🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

08.01.2020 6 min lukuaika

Ihosi kertoo tarinaa sinusta. Oman ihotyypin tunnistaminen on olennainen tieto kun valitset ihollesi sopivia luonnonkosmetiikan tuotteita. Unelmaiho on saavutettavissa oikeilla ihonhoitotuotteilla! 

 

Määrittelemällä oikein oman ihotyyppisi - olet lähellä onnistuneempia tuotevalintoja! Tehtävä ei ehkä kuitenkaan ole helppo, koska iho ei välttämättä ole suoraan vain yhtä ihotyyppiä. Ihon hyvinvointiin vaikuttaa moni asia, kuten ikä, hormonitasapaino, sisäiset ja ulkoiset asia eli mitä syöt ja millainen vuodenaika on. 

Niin tai näin, tässä kirjoituksessa pidättäydymme tarkeastelemaan ihotyyppejä yleisellä tasolla. Sekin riittää, että tunnistat ihotyypit yleisesti ja voit pohtia miltä ihosi tila vaikuttaa juuri nyt. 

Vinkki numero 1, jos ihotyypin tunnistaminen tuntuu vaikealta ja mutu-tuntumalla tehdyt johtopäätökset johtavat vain hutiostoihin. Varaa aika Biodellyn videokonsultaatioon asiakaspalvelusähköpostin (asiakaspalvelu@biodelly.fi) kautta tai tee visiitti ekokosmetologille - molemmilla tavoilla säästät rahaa minimoimalla väärät tuotevalinnat ja saat varmuutta oikeisiin tuotevalintoihin. 

Tutustu Biodellyn ihonhoitopalveluun tästä

Iho-ongelma ei ole sama kuin ihotyyppi.

Ihollasi saattaa olla poikkeustila, jolloin ihotyypin tunnistaminen on vaikeaa. Iho-ongelma ei ole sama kuin ihotyyppi. Muutama näppy siellä täällä ei ole vielä ongelma eikä vähäinen punoitus tai pigmenttimuutoksetkaan, mutta omaa ihoa on tarpeellinen tuijotella, jotta on hereillä ennalta-ehkäisemään ennen kuin vähäisyys paisuu häiriöksi.

Kotioloissa saat oman ihotyyppisi selville helpolla tavalla puhdistamalla kasvot, kaula ja dekoltée puhdistusaineella (poishuuhdeltava). Puhdistuksen jälkeen vältä koskemasta ihoon ja laittamasta iholle mitään tuotteita muutamaan tuntiin, jonka jälkeen nähtäväksi jää miten ihosi luonnostaan toimii.

KUIVA IHO kielii itsestään jollakin tavalla näistä tai kaikilla näillä tavoilla: ihoa kiristää, iho hilseilee ja ihoa kutisee. Kuivan ihon pinta tuntuu karkealta ja iho saattaa tuntua ohuen läpikuultavalta kuin silkkipaperi. Kuiva iho reagoi helposti ja saattaa tuntua aralta, vaikka se ei varsinaisesti herkkyyden erityistilassa olekaan.

Kuivuus kerrostuu ihoon ja sen pinta muuttuu kovaksi. Ihosta puuttuu kosteutta ja öljyjä. Auvoisan onnen kuivaihoinen saa tuomalla ihoon vesikosteutusta sekä iholle sen tarvitsemaa rasvaa, joka tasapainottaa kuivan ihon luonnollista talin puutetta. Kuivassa ihossa tali-ja hikirauhasten toiminta ja ihon verenkierto on alisuoritteista. Kuivaihoisella harvemmin on näppyjä tai laajentuneita ihohuokosia heikon talierityksen vuoksi. Piukeat miliumit saattavat esiintyä iholla. Kuivan ihon sävy on yleensä hyvä, mutta saattaa olla myös hieman kalvakan harmahtava. 

Ihonhoidossa kuivaa ihoa pyritään vahvistamaan ja rauhoittamaan.

Valitse puhdistustuote koostumuksen perusteella: maito, täyteläisempi voide tai balm, jopa puhdistusöljy  Vältä kasvojen puhdistamista aamulla.

Kasvovesi tulee aina puhdistuksen jälkeen ja suihkeena pisin päivää. Panosta kasvoveteen, se on tosi tärkeä iholle! Kasvovedellä voit raikastaa kasvot aamulla. Kerrosta hoitonestettä iholle luodaksesi maksimaallisen kosteuden vaikutuksen. Monet aloittavat 7 kerroksella ja vähentävät kerrostelua ihon kosteustasapainon parantumisen mukaan. Ihon kosteutuksen ja nesteytyksen välillä on eroa. 

Levitä kasvoille seerumi, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Seerumin jälkeen imeytä ihoon pari tippaa kasvoöljyä ja lukitse kosteus + rasva ihoon kosteusvoiteella, joka antaa iholle suojaa päivän aikana. Yöksi voit valita tuhdimman ja täyteläisemmän kasvovoiteen tai käyttää jopa kosteuttavaa naamiota iholle. Seerumi levitetään iholle ensin, koska mikään voide ei imeydy rutikuivaan pintaan.

Rakeeton entsyymikuorinta tai hedelmähappokuorinta (AHA) poistaa kuivaa ihokerrosta ja auttaa ihonhoitotuotteiden tuomia ravinteita imeytymään iholle paremmin ja tehokkaammin. Kuiva iho on usein herkkis, joten malttia kuorintakertojen ja hedelmähappopitoisuuden kanssa.

Kuiva talvi-iho on monille ajankohtainen haaste ihonhoidossa juuri nyt. Kosteuden tuominen on paikallaan iholle kuin iholle. 

HUOM! Liiallinen punaisuus, ihottuma ja kutina viittaa jo atooppiseen ihoon. 

Onko sinulla kuiva iho vai sittenkin pintakuiva iho? 

Lue pintakuivasta ihosta: Katkaise kuiva kausi - pintakuivan ihon nopeat pelastajat ovat täällä! 

SEKAIHO on yleistä Suomessa, mikä selittyy vuodenaikojen vaihtelulla. Jotkut puhuvat, että sekaiho ei ole ihotyyppi ollenkaan vaan ihon epätasapainotila, mutta sekaiho on sen verran yleinen että se monesti yleistetään ihotyypiksi. Puhdistuksen jälkeen sekaiho saattaa hitusen kiristää ja siinä saattaa ilmetä kuivia läiskiä, mutta osittain iholla pilkistelee epäpuhtauksia. Sekaihon tunnistaa helposti kasvojen T-alueesta (otsa, nenä, leuka), joka on rasvaisempi ja paksumpi kuin muut kasvojen ihoalueet. Ihon väri on kirjava, laikukas ja saattaa se olla sameakin. Ihon rytmien (menstruaalinen rytmi) ja tarpeiden tunnistaminen on sekaihoisille tärkeää, koska iholle saattaa herkemmin paukahtaa hormonaalisia finnejä ja muita tukkeutumia. Sekaihon pintakuivuus panssaroi alleen epäpuhtauksia, joten ihon kosteus- ja rasvatasapainosta huolehtiminen on paras ystävällinen teko iholle sen hyvinvoinnin kannalta.

Ihonhoidossa pyritään tasapainoon ja ihon kirkkauteen. Komedojen ja miliumien minimoimiseen.

Lue lisää: Sekaiho ruotuun! - Tunne ihosi ja tee oikealla ihonhoidolla vaativasta vaivatonta

Aloita ihonpuhdistuksesta nyt ja aina. 

Sekaiholle puhdistustuotteiden optimaalisia koostumusvaihtoehtoja ovat maito, voide, balmi ja puhdistusöljy. Nämä puhdistavat lempeästi ihoa eivätkä kuivata ihon kuivia kohtia. Tehosta puhdistusta kostealla konjac-sienellä tai musliiniliinalla. Kaksoispuhdistuksen harrastaminen iltapuuhina on mahtava vaihtoehto. Kokeile edellä mainittujen koostumusvaihtoehtojen kaveriksi hellää vaahtoa tai geeliä. Vältä näitä, jos on vaarana kuivattaa ihoa liikaa! 

Viimeistele puhdistus kasvovedellä ja vanulapulla. Muista suihkia kosteuttavaa kasvovettä iholle. Suihkimisoperaatiota suositellaan milloin vaan ja missä vaan ja ihan kaikille ihotyypeille. 

Valitse kirkastava, kosteuttava ja rauhoittava, ehkä jopa puhdistava seerumi kasvoille. Sekoita seerumin tai kasvovoiteen joukkoon tippa kasvoöljyä. Valitse helposti tukkeutuvalle sekaiholle kevyt kosteusvoide.

Kuori iho säännöllisesti AHA-hedelmähappokuorinnalla tai entsyymikuorinnalla. Mitä paksumpi iho, sitä hevimpi kuorinta. Voit kuoria ihoa hellävaraisesti jo puhdistuksen aikana, jos se tuntuu tarpeelliselta, esimerkiksi iho saattaa rasvoittua herkemmin juuri ennen tai kuukautisten aikana.

Tutustu ja tunnustele sekaihoasi, sen kanssa pärjää kyllä, kun opit ihosi oikut!

RASVOITTUVA IHO tuottaa runsaasti talia. Puhdistuksen jälkeen iho ei tunnu tiukalta eikä sitä kiristä. Iho kiiltää ja sen ihohuokoset erottuvat selkeinä ihon tekstuurissa. Öljyrasvaisen ihon sävy on usein kellertävä ja tuntuma paksu, kuivarasvaisen ihon sävy kirjava ja samea, ainakin harmahtava.

Ihonhoidossa pyritään hellävaraisella lähestymistavalla hillitsemään talineritystä, supistamaan ihohuokosia ja pitämään kaiken maailman paukamat kaukana iholta.

Rasvoittuvaa ihoa ei saa hinkata liian kuivattavilla tuotteilla. Iho riehaantuu, sillä rasvoittuva iho pyrkii kompensoimaan tuottamalla lisää öljyä tuottaakseen lisää kosteutta iholle. Unohda jo viimeistään tässä vaiheessa 90-luvun teinimainokset. Heitä hyvästit myös saippualla puhdistamiselle ja vesi vanhin voitehista-mantralle! 

Vaihda matra tähän: rasva liuottaa rasvaa.

Syväpuhdista iho puhdistussöljyllä, balmillapuhdistusvoiteella tai puhdistuskakulla. Käytä puhdistusta tehostamaan lämpimällä vedellä kostutettua musliiniliinaa ja puhdista iho aamuin illoin. Voit myös suosia kaksoispuhdistusta, kuten sekaihon puhdistuksessa. ihonpuhdistusta tehostamaan voit käyttää mekaanista savikuorintaa - se tuntuu ihanan raikkaalta rasvaisella iholla ja kirkastaa ihoa. Kuorinnan ansiosta myös seerumin aktiiviaineet pääsevät imeytymään ihoon paremmin. 

Viimeistele puhdistus tasapainottavalla kasvovedellä. Jos ihon rasvaisuus ei ole aamulla SOS, voit puhdistaa ja raikastaa ihon vain pyyhkimällä ihoa kasvovedellä tai misellivedellä kostutetun vanulapun kanssa. Muista myös kasvovesi, sillä rasvainen iho tarvitsee myös kosteutta. 

Rasvoittuva iho nauttii puhdistavasta seerumista, jonka jälkeen sujauta ihoon kasvoöljy hieromalla ihoa luontaisen lymfakierron mukaisesti tai suosi ihon verenkiertoa elvyttävää gua shaa, mutta muista olla hellä tai mahdollisesti kokonaan vältellä mahdollista tukkeuman kohtaa iholla. Lopuksi levitä iholle kevyt ja raikas kosteusvoide (mieluiten fluid tai raikastava ja kosteuttava geeli).

Kuori iho säännöllisesti AHA-hedelmähappokuorinnallaja suosi puhdistavaa naamiota kerran viikossa. Lopputuloksena kuulas iho! 

Tavoiteltu NORMAALI IHO on pehmeä, joustava ja kimmoisa eli toisin sanoen tasapainoinen ja kostea - iho ei ole kuiva eikä se ole rasvainen. Kaikki ihon toiminnot ovat vakaat. Ihon sävy on kauniin heleä ja sen pinta pienihuokoinen, sellainen iho jonka kuvaillaan olevan persikkainen. Lapsella on normaali iho.

Sitten tapahtuu elämä ja ihokin muuttuu. Jo pelkästään vuodenaikojen vaihtelu ja ympäristötekijät saavat ajan myötä kauneimmankin ihanneihon vähintäänkin kuivumaan. Epäpuhtauksilta on mahdollisuus välttyä pitkälle tiedostamalla ihonhoidon, ravinnon ja liikunnan yhteinen merkitys kokonaisvaltaiseen kauneuteen. Tämä pätee yleisesti kaikkien ihotyyppien hoidossa.

Aikuisella normaaliksi ihoksi luokitellaan iho, jolla esiintyy maltillista rasvaisuutta ihon t-alueella. Normaalin ihon kompastuskivi onkin sen ongelmattomuus, kun ei ole näkyviä näppyjä tai kitisevää kuivuutta saattaa ihonhoito tuntua merkityksettömältä, vaikka tosiasia ei voi kiertää: iho kuin iho tarvitsee kosteutta ja suojaa. Normaalikin iho ikääntyy ja menettää elastisuuttaan.

Puhdistuksen jälkeen normaali iho saattaa kiristää hieman, mutta tunne tasoittuu nopeasti ja iho tasapainottuu samettisen pehmeäksi ihon normaalin talintuotannon myötä.

Tasapainon ylläpito on normaalin ihon edellytys

Normaalille iholle puhdistus riittää vain iltaisin: aamulla kasvovesi ja viuhahdus vanulapulla. Valitse mieluisin puhdistusaine: maito, öljy, balmitai voide. Voit valita paksumman koostumuksen talvella ja kevyemmän kesällä tai tehdä valinnan sen mukaan käytätkö meikkiä paljon vai ei ollenkaan. Olet oman ihosi, tapojesi ja mieltymystesi asiantuntija. 

Viimeistele puhdistus kasvovedellä tai misellivedellä ja muista suihkia kasvovettämyös pitkin päivää. Puhdistuksen jälkeen imeytä iholle kosteuttava hoitoneste. Normaali iho nauttii kosteutuksesta ja ihon nesteytyksestä. Käytä siis kasvovettä ja hoitonestettä. 

Normaali iho saa suojaa antioksidanttisesta seerumista. Painele seerumi hyvin kosteutetulle iholla. Seerumin jälkeen on kasvoöljyn vuoro, aamuin illoin. Ja lopuksi koko kosteuttava ja ravitseva setti lukitaan ihoon kosteusvoiteella. Tarkkaile ihoasi, sillä siihen vaikuttavat vuodenaika, ikä ja menstruaalinen rytmi. vaihtele tuotteita ja vähennä tarpeen mukaan, esim. kesällä iho ei tarvitse välttämättä ollenkaan kosteusvoidetta erikseen tai saatat haluta jättää kasvoöljyn pois aamuisin. 

Normaalin ihon tilanne saattaa heilahtaa helposti monista syistä, kuten valitsemalla vääränlaisia tuotteita tai ali/ylihoitamalla ihoa. Epävarmoissa valinnoissa käänny aina asiantuntijan puoleen. Olemme täällä Biodellyssä sinua varten!  

Voit käyttää mekaanista kuorinta-ainetta, entsyymikuorintaa tai hedelmähappokuorintaa. Nykyään valikoimassa on erittäin päteviä luonnonkosmetiikan ihon kuorintatuotteita, jota sisältävät sekä mekaanisen kuorinnan mahdollistavia rakeita sekä kuorivia ja ihoa kirkastavia happoja.

Pihistä ja valitse BYBI Beauty Smooth and Soothe Scrub

Panosta ja valitse Mukti Organics 2IN1 Resurfacing Exfoliant-kuorintavoide.

Kaikille ihotyypeille suositellaan erikseen silmänympärysvoidetta ja UV-suojaa - Näistä ei sovi lintsata, jos tavoitteena on hehkua ikääntyvälläkin iholla. Ihon hemmottelu naamiolla kerran viikossa on loistava tapa ylläpitää iho raikkaana ja kauniina. Kasvonaamio toimii täsmähoitona ihon tarpeelle.Esimerkiksi tasapainottamaan ihon tilaa sokerihumalaisten juhlien jälkeen. Naamioista voi kikkailla myös multimasking-naamioita tai käyttää valmista sellaista pakkausta.  

Kasvoöljy laitetaan aina seerumin jälkeen iholle ja voit tipauttaa kasvoöljyä kosteusvoiteen joukkoon, jolloin näitä kahta ei tarvitse levittää erikseen. Keep it simple! 

Muista juoda tarpeeksi vettä, oletkin sen ehkä jo kuullut sata kertaa, mutta nesteiden virtaus kehossa on tärkeää. Lisää veden joukkoon aavistus laadukasta suolaa, joka auttaa kosteutta imeytymään paremmin ihoon. 

Mitä ihosi kertoo sinulle? 

 

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi