🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

13.11.2022 3 min lukuaika


11.11.2022

Talvi-ihon kokonaisvaltainen ihonhoito: kuivan ihon pelastuspaketti  

Ihoni tuntuu talvella kuivalta ja kiristävältä, pohtii moni pohjoisen säävaihteluissa ihoaan.

Tässä artikkelissa tutkitaan millainen on kuiva talvi-iho ja kuinka taklaat ihon kuivuuden ja ylläpidät ihosi kosteustasapainoa kokonaisvaltaisesti.

Kirjoittaja | Rosi Sotkasiira.Kuvat | Pexels.

Talven kokonaisvaltaisella ihonhoitopaketilla luot ihonhoitoosi vahvan perustan - kuiva iho, kaikki huolesi heitä!  

Ayurvedan mukaan ihon kuivuuden taustalla on kehon kuivuus, jonka vuoksi pelkkä ulkoinen hoito ei riitä sammuttamaan ihon janoa. Hoida talvi-ihoasi kokonaisvaltaisesti, ja luo tasapainoa ihon kuivuudelle kosteudella ja ravitsevilla rasvahapoilla, niin sisäisesti kuin ulkoisesti, siksi tässä ihonhoito-artikkelissa saat vinkkejä myös ihonhoitoon sisäisesti.

On aiheellista erottaa toisistaan kuiva ihotyyppi ja kosteusköyhä iho. Kuivalta ihotyypiltä puuttuu ihosta sekä rasvaa että kosteutta, ja ihon suojakerros on ohut tai jopa olematon. Tässä kirjoituksessa avaamme kuivaa ihoa kosteusköyhyyden näkökulmasta. Talvi-iho on kuivuuteen taipuvainen useimmilla meistä pohjoisen ilmasto-olosuhteissa.


Miksi iho kuivuu?  

Kuivan ihon tausta on yleensä monisyinen. Se, että iho on kuiva ei suoraan tarkoita, että ihotyyppi olisi kuiva, vaan talvi-ihon on enemminkin oire jostakin, jolla on jokin juurisyy joka olisi hyvä hoitaa, jotta iho ei olisi kuiva.

Ikääntyminen ja ulkoiset tekijät kuten kuiva huoneilma, sääolojen vaihtelut ja ihon vääränlainen puhdistus aiheuttavat ihon kuivumista. Kuivaihoisen ei tarvitse välttää ihonpuhdistamista, mutta on tärkeää tarkastella millainen puhdistustuote on käytössä. Oikeastaan se on tärkeää kaikessa ihonhoidossa, mutta etenkin ihon kuivumisen kohdalla yleinen syy on liian pesevä saippuamainen puhdistustuote. Nyrkkisääntönä puhdistukselle on, että mitä lempeämpi sen parempi. Suosittelemme kuivalle iholle puhdistusmaitoa.

Iho kuivuu kun sen rakenteesta pääsee haihtumaan vettä tavallista enemmän. Ihon kuivuutta voi edistää mm. ihon atooppinen taipumus ja elämässä tapahtuvat muutokset, paineet, surut tai epäterveelliset elämäntavat ja sääolosuhteet.

Talvella monien iho on kosteusköyhä eli pintakuiva, mikä on välitila, jonka voit valinnoillasi muuttaa. Pieniä muutoksia ravintoon, rutiineihin ja luonnonkosmetiikkatuotteiden päivitys vuodenajan ja elämäsi vaatimalle tasolle.

Säilytä heleän kimmoisa iho talven tuoksinnassa näillä vinkeillä!


Kosteusköyhä talvi-iho rakastaa, kun lisäät ihollesi ja kehollesi ravintoa rasva-hapoista ja kosteutta humektanteista.


Hoida ihon kuivuutta sisältäpäin huolehtimalla kehon riittävästä nesteytyksestä ja lisäämällä ruokavalioon monipuolisesti hyviä rasvahappoja

Hoida ihon kuivuutta myös sisältäpäin huolehtimalla kehon riittävästä nesteytyksestä ja lisäämällä ruokavalioon monipuolisesti hyviä rasvahappoja. Terra Cretan luomu neitytoliiviöljy on laadukas ja herkullisen makuinen oliiviöljy, joka ravitsee ihoasi sisältäpäin. Tuo arkeesi oliiviöljyn lisäksi myös muita iholle tärkeiden omegarasvahappojen lähteitä, kuten pekaanipähkinöitä, auringonkukansiemeniä ja avokadoa. Ihon sisäisen ravitsemisen lisäksi omegarasvahapot hoitavat ja ennaltaehkäisevät tulehduksia.

Käytä neitsytoliiviöljyä ruoka-annosten viimeistelyyn, paistamisen sijaan. Lorauta oliiviöljyä esimerkiksi ruoka-annosten päälle, smoothien joukkoon tai lusikalla suoraan suuhun. Oliiviöljystä valmistat myös herkullisen salaatinkastikkeen sekoittamalla sauvasekoittimella öljyn joukkoon sitruunan mehua ja tuoreita yrttejä.

Elektrolyyttijauhe on helppo tapa pitää nestetasapaino optimaalisena. Foodinin elektrolyyttijauhe sisältää natriumia, kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia sekä OptiMSM-jauhetta, C-vitamiinia ja Celtic Sea Salt® -hivenainesekoitusta, jotka tukevat edellä mainittujen elektrolyyttien kehoa nesteyttäviä ominaisuuksia.


Loppuunmyyty

Loppuunmyyty

Hoida ihoasi päästä varpaisiin

Vaikka ihosi olisi kuiva ja janoinen vain kasvojen alueelta, muista silti hoitaa ihoa sen koko pinta-alalta. Iho on kehosi suurin elin, joka jatkuu päälaelta jalkapohjiin, samalta laajuudelta se on valmis vastaanottamaan hoitavia tuotteita ja lempeää kosketusta.

Talvi-ajan vartalovoiteeksi sopii erinomaisesti JOIK Organic Sweet Orange & Mint Body Butter - vartalovoi, joka syväkosteuttaa ihon tehokkaasi, jättää ihon silkkisen pehmeäksi ja tekee vartalon ihon hoitamisesta arjen luksusta! Voiteen levityksen aikana voit nauttia sen huumaavan ihanasta ja raikkaasta sitrustuoksusta.

Levitä vartalovoita iholle suihkun jälkeen, kun iho on vielä aavistuksen kostea. Halutessasi voit parantaa tuotteen imeytymistä ja vaikutusta ihossa kuivaharjaamalla ihon ennen suihkuaDjusien vartalokuivaharjalla.


Loppuunmyyty

Loppuunmyyty

Päivitä ihonhoitorutiini vastaamaan talvi-ihon tarpeita  

Ilmojen viiletessä on tärkeä tuoda ihonhoitorutiineihin enemmän hoitavuutta, ja etenkin iholle jätettävät tuotteet tulisi päivittää astetta hoitavampiin tuotteisiin hyvissä ajoin ennen keskitalven kylmimpiä pakkaspäiviä. Evolven täyteläinen ja superkosteuttava yövoidevastaa täydellisesti talvi-ihon tarpeisiin. Ravitsevia kasviöljyjen lisäksi voide sisältää mm. pienimolekyylistä hyaluronihappoa, joka sitoo tehokkaasti ihoon kosteutta sekä kollageenin tuotantoa aktivoivaa bioretinolia, joka tekee ihosta heleän ja kimmoisan. Voide hemmottelee myös hajuaistia ainutlaatuisella 10 eteerisen öljyn sekoituksella, jonka on todettu helpottavan nukahtamista ja parantavan unenlaatua.


Suosittelen uudistavan yövoiteen käyttöä iltaisin kasvojen puhdistuksen ja iholle imeytetyn kasvoveden jälkeen. Mikäli ihollasi on hilseilyä tai haluat tarjota hipiällesi ekstra annoksen rasvahappoja, voit tiputtaa voiteen sekaan muutaman tipan Evolven Miracle Facial Oil Tuhkimo kasvoöljyä.Muista levittää tuotteet myös kaulalle ja decolteelle!


Loppuunmyyty

Loppuunmyyty


Hyvinvoivassa ihossa on ihana olla ja elää.

Inspiroidu lisää Rosin artikkeleista:

Hoida ihoa talven varalle jo nyt -asiantuntijan vinkit kuinka vältät talvi-ihon yleisimmät ongelmat

Kokonaisvaltaiset ihonhoitovinkit kaamokseen

Haluatko apua tuotevalinnoissa?

Mikäli jokin asia mietityttää sinua olethan yhteydessä meihin. Luonnonkosmetiikan ja luonnollisen elämäntyylin asiantuntijoina osaamme palvella sinua löytämään sinulle parhaat mahdolliset tuotteet.

asiakaspalvelu@biodelly.fi

Whatsapp: 0417303026

Kirjoittaja

Rosi Sotkasiira

Rosi Sotkasiira onkosmetologi,ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija ja kouluttaja. Ayurvedaa Iholle PRO -koulutuksessaan Rosi opettaa kosmetologeille kokonaisvaltaisemman tavan hoitaa ihoa, palvella asiakasta ja kasvattaa myyntiä kauneushoitolassa. Rosi tunnetaan myös Suomen ensimmäisen ayurveda-podcast AyurGlown vetäjänä ja Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus, 2020) kirjoittajana.Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com. "