🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

04.07.2022 2 min lukuaika


04.07.2022

Pidä huolta kehosi nesteytyksestä ja huomaa kuinka hyvinvoiva ihosi on - kolme superterveellistä reseptivinkkiä

Ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija ja ekokosmetologi Rosi Sotkasiira opastaa miten biohakkeroit itsellesi coolin olon ja saavutat ihollesi kesäihosta parhaimman - mehukkaan ja kimmoisan ihon!

Kirjoittaja | Rosi Sotkasiira.Kuvat | Riikka Lilja-Niemi & Pexels.

3 mehukkaan kesäihon viilentävää reseptiä

Kuumotus, punoitus ja kiristävä tunne. Kesällä erilaiset herkälle iholle tyypilliset iho-oireet ovat yleisiä, kun lämpötila ympäristössä kohoaa ja auringon UV-säteet tuovat iholle omat haasteensa. Viilennä kehoa ja rauhoita ihoa kesäaikaan suosimalla ruokavaliossasi vihreitä satokauden kasviksia, tuoreita yrttejä ja makeita hedelmiä – unohtamatta satokauden makeita kotimaisia mansikoita ja mehukasta vesimelonia! Tässä vaiheessa ravinnosta kannattaa puolestaan minimoida voimakkaat mausteet sekä tuliset ja happamat ruuat, ellet halua saada kaveriksesi närästystä, hikoilua ja kuumottavia iho-oireita.

Kesän myötä ympäristössä lisääntynyt kuumuus saa myös kehon nesteet haihtumaan, mikä tuntuu ihossa kireyden tunteena. Muista panostaa kesällä asianmukaiseen nesteytykseen juomalla riittävästi vettä tai valitsemalla janojuomaksi esimerkiksi kehoa viilentävää kookosvettä. Ota myös haltuun seuraavat mehukkaan kesäihon viileyttä tuovat reseptit, jotka on helppo toteuttaa niin kotona, kuin mökillä ulko askareiden lomassa.


Kesäaamun parempi vihersmoothie

2 dl kookosvettä

1 päärynä

1 varsisellerin varsi

¼ tuoretta ananasta

½ avokado

½ limen mehu

1 tl Puhdistamo Premium viherjauhe

kourallinen korianteria (vapaaehtoinen)

 

Pese hedelmät ja kasvikset huolellisesti. Pilko ja lisää blenderiin, surauta tasaiseksi ja nauti. Mikäli korianteri ei kuulu suosikkeihisi voit vaihtaa sen esimerkiksi tuoreeseen pinaattiin.Kehoa hellivä mehujää

1 pieni vesimeloni

2 tl AIVA Pure The Yellow - Virkistävä marjaseos hehkuvaan oloon

10 mintun lehteä

½ limen mehu

 

Mittaa ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi. Kaada seos mehujäämuotteihin ja koristele mintun lehdillä. Anna jäätyä pakastimessa ja nauti viilentävänä herkkuna kauniina hellepäivänä.Mehukkaan ihon makuvesi

3 dl vettä

1 tl Puhdistamo Elektrolyyttijauhe Sitruuna lime

tuoreen mintun lehtiä

kurkkusiivuja

(jäitä)

 

Lisää raaka-aineet lasiin, sekoita ja nauti. Halutessasi voit tehdä makuvettä valmiiksi isomman määrän esimerkiksi yhden litran kannuun ja huolehtia nestetasapainosta juomalla siitä lasillisia pitkin päivää.

Kirjoittaja

Rosi Sotkasiira

Rosi Sotkasiira onkosmetologi,ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija ja kouluttaja. Ayurvedaa Iholle PRO -koulutuksessaan Rosi opettaa kosmetologeille kokonaisvaltaisemman tavan hoitaa ihoa, palvella asiakasta ja kasvattaa myyntiä kauneushoitolassa. Rosi tunnetaan myös Suomen ensimmäisen ayurveda-podcast AyurGlown vetäjänä ja Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus, 2020) kirjoittajana.Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com. "

 


Kuva Inkeri Kallio


Haluaisitko tutustua paremmin ayurvedaan ja oppia, miten sen avulla voit vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi?

Rosi Sotkasiira luotsaa Suomen ensimmäistä ayurveda-podcastia yhdessä Eveliina Holmin kanssa. Ayurglow -podcastin keskiössä on ayurvedaan liittyvät teemat ravinnosta, hyvän olon saavuttamiseen sekä sisäisen hehkun ja harmonian löytämiseen.

AyurGlow podcastin löydät Spotifysta sekä instagramista @ayurglow