🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

17.01.2021 5 min lukuaika


17.1.2021

Kuivat hiukset talvikaudella

Hiukset ja hiuspohja kaipaavat talvella paljon huomiota. Kylmä ja viimainen sää haihduttavat kosteutta hiuksista. Lisäksi vietämme enemmän aikaa sisätiloissa, jolloin lämmitys osaltaan lisää hiusten kuivumista. Lämpötilojen vaihtelu kiristää kuivaa ihoa entisestään.

Huoli pois! Seuraavilla vinkeillä ratkaiset yleisimmät kuivien hiusten ja kuivan päänahan ongelmat. Jos niitä ei vielä ole, hyvä juttu, mutta siitä huolimatta kannattaa lukea hoitovinkit kuivuuteen – talvi vasta alussa, joten ennakointi kyllä palkitaan!

Kirjoittaja | Miila Louhikkola.Kuvat | Riikka Lilja-Niemi

7 vinkkiä, joilla ennakoit hiuspohjan ongelmat ennen kuin ne ovat totta

1) Hiuksia ei tarvitse pestä joka päivä. Löydä oma rytmisi ja pidennä pesuväliä. Liiallinen peseminen häiritsee ihon omaa luontaista tapaa toimia.

2) Hoida hiuksiasi kerrostamalla hoitoainetta. Käytä kosteuttavia hiustuotteita. Muista aina käyttää hoitoainetta. Talvella myös jätettävä hoitoaine on kaverisi. Ohuille hiuksille toimii parhaiten suihkutteva hoitoaine, ohuista normaalipaksuisille voit sipaista hoitovoidetta ja paksuille hiukselle sen täyteläisempää versiota.

3) Pidä huolta hiuspohjastasi. Terve hius kasvaa terveestä hiuspohjasta, jos päästät päänahan kuivumaan ja hilseilemään näkyy kuihtuminen myös hiuksissa ennen pitkää. Hiusnaamio usein auttaa myös hiuspohjan kosteuttamisessa ja ravitsemisessa. Kokeile palkittua BRUNS Products Nr22 bergamotti hiusnaamiota!

4) Suihkuttele haalealla vedellä. Kylmällä pakkassäällä on houkuttelevaa ottaa kuuma suihku, mutta älä tee sitä karhunpalvelusta ihollesi. Kuuma suihku kuivattaa ihon päänahasta pikkuvarpaaseen aivan korpuksi. Kuuma vesi liuottaa iholta ja hiuspohjasta sen luonnollisia öljyjä, jonka vuoksi iho herkistyy. Suosi haaleaa vettä.

Jos hiuspohja kutisee sietämättömästi tai ainakin heti kun painat pään tyynyyn, kannattaa hiuspohjaan täsmäiskeä päänahkaa rauhoittavalla hiusvedellä. Nimittäin raapiminen on pahinta mitä voit tehdä, sillä hiuspohja menee rikki ja sen myötä tulehtuu helposti, jos näin käy on kutinan kierre hiuspohjassa pitkäkestoinen.

5) Anna hiusten kuivata luonnollisesti pesun jälkeen. Älä mene nukkumaan märkien hiusten kanssa. Päänahka jää pahaan paikkaan pään ja tyynyn väliin, missä on märät olosuhteet hiuspohjan muhia tyynyssä. Siitä voi seurata varsin hiivaisia tulehduksia, joita kukaan ei halua. Toinen iso kielto on painella kiireessä pakkasilmaan edes pyyhekuivien hiusten kanssa. Kosteat hiukset ovat herkät ja venyneet, jolloin kylmä pakkasilma vaurioittaa niitä varmasti.

6) Talvikautena hiusten kuivaaminen föönillä saattaa olla kuivattavaa ja usein on, riippuu paljon föönistä ja föönaustekniikasta, joten jos aikaa on, kannattaa antaa hiusten kuivua luonnollisesti.

Aquis-hiusturbaani ja Aquis-hiuspyyhe nopeuttavat hiusten kuivaamista.

7) Muista nauttia sisäisesti laadukkaista öljyistä hyvinvoivan hiuspohjan tueksi. Lusikallinen päivässä laadukasta oliiviöljyä tekee ihollesi, pikkuvarpaasta ylimpään hiuskarvaan pelkkää hyvää!


”Talvikautena hiusten kuivaaminen föönillä saattaa olla kuivattavaa ja usein on, riippuu paljon föönistä ja föönaustekniikasta, joten jos aikaa on, kannattaa antaa hiusten kuivua luonnollisesti.”

Sähköiset hiukset

Hiusten sähköisyys johtuu kuivuudesta, jos sinulla on sähköiset hiukset ovat hiuksesi myös kuivat. Toki jotkin materiaalit vaatteissa ja asusteissa laukaiset sähköisyyden, vaikka varsinaisesti hiusten tila ei olisikaan vielä täysin SOS.

Sähköisiin hiuksiin on onneksi helppo ratkaisu:

Kosteuttava shampoo

Kosteuttava hoitoaine

Kosteuttava hiuksiin jätettävä hoitoaine

Loppuunmyyty

Loppuunmyyty

Loppuunmyyty

 

Sähköisenä leijaileviin hiuksiin pika-apuna toimii parhaiten jätettävä hoitoaine, jota voit suihkia kuiviin hiuksiin. Jos sinulla on pitkät hiukset ja hiuksen pinta on pörröinen, voit suihkauttaa jätettävää hoitoainetta kämmeniin ja sipaista käsillä hellästi hiusten pintaa, ja kas, hiusten pörröisyys on poissa!

Ravitse ja tehokosteuta hiuksia ja päänahkaa hiusnaamiolla.

Sisällytä arkeen viikoittainen hetki hiusnaamiolle, joka levitetään hiuspohjasta latvaan asti ja annetaan vaikuttaa minimissään viisi minuuttia.

Loppuunmyyty

4 vinkkiä hiusnaamion monipuoliseen käyttöön

Palkittu Bruns Products hiusnaamio sisältää luonnonkosmetiikan tuttuja ainesosia, kuten karitevoi (shea), avokadoöljy, aloe vera, kookosöljy ja E-vitamiini - ihoa hoitavien ainesosien vuoksi tuotteet soveltuvat käytettäväksi monella tavalla. Tässä muutama vinkki innovatiiviseen käyttöön, joilla ihon ja hiuspohjan kuivuus on enää muisto vaan!

1. Yönaamio

Levitä hiusnaamiota joko vastapestyihin tai kuiviin hiuksiin. Pyöritä hiukset pyyhkeen sisään tai levitä pyyhe suojaksi tyynylle. Suosittelemme Aquis hiusturbaania.
Emulgoi naamio huolellisesti pois hiuksista ja hiuspohjasta aamulla. Emulgointi tarkoittaa, että lisää hiukan vettä ja hiero naamiota hiuksista ennen varsinaista huuhtelua. Naamiota pois huuhdeltaessa ei ole välttämätöntä käyttää shampoota tai hoitoainetta. Voit myös pestä hiukset naamiota edeltävänä iltana.
Yksinkertaista, helppoa ja tehokasta. Hiukset ja päänahka kiittävät!

2. Hiusnaamio

Levitä hiusnaamio kuiviin hiuksiin, kiedo ympärille pyyhe ja anna vaikuttaa 5-10 minuuttia ennen suihkua. Voit antaa naamion vaikuttaa halutessasi pidempään.
Jos hiukset ovat todella kuivat voit suihkepullolla suihkuttaa hiuksiin lämmintä vettä, näin hiuksen keratiini pehmenee hieman ja hiusnaamio pääsee imeytymään kunnolla hiukseen. Suosittelemme Aquis hiusturbaania, koska se pysyy napakasti päässä – jos et malta istua kurkut silmillä naamion vaikutusajan, vaan laitat mieluummin imurin viuhumaan!

3. Vartalokuorinta

Ota sopiva annos hiusnaamiota ja lisää siihen suolaa tai kookossokeria. Sekoita kevyesti kämmenellä sormen avulla ja kuori vartalon iho. Lopputuloksesta tulee samettisen pehmeä!

4. Vartalovoide

Toinen Bruns tuotteiden kehittäjistä Cecilia testasi sattumalta hiusnaamiota vartalovoiteena. Hän löysi tämän vinkin, kun hänellä oli valtava kiire ja vartalo kaipasi kosteutusta. Siitä lähtien hän on tehnyt niin joka kerta suihkun jälkeen.


Ota nokare hiusnaamiota ja levitä se rennosti vielä hieman kostealle iholle suihkun tai kylvyn jälkeen. Anna hetki imeytä ilmakylvyssä. Voit halutessasi kevyesti painella pyyhkeellä ihoa, jos meinaa tulla vilu. Paras lopputulos syntyy nihkeän nahkealle iholle, koska naamio ikään kuin lukitsee kaiken kosteuden ihoon.
Vartalon kosteutus ei ole koskaan ollut näin iisiä. Voit valita raikkaan tuoksullisen bergamottin tai hajusteettoman naamion vartalonhoitoon.


Pöllyävä päänahka

Kuiva hilse pöllyää ja leijailee lumihiutaleina tummille vaatteille, ei kiva! Jos hiuspohjastasi irtoaa kevyttä ja vaaleaa hilsettä toimi seuraavasti:

Harjaa hiuspohjaa pehmeällä harjalla (vauvaharja). Sen jälkeen pese hiukset kosteuttavalla shampoolla, hiero hiusnaamiota sormenpäillä pyyhekuiviin hiuksiin ja huuhtele vaikutusajan jälkeen haalealla vedellä hiusnaamio pois hiuksista. Lopuksi huuhtele hiukset vielä kylmällä vedellä, joka elvyttää verenkiertoa ja auttaa kehoasi itse itseltään korjaamaan pölisevää hilseongelmaa.

Hiuspohjan hieronta saa veren kiertämään ja liikuttaa hiuspohjasta talia, jolloin päänahan oma luontainen systeemi herää ja auttaa taistelussa kuivuutta vastaan.

Pipo päässä

Pipon ja muiden asusteiden materiaaliin kannattaa niin ikään satsata, jotta ne eivät aiheuta iholla ongelmia ja sähköisyyttä. Pipo päässä pakkassäässä on selviö. Eräänlainen ongelma saattaa kuitenkin piilotella pipon tai päähineen alla, koska hiusten ja hiuspohjan luonnollisesti vahamainen rasva muuttuu pipon alla lämmössä nestemäiseksi ja saattaa aiheuttaa lättänää tukkalookia.

Tässä auttaa pikafreesaus kuivashampoolla. Kuivashampoon riski on kuitenkin kuivuuden lisääntyminen pituuksissa ja latvoissa, jolloin hiukset saattavat järjestää leijailevan tanssinäytöksen. Mikäli et jätä hiuksia valtoimekseen, voit silotella liian lepattelun jätettävällä hoitoaineella. Tässä vaiheessa on todettava, että tuo jätettävä hoitoaine kannattaa olla koko talvikauden käsien ulottuvilla ja sitä kannattaa kuljettaa käsilaukussa mukana.

Loppuunmyyty


Lopuksi,

Huuhtele hiukset aina viileällä vedellä, koska kylmä vesi sulkee hiussuomut ja saa hiuksen näyttämään kiiltävältä ja vahvistaa hiusta. Terve hius on kuin notkea käpy, jonka suomut ovat kiinni ja hiuksen rakenne säilyy ehyenä suomujen sisällä. Käsitelty ja vaurioitunut hius näyttää puusta pudonneelta kuivalta kävyltä.


Näihin tunnelmiin. Kiitos kun luit!

Kirjoittaja

Miila Louhikkola

Miila Louhikkola tutustunut kosmetiikka-alaan jo peruskoululaisena ja sittemmin toiminut alalla jo melkein 20 vuotta. Miila on koulutukseltaan estenomi. Hiukset ovat hänen erikoisosaamisaluettaan.

Kauneus on elämän arvo, joka kulkee mukana Miilan olemuksessa ja kaikessa tekemisessä. Miila on Biodellyn monitoiminainen, jonka erityisosaamista on vaikuttava kirjoittaminen. Tiimin mukaan Miilan lempilause on ”kauneuden kokemus kuuluu kaikille”, mikä kuvaa sitä tosiasiaa, että kauneus on monimuotoista.

Miilalle voit lähettää suoraan postia osoitteeseen miila.louhikkola@biodelly.fi