🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

05.09.2021 4 min lukuaika


6.9.2021

Parhaat vinkit tyvikasvun värjäämiseen ja hiusvärin kirkastukseen kotona

Tiesitkö, että hiusvärin ylläpitäminen kotona on yllättävän helppoa? Tämän tekstin luettuasi sinulla on hallussasi parhaat niksit tasaiseen ja kiiltävään lopputulokseen. Lisäksi opit, miten väriä voi pikaisesti kirkastaa ja elvyttää värjäysten välillä sekä pidentää värjäysväliä.

Kirjoittaja | Emmi Mansikkaviita. Kuvat | Emmi Mansikkaviita.

Sanon tämän nyt suoraan, en suosittele kotivärjäystä lainkaan värin muuttamiseen, sen sijaan sävyn ylläpito ja tyvikasvun värjääminen onnistuvat kotona loistavasti. Isommat muutostyöt kannattaa suosiolla jättää aina kampaajan osaaviin käsiin.

Cultivator’sin kasvivärit sopivat erinomaisesti myös kotikäyttöön, sillä niiden pehmeät sävyt sulautuvat hiuksiin kauniisti. Cultivator’sin väreillä lopputulos on luonnollinen ja värijauheiden sisältämä aloe vera tuo hiuksiin ekstra-annoksen hoitavuutta ja kiiltoa.


Näin onnistut kotona:

1) Syväpuhdista hiukset ennen värjäystä

Varmista värin tarttuminen syväpuhdistamalla hiukset kunnolla ennen värjäystä. Suosittelen syväputsausta ihan kaikille, mutta se on erityisen tärkeää, mikäli käytät muotoilutuotteita tai hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita. Khadin Deep Charcoal Cleanse on täydellinen tehopuhdistaja, jonka jälkeen hiukset tuntuvat täysin erilaisilta ja mielettömän puhtailta. Voit tehdä puhdistuksen joko edellisenä päivänä tai juuri ennen värjäystä – mikä sopiikaan aikatauluihisi. Tätä vaihetta ei kannata hypätä yli!


2) Ei samaa väriä tyvestä latvaan joka kerta

Mikäli levität saman värimassan tyvestä latvaan jokaisella värjäyskerralla, alkaa latva ajan myötä tummumaan värin kerrostuessa aina edellisen päälle. Etenkin tummempien kasvivärien kerrostuma on kampaajankin haastavaa korjata jälkikäteen, joten helpoimmalla (ja halvimmalla) pääset ennalta ehkäisemällä.


3) Ajattele tyveä ja latvaa erillisinä alueina

Latvan tummumista on helpointa ehkäistä ajattelemalla tyveä omana alueenaan ja latvaa omanaan. Lähtötilanne on niissä eri värinen, joten värimassankin tulee olla eri. Latvaan riittää useimmiten kevyempi seos, aiheesta lisää tässä artikkelissa myöhemmin.


4) Anna värin kehittyä rauhassa värjäyksen jälkeen

Kasviväri kehittyy värjäystä seuraavina päivinä ja värille tulee antaa rauha valmistua. Älä siis pese tai edes kastele hiuksia ainakaan kahteen päivään värjäyksen jälkeen.


Tyvikasvun värjäys

Kuten aiemmin jo mainitsin, värjää ensisijaisesti hiusten tyveä. Sinne haluat saada sävyn, sillä siellä ei sitä vielä ole. Muualla hiuksissa väri jo on, joten pituuksiin ja latvoihin riittää useimmiten sävyn piristäminen.

Väri voi olla tyvessä aavistuksen verran syvempi ja neutraalimpi kuin muualla hiuksissa. Esimerkiksi havitellessasi punaruskeaa väriä, voit hyödyntää Cultivator’sin Brown -linjan sävyjä (valitse vain oikea tummuusaste) tyveen, ne ovat kaikki upeita lämpimiä ruskeita. Latvaan voit puolestasi sekoittaa mukaan hieman valitsemaasi punaista sävyä tuomaa kirkkautta.

Hanki värin levittämiseen tarkoitettu leveä hiusvärisivellin, jotta saat vietyä värimassan tyveen ilman, että se osuu muualle hiuksiin. Levitä väriä reilusti jakauksittain, värimassan kanssa ei kannata pihistellä!

Mikäli hiusten pituuksien ja latvan väri näyttää kauniilta ja haalistumattomalta, ei ole mikään pakko värjätä niitä lainkaan – tällöin riittää pelkkä tyvikasvun värjäys. Monesti pituudet saattavat olla kuitenkin hieman “kulahtaneet”, joten pieni piristys voi olla paikallaan. Voit valita jommankumman alla olevista tekniikoista, joilla saat puhallettua väriin uutta eloa varsinaisesti värjäämättä hiuksia kauttaaltaan.Hiusten glossaus eli kirkastus

Glossaus on suosikkitekniikkani, jota suosittelen ihan kaikille. Glossaus tarkoittaa hiusvärin kirkastamista ja piristämistä, hyvin hentoista värjäämistä. Siinä kasviväristä, vedestä ja hoitoaineesta sekoitetaan massa, joka elvyttää hiusvärin ja tuo kiiltoa, mutta ei varsinaisesti selkeästi ja vahvasti värjää.

Glossaus sopii värjäysten välillä tapahtuvaan hiusten piristykseen, ja tällöin sen voi tehdä aivan koko hiuksiin tyvestä latvaan. En voi varsinaisesti sanoa sen värjäävän tyvikasvua, mutta se häivyttää ja huijaa rajaa huomattavasti vähemmän näkyväksi.

Itse teen tavallisesti vähintään yhden glossauksen värjäysten välillä (laiskuuspäissäni kaksi), glossaus on nimittäin erittäin nopea ja helppo toteuttaa. Tämän tekniikan avulla saan pidennettyä värjäysten väliä usealla viikolla.

Toinen tapa käyttää glossausta on tyvikasvun värjäämisen yhteydessä. Värjää tällöin tyvikasvu normaalisti ja levitä glossausmassa muualle hiuksiin. Glossaus on myös kätevä tekniikka värjäämättömiin hiuksiin, mikäli haluat lisää kiiltoa ja kevyen vivahteen, esimerkiksi häivähdyksen kuparia ilman vahvaa sävyä.Ohje glossaukseen:

Pese hiukset ensin normaalisti shampoolla. Sekoita kasviväristä ja vedestä paksu massa, itse tykkään lisätä vettä ainoastaan sen verran, että kaikki jauhe on juuri ja juuri sekoittunut mukaan. Mitä enemmän vettä käytät, sen helpommin massa valuu hiuksista pois. Sekoita seuraavaksi mukaan valitsemaasi hoitoainetta tai hiusnaamiota niin paljon, että massa on notkeaa ja helposti levittyvää. Hiero seos pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin kauttaaltaan, peitä suihkumyssyllä tai pyyhkeellä ja anna vaikuttaa puolisen tuntia.

Omiin paksuihin ja pitkiin hiuksiini tarvitsen normaaliin värjäykseen kokonaisen paketillisen (eli neljä pussia) kasviväriä, mutta glossaukseen riittää yksi pussi. Hoitoainetta kuluu sen sijaan runsaasti, suosittelenkin valitsemaan kustannustehokkaan vaihtoehdon. Organic Shopin hämmentävän edulliset hoitoaineet ovat tähän tarkoitukseen nappivalinta! Niissä on kaiken lisäksi yllättävän hyvät tehot. Mikäli hiuksesi ovat kuivat tai haluat ekstrahoitoa, valitse jokin heidän kermaisista ja superkosteuttavista hiusnaamioistaan.


Cassia on kotivärjääjän paras kaveri

Cassia eli neutraalihennaon erittäin kätevä apu kotivärjääjälle. Cassia ei varsinaisesti siis sävytä hiuksia, mutta se tuo kiiltoa ja lämpöä (ota tämä huomioon vaaleiden sävyjen kanssa) sekä tietysti hoitaa hiuksia muiden Cultivator’s kasvivärien tapaan.

Cassialla on kätevä laimentaa mitä tahansa väriä – käytä tätä siis hyödyksi latvoja värjätessä! Sekoita Cassiaa värimassan joukkoon ehkäistäksesi värin kerrostumista. Itse sekoittelen useasti puolet Cassiaa ja puolet väriä tai joskus jopa ⅔ Cassiaa ja ⅓ väriä, mikäli kaipaan pituuksiin ja latvoihin vain pientä elvytystä.

Cassiaa voi hyvin käyttää ihan sellaisenaankin värjäysten välillä tuomaan kiiltoa ja hoitavuutta. Se sopii lisäksi värjäämättömiin hiuksiin kiillottamaan ja tuomaan omaa sävyä esille. Cassian käyttö on siis ikään kuin vaihtoehtoinen tapa glossaukselle.

Cassiaa voi hyödyntää myös pienimuotoisissa värin vaihdoksissa. Mikäli haluat hieman muuttaa väriäsi johonkin suuntaan, voit aloittaa sen varovaisesti tekemällä hiuksiin seoksen uudesta väristä ja Cassiasta. Tällöin uusi väri toistuu hiuksissa kevyenä versiona. Muistathan kuitenkin edelleen jättää suuremmat muutokset kampaajalle!


Emmi on tehnyt hiuksiinsa tyvikasvun värjäyksen, värin piristyksen pituuksiin ja latvaan tekstin ohjeen mukaisesti Cassiaa hyödyntäen

Ennen:

Jälkeen:Kirjoittaja

Emmi Mansikkaviita

Emmi Mansikkaviita eli Strawberry Emmi on luonnonkosmetiikan asiantuntija ja tuotekehittäjä, kampaaja ja meikkaaja, joka rakastaa kaikkea kauneudenhoitoon liittyvää. Pitkän uransa varrelta kosmetiikkamyyjänä ja luonnonkosmetiikan verkkokauppojen valikoimapäällikkönä Emmin matkaan on tarttunut laaja tuotetuntemus, jota hän mielellään jakaa. Emmi syttyy erityisesti uutuuspurkeista ja intoilee kosmetiikan uusimmista tuulista.

Nykyään Emmi on sisällöntuottaja, jonka kauneusaiheisiin artikkeleihin, videoihin ja kauneusvinkkeihin pääset tutustumaan Emmin omalla Instagram-tilillä ja YouTube-kanavalla, Yellow Moodissa sekä luonnonkosmetiikan verkkokaupoissa, nyt siis myös Biodellyssä.

 

Instagram @strawberryemmi

Yellow Moodin alla toimiva Strawberry Emmi -blogihttps://yellowmood.fi/strawberry-emmi-kosmetiikkablogi/

YouTube-kanava Strawberry Emmihttps://www.youtube.com/channel/UCmsqmwBRM0FawabGPok-CoQ