🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

24.02.2022 3 min lukuaika


24.2.2022

3 syytä valita kuparinen juomapullo

Kuparipullot ovat tulleet viime vuosien aikana monille tutuiksi niiden esteettisesti kauniin ulkomuotonsa ansiosta, mutta tiesitkö että veden juominen kuparipullosta tekee hyvää myös terveydellesi? Biodellyn valikoimasta löydät ihastuttavat Forrest & Love juomapullot, jotka ovat ekologisia, vastuullisia ja hygieenisiä vaihtoehtoja perinteisille muovipulloille.

Kirjoittaja | Rosi Sotkasiira.Kuvat | Riikka Lilja-Niemi

Ayurveda ja kupari

Ayurvedassa on puhuttu kuparin hyvinvointia tukevista vaikutuksista jo tuhansia vuosia sitten, ja kuparin hyvää tekeviä vaikutuksia ollaan hyödynnetty juomavedestä, joka on nautittu kuparisisesta astiasta. Tätä kuparin energialla “ladattua” vettä kutsutaan nimellä “tamra jal” ja ayurvedan mukaan sillä on positiivinen vaikutus mm. ruuansulatukseen, ihoon ja vastustuskykyyn.

Kuparin energialla ladattua vettä saadaan, kun huoneenlämpöistä vettä säilytetään kuparipullossa/astiassa vähintään neljä tuntia (mieluiten yön yli). Näin vedestä tulee luonnollisesti emäksistä ja tätä vettä juomalla voidaan luoda tasapainoa myös kolmelle doshalle vatalle, pittalle ja kaphalle.

Forrest & Love on tehnyt tutkimuksen(*) kuparin vaikutuksesta veden pH arvoon ja tulokset tukevat ayurvedan ikiaikaista viisautta siitä, että kupari todella vaikuttaa veden pH arvoon emäksisöivästi.


Hygieeninen materiaali

Kuparin antimikrobiset ja antibakteeriset vaikutukset tiedettiin jo Antiikin Roomassa, jossa haavoja hoidettiin kuparisulfaatilla ja juomavettä desinfioitiin tiputtamalla veteen kuparikolikoita. Kuparin antibakteerisuus käy ilmi myös Southamptonin Yliopiston tutkimuksessa (**), jossa kuparin todettiin tuhoavan sairaalabakteereja sairaalan pinnoilta, kuten oven kahvoista, pöytäpinnoilta ja valokatkasijoista. Kuparipullo on siis todistetusti hygieeninen vaihtoehto perinteisille juomapulloille!


Ekologinen vastine muovipullolle

Muovi on merkittävä ongelma maapallolla, ja kansainvälisen Ympäristöjärjestö WWF:n mukaan maailman merissä on 150 miljoonaa kiloa muoviroskaa, joka uhkaa niin meriluontoa, eläimiä kuin ihmisten terveyttä. Lisäksi PET-muovista valmistetuista pulloista juomaveteen liukenevista kemikaaleista on käyty viime vuosina paljon kriittistä keskustelua. On siis sanomattakin selvää, että muovisille juomapulloille kaivataan ekologisempia vaihtoehtoja.

Kuparinen juomapullo on lasi-ja teräspulloa huomattavasti kevyempi ja muovipulloa ekologisempi vaihtoehto. Forrest & Loven kuparipullot eivät sisällä raskasmetalleja tai muita haitallisia kemikaaleja, ja ne valmistetaan käsityönä käyttämällä ainoastaan puhdasta kuparia, joka on testattu Saksalaisen riippumattoman organisaation TÜV:n toimesta.


"Kuparipulloja ei tuoteta liukuhihnalla, vaan ne ovat taitavien käsityöläisten ylpeän työn tulosta."


Pitkäikäinen ja kestävä

Forrest & Love kuparipullot ovat kauniita ja niitä kuljettaa mielellään mukana, niin työpaikalla kuin treenikassissa. Kuparipulloja ei tuoteta liukuhihnalla, vaan ne ovat taitavien käsityöläisten ylpeän työn tulosta. Valmistamisessa hyödynnetään perinteistä kaiverrus-ja vasarointitekniikkaa, ja Forrest & Love -valikoimasta löydät kuparipulloja eri koossa ja monissa tyyleissä. Hankkimalla itsellesi Forrest & Love -kuparipullon, autat samalla ylläpitämään ikivanhaa ainutlaatuista käsityötaitoa.

Kuparipullo on täydellinen valinta jokaiselle estetiikkaa ja hyvinvointia arvostavalle, ja siitä saat myös elinikäisen kumppanin, kun pidät pullosta hyvää huolta. Kupari on materiaalina erittäin kestävää, eikä sen kanssa tarvi pelätä särkymistä samalla tavoin kuin esimerkiksi lasipullon kanssa.


Näin huolehdit kuparipullostasi:

  • Täytä kuparipullo ainoastaan vedellä. Älä laita kuparipulloon hiilihapollisia juomia, mehuja tai maitotuotteita.
  • Vältä jääkylmän tai tulikuuman veden laittamista kuparipulloon. Tämä voi vaikuttaa kuparipullon rakenteeseen, mikä voi vaikeuttaa pullon avaamista ja sulkemista.
  • Älä säilytä vettä kuparipullossa yli 16 tuntia.
  • Älä pese kuparipulloa astianpesukoneessa.
  • Vesi voi aiheuttaa kuparille hapettumista, minkä seurauksena pullon sisäpintaan voi tulla tummia tai vihertäviä täpliä. Tämä on täysin normaali reaktio, eikä ole vaarallista. Voit kuitenkin puhdistaa kuparipullon laittamalla pullon pohjalle 1 rkl sitruunahappoa ja täyttämällä pullon kuumalla vedellä. Anna nesteen vaikuttaa pullossa muutama minuutti ja huuhtele sen jälkeen huolellisesti haalealla vedellä.
  • Kuparipullon voit puhdistaa myös hankaamalla sitä hellävaraisesti puolikkaalla sitruunalla ja merisuolalla.

* Forrest & Love tekemä tutkimus kuparin vaikutuksesta veden pH arvoon: https://forrestandlove.com/wp-content/uploads/2021/04/test-eng.pdf

** Southamptonin yliopiston tutkimus kuparin vaikutuksesta sairaalabakteereihin: https://www.southampton.ac.uk/news/2016/02/copper-and-mrsa.page


Sold out

Sold out

Kirjoittaja

Rosi Sotkasiira

Rosi Sotkasiira on ekokosmetologi, ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija sekä yksi Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus 2020) tekijöistä. Rosi on intohimoinen ihonhoidon ammattilainen, joka on luonut uraansa ayurvedan, kauneuden sekä hyvinvoinnin parissa. Rosin tärkein missio omassa työssään on innostaa ihmisiä löytämään oman kauneutensa kokonaisvaltaisen tasapainon ja hyvän olon kautta. Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com

Rosi kirjoittaa DELLY Magazineen säännöllisesti, jos haluat kysyä Rosilta ihonhoitoon ja kokonaisvaltaiseen kauneuteen liittyvää, laita kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu@biodelly.fi. Otsikoi viestisi näin: ROSIN POSTI.

Kuva Rosista Minna Pakkanen Valokuvaamo Kipinä


Kuva Inkeri Kallio


Haluaisitko tutustua paremmin ayurvedaan ja oppia, miten sen avulla voit vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi?

Rosi Sotkasiira luotsaa Suomen ensimmäistä ayurveda-podcastia yhdessä Eveliina Holmin kanssa. Ayurglow -podcastin keskiössä on ayurvedaan liittyvät teemat ravinnosta, hyvän olon saavuttamiseen sekä sisäisen hehkun ja harmonian löytämiseen.

AyurGlow podcastin löydät Spotifysta sekä instagramista @ayurglow