🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

25.08.2019 5 min lukuaika

Naturativ luonnonkosmetiikkasarja on laadukasta luonnonkosmetiikan parhaimmistoa. Puolalainen luonnonkosmetiikkasarja ei pröystäile pakkauksillaan, joita usein kuvaillaan apteekkimaisiksi. Pakkaukset ovatkin rauhallisia ja pelkistettyjä. Niiden ulkoasu ei villitse, sen sijaan ainesosaluetteloon tutustuessa saattaa huomata huokailevansa ihastuksesta. Sellaisia VAU-fiiliksiä saa aikaan vain aito ja ammattitaidolla luotu luonnonkosmetiikka. Naturativ yhdistää taidokkaasti perinteisen kosmetiikan tietotaidon moderniin luonnonkosmetiikkaan.

Kasvotuotteiden kirkkaimmat tähdet ovat viisi erilaista seerumia, jotka ovat vertaansa vailla. Niiden, kuten muidenkin Naturativ tuotteiden kohdalla on pyritty minimoimaan kaikki mahdollisesti allergisoivat ainesosat, kuten tuoksuaineet. Maltilliset tuoksukomponentit sallivat tilaa raaka-aineiden tuoksulle ja sopivat herkistä herkimmällekin iholle. Naturativ on NaTrue-sertifioitu ja tuotteet ovat vegaanisia.

 

Sarjan kasvotuotteista löytyy lempeä puhdistusmaito, pehmeä misellivesi, kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi, kaksi erilaista kasvovoidetta sekä yövoidetta. Kasvovoiteisiin on sisällytetty SPF10. Uusimpana tulokkaana sarjaan on lisätty voidemainen silmänympärysvoide, joka jättää mukavasti napakan tuntuman iholle. Seerumit kautta linjan ovat vertaansa vailla luonnonkosmetiikan yhä nousevassa valikoimassa. Niitä suositellaan käytettävän aamuin illoin voiteiden pohjalla.

Naturativin tehoseerumien tuotekehityksen taustalla on laaja ymmärrys ihonhoidosta, iho-ongelmista ja ihon epätasapainotekijöistä. Viisi laadukasta seerumia: kosteuttava seerumi, kiinteyttävä ja uudistava seerumi, couperosa- ja rosaceaihon seerumi, akneihon seerumin sekä silmänympärysseerumi. Vastaaviin raaka-aineluetteloihin näin kohtuu hintaisissa seerumeissa ei usein helpolla törmää. Kaikissa Naturativ seerumipohjissa on hyaluronihappoa, sen vaikutusten vuoksi, sekä myös tasaisen ja aavistuksen geelimäisen koostumuksen saamiseksi. Seerumeista löytyy myös E-vitamiinia ja ruusuvettä. Naturativ seerumit ovat vastaus iho-ongelmiin. Seerumit ovat toinen toisiaan tukevia ja niitä voidaan kerrostaa iholle tai käyttää multi masking-tyyppisesti. Naturativ seerumien avulla pyritään tasapainoon – kohti vaivatonta, hyvinvoivaa ja elinvoimaista ihoa.

Naturativ on pyyteettömällä tavalla täydellinen kuin ujo ystävä, jonka sydän on kultaa.

 

EcoAmpulli 1 – rauhoittaa, kosteuttaa, kaunistaa

Kuivalle ja herkälle iholle suunniteltu superkosteuttaja. Kevyt geelimäinen koostumus humahtaa ihoon eikä jätä tahmeaa tuntumaa ihon pintaan. Seerumissa on hyaluronihappoa kahdessa eri koossa: pieni- ja suurimolekyylisenä. Sen vuoksi hyaluronihapon kyky kosteuttaa ihoa on kattava. Pienimolekyylinen hyaluronihappo sujahtaa ihoon jopa kuolleen ihosolukon läpi ja suurimolekyylinen hyaluronihappo antaa suojaa ihon pinnalle ja estää kosteuden haihtumista iholta. Hyaluronihappo valmistetaan vehnästä fermentoimalla. Hyaluronihappo tarvitsee seurakseen aina vesikosteutusta. Ilman sitä hyaluronihapolla on vastakkainen ei-toivottu vaikutus. Seerumissa itsessään on ruusuvettä, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja rauhoittaa ihoa. EcoAmpulli 1 täyteläistää ja madaltaa ihon juonteita.

Naturativ ecoampulli ykkönen on loistava tuote, kun iho tuntuu samealta ja tukkoiselta. Kosteus ikään kuin avaa ihoa saaden sen hehkuvaksi ja pehmeän tuntuiseksi. Seerumi sisältää myös merisaunion uutetta, joka toimii antioksidanttina. Imeytä seerumia kasvoille heti auringossa oleskelun jälkeen, jotta kosteus hoitaa ja antioksidantit pääsevät välittömästi neutralisoimaan vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita.

EcoAmpulli 1 sopii iholle kuin iholle. Jos olet epävarma mistä aloittaa, tämä on hyvä valinta. Iho tarvitsee aina kosteutusta. Hyaluronihappoa on iholla luonnostaan, mutta sen pitoisuus vähenee ajan myötä, jolloin iho menettää kimmoisuuttaan. Hyaluronihappo pystyy sitomaan itseensä monin kertaisen määrän vettä, joten siksi sitä on hyvä pumpata iholle säännöllisesti. Kostea iho on terve ja sillä on kyky suojata itse itseään. Ihon pehmeä ja joustava pinta on vastaanottavainen muille ihonhoitotuotteille, kuten kasvoöljyn vaikuttaville aineille ja hyvinvoivalle iholle on ihana levittää meikkivoide tai mineraalimeikkipuuteri, koska ihon pinta on itsessään jo samettimaisen hehkuva.

EcoAmpulli 2 – kosteuttaa, elvyttää, virkistää

Erityisesti ikääntyvälle iholle suunnattu tehoseerumi. EcoAmpulli kakkosessa on rikas kokonaisuus vaikuttavia aineita, joilla pyritään tuomaan ihoon lisää kosteutta, kohotusta ja kimmoisuutta. Valitse tämä seerumi, kun tarvitset enemmän kuin mitä EcoAmpulli 1 tarjoaa. Luonnonkosmetiikassa anti-age-termin takana oleva ajatus tarkoittaa ihon ravitsemista, sekä sen vastustuskyvyn ja luonnollisten toimintojen tukemista. EcoAmpulli kakkosen sisältämä koostumus täyttää tämän ajatuksen täydellisesti. Ikääntyvä iho ei ole suoraan verrannollinen fyysiseen ikään, sillä ihon käyttäytymiseen saattaa vaikuttaa moni tekijä tai tekijöiden summa. Ennen aikainen vanheneminen saattaa johtua monien eri stressitekijöiden summasta tai pitkittyneestä yksittäisestä tekijästä (ympäristönvaikutukset, sääolosuhteet ja emotionaalinen tila).

Tehoseerumi 2 sisältää antioksidanttista lykopeenia, jota saadaan tomaatista. Lykopeeni suojaa ihoa UVA- ja UVB-säteiden aiheuttamilta vaurioilta, vaikkakin sen varsinainen suoja sellaisenaan on verrattain pieni SPF5.  Arganöljy tehostaa lykopeenin vaikutusta iholla. Lisäksi arganöljy sisältää runsaasti omega-rasvahappoja sekä kauneusvitamiineja A ja E. Kultaleväuute stimuloi ihon kollageenin tuotantoa, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä vahvistaa ihon luonnollista rasvakerrosta eli suojaa ihoa. Manilkarapuu-uute stimuloi kollageenin muodostumista ja edistää elastiinin muodostumista iholla. Matkipapu-uute on luonnollinen vastine retinolille, sillä tällä A-vitamiinin muodolla on kollageenin ja hyaluronihapon tuotantoa tehostava vaikutus iholle.

Kokonaisvaltaisesti ravittu iho näyttää nuoremmalta, ihon sävy terveeltä ja mahdolliset rypyt siloisemmilta.

EcoAmpulli kakkonen on antioksidanttipitoinen, flavnoideja ja tanniineja sisältävä ihoa tehokkaasti kosteuttava ja elvyttävä seerumi, jolla on kyky suojata ja korjata ihoa auringon haittavaikutuksilta sekä rauhoittaa herkistynyttä ihoa sekä vastustaa ihotulehduksia. Huomaathan, että vaikka tekstissä puhutaan seerumin antavan suojaa iholle aurinkoa vastaan, se ei tarkoita fysikaalisen aurinkosuojavoiteen korvaamista.

EcoAmpulli 3 – vähentää punoitusta iholla, vahvistaa verisuonia, kosteuttaa ja suojaa ihoa

Couperosa/rosacea-iholle suunniteltu seerumi, joka sisältää aimo annoksen tehoaineita, kuten viininlehtiuutetta, lakritsijuurta ja neidonhiuspuuta. Antioksidanttinen viininlehtiuute vahvistaa pintaverisuonia. Lakritsi kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä. Lakritsiuute vähentää punoitusta ja turvotusta ja vähentää ärsytystä iholla. Gringo eli neidonhiuspuu vahvistaa verisuonia sekä kiinteyttää ihoa tehden siitä kimmoisan. Ainesosa sisältää paljon flavonoideja eli polyfenoliyhdisteitä, jotka nappaavat kiinni vapaita radikaaleja ennen kuin ne ehtivät tuhoisilla aikeilla tarttua kiinni ihosoluihin. Flavonoidit vahvistavat myös hiusverisuonten verenkiertoa. EcoAmpulli 3 sisältää myös ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia, kuten kultaleväuutetta, hyaluronihappoa ja E-vitamiinia. Helposti punoittava iho onkin usein todella kuiva ja ärtsy.

Couperosa ilmenee iholla punoituksena, laajenneina ja katkenneina verisuonina iholla, joita voidaan hoitaa vahvistamalla ohutta ja herkkää ihoa. Seerumin lisäksi ihonhoitorebertuaariin kannattaa valita kasvovoide, jossa on aurinkosuoja sekä ihoa kannattaa pyrkiä suojaamaan lämpötilanvaihteluilta sekä viimalta ja pakkaselta. Myös tulisia ruokia, alkoholia ja kahvia kannattaa vältellä. Joidenkin lähteiden mukaan liiallisia tunnekuohuja pitäisi välttää, mutta me väitämme patoutuneiden tunteiden aiheuttavan ongelmia moninkertaisen määrän enemmän kuin niiden eläminen.

EcoAmpulli kolmosen käyttäjän on oltava kärsivällinen, koska seerumin antamat vaikutukset tulevat pienellä viiveellä. Luonnonkosmetiikalla pyritään parantamaan ihon kuntoa ajan mittaan ja pitkäkestoisilla vaikutuksilla.

EcoAmpulli 4 – uudistaa, säätelee talin eritystä, vähentää tulehdusta

Epäpuhtaalle, helposti rasvoittuvalle ja akneiholle suunnattu seerumi on pelastanut monen käyttäjän paitsi ihon myös mielenrauhan. Seerumia voi käyttää myös täsmätuotteena yksittäiselle näpylle, niin tehokas se on!

Takiainen (burdock) säätelee ihon talin eritystä, estää bakteerien kasvua ja puhdistaa ihoa. Antibakteerinen nyamplung kasviöljy uudistaa ja vähentää ihon arpeutumista. Perinteisessä lääketieteessä sitä on käytetty haavainfektioiden hoidossa. Fermentoitu rapsiöljy hidastaa ihotulehduksia ja säätelee talin eritystä. Kultaleväuute auttaa ihoa suojaavaa rasvakerrosta tehtävässään. Ruusuvesi ja hyaluronihappo vahvistavat ja kosteuttavat ihoa. E-vitamiini ja arganöljy ehkäisetvät tulehdusta ja ihon arpeutumista.

Ecoampulli 4 sopii myös ruusufinnin eli rosacean hoitoon, jossa yleensä esiintyy märkiviä näppylöitä.

Tärkeää on muistaa olla puristelematta finnejä ja muita näppyjä, vaikka se kuinka houkuttelisi, koska se takuulla pahentaa ja pitkittää tulehdusta iholla. Ihon olemus saattaa vaihdella myös hormooniheilahtelujen myötä kierron aikana, toisinaan voi olla mukana täsmähoitaa ihoa ecoampulli nelosella, vaikka normaalisti käyttäisi ecoampulli ykköstä tai kakkosta iholle.

EcoAmpulli 5 – kiinteyttää, parantaa verenkiertoa, madaltaa turvotusta ja häivyttää tummia silmänalusia

Herkkä ja ohut silmänympärysiho kaipaa hellää huolenpitoa. Silmänympärystuotteen tulee olla koostumukseltaan kevyt, joka jättää raikkaan ja virkistyneen tunteen silmien ympärille. Useimmiten Ecoampulli viisi silmänympäryseerumi saattaa yksinään riittää tuomaan toivotut vaikutukset, mutta jos tilanne tuntuu olevan totaalisen SOS, suosittelemme kerrostamaan päälle silmänympärysvoiteen. Sydäntalvella saattaa kaivata silmänympärysvoidetta seerumin kaveriksi. Muista kuitenkin, että pikkiriikkinen määrä kerralla silmänympärystuotetta riittää tekemään säkenöivät vaikutuksensa. Silmänympärysseerumin pipettipullosta on helppo annostella pieni tippa. Hellävarainen tapa levittää silmänympärysseerumi iholle on taputella tuote pikkurillin avulla.

Valkoinen lilja, sumajuuren ja muirapuaman uuteseos häivyttää pigmenttimuutoksia, kiinteyttää ja vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa yhdessä kofeiinin kanssa. Kofeiini poistaa tehokkaasti nestekertymää ja vahvistaa silmänympärysalueen ihoa. Hyaluronihappo silottaa juonteita. Helokkiöljy kosteuttaa ja hoitaa ihoa.

EcoAmpulli 5 seerumissa on ruusuveden sijaan ruiskukkavettä.

Voit käyttää silmänympärysseerumia ja silmänympärysvoidetta myös huulille, pus!

Naturativ ihonhoitosarja on Biodellyn ikisuosikki. Erityisesti kasvovesi sekä EcoAmpullit 1,2 ja 5 ovat vakiinnuttaneet paikkansa kotien kosmetiikkahyllyillä. EcoAmpulli 4 turvaudutaan siinä vaiheessa, kun suklaalevy on ollut liian lähellä tai hormonaalisia näppyjä ilmestyy luvatta sykkimään leukaperään. On huomattavaa, että ihon kunto harvoin pysyy stabiilina. Alati muuttuvassa ympäristössä ja eletyssä elämässä sanaa normaali voi harvoin käyttää, aina on jotakin. Ihossa näkyvät lyhyen ja pitkän aikavälin muutokset; vuodenajan vaihtelut, hormoonitasapainon heilahdukset, stressi, ilmansaasteet ja ruokavalio. Naturativ on keskittynyt tuotteillaan täsmäiskemään yksittäiseen ongelmaan, ja onnistunut siinä mainiosti. Seerumit tukevat toinen toisiaan ja niiden käyttötarkoitus on monipuolinen.

Käyttövinkkejä:

Muista levittää seerumi puhdistetulle iholle. Seerumi imeytyy hyvin ihoon. Huomaa, että kyseessä on tehoseerumi, joten pieni määrä seerumia iholle on riittävä.

Käytä seerumia aamuin illoin kasvovoiteen alla. Naturativ päivävoiteissa on aurinkosuoja SPF10.

Oletko jo kokeillut Naturativ seerumia tai sarjan muita tuotteita? Mikä on sinun lemppari?

 

JYMYUUTINEN: Koodilla NATURATIV saat -20% koko Naturativ ihonhoitosarjasta. Etu on voimassa 30.9.2019 saakka.

 

Raaka-aineavausten tukena on käytetty maahantuojan tekstiä, jonka on kirjoittanut Kristiina Ylihonko, FT (Biokemia).

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi