🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

30.11.2021 3 min lukuaika


30.11.2021

Kokonaisvaltaiset ihonhoitovinkit kaamokseen

Loppuvuoden ihonhoidossa pärjäävät ne, jotka muistavat kosteuttaa, ravita ja energisoida ihoa. Lue ihonhoidon asiantuntijan Rosi Sotkasiiran täsmävinkit kuinka vältät ihosi nuupahtamisen.

Kirjoittaja | Rosi Sotkasiira.

Elämme parhaillaan vuoden pimeintä aikaa, jonka myötä monella meistä keho ja mieli tuntuu käyvän säästöliekillä. Luonnolle talvi on levon ja pysähtymisen aikaa, joten kannustan myös sinua ottamaan mallia talven rauhoittavasta metsämaisemasta ja hidastamaan tahtia. Nyt saa kääriytyä viltin alle, tunnelmoida kynttilän valossa ja kotoilla hyvällä omallatunnolla!

Iholle talvi on haastavaa aikaa, joten ihonhoidossa ei puolestaan kannata nyt löysäillä, etenkin jos kärsit talven kylmyyden aiheuttamista iho-oireita, kuten kuivuudesta, hilseilystä, elottomuudesta tai tukkeutuneista ihohuokosista. Nyt on aika hoitaa ja hemmotella ihoa lempeillä, ravitsevilla ja virkistävillä ihonhoitotuotteilla ja rutiineilla.


Pidä itsesi lämpimänä

Ihonhoito lähtee sisältä päin ja kaamosaikaan keho kaipaa levon lisäksi lämpöä. Muista siis pukeutua lämpimästi, ja jätä kylmien salaattien ja smoothieiden nauttiminen myöhemmälle kevääseen. Herkuttele sen sijaan lämpimillä keitoilla, pataruuilla ja kehoa maadottavilla uunijuureksilla. Oiva vaihtoehto kylmälle aamusmoothielle on kehoa lämmittävä kaurapuuro, joka on höystetty esimerkiksi siemenillä, taateleilla ja hyviä rasvoja sisältävällä pähkinätahnalla. Runsaan aamupuuron myötä mieli on levollinen ja myös iho saa kaivattua ravintoa, kosteutta ja omega rasvahappoja sisäisesti.


Kunnioita kehon luonnollista tarvetta lepoon

Lepo on talviaikaan tärkeää myös fysiologisesta näkökulmasta. Melatoniini on kehossa erittyvä hormoni, joka edesauttaa nukahtamista ja säätelee tasapainoista uni-valverytmiä. Tiesitkö, että melatoniinia erittyy kehossamme hämärän aikaan kellon ajasta riippumatta? Tästä syystä monella on havaittavissa enemmän väsymystä pimeään kaamosaikaan, jolloin melatoniinin tuotanto käynnistyy jo iltapäivällä. Kunnioita siis kehon luonnollisia tarpeita, välttämällä nyt ylimääräisiä projekteja ja to do -listan venyttämistä jaksamisesi kustannuksella.

Useiden tutkimusten mukaan sininen valo häiritsee kehon luonnollista melatoniinin tuotantoa, mikä puolestaan voi aiheuttaa mm. kehon ylikuormitusta, unettomuutta ja stressiä. Sammuta siis älylaitteet illalla hyvissä ajoin ja pyhitä ilta olennaiseen eli lepoon ja palautumiseen esimerkiksi hyvän kirjan parissa.


"Sammuta älylaitteet illalla hyvissä ajoin ja pyhitä ilta olennaiseen eli lepoon ja palautumiseen esimerkiksi hyvän kirjan parissa."


Kosteuta, kosteuta, kosteuta

Ihon elottumuus, kutina ja kiristävä tunne. Kuulostaako tutulta? Talvella kylmyyden lisäksi kuiva ilma vaikuttaa ihoon, niin ulkona kuin sisällä, jossa ilmastointi tekee iholle omat haasteensa. Sammuta ihon jano tankkaamalla vettä sisäisesti ja kerrostamalla iholle kasvovettä aamuin illoin.

Evolven Daily Defence kasvosuihke saa voimansa kosteutta sitovasta hyaluronihaposta ja ihoa vahvistavista prebiooteista. Virkistävä ja kosteuttava kasvosuihke sopii käytettäväksi kasvovetenä aamuin illoin. Nappaa kasvosuihke mukaan myös työpöydälle, jolloin sitä on helppo suihkutella iholle pitkin päivää, kun kiristävä tunne iholla yllättää.


Sold out

Virkeyttä c-vitamiinista

Aamuhämärässä herääminen voi tuntua vaikealta ja ensimmäisen kerran peilistä katsoessa voi tuntua siltä, että iho ajattelee ihan samoin. Talvella ihoa virkistävät ja elvyttävät tuotteet ovatkin usein arjen toivottu pelastus.

Bybin C-Caf Cream -kasvovoide on kuin aamun ensimmäinen espresso shotti. Voiteen sisältämä kofeiini ja vihreä tee energisoivat ja herättävät ihon, vähentäen samalla myös iholla esiintyvää turvotusta ja sameutta. Lisäksi voiteen probiootit ja c-vitamiini pitävät huolta ihon suojasta ja antioksidanttivarastoista.

C-Caf on silkkinen ja nopeasti ihoon sujahtava kasvovoide, joka sopii kaikille ihotyypeille, mutta tarjoaa ihanteellisimman käyttökokemuksen samealle ja elottomalle iholle, jonka riesana saattaa olla myös epäpuhtaudet. C-Caf on myös nappivalinta voiteeksi meikin alle.


Sold out

Lisäpotkua ihon ravitsemiseen naamiolla

Päivittäiset ihonhoitorutiinit hallussa, mutta iho kaipaa vielä jotain enemmän? Viikoittaisen tehoboostin iholle tarjoaa ravitsevat ja hoitavat kasvonaamiot. 100% Pure Matcha Oat Milk Nourishing Mask on ravitseva kasvonaamio, jonka ainesosaluettelon tähtenä on antioksidanttipitoinen matcha -vihreäteejauhe. Talvi-ihon kaipaama kosteutta ja ravitsevuutta naamioon tuo täyteläinen kookosmaito sekä hyaluronihappo. Jauhemaisen koostumuksen omaava naamio ei sisällä vettä tai turhia täyteaineita, vaan koko pakkaus on pullollaan ihoa aidosti hoitavia ainesosia, joiden ansiosta kasvonaamiosta voi kukin voi varioida itselle mieleisen oman ihon tarpeiden mukaan. Sekoita naamiojauhe esimerkiksi ihoa kosteuttavaan ja rauhoittavaan ruusuveteen ja viimeistele naamiomassa lisäämällä joukkoon muutama tippa suosikkikasvoöljyäsi.


Sold out

Kirjoittaja

Rosi Sotkasiira

Rosi Sotkasiira on ekokosmetologi, ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija sekä yksi Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus 2020) tekijöistä. Rosi on intohimoinen ihonhoidon ammattilainen, joka on luonut uraansa ayurvedan, kauneuden sekä hyvinvoinnin parissa. Rosin tärkein missio omassa työssään on innostaa ihmisiä löytämään oman kauneutensa kokonaisvaltaisen tasapainon ja hyvän olon kautta. Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com

Rosi kirjoittaa DELLY Magazineen säännöllisesti, jos haluat kysyä Rosilta ihonhoitoon ja kokonaisvaltaiseen kauneuteen liittyvää, laita kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu@biodelly.fi. Otsikoi viestisi näin: ROSIN POSTI.

Kuva Rosista Minna Pakkanen Valokuvaamo Kipinä


Kuva Inkeri Kallio


Haluaisitko tutustua paremmin ayurvedaan ja oppia, miten sen avulla voit vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi?

Rosi Sotkasiira luotsaa Suomen ensimmäistä ayurveda-podcastia yhdessä Eveliina Holmin kanssa. Ayurglow -podcastin keskiössä on ayurvedaan liittyvät teemat ravinnosta, hyvän olon saavuttamiseen sekä sisäisen hehkun ja harmonian löytämiseen.

AyurGlow podcastin löydät Spotifysta sekä instagramista @ayurglow