🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

20.11.2020 4 min lukuaika

…mutta moni tekee sen väärin.

Kasvojen huolellinen puhdistaminen on tärkeää. Yllättävän moni kuitenkin pesee kasvojaan niin, että sillä itseasiassa aiheutetaan enemmän haittaa kuin hyötyä iholle. Miksi näin on? 

Tämä johtuu siitä, että kaikessa ihonhoidossa tulisi pyrkiä tukemaan ja vahvistamaan ihon omaa suojabarriääriä, mutta usein sitä vahingoitetaan liian voimakkailla pesuaineilla ja hinkkaamisella. Suojabärriääri, joka tunnetaan myös nimillä ihon suojavaippa ja hydrolipidikalvo, on ihon suojamekanismi, jonka toimintaa ei kannata häiritä. Se suojaa ja auttaa ihoa pysymään terveenä ja elinvoimaisena, eli toisin sanoen tasapainoisenaei liian kuivana tai rasvaisena. 

Jotta ihon oma suojavaippa ei vaurioituisi, tulisi ihoa pestä hellävaraisesti. Hellävarainen pesu tarkoittaa käytännössä sitä, että iholle ei laiteta sellaisia pesuaineita, jotka sisältävät voimakkaita pinta-aktiivisia aineita. Tavallinen kuluttaja ei välttämättä osaa löytää näitä ainesosia incistä, siksi annamme tässä yksinkertaisen neuvon: pese kasvot aina joko puhdistusmaidolla, -öljyllä tai -balmilla ihotyypistä riippumatta. Hyvin todennäköisesti et voi mennä metsään kun valitset jonkin edellä olevista puhdistusgeelin tai -vaahdon sijaan. Ei ole olemassa mitään sääntöä, että rasvoittuvaa ihoa tulisi pestä syväpuhdistavalla geelillä. Päin vastoin, öljymäinen putsari on rasvoittuvalle iholle aivan loistava, sillä öljy irrottaa öljyä.

Mikrobiomi - mikä se on ja miksi siitä puhutaan paljon? 

2020-luvulla ymmärrys ihon mikrobiomin tasapainosta on laajentunut. Ihoa ei enää pestä narskuvan puhtaaksi, vaikka se (muka) tuntuisikin raikkaalta. Voimakkaat pesuaineet vievät mukaan pois kaiken hyvän ja ovat turmiollisia ihon mikrobiomille. 

Mikrobiomi on ihon ekosysteemi, jossa elää ihosi kaikki bakteerit, virukset, hiivat ja homeet. Jep! Ei kuulosta raikkaalta, mutta on täysin luonnollista. Olet ihminen ja olet osa luontoa. 

Mikrobiomin koostumus on yksilöllinen ja kehon eri ihoalueilla erilainen. Ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeintä on, että huolehdit mikrobiomisi tasapainosta ihonhoidossa. Kasvojen peseminen on aivanroolissa ihonhoitorutiinissasi. 

 

Lempeitä ja luonnollista puhdistamista kasvoille

 

Naturativ Puhdistusmaito

Tämä puhdistusmaito on miedon tuoksuinen, kermainen ja lempeä iholle. Puhdistusmaito sisältää ihoa rauhoittavia ainesosia, kuten rohtosalkoruusua, merisauniaa ja spelttivettä. 

Avril Puhdistusöljy

Toimiva vaihtoehto edullista kosmetiikkaa etsivälle. Lähtee myös pois pelkällä vedellä ja tuoksu on sopivan mieto. Kaksoispuhdistuksen kaveriksi puhdistusmaidolle tai -voiteelle. 

BYBI Beauty Milk Melt Vegan Oat - hellävarainen puhdistusvoide

Puhdistusvoide on erityisen ihana kuivalle, herkälle ja epätasapainoiselle iholle. Milk Melt puhdistuvoiteessa on kauraa ja probioottista vegaanista kookosjogurttia, jotka tukevat ihon hyvinvointia ja rauhoittavat räjähtänyttä iho. 

Luonkos Infinity Reconnecting Nature Öljypuhdistuskakku

Öljypuhdistuskakku on monipuolinen 4-in-1-tuote, joka puhdistaa ihon, poistaa meikin sekä tasapainottaa ja hoitaa ihoasi. Kakku sisältää Suomessa kehitettyä Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta, joka tukee ja vahvistaa tutkitusti elimistön immuunijärjestelmää sekä edistää ihmisten yhteyttä luontoon.

 

Kasvojen puhdistaminen oikein on ihosi hyvinvoinnin tärkein asia

Moni asiakkaamme on huomannut, että pelkästään putsarin vaihto hellävaraisempaan auttaa suuresti parantamaan ihon kuntoa. Ihon pesemistä ei kannatakaan ajatella vain pakollisena pahana ennen niitä ”oikeasti” vaikuttavia tuotteita, vaan siihen tulisi suhtautua tärkeimpänä osana ihonhoitoa. Jos peset jatkuvasti iholtasi pois sen oman rasvan ja ns. hyvisbakteerit, olet kierteessä, jossa tehokkaimmatkaan seerumit ja voiteet eivät pysty tasapainottamaan ihoa riittävästi. Terveen ja kauniin kuulaan ihon perusta on siis ihon huolellinen puhdistaminen riittävän hellävaraisella pesuaineella.

 

Puhdistustuotteen koostumuksella on väliä

Lempeän ihonpuhdistuksen kannalta valitse puhdistusöljy, puhdistusbalmi, puhdistusmaito tai puhdistusvoide. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö joskus puhdistusvaahdoilla ja puhdistusgeeleillä olisi mitään virkaa. Esimerkiksi BYBI Beautyn Crystal Clear on tosi toimiva hyvin rasvoittuvalle iholle puhdistamiseen aamuisin. Suosittelemme geeliä tai vaahtoa kaksoispuhdistuksessa käytettäväksi puhdistustuotteeksi.

Misellivesiä emme suosittele jatkuvaan käyttöön niiden voimakkuuden vuoksi, mutta matkoilla ja mökkiolosuhteissa ne ovat aivan loistavia. Kannattaa myös huomata, että misellivesi ei ole sama asia kuin kasvovesi eikä korvaa kasvovettä!

Lue tästä mitä eroa on misellivedellä ja kasvovedellä?

Kasvosaippua mielletään helpoksi tavaksi puhdistaa kasvot, mutta varsinkin jos iho on kuivuuteen taipuvainen olisi parempi käyttää saippuan sijasta esimerkiksi puhdistusmaitoa.

 

Tässä yksinkertainen ihonhoidon rituaali, jota suosittelemme ihan jokaiselle:

  1. PESE kasvot huolellisesti joka ilta. Puhdista kasvot, vaikka et olisikaan meikannut. Valitse jokin hellävarainen puhdistusaine ja hiero ainetta suoraan kuivalle iholle. Näin se toimii tehokkaimmin.
  2. POISTA puhdistusaine iholta vedellä, musliiniliinalla tai konjac-sienellä. Osa putsareista ei emulgoidu veden kanssa (kuten Luonkos öljypuhdistuskakut tai Flow Cosmeticsin suosittu putsari Balm to Milk- puhdistusvoide, ja tällöin musliiniliina on kätevin tapa puhdistusaineen irrottamiseen kasvoilta. Musliiniliina kastetaan kädenlämpöisellä vedellä ja kasvoja pyyhitään kunnes puhdistusaine on irronnut. Liinalla ei kuitenkaan hinkata tai raasteta ihoa vaan muistetaan hellävaraisuus, siitä ihosi pitää!
  3. IHASTELE lopuksi puhdasta ja pehmoista ihoasi. Jos iho tuntuu tässä vaiheessa kiristelevältä ja kuivalta, on jokin mennyt vikaan, todennäköisesti puhdistustuotteen valinta. Ihon ei kuulu olla narskuvan puhdas sillä se tarkoittaa sitä, että ihon oma suojavaippa eli hydrolipidikalvo on vaurioitunut ja tällöin joudut entistä enemmän kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa muilla tuotteilla. Ja pitkässä juoksussa ihosta tulee todennäköisesti pintakuiva ja samea, jolloin ne muut tuotteet eivät enää edes imeydy.
  4. JATKOTOIMENPITEET. puhdistuksen jälkeen iholle levitetään kasvovesi, seerumi ja kasvoöljy tai kasvovoide

Yllä oleva ohjeistus koskee iltaa. Entä sitten aamun hommat? 

Aamulla ihoa ei tarvitse puhdistaa, koska yöllä iho ei varsinaisesti likaannu ja ihon turhaa pesemistä kannattaa välttää. Iholta kannattaa kuitenkin huuhtoa yövoiteen tai kasvoöljyn rippeet. Iho kannattaa puhdistaa erillisellä puhdistusaineella aamuisin vain silloin, jos iho on erittäin rasvoittuva ja selkeästi likaisen tai öljyisen tuntuinen aamulla. 

Ihon virkistämiseen aamulla suosittelemme kasvovettä ja hoitonestettä, näin saat raikkautta uuteen päivään ja iholle kosteutta pohjustamaan seerumia, kasvovoidetta ja mahdollisesti meikkiä. 

Valitse prebiootteja ja probiootteja ihollesi

Suomalainen Murumuru -kasvovesi sisältää prebiootteja, jotka tukevat ihon suojabärriäärin normaalia toimintaa

Suomalainen Fiini Naturally Kaura-kamomilla hoitovesikosteuttaa ihoa tasokkaasti! Kauran probiootit ylläpitävät ja lisäävät hyvien bakteerien määrää iholla, näin edistävät ihon luontaista tapaa toimia. 

Monet yleisimmistä iho-ongelmista olisi vältettävissä oikealla tavalla pestä kasvot

Uskallamme väittää, että ainakin puolet yleisistä iho-ongelmista olisi vältettävissä oikeanlaisella tavalla puhdistaa kasvot. 

Kuiva iho, sekaiho, pintakuiva iho, kosteusköyhä iho, pintakuiva sekaiho…Nämä kaikki ovat erittäin tuttuja ”ihotyyppejä” Pohjoismaan oloissa. Huomiona vain, että ne eivät ole mitään pysyviä ominaisuuksia, vaan kaikkeen on mahdollisuus vaikuttaa omalla toiminnalla, jopa yllättävän helposti, vaikkakin rutiinilla! 

Toki ihon kuntoon vaikuttaa moni muukin asia kuin kosmetiikka, mutta riittävän hellävarainen puhdistaminen on alku, ja edellytys kauniin, terveen ja tasapainoisen ihon saavuttamiseksi.

Uskallatko sinä luopua narskuvan puhtaasta? Jos otat haasteen vastaan nyt, saatat sydäntalvella yllättyä positiivisesti kun iho ei olekaan rutikuiva ja hilseilevä.

 

 

Kaipaatko apua parhaan luonnonkosmetiikan hiustuotteen valinnassa? Anna meidän auttaa!

Etsitkö vielä oikeaa tapaa puhdistaa kasvot? Pohditko jonkin jotakin kasvojen puhdistustuotetta? Haluatko tietää enemmän mikrobiomista? Ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä ja kysyä neuvoja!

Ihonhoito ovat meille sydämen asia.  Meillä on kokemusta ihonhoidosta, luonnollisesta kauneudesta ja luonnonkosmetiikan syvällisestä tietämyksestä korkeakoulutasolla jo yli 17 vuotta, joten tunnemme luonnonkosmetiikan kuin omat taskumme. 

Välitön vuorovaikutus on meille tärkeää, ja meidän kanssamme voit viestitellä sinulle sopivassa kanavassa:

  • WhatsApp 041 73 03 026
  • Sähköposti asiakaspalvelu@biodelly.fi
  • Instagram @biodellynatural
  • Facebook Biodelly 

Vastuullisuus raamittaa toimintaamme, joten haluamme että löydät kestäviä tuotteita, jotka jäävät kylppärisi vakioasukkaaksi. Hutiostoksista ei hyödy kukaan, ja siksi me autamme sinua löytämään parhaan luonnonkosmetiikan hiustuotteen juuri tarpeisiisi.