🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

23.11.2020 4 min lukuaika

Näin säilytät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin myös marraskuussa

Iho ja hiukset ovat kehon peili, niistä heijastuu kokonaisvaltainen hyvinvoinnin tila. Tähän aikaan vuodesta pimeys tiivistyy ympärille ja energiatasot ovat matalalla. Samalla loppuvuosi on monille vuoden kiireisintä aikaa, vaikka keho käy ikään kuin säästöliekillä. Muutamalla ryhtiliikkeellä sinäkin voit löytää kehon, mielen ja kauneuden tasapainon.

Tähän artikkeliin on listattu asioita, joista voit poimia itsellesi sopivat tavat elinvoimaisuuden nostattamiseen ja lempeään arkeen.

Hengitä ihosi ja olosi kauniiksi

Hengitys on elämän perusedellytys ja yksi kehon automaattisimpia toimintoja, siksi hengityksen moniulotteista merkitystä ei tule ajatelleeksi – se on itsestäänselvyys. Kun hengitystä aletaan tarkkailla, saatetaan käyttää termiä hengitystietoisuus, jonka kautta voidaan oivaltaa omia reaktioita suhteessa ulkomaailmaan. Arkikielessä käytössämme onkin tälle kuvaavia sanontoja, kuten henkeä salpaava, haukoin henkeä tai happi kulkee. Kiire ja stressi tekevät hengityksestä pinnallista ja jopa katkonaista.

Tarkkailemalla ja laskemalla oman hengityksen kulkua saat tasapainotettua hengityksen rytmin. Hengitätkö vatsaan asti? Entä nousevatko kylkien kaaret hengittäessä? Miltä tuntuu hengittää lapaluille? Jäädä hengityksen liike jumiin johonkin kohtaan kehossa?

Miten hengitys liittyy kauneudenhoitoon?

Tietoinen hengitys laskee hartiat, tuo tilaa rintakehälle, suoristaa ryhtiä ja laskee sykettä, näiden korjausliikkeiden ansiosta myös kasvot rentoutuvat. Vapaan ilman ja tasapainoisen hengityksen kautta kehon elintoiminnot tasoittuvat, joilla on välitön vaikutus myös ihon hyvinvointiin.

Suitsi mielesi laukkarata – näin se onnistuu ja tarvitset aikaa vain 10 minuuttia

Kauneuden kokeminen on sisäinen prosessi. Hengitysharjoitukset ovat paras tapa ottaa aikaa itselleen ja kaunistaa omaa sisäistä tilaa. Asiat näyttäytyvät ahtaalla aina synkemmiltä. Mieli säätelee myös tunteita. Voisi sanoa, että hengitys avaa näköalaa ja vie kohti uusia oivalluksia. Mielentilan tiedostamisella voit vaikuttaa kokonaisvaltaisesti omaan hyvinvointiin ja valintoihin.

Ota mukava istuma-asento. Voit istua selkä seinään päin, jotta ryhti pysyy suorassa. Sulje silmät ja keskity hengitykseen. Tunnustele miten henkesi kulkee juuri tänään. Sen jälkeen ota muutama syvä hengitys nenän kautta ja puhalla ulos suun kautta. Kun olet valmis, aloita hengitysharjoitus.

  1. Hengitä sisään ja ajattele sisään hengittäessä kuinka raikas ja puhdas ilma kulkeutuu aivan lantion pohjaan asti
  2. Ala hengittää ylöspäin ja ulospäin lantiosta vatsan kautta kylkiluille rintakehään ja sieltä kurkun ja nenän kautta ulos
  3. Tee hengityskierroksia niin monta kertaa kuin hyvältä tuntuu. Anna hengityksen soljua. Aluksi hengitys voi tuntua takkuiselta, mutta jatka niin kauan, kunnes löydät oman rytmin ja hengityksen vaivattoman virtauksen.

Hengitysharjoituksen aikana voit ajatella kuinka kaikki kasvojen ilmeet valuvat ja kasvot muuttuvat ilmeettömiksi. Pidät ehkä silmiä kiinni ja annat suun hieman aueta. Jos leukapieli kiristää kovasti, voit ennen hengitysharjoitusta irvistellä ja aukoa suuta leveästi auki ja työntää kielen pitkälle ulos, jolloin leukaluut saavat kaipaamaansa liikettä.

Kokeile myös tasapainottavaa vuorohengitystä. Siitä voit lukea lisää Rosin kirjoituksesta täältä.

Tunnista ihon rytmi ja herätä keho horrostilasta hyvään oloon

Iho rakastaa rutiineja ja aito ravinto on sisäisen kauneuden menestystekijä. Ihonhoito tai ravinto ei ole mitään rakettitiedettä. Ainoa asia mitä tarvitset, on ymmärrys itsetuntemuksesta ja omista toimintamalleista. Omaa käytöstä ja sen syy-seuraussuhteita tarkkailemalla moni itseaiheutettu iho-ongelma on ratkaistavissa helposti. 

Olet oman kehosi ja ihosi paras asiantuntija. Sen vuoksi kannattaa tarkkailla omaa menstruaalista rytmiä ja sen vaikutusta tiettyinä hetkinä omiin mielitekoihin, ihon kuivuuteen tai epäpuhtauksien pinnalle putkahtamiseen.

Säännöllinen ateriarytmi tasapainottaa myös hormonaalisia mielitekoja ja pitää kehon energiatasot tasapainossa, jolloin erityisesti tähän aikaan vuodesta kuuluisa iltapäiväväsymys pysyy loitommalla. Ravinnon laadulla on merkitystä. Ravinto vaikuttaa tunnetilan kanssa siihen mitä syömme. Kehot, elintavat ja elinympäristöt ovat erilaiset, siksi hyvä tietoisuus omasta elämän pelikentästä ja itsetuntemuksesta on avain aidosti eheään hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Oikeiden ja itselle sopivien tapojen löytäminen voi kestää hetken, mutta se on tutkimisen ja itsereflektoinnin arvoista.

Jos olet kiinnostunut oman ihosi rytmistä ja haluat asiantuntijan apua sen tarkkailuun, ota yhteyttä Biodellyn asiakaspalveluun sähköpostilla asiakaspalvelu@biodelly.fi ja kirjoita viestin otsikoksi ”ihoni rytmi”.

Rentoutuminen palauttaa hermostoa ja auttaa saavuttamaan levollisen mielen

Kävely

Lähde kävelylle. Rauhallinen kävely happirikkaassa ympäristössä on kauneutta edistävä teko. Marraskuussa tulee oltua paljon sisällä, jolloin on ihanaa tuulettaa ihoa ja hiuksia kipakassakin säässä. Mieli virkistyy varmasti! Lily Lolon mineraalimeikkipuuteri antaa iholla suojaa ja tasoittaa ihon sävyä, jos et ihan ilman meikkiä halua liikkua. Urbaanioloissa Mádara CC-voide suojaa ihoa ympäristön saasteilta ja kosteuttaa ihoa. CC-voide toimii kesät talvet ja sopii kaikille ihotyypeille. 

Jalkakylpy

Hyvinvointi lähtee jaloista. Tuikkaa kynttilöihin tuli ja lilluta jalkoja jalkakylvyssä. Olemisen keveys löytyy kun jalat saavat kaipaamansa huomiota. JOIK Organic Warming Magnesium Footbath Salt - lämmittävä kylpysuola tuo lempeyttä jaloille - se on kuin halaus heti kotiovella pitkän päivän tai sateessa tarpomisen jälkeen. Jalkakylvyn päätteeksi kunnon jalkojen rasvaus ja kosteutus kotimaisella Vitality Reconnecting Nature metsäkakulla, jossa on metsästä saatavaa mikrobiuutetta, joka vahvistaa ja tukee tutkitusti elimistön immuunijärjestelmää sekä edistää ihmisen yhteyttä luontoon. Vartalokakku tuoksuu raikkaalta metsältä ja on ihana iholla! 

Gua sha ja kasvoöljy

Kotona itselle tehtävään gua sha kasvohoitoon jää koukkuun, se on nimittäin niin rentouttavaa! Kun perustekniikka on hallussa, on gua sha- kasvohoito helppo tehdä vaikkapa katsellessa The Crown- sarjan 4. tuotantokautta, joka on nähtävissä nyt Netflixissä. 

Yin Your Skin kauneudenhoitovälineet ovat ylellisen kauniita ja kestäviä välineitä. Erityisesti JALO Advanced Gua sha Kasvolasta ja NIVA Guas ha Lusikka ovat biodellyläisten mieleen juuri nyt. Mikä sinun suosikkisi on?

Guas ha sivelee ihoasi ihanasti SILEÄ kasvoöljyn kanssa, jossa on pieteellä koostettu raaka-aineluettelo. Kasvoöljyn koostumus on ohut kuin silkki, joka imeytyy täydellisesti ihoon sellaisenaan tai yhdessä gua shan kanssa. Kasvoöljy on valmistettu Suomessa.

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi