🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

15.12.2021 3 min lukuaika


15.12.2021

Joulusauna

Viritä saunarutiinisi joulutunnelmiin.
Näillä vinkeillä maksimoit ihon, mielen ja kehon hemmottelun.

Kirjoittaja | Rosi Sotkasiira. Kuvat | Riikka Lilja-Niemi.

Ihon, kehon ja mielen hemmottelua joulusaunan lämmössä

Joulusauna kuuluu monen suomalaisen jouluun, ja se on myös tärkeä osa kulttuurimme kansanperinnettä. Entisaikaan lauteille astuessa toteutettiin myös erilaisia joulun taikoja. Sauna tuli lämmittää ajoissa, koska pimeän tullen oli haltijoiden vuoro tulla saunaan levittämään hyvää onnea tuleville vuosille. Lisäksi juttutuokiot ja meteli tuli jättää joulusaunan ulkopuolelle, ainakin jos halusi välttää hyttysparven hyökkäykset seuraavana kesänä. Taikoja tai ei, rentoutuminen lempeiden löylyjen ja hemmottelevien kauneusrutiinien äärellä tekee varmasti hyvää jokaiselle.


Joulusaunan puhdas ja ylellinen tunnelma

Saunan pesu on kuulunut joulun perinteisiin jo sukupolvien ajan. Puhdas sauna ja kylpyhuone luovat myös hyvän energian ja miellyttävämmän ympäristön myös pidemmälle löylyttelylle ja hemmotteluhetkien toteuttamiselle. Suosi saunan pesussa ekologisia pesuaineita, kuten probiootteja sisältävää Probiotic Craft Premium Kylpyhuoneen Puhdistusainetta, joka puhdistaa pinnoilta tehokkaasti lian ja jättää kaakeleille puhtaan kiiltävän pinnan.


Sold out

Luo puhtaaseen saunaan tunnelmaa himmentämällä valoja ja tuomalla lauteille esimerkiksi lyhtyjä tai kynttilöitä. Pakastettu koivunoksa vihtomista varten tai kesällä kuivatut koivunlehdet löylyvedessä ovat perinteisesti tuoneet joulusaunaan metsäisen tuoksun. Joulun tunnelmaa ja tuoksua voit lisätä suoraan löylyveteen myös eteerisillä öljyillä. Neal’s Yard Remedies Vitality -eteerinen öljy virkistää ja luo tuoksullaan puhtia päivään. Vitality -tuoksusekoituksen sisältämä mausteinen neilikka ja inkivääri sekä havuinen mänty ja raventsara avaavat hengitysteitä ja auttavat virittäytymään jouluiseen tunnelmaan.


Sold out

Juhlavuutta ja tunnelmaa joulusaunaan voit luoda myös tekstiileillä, kuten pellavaisilla pyyhkeillä tai pefleteillä. Jo vuosisatoja sitten joulusaunassa käytetty pellavapyyhe tuli jättää löylyjen jälkeen saunan naulaan roikkumaan, jotta varmistettiin parempi pellavasato tulevana satokautena.

Muistathan huolehtia saunomisen yhteydessä myös hyvästä nesteytyksestä. Forrest & Love taottu kuparipullon voit ottaa mukaan löylyihin. Kupari materiaalina hygieeninen sekä ekologinen vaihtoehto perinteiselle muovipullolle. Käsin taottu juomapullo on esteettisesti kaunis, jonka vuoksi se sopii hyvin myös spesiaaleihin saunahetkiin tai vaikka lahjaksi pukinkonttiin.


Sold out


"Juhlavuutta ja tunnelmaa joulusaunaan voit luoda myös tekstiileillä, kuten pellavaisilla pyyhkeillä tai pefleteillä."


Ihonhoitoa saunan jälkeen

Lempeissä ja kosteissa löylyissä iho pehmenee ja ihohuokoset avautuvat, jolloin iho erityisen vastaanottavainen hoitaville tuotteille ja hemmottelulle. Levitä ihonhoidon ajaksi hiuksiin hoitava naamio. BRUNS Products Nr20 Warm Bergamot Hårmask Bergamotti Hiusnaamio on vähättelemättä maailman paras hiusnaamio, joka sopii kaikille hiustyypeille. Bergamotin tuoksu virkistää ja luo positiivista mieltä sekä hiusnaamion täyteläinen koostumus mahdollistaa miellyttävän levityksen. Naamion hiusta kosteuttava ja ravitseva vaikutus saa niin hennot suortuvat kuin paksut kiharat näyttämään kiiltäviltä ja hoidetuilta.


Sold out

Aloita saunomisen jälkeen ihonhoito perusteellisella puhdistuksella ja kuorinnalla. Kora Organics Turmeric Brightening & Exfoliating Mask on 2in1 tuote, joka toimii kasvoille, niin kuorintana kuin naamiona. Ruusunmarjan siemenet kuorivat tehokkaasti iholta pois kuolleen ihosolukon. Jättämällä tuotteen vaikuttamaan iholle 5-15 minuutiksi levityksen jälkeen, kuorintanaamion sisältämät papaijan entsyymit pääsevät vaikuttamaan paremmin kirkastaen ja puhdistaen ihoa. Kun haluat ottaa tuotteesta hyödyn irti naamiona, levitä kuorintaamio iholle jo ennen löylyjä vaikuttamaan.


Sold out


Aamusaunan yhteydessä tehty vartalon kuorinta virkistää mieltä ja aineenvaihduntaa sekä puhdistaa ihon pinnalta kuolleen ja hilseilevän ihosolukon. JOIK Organic Intense Exfoliation Coffee & Sugar Scrub on tehokas vartalokuorinta, joka sisältää verenkiertoa virkistävää luomulaatuista kahvia sekä tehokkaasti kuorivaa sokeria. Vartalokuorinnan sisältämä oliiviöljy sekä shea-ja kaakaovoi ravitsevat ja jättävät ihon silkkisen pehmeäksi kuorinnan jälkeen.


Sold out

Saunomisen, huolellisen pesun ja kuorinnan jälkeen iho kaipaa kosteutta ja ravitsevia tuotteita. Muista imeyttää hoitavia tuotteita ihoon sen koko pinta-alalta. Hiero vartalon iholle täyteläistä vartalovoita, kuten JOIK Organic Citrus & Bergamot Bodybutteria, jonka sisältämä sheavoi, babassu- ja safloriöljy ravitsevat sekä pitävät ihon joustavana ja pehmeänä. Tuotteen sitruksinen tuoksu energisoi mieltä, jättäen käyttäjälleen myös puhtaan ja raikkaan tunteen.


Sold out

Tarjoile löylyjen jälkeen jokaiselle saunojalle terveellinen nesteytysjuoma laskemalla laseihin raikasta vettä ja lisäämällä jokaiseen lasiin teelusikallinen Puhdistamon Metsän marjat Elektrolyyttijauhetta. Koristele juoma pakastetuilla mustaherukoilla ja tuoreilla yrteillä, kuten mintun lehdillä. Maljan kohottamisen jälkeen joulun juhlallisuudet ovat valmiit alkamaan!


Sold out

Kirjoittaja

Rosi Sotkasiira

Rosi Sotkasiira on ekokosmetologi, ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija sekä yksi Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus 2020) tekijöistä. Rosi on intohimoinen ihonhoidon ammattilainen, joka on luonut uraansa ayurvedan, kauneuden sekä hyvinvoinnin parissa. Rosin tärkein missio omassa työssään on innostaa ihmisiä löytämään oman kauneutensa kokonaisvaltaisen tasapainon ja hyvän olon kautta. Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com

Rosi kirjoittaa DELLY Magazineen säännöllisesti, jos haluat kysyä Rosilta ihonhoitoon ja kokonaisvaltaiseen kauneuteen liittyvää, laita kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu@biodelly.fi. Otsikoi viestisi näin: ROSIN POSTI.

Kuva Rosista Minna Pakkanen Valokuvaamo Kipinä


Kuva Inkeri Kallio


Haluaisitko tutustua paremmin ayurvedaan ja oppia, miten sen avulla voit vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi?

Rosi Sotkasiira luotsaa Suomen ensimmäistä ayurveda-podcastia yhdessä Eveliina Holmin kanssa. Ayurglow -podcastin keskiössä on ayurvedaan liittyvät teemat ravinnosta, hyvän olon saavuttamiseen sekä sisäisen hehkun ja harmonian löytämiseen.

AyurGlow podcastin löydät Spotifysta sekä instagramista @ayurglow