🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

09.06.2019 10 min lukuaika

Rakkaat Biodelly blogin lukijat, kysyimme eri somekanaviemme kautta mitä haluatte tietää Curly Girl-metodista, lupasimme, että todelliset asiantuntijat vastaavat niihin, joten saanko esitellä: Curly Girl Suomi Facebook ryhmän ylläpitäjät Karoliina Emilia Lyra ja Natalia Silo.

Asiaan kuuluvasti kummallakin naisella on uskomattoman hyväkuntoinen kauniisti laskeutuva kihara tukka. He kumpikin mainitsevat, että aiemmin hiukset hapsottivat hamppuisesti ja olivat pörröiset. Tällä hetkellä sitä on vaikea uskoa, koska hiukset näyttävät tyvestä latvaan vahvoilta ja elastisilta. Natalian ennen ja jälkeen kuvista eron huomaa selkeästi. Muutos on tosi vau ja upea, eikä sitä voi olla ihastelematta. Natalia kertoo, että hän kyllästyi suoristamaan sileäksi omaa laineikasta tukkaansa, joka blondaamisen jälkeen ei enää ollut yhtä helppohoitoinen kuin ennen. Hiuksen pintapörröisyys oli tullut jäädäkseen ja jo valmiiksi huonokuntoisen hiuksen suoristaminen tuntui ikävältä jo pelkästään aikomuksen tasolla. Niinpä hän etsi Youtubesta vinkkejä wavy frizz-ongelmaansa ja löysi sitä kautta CG-metodin. Puristelu puristelulta taipuisat hiukset muuttuivat kiharoiksi. Karoliinan hiukset ovat aina olleet kiharat, ja ne ovat menneet tavoitelluille korkkiruuveille jo ihan lapsesta asti, joten hän jos kuka on aito Curly Girl tyttö, joka tietää kuinka kihara hius käyttäytyy ja kuinka sitä tulee hoitaa. Curly Girl metodiin hän innostui nähtyään kuvia hyvinvoivista ja kiiltävistä luonnonkiharoista. Halu oppia hoitamaan omia kutreja paremmin ja tuoda kihara selkeämmin esiin saivat antautumaan Curly Girl metodin maailmaan ja omaksumaan hiustenhoitorutiinin osaksi omaa kauneudenhoitoa.

Eittämättä moni kiharapilvi näyttää aivan upealta ja moni kiharatukkainen jotenkin huolettomalta ja vallattomalta. Useat pohtivat kysymyksissä aikaansa ja etsivät vastausta voisiko onneen olla oikotietä? Curly Girl-metodi kun kuulostaa tosi monimutkaiselta ja aikaa vievältä. Natalia naurahtaa, ettei oikotietä onneen ole, kannattaa vain olla kärsivällinen. Karoliina komppaa, että hiukset eivät tule parempaan kuntoon yhdessä yössä, mutta toki metodia voi soveltaa itselle sopivaksi, jättämällä esimerkiksi ploppauksen pois. Mitä se ploppaus on ja miksi sitä sitten tehdään? Vanhasta t-paidasta kysellään myös valtavasti, mitä sillä tehdään? Ploppaus on hiuksen kuivausmenetelmä ja tarkoittaa hiusten käärintää froteepyyhkeen sijasta esimerkiksi t-paitaan. Se on hellävaraisempi hiuksille ja auttaa kiharaa asettumaan muotoonsa. Karoliina kertoo, että perinteinen pyyhe saattaa hangata hiusta ja aiheuttaa katkeilua. Se myös kuivaa hiusta liian nopeasti. T-paidan materiaali on 100% puuvillaa ja sen pinta on sileä, joten se on hellävarainen hiuksille, Natalia kiteyttää lauseen. Materiaalin ja hankauksen suhteen tytöt ovat kyllä asian ytimessä, se on myönnettävä, vaikka samalla oma biodellyläinen nenäni nyrpistelee ajatukselle vanhasta t-paidasta märkien hiusten päällä. Idea on kätevä ja se hymyilyttää, se tuntuu hassulta, siitä huolimatta valitsen ploppaukseen kylppärissä roikkuvan Aquis turbaanin.

Curly girl metodi vaikuttaa hauskanpidolta hiusten kanssa ja kiharat tavoiteltavilta, vaikkakin prosessi tuntuu monimutkaiselta ja monivaiheiselta. Metodiin kuuluu oma termistö ja niiden käyttäjät tuntuvat sisäpiiriläisiltä. Kaikki tämä saa tuntemaan, että haluaa itsekin kuulua joukkoon, ehkä juuri siksi tämä kiharamania on niin suuri hybe. Kun oma äitini kevättalvena vastasi hämmästelevään tuijotukseeni olevansa hiustensa kanssa cast, tunsin olevani todella out. Klikkasin itseni hänen suosituksesta sisään Curly Girl Suomi Facebook ryhmään ja kohtasin ilmiön, joukon kiharapäisiä ja kiharapäisiksi pyrkiviä naisia. Ryhmän ylläpitäjät, ovat hekin yllättyneet kuinka valtavasti kiinnostuneita on. Karoliinalle yhtäkkinen suosio on ollut iso yllätys, tällaiseen ryntäykseen hän ei osannut varautua, mutta hänestä on ihanaa, että niin moni haluaa korostaa omia kiharoitaan eikä suorista niitä enää. Se on kyllä aivan totta, luonnollisuus saa tulla tässäkin esiin. Kiharat ovat sitä paitsi mielenkiintoisia, villejä, vapaita ja naisellisia. Trendi kulkee aina ajassaan. Miesten kiharaparrat ne vasta hauskoja ovatkin!

Pähkinänkuoressa Curly Girl-metodi hoitaa luonnostaan taipuisaa hiusta. Metodissa nou nou-listalla ovat sulfaatit, hiuksiin kertyvät vahat, silikonit ja hiusta kuivattavat alkoholit. Myös kuumia hiusvempaimia vältellään. Luonnonkosmetiikka on siis monilta osin mitä mainioin valinta ja moni pelkästään luonnonkosmetiikkaa käyttävä on tietämättään saattanut olla jo pidempään noudattaa sovellettua Curly Girl metodia, etenkin jos luonnollinen tuulivoima on ollut apunasi suoristusrautaa useammin. Luonnostaan kiharahius on kuiva, joten on täysin ymmärrettävää, että Curly Girl metodin mukana tuoma kosteus tuo kiharaan hiukseen lisää joustavuutta ja kosteutta, joka saa harottavan hiuksen sulkemaan suomunsa ja hiuksen pinta alkaa jälleen näyttää ehyeltä ja kauniilta. Kostean hiuksen oma luonnollinen väri on myös syvempi. Myös taipuisan hiuksen kunto paranee ja se saattaa rohkaistua taipumaan aivan kiharaan asti, kuten Natalian hiuksissa:

Metodi vaiheittain

Metodi vaiheittain

Oikotietä onneen ei siis ole, mutta lupa soveltaa sopivammaksi omien hiusten tarpeisiin on.

  1. Metodin aloitus: Final wash. Pese hiukset shampoolla, jossa on sulfaatteja mutta ei silikoneja tai vahaa. Tämä tehdään vain kerran metodia aloittaessa, tai jos olet käyttänyt tuotteita jotka sisältävät hiuksiin kertyviä tuotteita.
  2. Co-wash eli hoitoainepesu. Jatkossa et käytä enää Final wash-shampoota – laita kaverille kiertoon tai odottamaan seuraavaa puhdistavampaa pesua. Pese hiukset hoitoaineella ja hiero päänahkaa napakasti sormenpäillä, jotta se puhdistuu. Aloita emulgointi, eli lisää vettä ja hiero huolella noin viisi minuuttia. Suorahiuksiset tai laineikkaat hiukset omistavat voivat käyttää sulfaatitonta shampoota.
  3. Vaikuttava hoitoaine. Voit käyttää samaa hoitoainetta kuin co-washissa tai kosteuttavampaa ja ravitsevampaa hoitoainetta riippuen kiharatyypistäsi. Anna vaikuttaa muutaman minuutin. Hoitoaineen vaikuttaessa voit haroa hiuksia sormilla tai harvahampaisella kammalla.
  4. Leave-in conditioner eli hiuksiin jätettävä hoitoaine. Valitse hiuksillesi sopiva tuotekoostumus: voide, suihke, öljy ja puristele se märkiin hiuksiin.
  5. Styling eli muotoilu. Käytä sopivaa vaahtoa, geeliä tai muotoiluvoidetta ja puristele kevyesti pyyhekuivattuihin hiuksiin. Vapaaehtoinen vaihe.
  6. Ploppaus. Kääri hiukset Aquis pyyhkeeseen (tai paitaan). On sun valinta, kuinka kauan ploppaat: 5min tai enemmän. Kokeilemalla selviää mikä on paras omille hiuksille. Ploppauksen jälkeen anna hiusten ilmakuivua tai kuivaa miedolla lämmöllä diffuuserin kanssa. Pro vinkki: lämmitä hiusta diffuuserilla. ja kun hius on melkein kuiva, puhalla kylmää ilmaa lämpimään hiukseen yhä diffuuseria käyttäen. Kylmä ilma sinetöi lämpimän hiuksen ja kiinnittää kiharan muotoonsa kestävämmin ja tekee hiuksesta kiiltävän (sulkee hiussuomut). Vapaaehtoinen vaihe, mutta me Biodellystä suosittelemme kokeilemaan tätä, koska moniin hiuksiin tulee ihanaa lainetta jopa ilman muotoilutuotteita tosi helposti. Rakastetaan hiusturbaaneja noin muutenkin, joten ploppaus on lemppari siitäkin syystä.
  7. CAST eli hiusten koppuraisuuden eli geelikuoren puristelu hiuksista. Hiusten tulee olla täysin kuivat, kun aloitat tämän vaiheen. Tämän vaiheen molemmat todelliset Curly Girl asiantuntijat, Karoliina ja Natalia mainitsivat, kun kysyimme, mikä on oma lempparivaihe:

Castin puristelu!

Geelikuoren rikkominen on paras osuus koko rutiinista <3

Kysymykset ja vastaukset

Miksi hoitoainepesun jälkeen hiukset tuntuvat rasvaisilta, vaikka hoitoaine on huuhdeltu pois?

K: Todennäköisesti hoitoainetta ei ole emulgoitu hiuksista kunnolla tai hoitoaine on liian hoitavaa pesuun, jolloin olisi hyvä kokeilla kevyempää hoitoainetta.

N: Hiukset usein tarvitsevat aikaa tottua uuteen pesutapaan, jota kutsutaan muutosvaiheeksi. Tämä muutosvaihe kestää noin 1-3kk, jonka jälkeen hiukset eivät jää rasvaiseksi vaan hiukset tuntuvat yhtä puhtailta kuin aikaisemmin.

Kaipaan vinkkejä hoitoainepesuun. Kuinka kauan hoitoainetta kuuluu pyöritellä hiuspohjassa, jotta se puhdistuu? Mikä co wash metodi on paras?

K: Noin 5min niin hiuspohja varmasti puhdistuu kunnolla.

N: Hoitoaine pitää emulgoida kunnolla, jolloin se alkaa toimia, eli vähintään 5 min pitää hieroa hoitoainetta päänahkaan sekoitellen veden kanssa.

Miten kiharat saisi kestämään tukassa seuraaviin päiviin?

K: Muotoilutuotteiden käytöstä on yleensä iso apu. Hiukset voi freesata pesujen välipäivinä. Älä vedä hiuksia tiukalle nutturalle tai poninhännälle

N: Muotoilutuotteiden avulla kiharat kestävät useamman päivän eroteltuina. Muotoilutuote on geeli tai muotovaahto.

Kuinka kauan hoitoainepesua jatketaan ensimmäisen pesun jälkeen? Koska voin seuraavaksi pestä hiukset, kuuluuko hiuksia enää pestä vai jatketaanko hoitoainepesulla?

K: Hiuksia voi pestä tarpeen mukaan, suorahiuksiset ja laineikkaan hiuksen omistavat voivat käyttää sulfaatitonta shampoota joka pesukerralla, tai vaihtoehtoisesti joka toinen pesukerta. Final washin jälkeen kannattaa laittaa kosteuttava hoitoaine tai vaikka lisäksi hiusnaamio hiuksiin. Hoitoainepesua ei tarvitse tehdä samalla kertaa Final washin kanssa, koska Final wash on jo pesu.

N: Hiuksia voi pestä jatkossa aina vain hoitoaineella tai halutessaan vaikka aina sulfaatittomalla shampoolla, tai voi vuorotella hoitoainepesun ja sulfaatittoman välillä.

Uusitaanko final wash jossain vaiheessa, missä? Tarkoittaako uusi final wash kiharan menettämistä?

K: Final wash tulee tehdä uudestaan, jos on käyttänyt hiuksiin kertyviä aineosia kuten veteen liukenematonta silikonia tai vahaa. Kihara ei katoa, mutta voi olla kuivan tuntuinen sen jälkeen. Kannattaa laittaa hiusnaamio fw:n jälkeen.

N: Luonnonkiharaa/taipuisaa ei pysty menettämään shampoon avulla, se vain kuivattaa hiuksia, sen takia sulfaattia ei suositella. Final wash voi olla tarpeellinen, jos on esimerkiksi käyttänyt vahingossa silikonituotteen.

Olisi kiva kuulla erityisesti ohuen ja hennon kiharan hoidosta CG-metodia käyttäen ja miten se eroaa afron yms. vahvemman ja kihartuvamman hiuksen hoidosta?

K: Ohut ja hento hius voi latistua herkemmin, joten kannattaa kokeilla kevyempiä tuotteita sekä esimerkiksi geelin sijaan muotovaahtoa. Afro ja luonnostaan kihartuvamman hiuksen hoidossa taas tarvitsee usein tehokkaasti kosteuttavia, raskaampia tuotteita ja öljyjä.

N: Ohut ja hento hius ei tarvitse niin paljon kosteutta kuin afro ja/tai superkihara hius, eli pelkkää hoitoainepesua en suosittele ohuille ja suorahkoille hiuksille.

Mitä teen, kun päänahka alkaa kutisemaan?

K: Onko pesu tehty huolellisesti? Jotkut säilöntäaineet, kuten esim. Methylsothiazolinone ja Methylchloroisothiazolinone aiheuttavat monilla kutinaa ja herkkyyttä, kannattaa tarkistaa sisältääkö käyttämäsi tuotteet niitä. Hiuspohjaa voi myös kokeilla kuoria sekoittamalla esimerkiksi suolaa tai sokeria shampoon/hoitoaineen sekaan tai ostaa hiuspohjalle tarkoitetun kuorintavoiteen. Huolellinen huuhtelu on tärkeä.

N: Kannattaa kokeilla eri tuotetta pesuun, koska kutina voi johtua väärästä tuotteesta. Omenaviinietikkahuuhtelu tekee myös hyvää päänahalle.

(Mainitut Methylisothiazolinone ja Methylchloroisothiazolinone ovat aineita, joilla korvattiin parabeenit synteettisessä kosmetiikassa. MITin eli Metyyli-isotiatsolinonin käyttöä poishuuhdeltavassa kosmetiikassa on rajoitettu ja 27.4.2018 lähtien markkinoilla saa olla vain poishuuhdeltavia valmisteita, joissa MIT:a on käytetty enintään 0,0015 %:a.

Lähde: http://www.teknokemia.fi)

Soveltuuko CG-metodi piikkisuoraankin hiukseen? Onko sillä mahdollista saada edes vähän taipuisuutta?

K: Metodi sopii myös suorahiuksisille hoitorutiiniksi, mutta hiustyyppiä metodilla ei voi muuttaa. Piikkisuorista hiuksista ei tule kiharaa, mutta jos on olemassa taipuisuutta tai kiharaa niin metodilla saa sitä korostettua.

N: CG-metodi on hyvä suoralle tukalle hellävaraisten aineiden kannalta, mutta hiusten ploppaus, puristelu ja geelit kannattaa jättää väliin.

Kuinka kiinnitän hiukset yöksi?

K: Hiukset voi laittaa löysälle nutturalle eli ananakselle. Myös silkkihuivia tai myssyä voi käyttää. Lyhythiuksiset voivat pyöritellä hiukset kiinni pinneillä.

N: Löysälle ponnarille mahdollisimman ylös.

Keep it simple!

Voiko koppurainen Cast-vaihe rikkoa hiusta, kun kiharaa auotaan? Miten saan kovista kippuroista kauniisti laskeutuvat pehmeät kiharat?

K: Castin puristelu ei riko hiusta. Jos tuntuu ettei sitä saa pois, niin voi kokeilla hieroa pari tippaa öljyä kämmeniin ja sitten puristella. Voit myös puristella hiusta auki kuivalla puuvillakankaalla

(eli taas se t-paita kehiin! xD)

N: Ei. Geelikuori suojaa hiusta pörrööntymiseltä kuivauksen aikana. Kun hiukset ovat täysin kuivat, geelikuori voidaan rikkoa puristamalla hiukset. Kiharoista tulee pehmeät ja erotellut ilman pörröä.

Millaisia hiustarvikkeita tarvitsen?

K: Pakollisia hiustarvikkeita ei oikeastaan ole. Yöksi laitettava nuttura kannattaa tehdä puhelinlankaponnarilla tai ostaa silkkimyssy. Hiuksia ei harjata, vaan ne selvitellään suihkussa hoitoaineen kanssa käyttäen sormia tai harvahampaista kampaa.

N: Oikeastaan ei mitään, ellei halua hifistellä. Harjaa tai kampaa ei tarvitse, koska hiuksia voi harjata sormin auki, mutta jos haluaa voi käyttää kampaa.

CG-metodi tuntuu monimutkaiselta eri vaiheiden ja monien tuotteiden vuoksi. Kuinka usein ja kuinka paljon tulee käyttää hiusnaamiota? Ja mikä on hyvä annosmäärä hiustenhoitoainepesuun?

K: Hiusnaamiota käytetään tarpeen mukaan, esimerkiksi kerran viikossa. Hiusten tulisi olla hyvin naamion peitossa. Tuotteiden sopiva määrä riippuu monesta asiasta, kuten hiusten pituudesta, hiusten kunnosta, kuinka hoitava tuote on jne. Raskaita, tehokosteuttavia tuotteita ei tarvitse laittaa niin runsaasti, että hiukset tulevat tahmaiseksi.

N: Hiusnaamiota suositellaan noin kerran viikossa käytettäväksi, määrä riippuu omasta tukasta. Hoitoainepesuun hoitoaineen määrä riippuu myös hiusten pituudesta ja paksuudesta, esim. paksu pitkä hius tarvitsee noin kämmenen verran hoitoainetta.

Mitkä vaiheet ovat CG-metodin kulmakivet, eli mitkä ovat ne vaiheet, joita ilman CG-metodi ei onnistu?

K: Muotoilutuotteet ja ploppauksen voi jättää pois. Tärkeintä on tehdä Final wash ja sen jälkeen käyttää hyväksyttyjä tuotteita.

N: CG-metodin kulmakivet on käyttää sallitut aineita sisältäviä tuotteita, eli pesu hoitoaineella tai sulfaatittomalla ja perään hoitoainetta. Muotoilutuotteet eivät ole pakollisia eikä muita tuotteita tarvitse.

Suoritanko ensin co wash pesun päänahkaan ja sen jälkeen puristelen hiukset squish to condish-menetelmällä? Kuuluuko näiden vaiheiden välissä plopata?

K: Ensin co-wash keskittyen juurikin hiuspohjaan, sitten huuhtelu ja squish to condish, tässä välissä ei plopata.

N: Co washissa kannattaa panostaa päänahkaan, sen jälkeen hoitoainetta normaalisti latvoihin. Hiukset voi puristella squish to condish menetelmällä, tämä tehostaa hoitoaineen vaikutusta kiharaan. Ploppaus tehdään, kun hiukset on pesty ja kosteutettu.

Saako hiuksia kuivata edes miedolla lämmöllä?

N: Saa. Diffuuserilla voi käyttää mietoa lämpöä. Tärkeintä on välttää suoristusraudan ja kihartimen kuumuutta.

Mikä on yleisin hämmästely/reaktio/mielipide, jonka kuulette CG-metodista?
K: Se, että yllättävän moni luulee, että piikkisuorista hiuksista tulisi kiharat. Niin ei valitettavasti käy.

N: Viime aikoina on kuultu paljon, että geelikiharat ovat feikkejä.

Hauskin hetki/ havainto mitä sinulle on tapahtunut CG-metodin kanssa?

K: Olen saanut kummeksuvia katseita, kun jouduin käymään kaupassa vielä märkä geelikoppura päässä.

N: Poikaystävä kommentoi edelleen mun kuivaa cast-tukkaa märäksi.

Mikä on oma suosikkituote luonnonkosmetiikan puolelta CG-metodiin?

K: Olen tykännyt Evolve superfood hoitoaineesta! Siinä on mukavasti proteiinia ja hiukset ovat pehmeät ja kimmoisat käytön jälkeen. Whamisan hiusjuuria vahvistava hair scalp tonic vaikuttaa myös hyvältä, hieron sitä päänahkaan miltei päivittäin eikä se jätä yhtään tahmaista tuntumaa.

N: Whamista Hair treatment hoitoaine

Näin kesällä, millaisia vinkkejä teillä on Curly Girl-metodin noudattamiseen kesämökille, lomareissuun, festareille?

K: Monitoimituotteet! Hoitoaine, jota voi käyttää sekä pesuun että jätettävänä hoitoaineena on kätevä. Vanhoja, pieniä kosmetiikkapurkkeja voi myös pestä ja käyttää matkapulloina niin säästyy tilaa.

N: Suosittelen ottamaan rennosti ja olla miettimättä liikaa tukkaansa.

Kyllä, näin teemme, otamme rennosti ja hoidamme hiuksiamme, koska se on kivaa ja lisää hyvää oloa. Jokaisen hiukset ovat ainutlaatuiset, niitä kannattaa arvostaa, helliä ja hoitaa, koskaan ei tiedä millaiset korkkiruuvit hiuksista paljastuu, kun niitä ravitaan.

Curly Girl tytöt painottivat monessa kohtaa kuinka tärkeää on tunnistaa oma hiuslaatu, kokeilla tuotteita ja löytää itselle ne parhaiten sopivimmat. On myös tärkeää huomioida milloin on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen, esimerkiksi jos päänahka alkaa aivan tolkuttomasti kutisemaan on pelkkä hoitoainepesu syytä jättää joksikin aikaa ja pestä hiuspohja sen sijaan sulfaatittomalla shampoolla. Menetelmä on kehitelty kuivalle ja kiharaiselle hiuslaadulle, joten liiallinen hoitoaineella lutraaminen voi aiheuttaa ongelmia niille joiden yksittäinen hius on suorahko ja ohut.

Päänahka tulee pestä säännöllisin väliajoin, siitä ei päästä mihinkään, pitkittynyt hoitoaine pesu saattaa tukkia hiustuppea ja aiheuttaa ongelmia pesun ollessa puutteellista pitkän aikaa. Lämmin vesi auttaa liuottamaan rasvaa ja päänahan hieronta sormenpäillä auttaa rasvaa liikkumaan ja hiustuppea vapautumaan ylimääräisistä kertymistä. Käväisy lähtöruudussa, eli final wash:ssa, ei tarkoita pelin menettämistä vaan raikkaampaa uutta kierrosta.

Kysyimme vielä muutamilta hiusalan ammattilaisilta, mitä mieltä he ovat Curly Girl huumasta, miten se näkyy kampaamon arjessa ja millaisia vinkkejä heillä on antaa metodiin tai siitä haaveileville. Jos tytöt yllättyivät Facebook ryhmän ryntäyksestä, on kampaamossa sen sijaan seurattu tilannetta hilpein tunnelmin ja hymyssä suin.

Ekomama kampaamon omistaja ja ekokampaajien opettaja Noora Tammi iloitsee, että vihdoin hiusta on alettu hoitaa ja tervehdyttää, tosin pilke silmäkulmassa mainitsee ettei ekokampaamossa juuri näy huonokuntoisia ja rakennevaurioisia hiuksia muutenkaan. Hän muistuttaa kuitenkin, ettei pelkkä kosteuttaminen pelasta hiusta vaan tarvitaan myös paikkaavia proteiineja. Ekomaman asiakkailla monilla on taipuisa hius, joka on varsin yleistä. Yhdessä asiakkaan kanssa valitaan sopivat tuotteet ja sovelletaan metodia sopivaksi omalle hiuslaadulle sekä Noora opastaa asiakasta kuinka hius puristellaan muotoonsa ja kuinka diffuuseria käytetään oikein päin eli alhaalta ylös. Noora lisää vielä, että ”metodia on kuvattu jopa suoran hiuksen kiharaksi, mikä on mahdotonta. Tässä pitää huomioida hiuksen muoto. Afro hius on läpileikkaukseltaan soikea jopa naihamainen ja näin menee varmasti kiharalle jopa ihan itsestään. Sen sijaan suora hius on läpileikkaukseltaan pyöreä eikä näin kiharru muulla konstilla kuin joko kemiallisesti tai mekaanisesti sitä muotoilemalla”.

Vanhan karkkitehtaan miljöössä sijaitsevan DBKM-kampaamon omistaja Katja Martineero on vaikuttunut myös siitä että olemme ajassa, jolloin mennään yhä enemmän hiuksen hyvinvointi edellä. Hän kuitenkin muistuttaa kohtuudesta tuotemäärien kanssa, sillä paksu ja kuiva hius vetää kosteutta enemmän kuin ohut ja kapeneva hius. Äkkiä saadaan tahmainen lopputulos, jota hento hius ei jaksa kannatella. Hiusten leikkuu on avainasemassa Curly Girl metodin kanssa, kun halutaan mahdollisimman paljon tuoda omaa luonnollista kiharaa esiin kauniisti ja kestävästi.

Noora nyökkäilee myöntävästi hiustenleikkuulle kiharaa kunnioittaen.

Kiitos kaikille kysymyksensä lähettäneille, Karoliinalle ja Natalialle vastauksista sekä kaikille kampaajille, jotka kertoivat mielipiteensä asiasta, erityisesti Nooralle ja Katjalle.

Kiitos lukijalle! Aihe on mielenkiintoinen ja moninainen, joten teksti ei voisi olla lyhyempi. Ehkä sinulla jäi yhä jotain kysyttävää, vastaamme sinulle mielellään blogin kommentteihin tai tuotekyselyihin sähköpostin kautta: asiakaspalvelu@biodelly.fi

Kauniita hiuksia, rentouttavia ploppauksia ja nautinnollisia cast-puristeluja!

 

Curly Girl Suomi Facebook ryhmästä löydät Biodellyn etukoodin.

 

 

 

 

 

 

Teksti: Miila Louhikkola

Kuva: Riikka Lilja-Niemi

Curly Girl-kuva ennen ja jälkeen on Natalia Silon omasta kuva-arkistosta.