🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

15.12.2020 3 min lukuaika

Vuosi 2020 synnytti myös iho-ongelman nimeltä maskiakne eli maskne (mask-introduced acne). Tosin tämä nyt koko kansaan vaikuttava maskne ei ole ole sinänsä mikään uusi asia, koska monet kasvosuojainta työssään pitävät tunnistavat maskin alla piilevät oireet jo entuudestaan.

Emme olleet ensimmäisten joukossa kirjoittamassa masknesta, koska emme halunneet lietsoa epämukavuuden tunnetta sen käyttämiselle. Kasvosuojainta täytyy käyttää useita tunteja päivässä ja toistuvasti, jotta maskiakneen oireet alkavat näkyä. Tavallisella bussimatkalla tai kauppareissulla iho ei pääse altistumaan kasvosuojaimelle vielä kovin pahasti.

Trendaavasti nimetty maskne ei ole kuitenkaan tervetullut vieras. Seuraavalla vinkeillä stoppaat masknen salakavalat oireet jo heti alkuunsa. 

Ennaltaehkäise kasvosuojainen aiheuttamaa ihoärsytystä:

 1. Ole ilman maskia aina kun mahdollista. Anna iholle ilmakylpyjä. Jos mahdollista tee työn tauoilla pieni kävelyretki raikkaassa ilmassa
 2. Valitse sopivasti istuva maski omille kasvoille
 3. Kiinnitä huomiota ihonpuhdistukseen – nyt jos koskaan, aloita kaksoispuhdistus!
 4. Suosi mineraalimeikkejä, vältä rasvaisia meikkipohjia (etenkin rasvoittuva iho, sekaiho ja muuten epäpuhtauksiin taipuvainen iho)
 5. Kokeile pro- ja prebioottituotteita sisäisesti ja ulkoisesti

Miten kasvosuojaimen oireet esiintyvät? 

Lievimmillään kasvosuojan aiheuttaa ihon kuivumista ja kiristelyä poskilla, leuassa ja nenänvarsilla sekä mekaanista kosketusihottumaa, esimerkiksi korvan taakse. Kasvosuojainten materiaali saattaa myös ärsyttää ihoa. Erityisesti herkkäihoiset, kuivat paperiset ihot saattavat helposti reagoida kasvosuojaimen materiaaliin ja mekaaniseen rasitukseen ihoa vasten. 

Hengitysilma maskin sisällä luo ilmaston, jossa bakteerit ja mikrobit pääsevät muhimaan iholla, jolloin syntyy epäpuhtauksia entistä helpommin jo valmiiksi herkistyneellä iholla. Myös psykologinen paine tässä ajassa tartuntavaaran, kasvosuojaimen epämukavuuden ja muun kuormituksen alla saattaa ylläpitää epäpuhtauksista riehaantunutta ihoa. Stressi on tutkitusti yksi isoimmista iho-ongelmien aiheuttajista.

Näin hoidat ihoa

 1. Lempeä ihonpuhdistus, mikä ei kuivata ihoa eikä heilauta ihon omaa suojamuuria. Kokeile kaksoispuhdistusta valitsemalla kasvojen puhdistusöljy tai puhdistusbalmi ja puhdistusmaito

 1. Kostuta ihoa rauhoittavalla kasvovedellä ja hoitonesteellä

 1. Käytä iholle ja suojaavaa kasvovoidetta. Ihon oman luonnollisen suojan vahvistaminen on kaiken a ja o, koska mekaanista kasvosuojaimen hankausta on vaikea välttää, vaikka maski olisi mittatilauksena kasvoille tehty.

 

 1. Suosi mineraalimeikkipohjaa, joka ei tuki ihoa.

 

 1. Kuori ihoa säännöllisesti mieluiten hedelmähappo- tai entsyymihappokuorinnalla. Rakeinen mekaaninen kuorinta saattaa olla liian jynssäävää valmiisti herkistyneelle iholle. Kuori maltillisesti 1-2 kertaa viikossa tai harvemmin, tee niin kuinka ihotyypillesi sopii.

 1. Ihoa rauhoittava ja vahvistava kasvonaamio kerran viikossa

 

Jos pidät kasvosuojainta paljon, voit puhdistaa ihon ennen ja jälkeen kasvosuojaimen käyttöä misellivedellä. Etenkin heti käytön jälkeen ihon puhdistaminen on tärkeää, näin minimoit näppyvaaran! Muista vaihtaa puhdas ja uusi maski joka käyttökerralla. 

Paras keino välttää ihon herkistyminen ja epäpuhtaudet ei ole olla käyttämättä kasvosuojaimen alla mitään kasvovoidetta tai meikkiä, oleellista on, että käytettävät kosmetiikkatuotteet ovat suojaavia ja koostumukseltaan kevyitä.

Mitä tehdä, jos tilanne on jo päällä?

Kun iho on jo herkistynyt, epäpuhdas ja jopa tulehtunut kannattaa muistaa sanonta vähemmän on enemmän. Iho kaipaa suojaa, vahvista ja tukea. Kosmetiikan minimalisointi ja ihohoitorutiinin yksinkertaistaminen on paikallaan. Iho tarvitsee lempeyttä ja tasapainoa. Vähitellen kun iho on rauhoittunut ihonhoitoon voi lisätä muitakin tuotteita.

Turvaudu Neal´s Yard Remedies Sensitive tuotteisiin. Hajusteettomat Sensitive-tuotteiden sisältämät ainesosat tukevat ja tasapainottavat ihon toimintoja, pH:ta ja bakteerikantaa. 

Neal's Yard Remedies Sensitive Soothing Cleansing Milk - Puhdistusmaito herkälle iholle

Ihanasti iho rauhoittava ja samalla täydellisesti puhdistava puhdistusmaito toimii kaikilla ihotyypeille eikä heilauta ihon tasapainoa. Tällä puhdistustuotteella ennakoit tulevat ongelmat ja minimoit kasvosuojaimen riskit. Jos tilann eon jo riistäytynyt käsistä puhdistusmaito viilentää ärtynyttä ihoa ja rauhoittaa ihon toimintaa. Puhdistusmaito ei kuivata ihoa ollenkaan. Talvella luottotuote! 

Neal's Yard Remedies Sensitive Comfort + Hydrate Micellar Cleanser Kasvojen puhdistusaine

Miselliputsari joka on yhtä aikaa hellävarainen, tehokkaasti puhdistava ja kosteuttava. Miselliveden koostumus on täyteläinen ja iholle jää kokonaisvaltaisesti kosteutettu tunne, mikä on ärtyneelle ja herkistyneelle kuivalle ja epäpuhtaalle iholle vain suotuisaa. 

Neal's Yard Remedies Sensitive Soothing Daily Serum Kasvoseerumi

SOS-tuote herkistyneelle iholle. Seerumi vahvistaa ihon suojabarriääriä, tasapainottaa ihoa ja laskee ihon ärtymyksestä johtuvaa punoitusta eli rauhoittaa iho tehokkaasti. Seerumi kosteuttaa ihoa tehokkaasti, koska se sisältää hyaluronihappoa kahdessa molekyylikoossa, muut ainesosat tukevat hyaluronihapon imeytymistä iholle. Kosteuden voi sinetöidä iholle kasvovoiteen kanssa. 

Neal's Yard Remedies Replenish + Balance Moisturiser Kasvovoide

Ihanteellinen kasvovoide epäpuhtaalle ja helposti tukkeutuvalle iholle. Kosteusvoide rauhoittaa tulehduksia iholta, vahvistaa ja suojaa ihoa. Ihosta tulee pehmeä ja tasainen. Ohut koostumus on ihanteellinen kasvosuojaimen alle, koska kasvovoide imeytyy iholle hyvin ja jättää iholle suojaavan pinnan. Iltaisin päälle lisätä kasvoöljyä, tai jos ihosi on todella kuiva voit tipan kasvoöljyä laittaa myös päivää vasten. 

Neal's Yard Remedies Sensitive Soothing Daily Serum Kasvoseerumi/ Hoitotiiviste
Neal's Yard Remedies Sensitive Soothing Moisturiser - kosteusvoide 
= iholle täydellinen suojaava ja vahvistava kombo maskin alle. 

Asioiden yksinkertaistaminen antaa tilaa leppoisalle mielelle. 

Tsemppausta tähän poikkeusaikaan ja eloon maskin kanssa! 

Lisää apua maski-ihon ongelmaan - Tutustu myös hellävaraisiin Naturativ- tuotteisiin 

Teksti: Miila Louhikkola / Biodelly