🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

12.08.2020 2 min lukuaika

Misellivedet ovat vakiinnuttaneet nopeasti paikkansa, niiden helppokäyttöisyys ja ihotuntuma ihastuttaa. Oletko jo kokeillut?

Tämä kosmetiikan innovaatio, misellivesi, on ranskalaista alkuperää, ei ihme! On päivänselvää, että huolettomasti huoliteltuun ranskalaiseen tyyliin sopii juuri tällainen vaivaton ja helppokäyttöinen tuote. 

Misellivesi on koostumukseltaan sekä pakkauksen käytettävyydeltä yleensä hyvin samanlainen kuin kasvovesi, jonka vuoksi tuotteet monesti sekoitetaankin toisiinsa. Juuri kun niin monet ovat tunnustaneet  kasvoveden käyttämisen merkityksen ihon kosteustasapainon ylläpitämiseksi sekä muiden ihonhoitotuotteiden imeytymisen tehostajana, ilmestyy uusi tuote joka on vesimäinen sekin, mutta ei kuitenkaan kasvovesi.

Misellivesi puhdistaa.

Kasvovesi kosteuttaa.

Mikä on misellivesi?

Misellivesi on tarkoitettu ihon puhdistamiseen eli misellivesi on puhdistustuote. Veden koostumus onkin usein hieman vaahtomaista. Misellivesi poistaa iholta lempeästi, mutta tehokkaasti lian, rasvan ja meikin. Erinomainen tuote mukaan minne tahansa: treenikassiin, mökille, kaupunkilomalle…your choice. 

Puhdistustuotteet sisältävät erilaisia tensidejä eli pinta- aktiivisia aineita, jotka toimivat iholla rasvaa poistavana tekijänä. Vesi ja rasva eivät sekoitu keskenään, näin ollen pelkkä kasvovesi ei riitä puhdistamaan iholta meikkiä sekä ihon omaa luontaista tuotantoa tai muita öljymäistä ainetta.

Miksi misellivesi puhdistaa?

Misellivesi sisältää tensidejä, jotka vedessä hakeutuvat yhteen pieniksi palloiksi eli miselleiksi. Tensidit muodostuvat kahdesta osasta: Hydrofiilisestä eli vesihakuisesta ja hydrofobisesta eli osasta joka kaihtaa vettä. Hydrofobiset osat jäävät lipidimolekyylirakenteen sisälle ja hydrofiiliset osat tämän rakenteen ulkoreunalle. Näin ollen miselli on tehokas vetämään epäpuhtauksia itseensä, koska sen ulkorakenne eli pallomaiset misellit tarttuvat hyvin kiinni vanulappuun ja hydrofobiset molekyylit imevät likaa ja meikinjäämiä iholta. 

Misellivesi on iholle ystävällinen ja lempeä miedon koostumuksensa ansiosta, jonka vuoksi sitä ei tarvitse erikseen huuhdella iholta. Misellivesi ei heilauta ihon omaa hydrolipiditasapainoa.

Kuinka misellivettä käytetään?

Misellivettä on helppo käyttää. Kastelet vain vanulapun misellivedellä ja pyyhit kasvoja, kunnes vanulappuun ei enää tartu likaa ja meikkiä. Iholle jää kosteutettu pinta, joka on valmis seerumille ja voiteelle. Misellivesi on iholle ystävällinen ja lempeä miedon koostumuksensa ansiosta, jonka vuoksi sitä ei tarvitse erikseen huuhtoa iholta.

Toki lisäkosteuden tuomiseksi kannattaa päälle suihkuttaa kasvovettä tai lorauttaa kasvovettä kämmenelle ja taputella kasvovesi kasvoille, jonka päälle seerumi ja voide. Hyvin kosteutettu iho on hyvin vastaanottavainen seerumeille ja voiteille, sitä ei voi liiaksi olla korostamatta. Etenkin hyaluronihapposeerumi tykkää toimia paremmin, kun iho on kunnolla kosteutettu ennen seerumia.

Misellivesi sopii ihan kaikille,

myös herkkäihoisille sekä nuorille, jotka aloittavat ihonpuhdistusta. Mikäli käytät paljon meikkiä tai ihosi kaipaa syvempää puhdistusta, silloin kannattaa valita putsariksi jokin muu vaihtoehto tai käyttää miselliä puhdistuksen viimeistelyyn, esimerkiksi puhdistusöljyn tai balmin jälkeen. Miselli on oivallinen tuote kevyeen ihonpuhdistukseen, jolloin se sopii mitä parhaiten reissutuotteeksi. 

🧡

TOP 3 misellivettä 

1. Avril misellivesi(kuvassa). Tässäpä on yksi luonnonkosmetiikan parhaista hinta-laatusuhteen omaavista misellivesistä. Pakkauskoko on reilu 500 ml ja hinta alle 10 euroa! Misellivesi sisältää ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia kuten kasviperäinen glyseriini, aloe vera ja ruiskaunokkivesi.

2. Naturativ misellivesi rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Hellävarainen misellivesi sopii vedettömään kasvojen puhdistukseen kaikille ihotyypeille. Erittäin mieto koostumus ei vahingoita ihon omaa hydrolipidikalvoa. Rauhoittava ruusuvesi kosteuttaa ja antiseptinen rosmariinivesi hillitsee tulehdusta iholla. Natriumlaktaatti tuo iholle kosteutta ja rohtosuopayrtti puhdistaa ja rauhoittaa ihoa. 

3. Evolve Liquid Crystal misellivesi helposti kierrätettävässä lasipullossa. Kosteuttava ja rauhoittava misellivesi puhdistaa kasvoilta lian ja meikin nopeasti ja tehokkaasti ilman vettä. Misellivesi sisältää mm. kosteuttavaa hyaluronihappoa ja granaattiomenan uutetta. Sopii meikinpuhdistukseen kaikille ihotyypeille. Sopii vegaaneille.

 

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi