🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

14.01.2021 6 min lukuaika


14.1.2021

Minimalistin kosmetiikkakaapilla: valitse vain parasta ihollesi!

Minimalistinen ihonhoito keskittyy siihen mitä ihosi tarvitsee. Tässä artikkelissa kerromme mitä tuotteita ihosi oikeasti tarvitsee ja miksi minimalistinen asenne kosmetiikkavalinnoissa on järkevää. Minimalisti panostaa laatuun.

Kirjoittaja | Miila Louhikkola.Kuvat | Riikka Lilja-Niemi

Minimalistinen ihonhoito keskittyy ihon olennaisiin tarpeisiin

Minimalismi perustuu yksinkertaisuuteen ja tarpeellisuuteen. Minimalistisen ajattelun mukaan vähemmän on enemmän. Harkitusti hankitut asiat ovat usein kestäviä ja niitä arvostaa enemmän kuin helppoja, nopeita ja valitettavasti usein halpoja ostoja. Iho on suurin elimemme ja sen terveys vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ihonhoidon tehtävä on ylläpitää ihon terveyttä ja suojata ihoa. Säännöllinen ihonhoito pitää ihon esteettisesti kauniina, hyvinvoiva iho hehkuu aina nuorekkaana.

Minimalisminen ihonhoito keskittyy siihen mitä ihosi oikeasti tarvitsee. Tässä artikkelissa kerromme mitä tuotteita ihosi oikeasti tarvitsee ja miksi.

Laajat purkkiarsenaalit ja monivaiheiset kauneusrituaalit eivät ole koskaan saaneet meillä Biodellyssä suurta kannatusta, vaikka kosmetiikka kiinnostaa meitä kovasti ja sen kulutus olennaisesti on keskivertoa korkeampi. Mutta olemme silti ihonhoidon minimalisteja, koska ihoa ei kuuluu yli hoitaa. Ihonhoidossa on tärkeintä tukea ja ylläpitää ihon luonnollista toimintaa eli ihon ekosysteemiä. Tarpeeton kosmetiikan kanssa pelaaminen voi häiritä ihon tilaa.

Minimalistinen luonnonkosmetiikan valikoima kylppärissä mahdollistaa, että kosmetiikkatuote tulee käytettyä loppuun asti. Lisäksi on ihanaa, kun kaikki kaapit ja hyllyt eivät ole täynnä purkkeja – vähemmän pölyn pyyhkimistä ja vähemmän kierrättämistä.

Minimalistinen ihonhoito on rentoa!


Miksi valita minimalistinen asenne kosmetiikkaostoksilla?

Laadukkailla asioilla pärjää vähemmällä pidempään. Laadukkaista materiaaleista ja raaka-aineista valmistetut tuotteet tuovat aitoutta elämään ja niistä nauttii pitkään, mikä tuo iloa elämään. Laatu saattaa maksaa enemmän, mutta pitkällä aikavälillä siihen panostaminen tulee edullisemmaksi.

”Luonnonkosmetiikka ei ole eikä saa olla pikamuotia, siksi vastuullisuus valinnoissa on kaikkien asia.”

Miila / Biodelly

Minimalistinen ihonhoito perustuu laatuun ja kestävyyteen.

Vuodenaikojen vaihdellessa ihon tarpeet ovat erilaiset, joten minimalistinen ihonhoito saattaa vaatia aina näiden niin sanottujen ”core-tuotteiden” lisäksi jonkin muun tuotteen, kuten jo aurinkosuojan jo aivan pian kevättalvella.

”Luonnonkosmetiikka ei ole eikä saa olla pikamuotia, siksi vastuullisuus valinnoissa on kaikkien asia.”

Miila / Biodelly

Minimalistinen ihonhoito on osa vastuullista elämäntyyliä

Kestävää kehitystä on käsitelty YK:n Brundtlandin komissiossa ensimmäisen kerran jo vuonna 1987 (Ympäristöministeriö). Vasta nyt se on kaikkien asia, tai ainakin pitäisi olla. Vastuullisuuskirjailija Karita Sainion sanoin: kaikki paremmat teot lasketaan. Salliva lause kertoo, että kukaan ei ole pyhimys ja vastuullisuutta voi oppia yksi osa-alue kerrallaan. Aloita siitä mikä tuntuu helpoimmalta, kuten vaikka kosmetiikasta.

Vastuullinen kuluttaminen perustuu arvoihin ja tarpeiden tunnistamiseen. Kulutustottumus muuttuu itsetuntemuksen myötä. Tietoisia valintoja on mahdollista oppia tekemään ja asioista kannattaa olla kiinnostunut ja keskustella, vaikka meidän kanssamme. Helpoin tapa on ostaa paikoista, joissa vastuullisuusasioita on valmiiksi mietitty, kuten luonnonkosmetiikkaa, intiimihygienia ja kodin puhdistustuotteita meiltä Biodellystä.

Ympäristöystävällisesti tuotettu ja valmistettu luonnonkosmetiikka on vastuullinen valinta sekä oman hyvinvoinnin että vastuullisen kuluttamisen kannalta. Luonnonkosmetiikassa usein on mietitty kaikki sisällöstä pakkaukseen myös ympäristön hyvinvoinnin kannalta parhaimmaksi.

Kosmetiikkaa ja muita tuotteita meistä jokainen käyttää jossain määrin, jolloin kosmetiikka on myös tarpeellista käyttötavaraa. Arjen valinnoilla on merkitystä. Biodellyssä elämme kuten puhumme. Vastuullinen elämäntyyli kannattaa ottaa haltuun tänä vuonna, tehdään se yhdessä!


Minimalisti tarvitsee vain 3 + 1 ihonhoitotuotetta

Minimalistinen ihonhoito perustuu kolmeen tai neljään ihonhoitotuotteeseen. Nämä ihonhoitotuotteet ovat välttämättömiä tuotteita hyvinvoivalle iholle. Täytyy muistaa, että nykypäivänä ihoa haastaa monet tekijät, jonka vuoksi ihonhoidolla on merkitystä. Esimerkiksi vaihtelevat sääolosuhteet, kuiva ilma ja ilmastointi vaikuttavat kosteuden hupenemiseen iholta, silloin kosteutusta tarvitaan enemmän. Perustuotteiden lisäksi voit täydentää ihonhoitoa täsmä- ja tehotuotteilla ihon kunnon ja vuodenaikojen mukaan.


Näitä tuotteita ihosi oikeasti tarvitsee

1. Puhdistusöljy

Puhdistusöljy on hellävarainen ja tehokas kosmetiikkatuote ihon puhdistamiseen. Puhdistusöljy vie meikin ja liuottaa likaa ja talia syvältä ihohuokosista eli syväpuhdistaa ihoa, muttei kuitenkaan kuivata ihoa tai heilauta ihon luonnollista tilaa häiritsemällä ihoa suojaavaa ja sen tasapainosta huolehtivaa sebumia eli hydrolipidikalvoa.

Rasvainen ja sekaiho kirkastuvat puhdistusöljyn kanssa tehdystä ihonpuhdistuksesta, koska öljy liuottaa rasvaa iholta ja tasapainottaa ihon talieritystä.

Puhdistusöljy levitetään aina kuivalle iholle (kasvot ja kaula) ja hierotaan iholle perusteellisesti. Puhdistuksen voi viimeistellä mekaanisesti poistamalla puhdistusöljyn haaleaan veteen kostutetulla musliiniliinalla tai kasvosienellä. Kasvojen puhdistuksen puhdistusöljyllä voi tehdä aamuin illoin. Kuivalle ja helposti tiukkoja epäpuhtauksia keräävälle iholle kaksi kertaa päivässä tehtävä ihonpuhdistus puhdistusöljyllä tekee ihmeitä!


Puhdistusöljy kiireiselle ihonpuhdistajalle

Valitse vedellä huuhtoutuva puhdistusöljy, jos tykkäät puhdistaa kasvot suihkussa tai muuten vain nopeasti. Vedellä huuhtoutuva puhdistusöljy sisältää pinta-aktiivisen aineen eli emulgaattorin, joka mahdollistaa vesihuuhtelun. Esimerkiksi Novexpert Cleansing Oil with 5 omegas puhdistusöljy huuhtoutuu pelkällä vedellä vaivattomasti. Mikään ei silti estä sinua pyörittelemästä konjac-sientä kasvoilla, vain koska se on ihanan tuntuista ja samalla puhdistaa ihohuokoset vieläkin syvemmältä!

Novexpert luonnonkosmetiikka valmistetaan Ranskassa, eli se on lähikosmetiikkaa Euroopasta hyvällä hinta-laatusuhteella. Tuotteissa ei ole eteerisiä öljyjä, minkä ansiosta Novexpertin tuotteet sopivat myös herkkäihoisille.

Loppuunmyyty


Kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva ihonpuhdistus

Ihon puhdistaminen on jo ihonhoitoa ja se voi olla myös kokonaisvaltaista mielen, kehon ja ihon hyvinvointia tukeva elämys. Kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki Luonkos on valmistanut aitoa metsäuutetta eli Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta sisältäviä ihonhoitotuotteita, joista öljypuhdistuskakku on meidän suosikkimme. Öljypuhdistuskakku puhdistaa ihon, poistaa meikin, tasapainottaa ja hoitaa ihoa. Puhdistustuotteen sisältämä mikrobiuute tasapainottaa mikrobiomia ja vahvistaa elimistön immuunijärjestelmää. Metsäkakku edistää terveellistä luontoyhteyttä, päivittäinen käyttö mahdollistaa monipuolisen luontoaltistuksen.

Hiero puhdistuskakkua kuiviin käsiin ja hiero öljyisillä käsillä kasvoja, sitten pyyhki kasvo lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla tai kasvosienellä.

Tämä tuote on zero waste eli suomeksi sanottuna nollahukka, koska tuotteesta ei jää jätettä, sillä öljypuhdistuskakku häviää käytössä ja pakkauksen voi kierrättää.

Loppuunmyyty


2. Hoitoneste ja kasvovesi

Ihon kosteutus on ihonhoidon perusta ihotyypistä riippumatta. Kaikkien ihot tarvitsevat kosteutta. Kostea iho on nuorekas, hyvinvoiva ja hehkuva.

Kosteusköyhän ja kuivan ihon pinta on kuin panssari, joka kerää alleen epäpuhtauksia ja toisaalta sille levitettävät hoitotuotteet eivät imeydy iholle. Kuiva iho menee helpommin rikki, mikä synnyttää tulehduksia. Iho myös rypistyy helpommin ennen aikojaan.


Mikä on hoitonesteen ja kasvoveden ero?

Hoitoneste on vesimäisen ohut tuote, mutta selkeästi tavanomaisen kasvoveden koostumusta paksumpaa ja kuitenkin tarpeeksi ohutta, jotta hoitoneste imeytyy täydellisesti iholle. Hoitoneste imeytetään iholle kämmenten avulla ja sitä voidaan lisätä niin monta kerrosta kuin iho tarvitsee. Hoitonesteellä siis nesteytetään ihoa imeyttämällä kosteutta ihoon. Jos iho on todella kuiva saattaa nesteytys hieman jopa punoittaa ja nipistellä iholla, mutta laadukkaalla hoitovedellä jo muutaman kosteutuskerroksen jälkeen iho elpyy.

Jos varsinaista hoitonestettä ei ole saatavilla, voit miksata sellaisen kosteuttavasta seerumista ja kasvovedestä.

Kasvovesi on perinteisempi tuote, ja yleensä sitä käytetään ihonpuhdistuksen viimeistelyyn kestovanulapun avulla. Kasvoveden tarkoitus on tasapainotta ihon pH:ta ja kosteuttaa ihoa. Biodellyssä on laaja valikoima suihkutettavia kasvovesiä, joita suosittelemme suihkimaan mineraalimeikin päälle ja iholle aina kun iho tuntuu kiristävältä. Suihkutettavaa kasvovettä voi käyttää myös koko vartalolle. Kuivat ja hilseilevät sääret ovat muisto vain, kun jaksaa suihkia niille kosteuttavaa kasvovettä ennen vartalovoidetta.


Minimalisti nappaa kaikki hyödyt samassa tuotteessa

Joik Organic Refreshing Facial Toner eli virkistävä kasvovesi on kaksifaasinen tuote, joka sisältää reilusti sekä kosteuttavia raaka-aineita että öljyjä. Tasapainoinen iho tarvitsee kosteutta eli vettä ja rasvaa eli öljyjä. Kesällä tämä kosteutta ja öljyä sisältävä kasvovesi saattaa toimia yksinään iholla ilman lisättyä kasvoöljyä.

Joik Organic luonnonkosmetiikka valmistetaan Virossa eli se on lähikosmetiikka.

Loppuunmyyty

PureBeauty Rose Mist + Prebiootit kasvovesi on ihoa rauhoittava ja kosteuttava kasvovesi, joka sisältää ihon mikrobikantaa vahvistavia prebiootteja ja luomulaatuista ruusuvettä eikä oikeastaan paljon mitään muuta lyhyessä INCIssä. Kasvovesi on pakattu kierrätettävään lasiseen suihkepulloon.

Pure = Beauty luonnonkosmetiikka valmistetaan Suomessa.


Loppuunmyyty

3. Kasvoöljy

Kasvoöljy sinetöi kosteuden ihoon ja estää kosteutta haihtumasta iholta. Kasvoöljy suojaa ihoa tehokkaasti ulkoisilta stressitekijöiltä ja vahvistaa ihon suojabarriääriä.

Laadukas kasvoöljy sisältää kauneusvitamiinina tunnettua E-vitamiinia ja mineraaleja sekä useita kylmäpuristettuja kasviöljyjä, jotka sisältävät runsaasti omega-3-, -6- ja -9-rasvahappoja, jotka uudistavat ihoa ja pitävät ihon pehmeänä ja kimmoisana sekä tasapainottavat UV-säteiden aiheuttamia vaurioita.

Jos haluat päästä ihon kosteuttamisessa mahdollisimman helpolla, kokeile minimalistista keinoa ja sekoita kasvovesi ja kasvoöljy keskenään – näin saat kosteusvoiteen, jolla ihon kosteuspitoisuus säilyy optimaalisena ja suojattuna.

Yin Your Skin SILEÄ Silky Facial Oil Kasvoöljyn jokainen raaka-aine on valikoitu kestävin periaattein. Kasvoöljy on kotimaista kosmetiikkaa.


Loppuunmyyty

Minimalistisen ihonhoidon muistilista:

1. Tunnista ihotyyppisi ja tarkkaile ihon tilaa

2. Valitse 1-3 perustuotetta päivittäiseen käyttöön

3. Täydennä ihonhoitoa valinnaisella täsmätuotteella esimerkiksi vuodenaijan tarpeiden mukaan, kuten talvella pakkaselta suojaavalla voiteella ja kesällä aurinkovoiteella


Minimalistinen ihonhoito kuntoon – tutustu Biodellyn valikoimaan

Kun etsit minimalistisen ihonhoidon parhaita tuotteita, tutustu Biodellyn valikoimaan. Me autamme Sinua tunnistamaan ihotyyppisi ja valitsemaan minimalistisen ihonhoidon olennaiset tuotteet.

Katso valikoimamme:

Puhdistusaineet

Kasvovedet

Kasvoöljyt

Jos haluat kaiken olennaisen ja vähän enemmän. Tilaa valmis paketti, joka sisältää kaikki mitä tarvitset.

All you ever needed -paketin tuotteet on valittu tukemaan ihosi luontaista toimintakykyä, tukkimatta tai ärsyttämättä herkkää ihoa.


Loppuunmyyty


Kiinnostaako minimalistinen ihonhoito? Millainen on ihotyyppisi? Mitkä tuotteet ovat parhaat sinun ihosi perustuotteiksi?

Voit aina kysyä meiltä kätevästi sähköpostilla asiakaspalvelu@biodelly.fi tai viestittele WhatAppilla ja saa myös soittaa 041/7303026


Artikkelin lähteet:

Mitä on kestävä kehitys? Ympäristöministeriö.

Karita Sainio. Pieni kirja paremmista valinnoista.

Una Nuotio. Kerro, kerro kuvastin - kauneudenhoidon käsikirja


Kirjoittaja

Miila Louhikkola

Miila Louhikkola tutustunut kosmetiikka-alaan jo peruskoululaisena ja sittemmin toiminut alalla yli 17 vuotta. Miila on koulutukseltaan estenomi ja kokonaisvaltaisen kauneuden asiantuntija. Luonnonkosmetiikka ja minimalistinen elämäntapa ovat olleet Miilan matkassa vuodesta 2010. Kauneus on elämän arvo, joka kulkee mukana Miilan olemuksessa ja kaikessa tekemisessä. Miila on Biodellyn verkkokauppapäällikkö ja tiimin mukaan Miilan lempilause on ”kauneuden kokemus kuuluu kaikille”.

Miilalle voit lähettää suoraan postia osoitteeseen miila.louhikkola@biodelly.fi