Ilmainen kotiinkuljetus kaikille yli 100€ tilauksille!

0

Ostoskorisi on tyhjä

14.04.2019 3 min lukuaika

Eletään vaihtelevien sääolosuhteiden vuodenaikaa. Ollaan menossa oikeaan suuntaan, kun kotoa lähtiessä sateenvarjo tuntuu hätävarjelun liioittelulta ja matkaan lähtee vain aurinkolasit. Niihin on turvauduttava kasvoja vasten vaakatasossa tykittävää räntäsadetta vastaan – se on kevät nyt!

Keväällä iho kuivuu monesta syystä. Ihon kosteusköyhyyteen vaikuttaa mm. ikä, stressi, vähäinen veden juonti ja liian sokeripitoinen ravinto, katu-ja siitepölystä puhumattakaan.  Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä, sillä useat omat sisäiset ja ympäristön tekijät vaikuttavat niin pitkällä kuin lyhyelläkin aikavälillä ihon suojakerrokseen ja sen kykyyn sitoa itseensä kosteutta. Kosteusköyhä ja kuiva iho ovat kuitenkin eri asia, sillä kuiva iho on ihotyyppi ja sitä hoidetaan eri tavalla kuin kosteusköyhää ihoa, joka ei ole ihon ominaisuus vaan ihon epätasapainotila. Se on tilapäinen heilahdus, joka kohentuu kyllä muutamilla ryhtiliikkeillä ja tuotevalinnoilla.

Vuodenajan vaihtuessa on aika päivittää ihonhoitorutiinia. Suositeltavaa on myös varata aika (eko)kosmetologille ihonpuhdistukseen. Talven jälkeen iho saattaa tuntua samealta ja paksulta. Hyvin puhdistettu iho on pehmeämpi ja vastaanottavaisempi ihonhoitotuotteille. Ennen ihonpuhdistusta kannattaa tehdä muutamia esivalmisteluja sekä avittaa ihoa kirkastumaan ja kaunistumaan.

HERÄTTELE SISÄINEN KAUNEUS

Aloita aamusi lämpimällä sitruunavedellä. Juo tämä aineenvaihduntaa buustaava vesi heti herättyäsi, noin puoli tuntia ennen aamiaista. Mikäli aamuisin on mahdollista hidastaa tahtia, tee se. Sitruunaveden jälkeen kävely raikkaassa aamussa herättää ainakin yhden kahvikupin verran ja meikitön iho saa kaipaamaansa tuuletusta. Jos ulkoilu ei natsaa, voit kokeilla 7 minuutin aamumeditaatiota tai hengitysharjoitusta. Esimerkiksi tietoinen palleahengitys tasapainottaa, lisää hapensaantia, ja sen liikkeestä sisäelimet ja suolisto saavat miellyttävää hierontaa.

Kannattaa suosia kausiruokaa ja koostaa pääateriat näiden mukaan. Laadukkaat hedelmä- ja vihannesmehut ovat paitsi helppoja välipaloja myös superterveellisiä ja kaunistavia. Vihersmoothien tuunaaminen on aina ilo ja netti on piukassa erilaisia valmiita reseptejä. Pienetkin mehu- ja smoothielisäykset tuovat uutta energiaa päivään ja iho tykkää! Jos mahdollista minimoi kahvin kulutusta ja suosi yrttiteetä iltapäivisin. Makeanhimoa voit tyynnytellä lakritsiteellä ja suolaiseen pikkunälkään uunissa paahdetut mantelit ovat oikein sopivia. Ruokavaliota on mahdollista keventää ilman paastoa tai liiallisia rajoitteita. Kaikenlainen pingotus ja pönötys kuivattaa sekin ihoa, joten perjantaipitsasta ei kannata kieltäytyä.

Raikas ja energisoiva ananas-smoothie

1 runsas kourallinen minttua

1/2 tl raastettua inkivääriä

1/2 dl varsiselleriä

1 pakastettu banaani

2 dl tuoretta ananasta

1/2 dl vettä

Lisää kaikki ainekset pilkottuna blenderiin ja blendaa tasaiseksi smoothieksi. Nauti!

Kuori ja kirkasta

Valon määrän lisääntyessä ihokin herää eloon ja talintuotanto alkaa kesää kohden voimistua. Kevennetty ruokavalio puhdistaa kehoa ja poistaa kuona-aineita, jotka pyrkivät ulos myös ihon kautta. Kuivaakin ihoa kannattaa kuoria, koska se auttaa kasvovettä ja muita ihonhoitotuotteita imeytymään ihoon paremmin. Rakeettomat kuorinnat ovat iholle hellävaraisia, tosin herkkisten kannattaa suosia niitäkin vain max. pari kertaa kuussa. Hedelmähappoja– ja entsyymejä sisältävät kuorinnat supistavat ihohuokosia, pienentävät tukkeutumia, mustapäitä ja muita epäpuhtauksia, ja kirkastavat ihon väriä, sillä ne vilkastuttavat ihon uusiutumisprosessia. Kuorinnan voi tehdä kerran viikossa. Kuorinnan jälkeen kasvoille kannattaa imeyttää hoitonestettä ja lukita kosteus ihoon kosteusvoiteella tai kasvoöljyllä. Vartalon iholle kannattaa tehdä kuivaharjausta tai pyöritellä ihoa kuorinta-aineella.

KOSTEUTA

Kaunis, hyvinvoiva ja tasapainoinen iho tarvitsee kosteutta ja rasvaa. Kosteusköyhässä ihossa nimensä mukaisesti puuttuu kosteutta, joka tekee ihosta kiristävän, samean, epämukavan ja kutisevan. Kuivuus ihon pinnalla on kuin panssari, jonka alle saattaa alkaa muodostumaan kipeitä tukkeutumia ja valkoisia luufinnejä (miliumit). Näiden ehkäisemiseksi ihon kosteuspitoisuuden lisääminen purkista on merkityksellistä kun emme voi vaikuttaa vallitsevaan ilmastoon tai iän tuomiin oikkuihin. Kasvovesi pitää ihon värin heleänä ja sen tuoma kosteus pehmittää ihoa vastaanottavaiseksi seerumille, kasvovoiteelle ja kasvoöljylle.

Naturativ – rauhoittava kasvovesi – kaikille sopiva

Hellä, hoitava ja tasapainottava kasvovesi, joka sopii ihon aamupuhdistukseen ja iltaisin puhdistuksen viimeistelyyn. Ruusu, rosmariini ja laventeli kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Kasvoveden sisältämä merisauniouute vähentää punoitusta iholla. Naturativin kaikki tuotteet ovat hypoallergisia, jotka sopivat kaikkein herkimmillekin ihoille, kaiken ikäisille aamuin illoin. Aloittelevan ja herkkäihoisen varma valinta.

Senja Cosmetics – Nordic Nectar – iloa iholle

Syväkosteuttava ihonektari, joka tuoksuu taivaalliselle ja saa ihon heleytymään jo yhdellä käyttökerralla. Hoitoneste on saanut inspiraationsa korealaisesta kosmetiikasta, joten sitä suositellaan imeyttämään ihoon 7 skin methodin mukaisesti. Hoitonesteessä on kasvoveteen verrattuna paksumpi ja seerumimaisempi koostumus, joten sitä on helppo imeyttää ihoon kevyesti painellen. Tehokosteuttavat koivunmahla ja tupasvilla saavat ihon pehmenemään ja hehkumaan kauniisti. Puolukka kirkastaa ihoa ja antioksidanttiset supermarjat mustikka ja variksenmarja suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta. Nokkosuute rauhoittaa ja vähentää ihon punaisuutta. Kotimaiset raaka-aineet saavat kosmetiikkadiggarin sydämen läikkymään!

Madara Infinity Mist – probioottinen kasvovesi – täydellinen iho

Madaran uusi kasvosuihke tummanvihreässä pullossa on arjen luksusta. Tuote on paitsi kaunis myös käyttömukavuudeltaan huippuluokkaa, sillä sen kevyt sumute kosteuttaa ihoa tasaisesti. Suihketta voi käyttää milloin vain ja se kannattaakin pakata laukkuun mukaan, jolloin sitä on helppo suihkutella pisin päivää kasvoille, etenkin iltapäivällä, kun iho alkaa näyttämään kuivumisen merkkejään. Täydellinen sumusuihke sopii meikin päälle ja se suojaa myös meikitöntä ihoa ympäristön vaikutuksilta sisältämänsä matara-kasvin uutteesta saatujen polyfenolien avulla. Probioottiset maitohapot tasapainottavat ihoa ja ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta. Suihke sisältää myös vettä sitovia sokereita ja hyaluronihappoa, jotka auttavat kosteutta jäämään ihoon. Ihosta tulee raikas, hohtava, kaunis ja kimmoisampi.

Muista suojata iho kevään auringolta. Talven jälkeen iho ei ole vielä tottunut valoon ja on herkkä auringolle, joka heijastelee iholle. Valitse kosteusvoide ja/tai sävyttävä kasvovoide, joka sisältää aurinkosuojan.

Iloa ja valoa, kaunista kevättä!

 

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.

Uutiskirje