🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

14.09.2022 3 min lukuaika


14.09.2022

Kokonaisvaltainen ihonhoito lähtee sisältä päin - 5 vinkkiä hyvinvoivalle iholle

Ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija ja ekokosmetologi Rosi Sotkasiiralla on näkemystä holistisesta ihonhoidosta, jossa huomioidaan ihminen kokonaisuutena.

Kirjoittaja | Rosi Sotkasiira. Kuvat | Pexels.

Kokonaisvaltainen ihonhoito on viime vuosina yleistynyt trendi, johon törmää niin lehtien palstoilla kuin erilaisten kosmetiikkabrändien mainoksissa. Voiko pinnallista ihonhoitoa kuitenkaan yksistään kutsua kokonaisvaltaiseksi? Totuus kuitenkin on, että silmänympärysvoide ei ratkaise unettomuutta, jonka seurauksena silmänympärykset ovat tummuneet tai kirkastava seerumi poista stressaavaa elämäntilannetta, jonka vuoksi ihosta on tullut eloton.


Ihonhoidon kolme osa-aluetta

Perinteisessä länsimaisessa ihonhoidossa olemme tottuneet siihen, että ihonhoito tarkoittaa vain ihon pinnallista hoitoa kosmetiikalla. Ennen ihonhoitoa on kuitenkin ajateltu huomattavasti laajempana kokonaisuutena ja esimerkiksi Intiasta alunperin lähtöisin oleva, tuhansia vuosia vanha ayurveda kattaa yhden sijaan kolme ihonhoidon osa-aluetta. Näihin lukeutuu ulkoisen hoidon lisäksi myös ihotyypin mukainen kehon ja mielen hoito.

 

Laajemman kokonaisuuden ansiosta ayurvedinen ihonhoito on nykyajan länsimaista ihonhoitoa huomattavasti kokonaisvaltaisempi. Haastavampia iho-ongelmia hoitaessa myös tulokset ovat pitkäaikaisempia, kun ihon hoidossa on huomioitu pintaa laajempi kokonaisuus.


Kehon ja ruuansulatuksen helliminen osana ihonhoitoa

Elämäntavat, suolisto ja se mitä imeytät kehoosi ravinnon kautta vaikuttavat olennaisesti siihen, miten ihosi voi. Jokainen meistä on oma uniikki yksilönsä, jolla on erilaiset tarpeet sekä erilainen kehon toiminta. Tästä syystä ei ole olemassa yhtä ruokavaliota, joka tekisi hyvää jokaisen iholle.

 

Kaikkia iho-ongelmia tai ihon epätasapainotiloja yhdistää kuitenkin yksi asia, joka on kehosi ytimen ja moottorin eli ruuansulatuksen toiminta. Ayurvedan mukaan ihon oikutteluiden taustalla on aina jonkinlainen ruuansulatukseen liittyvä epätasapainotila. Näistä muutamana esimerkkinä epäsäännöllinen ruuansulatus, joka aiheuttaa ihon kuivuutta, yliaktiivinen ruuansulatus, joka aiheuttaa erilaisia ihon herkkyysreaktiota sekä hidastunut ruuansulatus, jonka vaikutuksesta kuona-aineet varastoituvat elimistöön, aiheuttaen ihon epäpuhtauksia.

 

Hoida ihoasi sisäisesti hellimällä ruuansulatustasi päivittäin nauttimalla hyvin kypsennettyä ruokaa, huolehtimalla säännöllisestä uni-ja ateriarytmistä sekä tarjoamalla keholle liikettä, joka saa edes pienen hien pintaan.Harmoninen mieli, harmoninen iho

Stressiä töissä, huoli läheisestä tai yllättävä elämänmuutos. Tilanteita, jotka jättävät usein jälkensä myös iholle. Ayurvedan mukaan mielen tasapainon horjuminen ja käsittelemättömät tunteet näkyvät ihossa, minkä vuoksi mielen taajuudelle syventyminen ja patoutuneiden tunteiden vapauttaminen on tärkeä osa kokonaisvaltaista ihonhoitoa.

Elinvoimainen ja kaunis iho tarvitsee siis rakkaudellisia tekoja, lempeyttä ja armollisuutta itseäsi kohtaan. Ylläpidä mielen harmoniaa tekemällä päivittäin asioita, jotka tuovat sinulle iloa ja hyväksymällä myös tunteiden koko kirjo.

Stressaavissa elämäntilanteissa helpotusta voi tarjota myös erilaiset ravintolisät ja yrtit. Ashwagandha on adaptogeeni, joka tunnetaan ayurvedassa erityisesti sen maadoittavista, ravitsevasta sekä mieltä ja jatkuvaa ajatusvirtaa rauhoittavista ominaisuuksista.Wild Nutrition Ashwagandha Plus sisältää ashwagandha uuteen lisäksi myös kehon palautumista ja hermoston normaalia toimintaa ylläpitävaa magnesiumia. Tuote on siis oiva valinta elämän hetkiin, kun mieltä koetellaan ja stressi muistuttaa itsestään.5 vinkkiä kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon

  1. RAVINTO JA MONIPUOLISTEN RASVOJEN SAANTI Pidä huolta säännöllisistä ruokailuajoista ja suosi hyvin kypsennettyä ruokaa. Huolehdi myös monipuolisesta rasvojen saannista ja lorauta laadukasta Terra Creta oliiviöljyä ruoka-annoksiin. Oliiviöljy parantaa erityisesti kuivan ihon joustavuutta sekä ennaltaehkäisee ikääntymismuutoksia. Oliiviöljystä hyötyy myös muut ihotyypit sen sisältämien iholle tärkeiden E- ja D-vitamiinin ansiosta.

 

  1. NESTEYTYS Niin kuin vanha sanonta kuuluu: “Vesi on vanhin voitehista.” Mikäli kuitenkin haluat tarjota veden parhaat hyödyt ihollesi, nauti vesi aina lämpimänä, jolloin hellit myös ruuansulatusta. Kylmä vesi heikentää ruuansulatusta, eikä imeydy kudoksiin tai kosteuta ihoa, samalla tapaa kuin lämmin vesi.

 

  1. LIIKEIhon hyvinvoinnin kannalta tärkeä ruuansulatus tarvitsee lämpöä voidakseen hyvin. Tarjoile siis päivittäin kehollesi lämpimän ruuan ja juoman lisäksi lämmittävää liikettä. Valitse liikuntamuoto omien mieltymystensä ja sen hetken tarpeiden mukaan. Toisena päivänä se voi olla reipas juoksulenkki ja toisena luova tanssihetki hyvän musiikin tahdissa.

 

  1. UNI JA PALAUTUMINEN Tasapainoinen ja säännöllinen uni-valverytmi sekä palautumiseen panostaminen luovat harmoniaa mielelle. Mikäli nukkumatti ei ole ollut parhain kaverisi viime aikoina, kokeile helpottaa tilannetta esimerkiksi lämpimällä jalkakylvyllä ennen nukkumaan menoa. Tiputa kylpyveden sekaan muutama tippa rauhoittavaa eteeristä öljyä, kutenNeal’s Yard Remediesin De Stress öljyä.


5. IHOTYYPIN MUKAINEN IHONHOITORUTIINIUlkoisen ihonhoitorutiinin roolia ei pidä koskaan väheksyä. Pidä siis huolta siitä, että peilikaapistasi löytyy omalle ihotyypillesi sopivat ihonhoitotuotteet. Mikäli sinulla on haastava löytää itsellesi sopivia kosmetiikkatuotteita, suosi minimalistista ihonhoitoa ja lähde liikkeelle perusasioista ilman turhia kikkailuja.

Minimalistinen ihonhoito pitää sisällään kolme tuotetta:

1.puhdistustuote

2. kasvovesi

3. iholle jätettävä kasvoöljy tai kasvovoide.

Biodellyn asiakaspalvelu auttaa sinua mielellään oikeiden tuotteiden valinnassa.

Lue lisää minimalistisesta ihonhoidosta - Minimalistin kosmetiikkakaapilla: valitse vain parasta ihollesi!

Tutustu minimalistisiin ihonhoitosarjoihin: AIVA ja Laponie of Scandinavia

Kirjoittaja

Rosi Sotkasiira

Rosi Sotkasiira onkosmetologi,ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija ja kouluttaja. Ayurvedaa Iholle PRO -koulutuksessaan Rosi opettaa kosmetologeille kokonaisvaltaisemman tavan hoitaa ihoa, palvella asiakasta ja kasvattaa myyntiä kauneushoitolassa. Rosi tunnetaan myös Suomen ensimmäisen ayurveda-podcast AyurGlown vetäjänä ja Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus, 2020) kirjoittajana.Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com. "