🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

16.06.2019 6 min lukuaika

Juhannus, tuo keskikesän juhla, vaikka tuntuu kesän vasta alkavan. Luonto on tuoksuva, runsaimmillaan ja täydessä kukoistuksessa. Kaiken kauneuden aistii vasta laiturinnokan päässä, kun antautuu olemisen keveyteen, hiljentyy aistimaan ympäristöä: laineen verkkaista tömähdystä rantakiveen, etäältä kuuluvaan koiran haukuntaa, lämpenevän saunan tuoksua. Hiljaisuudessa on tilaa ja aikaa. Laajuudessa yksityiskohdat koostavat kokonaisuuden ja jokainen niistä on merkityksellinen hetken kokemiseen.

Juhannus on täynnä taikaa, ja siltä se todella tuntuu, koska on toisinaan vaaditaan maagisia suorituksia päästä kiinni hetkeen kaiken tekemisen ja suorittamisen tieltä. Hyvin organisoitu on puoliksi tehty ja vähempikin riittää. Nykyinen elämänrytmi ärsykkeineen haastaa kykyä heittäytyä olemisen tilaan. Tingimme yöunesta, ruuan laadusta ja liikunnasta, monista omista henkilökohtaisesti tärkeistä asioista. Säästämällä tyhjyyden ja tylsyyden tilasta luovumme hiljalleen myös kaiken kauniin näkemisestä ja kokemisesta. Yhteydestä omaan itseen ja toisiin ihmisiin. Yhteyden kokemisen väliin muodostuu harhaanjohtava (some)kupla, jonka puhkaisemiseen tarvitaan vähintäänkin yksi tulinen kokemus loppuunpalamisesta tai määrittelemätön väljähtämisen tunne riittämättömyydestä tai siitä ettei mikään ympärillä oleva riitä.

Seitsemän eri kukkasortin lajitteleminen tyynyn alle tai alasti hyppelehdintä niityllä saunan jälkeen saattaa olla näin vilkkaana punkkiaikana tyhmän rohkeaa, sen sijaan tuijottelu veden pintaan kannattaa, sillä yöttömän yön valossa veden pinnasta saattaa heijastaa se todellinen minäkuva. Holistinen hyvinvointi pyrkii tasapainoon sisäisen ja ulkoisen tilan kanssa, oman mielen ja kehon kanssa. Kokonaisvaltaisuuden ymmärtäminen kauneudenhoidossa vie meidät matkalle kohti sitä parhainta mahdollista: kaunista, onnellista ihmistä, joka ei ole täydellinen eikä edes aina sataprossaa onnellinen, vaan elossa ja läsnä elämän monivaiheisen rikkauden kanssa.

Kokonaisvaltaisen hyvinvointi edellyttää muutosta ja valintaa. Yksi haluaa luopua addiktiosta, toinen pinttyneestä ajatustavasta, kolmas päättää ettei rakas kymmenvuotinen harrastus enää palvele vaan on aika siirtyä syventymään uutta mielenkiintoista harrastusta. Loikka uuteen, hyppy ilmaan, steppiaskeleet pois mukavuusalueelta lisäävät liekkiä sisäiseen tuleen, elämän iloon. Se tarkoittaa vastuun ottamista omasta elämästä. Monilla on taipumus syyttää muita: en voi lukea romaaneja, koska minulla ei ole siihen aikaa, tai haluaisin matkustella, mutta puolisoni haluaa olla kotona. Ok, on asioita ja elämäntilanteita, joissa joustavuus on valttia, mutta tarkkaile milloin elät verukkeilla ja milloin on mahdollisuus tehdä jotain mikä kutsuu syvimpää omaa itseä. Oman polun seuraaminen saattaa johtaa aarteille, joista ei olisi edes osannut uneksia.

Luonnonkosmetiikan valitseminen on holistisen kauneudenhoidon kannalta mitä parhain valinta. Raaka-aineiden aitous, puhtaat luonnonmukaiset tuoksut ja tuotteiden harmonia luonnon kanssa luo kokemuksen, joka aidosti ravitsee ihoa, koska olemme itsekin osa luontoa. Luonnonkosmetiikan valitseminen vähentää kosmetiikkakäyttäjän kemikaalikuormaa tuntuvasti, puhumattakaan siitä kuinka tärkeää on muistaa huolehtia millaisen jäljen jälken jätämme, kun visiittimme luonnonhelmassa ja saaristossa on päättynyt.

JUHANNUSTAIKOJA BIODELLYN TAPAAN

LÄSNÄOLO

Kolmen minuutin meditaatio

1. Valitse kutsuva paikka ja ota peffan alle jotain, jotta saat istuttua selkä suorana.

2. Aseta kello minimissään kolmen minuutin päähän tai tunnustele hiljentymisen aikana milloin on hyvä jatkaa milloin lopettaa. Niin kauan kuin ajatukset kärkkyy päässä kuin kiusaava apina kannattaa vain istua ja jatkaa, olla välittämättä.

3. Tutkaile hengitystä. Voit puhaltaa suun kautta ulos ja muista päästää vatsa rennoksi, pidä kuitenkin hyvä ryhti ja selkä suorana. Ravistele käsiä tai koko kehoa, jos tuntuu ettei sopivaa asentoa tai tasaista hengitystä löydy. Palaa aina hengitykseen, jos apina saa huomiosi.

4. Sulje silmät ja valitse kolme ympäristöstä kolme ääntä ja todella kuule ne, keskity aistimaan ne. Älä analysoi mistä ne tulevat, ainoastaan kuule ja ainostaan ole, mitään muuta ei tarvita.

5. Kun kello soi tai keskittyminen herpaantuu liikaa (tunnet sen ehkä hengityksestä, vatsan kiristämisestä tai hartioiden noususta) luovu harjoituksesta, kiitä ja päästä irti: se oli tässä ja se oli onnistunut (siitäkin huolimatta, että taustalla se yksi valittu ääni oli omien tai naapurin mukulien taistelua iltapuurosta).

TUNNE ja AISTI

Tunnustele kalliota, puun kaarnaa, heinää, ui ja tunne kuinka vesi liikkuu. Tunne loimuva tuli, sen tuoksu. Ime itsesi täyteen luontoenergiaa, sen tuoksuja ja pintoja. Halaa ihmistä, nipistä hellästi poskesta, suukota suulle: tee se teoilla, katso silmiin ja hymyile.

NUKU

”Univelat kuittaantuu viikonloppuna”, on täysin puppua se. Univelkoja voi tasata, mutta unen tasaiseen laatuun tulee kiinnittää huomiota, siksi myös arkena on tärkeää kiinnittää huomiota säännölliseen rytmiin, joka ihanne tilanteessa on oma luontainen rytmi, mutta koska useimmiten ollaan töissä ysistä viiteen ja olosuhteet muodostuvat elämäntilanteiden, töiden ja lapsiarjen keskellä, se on lähinnä ihana illuusio. Kun aikaa unelle on vähän ja se on katkonaista, kannattaa suhteuttaa ja hyväksyä tilanne välivaiheena ja panostaa rauhoittumiseen. Loppujen lopuksi laadukas uni on pituutta tärkeämpi, vaikka keskimäärin tarvitsemme katkeamatonta unta 7-8 tuntia pysyäksemme fyysisesti ja henkisesti toiminta kunnossa pidemmän päälle.

Avainippu nukahtaminen hätävarana

1. Aseta avainnippu nyrkkiin

2. Rentoudu

3. Juuri ennen nukahtamista lihakset relaksoituu ja avainnippu tipahtaa lattialle ja heräät

4. Juo lasi vettä

Keep on going, babe!

IHON KOSTEUTUS

Makeiden päiväunien jälkeen suihkaisu valkoruusuvettä virkistää ihoa lempeästi. Suihkutettavat kukkaisvedet on näppäriä kantaa mukana ja toimivia raikastajia myös meikin päälle. Lempeää valkoruusuvettä voi sekoittaa jauhemaisten kasvonaamioiden joukkoon. Kukkaisvettä saa suihkia koko vartalolle tuomaan kosteutta, kokeile saunan jälkeen ennen vartalovoiteen levitystä. Kukkaisvesi toimii myös mineraalimeikkien päälle suihkittuna, joko ikään kuin kiinnittämään mineraalimeikkia paikoilleen tai tasoittamaan jo aiemmin pyöriteltyä mineraalimeikkipohjaa.

Alteya Organics kukkaisvedet ovat 100% luomua ja tulevat Bulgarian ruusulaaksosta, jossa raaka-aineet luonnonkosmetiikkaan viljellään itse.

Saunan jälkeen on hetki vain olemiselle ja ulapalle tuijottelulle, hiukset huolettomasti tötteröllä Aquis turbaanin sisällä kuivumassa. Aquisin turbaani on niin tyylikäs, että se päässä kehtaa tehdä täsmäostokset lähikaupassa ja koiran kanssa iltakiepin puiston ympäri.

Chic!

HIUSTENPESU

Mikään ei ole niin vapauttavaa kuin huuhtoa hiuksia luonnon vedessä. Suolainen merivesi saa eloon luonnontaipuisan kutrin ja järvivesi silottaa hiukset sileäksi kuin hienoin silkki. Meidän ihmisten vastuulla on pitää huolta luonnosta, josta elämme, joten ei ole ihan sama mitä vesistöön pääsee mukanamme. Luonnonkosmetiikan palashampoot ja palasaippuat ovat kestävän elämäntavan puolella.

Nurme Jojoba palashampoo vaahdottuu hiuksiin pehmeästi ja jättää hiukset ilmaviksi. Shampoopala sisältää mm. oliivi-, kookos-, risiini-, manteli- ja jojobaöljyjä ja koostumuksessa on mukana myös ripaus hiuksia kirkastavaa sitruunaa. Tämä palashampoo ei jätä hiuksiin tahmeaa tunnetta useampien käyttäjäkokemusten mukaan, joita olemme saaneet asiakkailtamme. Biodellyn valikoimasta löytyy myös avokado shampoopala, joka on kehitelty erityisesti tummemmille hiuksille.

Nurme koivusaippua on reissunaisen vakiotuote läpi kesän, joka kulkee mukana omassa saippuarasiassa. Saippuapala on myös mukava lahjaidea mökkivierailulle. Koivusaippua sisältää aitoja koivunlehtiä ja eucalyptysöljyä, joiden tuoksuyhdistelmä sopii erityisesti saunaan ah!

SAUNA

Mitä sä teet juhannuksena?

Saunon.

Onks teillä puu vai sähkö?

Pöljä. Puu tietty, me ollaan saaressa mökillä!

Siinä Biodellymuijien juhannussauna keskustelu kuluvan viikon maanantaina heti aamupalaverin jälkeen.

LAVENTELI

Less is Moren hiustenhoitobalmi on hiuksiin jätettävien hoitoaineiden kuningatar, joka suojaa hiuksia myös lämmöltä sekä ravitsee ja silottaa hiusta. Hoitobalmi on jokaisen hiustenkasvattajan ystävä, sillä hoitoaine sulkee hapertuvan hiuksen suomuja ja näin estää hiusta haaroittumasta pituussuuntaansa. Hius on kuin käpy. Kuiva ja vaurioitunut hius näyttää harottavalta kävyltä eikä valo taitu yhtä kauniisti hiuksen pinnasta haraisuuden vuoksi. Hyvinvoivan ja terveen hiuksen pinta näyttää nuorelta kävyltä, jonka suomut ovat sulki, se taipuu ja tuntuu pehmeältä. Valo taittuu sulkinaisesta hiuksesta kauniista ja sen pinta näyttää kiiltävältä. Tämän vuoksi jätettävällä hiustenhoitoaineen käyttämisellä on tarkoituksensa. Less is Moren hiustenhoitobalmi sisältää laventelin eteeristä öljyä ja tuoksuu ihanasti.

ETEERISET ÖLJYT

Biodellyn valikoima tulee laajenemaan eteerisillä öljyillä, koska niitä on niin paljon toivottu. Pikku tippa eteeristä öljyä sopii monien luonnonkosmetiikkatuotteiden kanssa tuomaan iholle ja kokonaisvaltaiselle kauneudelle oman lisänsä. Biodellyn toimistolla puksuttaa diffuuseri päivittäin, etenkin talvisin, jonka ansiosta iho tuntuu pysyvän kosteana ja kimmoisana tavallista paremmin sekä eteerisestä öljystä nouseva aromaterapeuttinen tuoksu tekee taikojaan myös mielelle. Piparmintusta on tullut kaikkien tuoksusuosikki.

Neal`s Yard Remediesin eteerinen öljy sitruuna piristää mieltä ja auttaa pitämään kesän pikkuinisiät loitolla, sekoita tippa eteeristä öljyä jojobaöljyn sekaan ja sitä kautta iholle.

Minkä eteerisen öljyn haluat valikoimaan? Voit laittaa toiveen sähköpostilla asiakaspalvelu@biodelly.fi tai Facebookin tai Instagramin @biodellynatural kautta. Kiitos <3

Khadi Hibiskus kasvo-ja vartaloöjy viilentää mukavasti ihoa ja sillä on rauhoittava vaikutus sekä iholle että mielelle. Hibiscus sopii erityisesti herkkäihoisille, mutta suosittelemme tätä ihanuutta ihan kaikille. Hibiskus on antioksidanttinen ja lisää ihon ihon elastisuutta, lisäksi öljy sisältää rauhoittavaa kamomillaa ja viileää minttua.

Khadi on auyarvedaan perustuvaa luonnonkosmetiikkaa, jonka vaikutukset tukevat holistista kauneutta. Kokonaisvaltaisen kauneudenhoidon ideaan kuuluu itsehoito. Pieni määrä öljyä riittää kasvohierontaan. Kokeile tehdä yllä oleva tietoisen läsnäolon harjoitus ja kasvohieronta yhdessä, huomaat kuinka kasvot rentoutuvat ja iho kirkastuu hetkessä.

RMS BEAUTY MONITOIMIPALETIT

Jos juhannuksena polullesi avautuu mahdollisuus osallistua lavatansseihin – heittäydy tanssin pyörteisiin, pue päälle kukkamekko ja sipaise kasvoille korostukseen, luomille ja huulille sopivat sävyt RMS Beautyn Mod tai Pop paletista. Jos unohdat tanssikengät, ei haittaa, sillä juhannuksena jos milloin paljaat varpaat on sallittu.

Iloitse, leiki, naura!

Pikku kieppi pois mukavuusalueelta kerran päivässä pitää mielihyvähormoonit ylävireessä.

Toivotamme kaunista ja iloista juhannusta! Muista että mitä paremmin voit itse, sitä paremmin myös muut ympärilläsi voivat. Nauti kokonaisvaltaisesti kauneudestasi ja hyvästä olosta.

Verkkokaupassa toimii alennus juhannusviikonlopun aikana. Koodilla JUHANNUS19 saat 60 euron ostoksesta 20% alennusta.

Huomioithan, että Less is Moren tuotteet eivät ole alennuksessa.

Kuvissa epämukavuusalueellaan Miila.

Kukkamekko on ystävän tuliainen berliiniläisestä HUMANA second hand ja vintagemyymälästä.

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi

Teksti: Miila Louhikkola