🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

23.02.2021 4 min lukuaika


23.2.2021

Ekologisilla puhdistusaineilla inspiraatiota kodin kevätsiivoukseen. Hyödyt samalla terveyttä edistävistä probiooteista.

Yhtä ajankohtaista kuin kohta alkava kodin kevätsiivous on sen tekeminen probioottisilla puhdistusaineilla. Miksi valita probiootteja sisältävät kodin pesuaineet ja miten ne toimivat? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Probiotic Craft -asiantuntija Mira Hahle tässä artikkelissa. Inspiroivaa lukuhetkeä!

Kirjoittaja | Mira Hahle.

Probiootit valloittavat nyt myös kodin pinnat ja pyykinpesun

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että probiootit ovat hyödyllisiä ihmisten terveydelle. Niillä on positiivinen vaikutus muun muassa suoliston mikroflooran tasapainoon, stimuloivat immuunijärjestelmää, suojaavat kehoa suolistossa esiintyviltä huonoilta bakteereilta ja auttavat kehoa parantumaan nopeammin. Nyt probiootit ovat valloittaneet myös kodin siivous- ja pesuaineet.

Biodellyn valikoimaan on juuri saapunut liettualainen Probiotic Craft tuoteperhe, joka pohjautuu probioottiseen pesuun - kotisi pinnoille ja vaatteidesi parhaaksi.

Probiotic Craft ei ole mikä tahansa pesuaine, vaan yhdistelmä luontoa, uusia ideoita ja moderneja innovaatioita, jotka edistävät luonnon ja ihmisen välistä yhteyttä.


Miksi tarvitsemme probioottisia pesuaineita?

Me kaikki tiedämme, että kaikki bakteerit eivät ole huonoja bakteereita. Tarvitsemme mahdollisimman monipuolisen ja tasapainoisen bakteerikannan, jotta pysymme terveenä. Voikin sanoa, että niin terveydessä, kauneudessa kuin luonnossakin kaikki on kiinni oikeanlaisesta tasapainosta. Probiotic Craft haluaa vastata tuotteillaan oikeanlaiseen kodinpintojen bakteeritasapainoon.

Varsinkin viime aikoina lisääntynyt käsidesin käyttö haastaa tuota tasapainoa viemällä usein haitallisten bakteerien lisäksi hyvät bakteerit mukaan. Probiotic Craftin -pesuaineet ovatkin hyvinvointiasi tukeva valinta.

Tuotteet eivät aiheuta mikrobiflooran epätasapainoa vaan päinvastoin täydentävät sitä hyvillä bakteereilla. Kun jatkat probioottisten pesuaineiden käyttöä, hyödyllisistä bakteereista tulee vallitsevia ja samalla ne myös suojelevat meitä haitallisten bakteerien leviämiseltä. Probiootit jatkavat työskentelyään pestyllä pinnalla pitkään siivouksen jälkeen ja auttavat myös pidentämään pesuväliä neutraloiden hajuja ja hilliten hajua muodostavien bakteerien kasvua.Intohimoista tutkimustyötä omassa laboratoriossa

Probiotic Craftin takana on ProBioSanus niminen yritys, joka on perustettu vuonna 2012. Luonnontieteiden avulla he ovat onnistuneet luomaan ja kehittämään innovatiivisia tuotteita, jotka huolehtivat samalla niin ympäristöstä kuin luonnostakin ja parantavat samalla meidän kaikkien elämänlaatua. Yritys onkin aina perustamisesta asti tehnyt tutkimus- ja tuotekehitystä juuri probioottien ja siivousaineiden parissa.

Halu ja into tutkia aihetta entistä syvemmin, johti oman laboratorion perustamiseen vuonna 2014. Tänäkin päivänä se on yksi Liettuan edistyneimmistä kemian ja mikrobiologian laboratorioista. Laboratorio sijaitsee Vilnassa, Liettuan biotekniikkateollisuuden sydämessä. Se on paikka missä keskitytään bioteknologiaan, innovatiivisiin lääketieteellisiin tekniikoihin, molekyyli- ja biofarmaseuttisiin tuotteisiin sekä kestävään kehitykseen. Laboratorio tekee yhteistyötä Liettuan parhaiden tiedeyliopistojen ja muiden laboratorioiden kanssa.

Probiotic Craft ekologiset pesuaineet eivät ole syntyneet yhdessä yössä. Tuoteperhettä on työstetty asiantuntijatiimin kanssa yli kolmen vuoden ajan. Täydelliset raaka-aineet löytyivät tuhansien korkealaatuisten raaka-aineiden joukosta ja 400 erilaisen prototyypin jälkeen. Pitkäaikainen työ todella kannatti, sillä lopputuloksena on yhdet markkinoiden turvallisimmat ja puhtaimmat tuotteet.

Probiotic Craftin tuotteet eivät sisällä säilöntäaineita, hajusteita tai muita turhia ainesosia ja mikä parasta myös luonto kiittää, sillä kaikki tuotteet ovat täysin biohajoavia.


Viime aikoina lisääntynyt käsidesin käyttö haastaa ihon tasapainoa viemällä usein haitallisten bakteerien lisäksi hyvät bakteerit mukaan. Probiotic Craftin -pesuaineet ovatkin hyvinvointiasi tukeva valinta.


Ekologisuus edellä kaikessa toiminnassa

Sen lisäksi, että Probiotic Craftin tuotteet ovat todella toimivia ja tehokkaita, on yrityksen toiminnassa myös muita arvoja ja liiketoiminnan kriteerejä. Probiotic Craft on halunnut tehdä toiminnastaan mahdollisimman ekologista ja kestävää.

Ympäristöystävälliset tuotantotavat, luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen sekä uusiutuvan energian käyttö ovat kaikki olennaisia, tärkeitä ja Probiotic Craftille itsestäänselviä seikkoja. Tuotteet on myös pakattu 100% kierrätettyihin muovipulloihin, jotka voi käytön jälkeen kierrättää uudelleen. Tuotteet ovat myös niin riittoisia, että niiden käyttöikä on varsin pitkä.

Kaikki Probiotic Craft puhdistustuotteet ovat täysin biohajoavia, joten ne eivät saastuta ainutlaatuista luontoamme tai arvokkaita vesiämme. Pesu- ja siivousaineet ovat myös kaikki V-label vegaanisertifikaatin alaisuudessa.

Toisena sertifikaattina on ECOCERT, jokaa takaa aidosti ekologiset tuotteet. ECOCERT edellyttää että tuote on valmistettu vähintään 95% luonnollista alkuperää olevista ainesosista. Probiotic Craft pisti vielä paremmaksi: jokaisen puhdistustuotteen luonnollisten raaka-aineiden pitoisuus hipoo sataa prosenttia (parhaimmillaan 99,9% ja vähintään 97,7%).


Ihastu tuotevalikoimaan

Hajusteettomat, allergia- ja ihotautilääkärien testaamat Probiotic Craftin tuotteet sopivat koko perheen käyttöön. Aina lapsiperheistä, allergiakoteihin ja kotieläintalouksiin.  

 

  • Yleispuhdistusaineella putsaat kodin pintoja tehokkaasti. Kylpyhuoneen pinnat sen sijaan kaipaavat usein lisätehoja. Tästä syystä kumpaankin tilaan on saatavilla oma tuote. Kummatkin tuotteet ovat suihkepullossa, joka helpottaa siivousta. Niitä ei myöskään tarvitse erikseen laimentaa vaan ovat sellaisenaan käyttövalmiita. Muista ravistaa pulloa ennen käyttöä, jotta vaikuttavat aineet sekoittuvat.
  • Käsin tiskaaminen luonnistuu helposti astianpeusaineen avulla. Tiskihetken jälkeen kätesi eivät ole kuivat korput vaan pehmeät, sillä mukana on tehokostauttajaksin nimetty hyaluronihappo.

Loppuunmyyty

Loppuunmyyty

  • Lattianpesuaine on viimeistelty hasselpähkinäöljyllä, joka auttaa suojaamaan huonekaluja ja kodin pintoja.
  • Pyykinpesu– ja huuhteluaineen ainutlaatuinen koostumus on viimeistelty lootusuutteella, joka auttaa pitämään niin vaatteista kuin vaatteiden koskettamasta ihostakin huolta. Lootusuute tekee vaatteista pehmeän tuntuiset, samalla kun sen antioksidanttiset ominaisuudet auttavat rauhoittamaan ja suojaamaan ihoa. Pesuaineet sopivat kaikille tekstiileille ja niillä voi pestä jopa 90-asteessa. Riittoisista pulloista riittää pesukertoja vähintään 25.

Loppuunmyyty

Loppuunmyyty

  • Halutessasi voit lisätä tunnelmaan sopivia tuoksutippoja Probiotic Craftin tuottesiin mukaan. Valittavanasi on neljä erilaista hurmaavaa tuoksua.

Loppuunmyyty

Loppuunmyyty

Valitsemalla ekologisen pesuaineen vähennät keminkaalikuormaa niin kotona kuin luonnossakin. Valitsemalla ekologisen probioottisen pesuainetuotteen, saat edellä mainittujen etujen lisäksi myös iloa probioottisista vaikutuksista.

Inspiroivia siivoushetkiä!

Kirjoittaja

Mira Hahle

Terveystuotealan asiantuntija, ravintoneuvoja ja positiivisen psykologian opiskelija, joka innostuu arjen ekologisista ratkaisuista sekä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.