaa positiivisen stressin ja käyttää sitä voimavarana. Stressi-impulssien ja muutoksen tunnistaminen on myös ennakointia ja muutoksesta riippuen se toimii myös ohjenuorana elämässä mihin kannattaa panostaa ja mihin suuntaan liikkua - se mikä ravistelee eniten muuttaa myös eniten. 

Tänä keväänä meistä tuskin täysin stressitön on kukaan. Elämme totuudessa, joka haastaa meitä yhdessä ja erikseen monin tavoin.

Mitä voimme tehdä, kun muutos jyrää ja emme voi vaikuttaa?

Pitää itsestämme hyvää huolta. Huolehtimalla omasta hyvinvoinnista, huolehdimme samalla myös toisten hyvinvoinnista. Omasta jaksamisesta on pidettävä kiinni, koska kun itsellä on mahdollisimman hyvä olla, sitä jaksaa kannatella myös muita.

Ongelma: Stressi vie voimia paitsi sinulta myös iholta, jolloin se löystyy ja nuupahtaa. Iho herkistyy, punoittaa ja kiristää. Iho kuivuu ja menee helposti rikki. Ärtyisyyttä ja kutinaa iholla on paitsi kasvoilla myös vartalolla. Iho näyttää samealta ja elottomalta. Silmänaluset tummuvat ja huulet ovat kuivat. Tavallisten iho-oireiden pitkityttyä stressi saattaa laukaista isomman ongelman, esimerkiksi ruusufinnin.

Ratkaisu: Perusasiat haltuun: olet olemassa ja hengität. Muista ulkoilla ja juoda vettä. Jos mahdollista hanki kaveriksi lemmikki tai vietä aikaa inspiroivien ihmisten kanssa. Lapsettomilla se saattaa olla etäpuhelu nokkelassa iässä olevaan lapseen tai lapsikatraan omaavalla etäyhteys toiseen aikuiseen. 

Stressi on kierre ja sen katkaiseminen tärkeää. Yhteys toisiin yleensä auttaa, omassa kuplassa asiat saavat helposti vääristyneitä mittasuhteita.

Hoida ihoa kosteuttavilla ja vahvistavilla tuotteilla, ulkoisesti ja sisäisesti: A-ja C-vitamiini vahvistavat ihoa. Antioksidanttiset tuotteet suojaavat ihoa ja nopeuttavat solujen uusiutumista, jotka auttavat mm. ihon kuivuuteen, pigmenttimuutoksiin kuin eäpuhtauteen ja sameuteen.

Stressi-oireiden ennakoiminen kannattaa, koska pintaan pulputtava iho-ongelma saattaa vain lisätä stressin tunnetta.

Mukti Organics Antioxidant kasvoseerumi

Antioksidanttipitoinen kasvoseerumi suojaa super tehokkaasti ihosi elinvoimaa, jos se on päässyt jo hiipumaan tämä kasvoseerumi palauttaa mehukkaan hehkun takaisin kasvoillesi. 

JOIK Organic Illuminating & Brightening AHA Peeling Mask - kuoriva kasvonaamio

Kirkastava kasvonaamio palauttaa ihon hehkun. AHA-hapot ovat tehokkaita hedelmähappoja, jotka häivyttävät ihon pigmenttimuutoksia, avaavat ihon tukkoisuutta, nitistävät epäpuhtauksia ja napakoittavat ihoa. 

Dr. Hauschka Silmävirkiste

Huijaa väsymys katseestasi! Virkiste sopii erinomaisesti etenkin siitepölyallergikoille sekä päivittäin tietokoneella työskenteleville.

P'URE Papayacare Glow Rejuvenating Face Oil Uudistava kasvoöljy

Papayan entsyymit kuorivat hellävaraisesti ja stimuloivat ihon uudistumista. Lopputuloksena kirkas, kuulas ja hehkuva iho. Lisää pari tippaa meikin alle, ihastut koko päiväksi! 

Stressi imee elinvoimaa ja vie kehosta kaiken minkä irti saa, hivenaineet ja vitamiinit.

Ravinnerikkaan ruuan merkitystä ei voi olla korostamatta kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa ja kauneudenhoidossa. Ravinto on polttoaineemme. Jos tungemme moottoriin moskaa ei mielikään ole kovin kummoinen. Vältä väsymyksen hetkinä addiktioita, kuten sokeria ja roskaruokaa. 

Suojele untasi ja nuku riittävästi. Rauhoita mieli ennen nukkumaanmenoa, esimerkiksi kuuntelemalla ohjattu meditaatio tai hieromalla vartalolle kosteusvoidetta erityisen hellästi ja hoitavasti. Muista halia toisia ja itseä. Keskity asioihin, jotka lisäävät hyvän olon tunnetta. Tankkaa mielihyvähormoneja terveellä tavalla. 

We have tomorrows for a reason.

LIIKUNNAN PUUTE

Poikkeusaikana moni liikuntapaikka, kuntosalit ja joogamestat ovat säpissä. Sohva kutsuu, beibii! Noup, sitä se ei tarkoita, koska kotikarateenissa se vasta kiva onkin treenailla ja kokeilla uusia lajeja online-palveluiden kautta.

Liikunnan puute näkyy toisinaan ensin ihossa, koska kevytkin liikunta vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja kuljettaa soluille uutta happea. Iho on suurin elimemme, joka on osallisena jokaisessa kehon aineenvaihduntatapahtumassa, myös jumittumisessa. Liikuntavajeen vuoksi iholla saattaa alkaa näkyä epätasaisuutta ja turvotusta.  

Ongelma: Iho vanhenee äkillisesti. Kasvot ovat väsyneet ja turvonneet. Ihon väri on samea ja siinä esiintyy tiukkoja epäpuhtauksia, yleensä mustapäitä.

Ratkaisu: Klikkaa itsesi lähimpään online-jumppaan tai laita kajareista täysillä lempparimusaa ja ala tanssia. Myös maltillisempia ratkaisuja löytyy, kuten kotona tehtävä Gua sha -kasvohoito tai hauskat kasvojooga liikkeet.

Jos et millään jaksa tai pysty liikkumaan, niin juo riittävästi vettä ja kiinnitä huomiota säännöllisiin ateriarytmeihin.

HORMONAALISET HEILAHTELUT

RASKAUS

Nyt ne tuli! Nimittäin kaksi viivaa testipuikkoon. Raskausuutinen on ihanakamala-asia, joka saattaa laukaista monia reaktioita ja pienessä ajassa ajatuksissa saattaa vilahtaa laajaakin laajempi tunneskaala.

Raskauden aikana iho on joko hehkuva tai ei niin kivassa kunnossa, joka tapauksessa se useammilla on jotakin muuta mitä se on yleensä. Raskaus muuttaa suuresti kehosysteemin hormonitoimintaa, joten jonkinlainen keikaus jossain kohtaa raskautta tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Valppaus on valttia, sillä tarttumalla heti epämukaviin ihomuutoksiin olet lähempänä sitä kuuluisaa raskauden ajan hehkua. 

Ongelma: Iholle saattaa muodostua kuivuutta, rasvaisuutta, epäpuhtauksia, jopa akne sekä pigmenttimuutoksia. Iho saattaa tuntua herkältä ja reaktiiviselta. Erikseen tai kaikki kertalaakista yhdessä, kaikki on mahdollista!

Ratkaisu: Pidä huolta ihon kosteustasapainosta, siitä huolehtiminen on kaiken a ja o. Puhdista iho hellästi ja suosi mahdollisimman hajusteettomia tuotteita sekä luonnonkosmetiikkaa. Kosteuta ihoa ja virkistä ihoa sekä oloa kosteuttavilla suihkeilla. Suojaa ihoa, fysikaalinen aurinkosuoja on ihosi luottoystävä

Vauvan kasvaessa masussa saattaa raskausarvet olla mahdollisia, joten mahaa kannattaa rasvata ja suojata venymiltä läpiraskauden. 

Raskaus on muutos, joka sisältää monia muuttuvia tekijöitä. Raskauden jälkeinen aika sekä imetys ja imetyksen lopettaminen ovat taas uusi muutos ja mahdollinen ihon tilan heilauttaja ja seurausta koko prosessista.

Raskaus on ainulaatuinen kokemus, joten tässä kirjoitetut seikat ovat yleispäteviä.

Alga Maris aurinkosuoja spray 50+

Hajusteeton aurinkovoidespray SPF50 sopii sekä kasvoille että vartalolle. Kuivaöljymäinen koostumus imeytyy ja levittyy iholle hyvin. Luonnolliset mineraaliaurinkosuojat antavat vahvan suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Toimii myös mineraalimeikkipuuterin alla, kun aurinkosuojaa annostelee maltillisesti ja antaa hetken kuivahtaa iholla ennen mineraalimeikkipuuterin levitystä.

Luonkos Öljypuhdistuskakku Radiant

Rasvahappopitoinen öljypuhdistus puhdistaa tehokkaasti, mutta pitää ihon lempeällä tavalla tasapainossa sekä suojaa ja kosteuttaa ihoa. Radiant puhdistuskakussa ei ole lisättyjä tuoksuja, mutta sen sisältämät raaka-aineet sisältävät miedon ominaistuoksun.

Neal's Yard Remedies Replenish + Balance Moisturiser Kasvovoide 

Ihoa rauhoittava kosteusvoide herkälle iholle. Suojaa ihoa tulehduksilta ja elvyttää ihon luonnollista suojakerrosta. Voiteen koostumus lieventää ihon punoitusta ja tasapainottaa ihon reaktiivisuutta. 

HORMONAALISEN EHKÄISYN LOPETTAMINEN

E-pillerien lopettaminen = bye bye kaunis iho! 

Ongelma: E-pillerien pois jättäminen nostaa melko nopeasti uudenlaisen tai vanhaa vaivaa voimakkaamman iho-oireen esiin. Monet lopettajat saavat riesakseen hiusten ja ihon mega rasvoittumisen sekä tietenkin ihon epäpuhtaudet sen myötä. Yleensä tilanne normalisoituu jollakin aikavälillä muutamasta kuukaudesta kahteen vuoteen. Ihon oireilu on yksilöllistä. 

Ratkaisu: Ennakoi tuleva ja täsmähoida ihoa. Koosta itsellesi sopiva valikoima ihonhoitotuotteita, joilla saat minimoitua vakavan räjähdyksen ja pidettyä ihosi tasapainosta kiinni.

Ennakointi vaatii tietämyksen ja tilannekartoitusta koko systeemistäsi. E-pillereitä popsiessa ei tule ehkä ajatelleeksi omaa kiertoa ja sen luonnollista syklistä rytmiä. Pitämällä päiväkirjaa muutaman kuukauden tai mieluiten kokonaisen vuoden kierron vaiheista, alat tunnistamaan mitä ja millaisia tuntemuksia/oireita on milloinkin luvassa iholla ja muualla kehossa. Esimerkiksi toisilla ovulaation aikaan saattaa iho olla pahemmassa kunnossa kuin mitä se on varsinaisena vuotopäivinä.

Kaikki olemme yksilöllistä ja kaikki on hoidettavissa, mikä on ihana asia, koska välillä naisen elämä ja hormonaaliset heilahtelut tuntuvat sotkuisilta. Niiden ei kuitenkaan tarvitse olla, kun tutustumme itsemme, ihoomme ja kiertoomme.

Kun ihon tila muuttuu, on syytä kiinnittää huomiota oikeanlaiseen hoitoon, jotta oireilu ei kehity ongelmaksi, sillä kenkkuileva iho saattaa yhtäkkiä muuttaa kurssia.

Hormonaalisen oikukkaan ihon kolme tärkeintä hillitsijää: lempeä puhdistus, ihon kosteutus ja kirkastaminen entsyymi-tai AHA-happo-kuorinnalla.

Evolve Organic Beauty  Rainforest Rescue -kasvoseerumi

Hakusessa ihana iho? Tällä kasvoseerumilla palautat ihollesi tasapainon. Evolven Rainforest Rescue -kasvoseerumi imeytyy iholle nopeasti, hillitsee talineritystä, vähentää tulehduksia ja supistaa ihohuokosia. Erinomainen täsmätuote yksittäisten näppyjen päälle, epäpuhtauksien nitistäjä

Antipodes Rejoice Facial Day Cream – päivävoide

Monimutkaisen ihon tasapainottaja. Päivävoide soveltuu erityisen hyvin herkälle ja helposti reagoivalle iholle, joka on samalla taipuvainen epäpuhtauksiin. Tämä tuubi on luottotuote siinä kohtaa, kun iho tuntuu lähenevän jonkin asteista räjähdystä. 

BYBI Beauty Bakuchiol Booster -kasvoseerumi

Kasvoseerumissa on simppeli koostumus: tehokaksikko bakuchiol ja skvalaani (oliiviöljystä) hoitavat homman kotiin ihollasi. Bakuchiol lisää kollageenin tuotantoa, napakoittaa ihoa ja madaltaa juonteita sekä vilkastuttaa solujen uudistumista. Ihomme ihotalissa eli sebumissa on luonnostaan skvalaania, joten kasvoöljy pääsee imeytymään kattavasti ihoon ja iho pystyy omaksumaan sen hyödyt helposti itseensä. Skavalaani suojaa ihoa, korjaa mahdollisia ihovaurioita sekä edistää solujen uusiutumista iholla.

Booster sopii myös epäpuhtaalle iholle sekä pigmenttiläiskien ja aknearpien hoitoon.

LAIHTUMINEN

Dieetit, tiukat ruokavaliot… ei ei ei! Äkillinen nopea laihtuminen ei tiedä hyvää iholle. Hehkuvasta ja kimmoisasta ihosta ei ole tietoakaan, kun painon pudotessa rasva hupenee ihon alta hujauksessa. 

Jos laihdutat, tee se maltilla. Pyri mieluummin kiinteyttämään kehoa kuin laskemaan painoa rajusti alas mahdollisimman nopeasti. Tasapainossa syntyy kestäviä tuloksia. Se tarkoittaa liikunnan ja ravinnon suhteuttamista.

Ongelma: Iho oireilee, jos ravinto on niukkaa ja keho ei saa sille tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, jotka ovat elinvoimaa systeemillesi. Iho kuivuu ja sen väri on eloton. 

Ratkaisu: Tuo iholle mahdollisimman paljon kosteutta. Hoitonesteen kerrostaminen iholle 3X aamulla tuo mehukkaan tunteen iholle ja saa koko olon hehkuvaksi. Huolehti ravinnossa hyvien rasvojen saannista. Toisinaan lusikallinen laadukasta öljyä tuo myös elinvoimaa iholle, kokeile laadukasta oliiviöljyä tai suomalaista hamppuöljyä. Tue ruokavaliota valikoiduilla lisäravinteilla tarpeen mukaan.

Oikotietä onneen ei ole. Kiinteämpi kroppa ja hehkuva iho löytyy tasapainosta ja aineenvaihdunnan toiminnan säilyttämisestä. Iho on suurin kehomme suurin elin ja mukana kaikissa sen aineenvaihdullisissa toimissa.

Senja Cosmetics Nordic Nectar hoitovesi

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan. Nordic Nectar hoitovesi sisältää runsaasti kotimaisia ainesosia. Superkosteuttava koivunmahla saa ihosi hehkumaan ja antioksidantiset mustikka ja variksenmarja suojaavat ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. Hoitonesteen koostumus on ihanteellinen iholle kerroksittain imeytettävälle kosteuttavalle ihonhoidolle aka korealainen 7 Skin Method -ihonhoitotapa. Kotimainen vaihtoehto! 

JOIK Organic Rejuvenating Day Cream -vahvistava ja elvyttävä päivävoide

Pohjoismaalaiseen ympäristöön sopiva ihon toimintoja tukeva ravitseva voide, jossa on kevyt ja hyvin imeytyvä koostumus; voide sopii meikin kuin meikin alle. Päivävoide suojaa ja napakoittaa ihoa. 

Mukti Organics Rose Blossom Hydrating Mist - kosteuttava kasvosuihke

Kosteuttava kasvosuihke saa ihosi hehkumaan ja kasvovoiteet sekä kasvoseerumit imeytyvät hyvin kostutetulle iholle paremmin. Käytä kasvosuihketta aina, kun kaipaat piristystä.

Tsuip tsuip! 

 

 

Millainen muutos sai sinun ihosi heilahtamaan? 

Tarvitsetko tukea ihosi muutokseen? 

Kommentoi tai kerro tarinasi meille ja ota yhteyttä: asiakaspalvelu@biodelly.fi

 


 

----

Teksti: Miila Louhikkola

 

Kuvat. Riikka Lilja-Niemi