🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

14.01.2020 6 min lukuaika

Heleä ja hehkuva iho on kiistattoman kaunis ja hyvinvoinnin mittari.

Toisinaan meikkitrendeissä suositaan mattaisuutta, mutta ihonhoidossa pyritään aina ihon puhtauteen ja raikkauteen, heleään ja kuulaaseen ihoon. Viime vuosina ja etenkin korealaisen kosmetiikan lopullisen rantautumisen myötä on ollut tavoitteena saavuttaa iho, joka näyttää hehkuvan sisältä päin.

Ihonhoidolliset pyrkimykset ovat korkealla, kun ihosta halutaan saada helein mahdollinen, pehmeä ja kauniin tasainen itsessään, ettei ihoa tarvitse meikata lähes ollenkaan, mieluiten ei ollenkaan. Ihon tulee heijastaa valoa. Iho ei vain näytä vaan iho on terve ja hyvinvoiva. 

Raikkaana hehkuva iho on ravittu ja kosteutettu. Tavoiteltu iho syntyy ihonhoidon ja kevyen ehostuksen kombinaatiosta. Ihonhoito ja oman ihonhoitorutiinin löytäminen sekä siitä kiinni pitäminen on kaiken perusta. Meikki levittyy iholle vaivattomasti ja kauniisti hyvin hoidetulle iholle. 

Panosta ihonhoitotuotteisiin. Kuori ihoa säännöllisesti, käytä kirkastavia tuotteita, ravitsekosteuta  ja suojaa ihoa!

Valitsemalla luonnonkosmetiikkaa sekä meikeissä että ihonhoidossa olet varmasti hehkuvan iho asialla. Luonnonkosmetiikka on rehellistä, hoitavaa ja ravitsevaa, joka ei vain luo vaikutelmaa toimivuudesta iholla vaan toimii aidosti ja suoraan. 

Luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan rajat hälvenevät pakkauksissa ja markkinoilla, joten aidon luonnonkosmetiikan tunnistaminen on yhä tärkeämpää. Tosin on huikeeta, että tällainen ilmiö on käynnissä! 

Varaa aikaa päivittäin ihonhoitorituaaliin. Rituaali saattaa tuntua mahtipontiselta ja monivaiheiselta sanalta, mutta käytännössä ihon puhdistaminen on simppeliä kasvojen pesua, joka loppujen lopuksi toteutuu helposti, kun käytössäsi on oman ihon tarpeille sopivat oikeat tuotteet ja olet sitoutunut toteuttamaan ihonhoitotoimenpidettä. 

Vähitellen tottumuksesta muodostuu rutiini, etkä enää halua tinkiä ihonhoidosta, koska olet rakastunut rutiinisi etuihin: epäpuhtauksien minimoimiseen ja kauniisti hehkuvaan nuorekkaaseen ihoon. Ihonhoidosta ja ihotyypeistä voit lukea aiemmasta kirjoituksesta.

Ylläpitävän perusihonhoidon lisäksi iholle hehkua luo seuraavat kauneusteot:

KUORI IHOA

Pähkinänkuoressa: kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, mikä estää ihoa tukkeutumasta, kirkastaa ihoa ja auttaa muita ihonhoitotuotteita imeytymään ihoon paremmin. Iho on vapaampi uudistumaan.

Hedelmähapot aka AHA-hapot eli alfahydroksihapot ovat tehokkaista ihon heleyttäjiä. Hedelmähappojen edut ovat moninaiset: ne tasoittavat ihon sävyä, silottavat ihon pintaa, loiventavat juonteita ja kirkastavat ihoa, hillitsevät pigmenttimuutoksia, minimoivat epäpuhtauksia, supistavat ihohuokosia ja kuten sanottu ehkäisevät tukkeutumien tuloa.  

Entsyymikuorinta toimii kuten hedelmähappokuorinta, mutta on hellävaraisempi, jonka vuoksi ne sopivat paremmin herkän, ohuen ja kuivan sekä couperosaihon hoitoon. Entsyymikuorinta on usein myös mekaanista kuorintaa hellävaraisempi ja sopii myös siksi ykkösvalinnaksi herkälle iholle.

Sekaiho ja helposti rasvoittuva iho nauttii kuorinnoista, joissa on hedelmähappojen edut ja mekaanisen kuorinnan tehokkuus samassa. Mekaanista kuorintaa ei suositella akneiholle, eikä rosacea-iholle ja rikkoutuneelle iholle. Mutkitta paras: iho-ongelmille ei suositella mitään kuorinnan olomuotoa ollenkaan. Vaikeissa tapauksissa ja pitkittyneissä ihovaivoissa pätevä kosmetologi on ammattilainen paikallaan.

Mekaanisen kasvokuorintatuotteen rakeet tulee olla hienoja partikkeleja. Iholle ei saa tulla fiilistä kuin sen pintaa olisi käsitelty raastinraudalla. Muista väkivallattomuus myös kuorinta-aineen pyörittelyssä. Vähemmän painetta on eduksi, sen sijaan kuorintavoiteen pyörittely erityisellä huolellisuudella on rentouttavaa ja ihanaa.

Ihon kuorinta on suositeltavaa iholle, joka on lämmin ja pehmeä, jolloin ihohuokoset ovat valmiiksi avautuneet lämmöstä ja höyrystä. Ihon saattaminen auvoiseen kuorintatilaan löytyy lämpimän suihkun, lempeän saunomisen tai kasvohöyrytyksen jälkeen.

Helli ihoa kuorinnan jälkeen aina rauhoittavalla naamiolla ja lotraa iholle kosteusvoidetta ja suihki kasvovettä.

Tutki mikä on ihotyyppisi, mitkä ovat ihosi tarpeet ja mikä on ihosi rytmi. Tutustumalla ihoosi saat selville kuorintakertojen määrän. Yleisesti suositellaan 1-2 kertaa viikossa. Kuori maltillisesti, sillä kuorinnan tarkoitus on elävöittää ihoa, ei tuhota ihon omaa suojaa.

Omalla kohdallani olen huomannut, että ihon höyrytys sekä hedelmähapon ja rakeisen kuorinnan kombo kerran viikossa pitää ihon puhtaana ja hehkuvana. Sen lisäksi käytän kerran viikossa savinaamiota ja kevyesti kuorivaa c-vitamiininaamiota. Minulla on 30+ pintakuiva sekaiho.

KANGASNAAMIOT

Välittömästi vaikuttavat INSTANT-kangasnaamiot ovat todellisia helmiä hehkuvan ihon tavoittelijoille. Useiden vuosien aikana Biodellyssä asioinneille, todellisille biodellymuiduille, ORGAID kangasnaamiot, kutsutaan myös nimellä sheet maskit ovat varmasti tuttuja valikoimassamme. Erityisesti Orgaidin C-vitamiininaamio on huippusuosittu ihon heleyttäjä!

Kangasnaamioitumisen hyödyt:

  • naamion aktiiviaineet vaikuttavat iholla tehokkaasti ja välittömästi
  • naamion luoma kosteus ei haihdu iholta sheetin/kangaan vuoksi
  • tehoaineet jäävät iholle vaikuttamaan varsinaisen vaikutusajan jälkeenkin – ihoa ei huuhdella!
  • kangasnaamio on kuin tehoseerumin läträystä iholle
  • Kangasnaamiota voit pitää tovin jääkaapissa, jolloin saat viilentävän ja tehokkaasti ihohuokosia supistavan naamion – aivan ihana helteellä (kesä aina mielessä)!
  • sopivat kaikille ihotyypeille ja kangasnaamioita löytyy monen ihon tarpeeseen.

Käyttö: Kangasnaamio asetetaan puhdistetulle iholle. Seuraa naamion ohjeissa annettua vaikutusaikaa. Kangasnaamio pysyy kasvoilla, vaikka viuhuisit imurin kanssa ympäri asuntoa vaikutusajan puitteissa. Suosittelemme kuitenkin keskittymään hengitykseen, kirjaan tai kuuntelemaan vaikka valaan ääniä. Kangasnaamion vaikutusaika on keskimäärin vartti, just sopiva paussi päikkäreille! 

Biodellyn valikoimasta löydät myös Pulpe De Vie-kangasnaamiot sekä Whamisan geelinaamiot.

SUIHKI KOSTEUTTA

Kosteutus on parasta iholle. Yleensä aamuisin ihon raikastamiseen riittää ihon kosteutus ja kevyt puhdistus vanulapulla, joka on kasteltu kasvovedellä. Iho rakastaa, kun suihkit iholle (myös vartalon iholle) kasvovettä. Kosteuttavaa vesikosteutta voit suoda ihon hyvinvoinnille ajasta ja paikasta riippumatta, meikin alle, meikin päälle, keskellä päivää, aamuin sekä illoin.

Hehkuvan ihon kauneusrituaaliin kuuluu ihon syväkosteuttaminen eli kosteuttavan hoitonesteen kerrostelu.  Voit aloittaa kerrostamisen korealaisen kauneusrituaaliin kuuluvan 7Skin Methodin mukaan tai voit kerrostaa hoitonestettä iholle sitäkin useamman kerroksen. Kun iho alkaa saavuttamaan kosteustasapainoaan laske kierroksia. 

Nykyään entiselle rutikuivalle iholleni riittää 3 kerrosta päivittäin. Ihostani olen huomannut, että ah niin ihanan ja ah niin sokerisen aleksanterinleivos-huuman jälkeen ja kuukaudenkierron tietyssä kohtaa on parasta kerrostaa useampi kerros hoitonesteen kanssa äkillisen kuivuuden minimoimiseksi ja mahdollisten epäpuhtauksien välttämiseksi.

XO, kauneusfriikki joka uskoo tasapainoon ennen kaikkea.

Jos kerrostelu on mielestäsi so last season, kokeile imeyttää kasvoille syväkosteuttavaa hyaluronihappo ja probiootti-seerumia minkä tahansa kosteuttavan kasvoveden tai probioottia sisältävän kasvosuihkeen jälkeen. Jes, kyllä - monipuolisia ja hyödyllisiä probiootteja löytyy jo monissa tuotekoostumuksissa. Minimalismi ja yhdistelmätuotteet  kosmetiikassa kulkevat trendikkään lipun alla nyt. 

KASVOJOOGAA ja GUA SHAA

Itsehoitomenetelmät kuuluvat kokonaisvaltaiseen kauneudenhoitoon. Hehkuvan ja heleän ihon lisäksi nämä menetelmät lisäävät lempeyttä ja rakkaudellista suhtautumista itseen, toisiin ja ympäristöön.

Kasvojooga ja gua sha-menetelmät tukevat ihon luontaista nuorekkuutta, kiinteyttä ja kohotusta. Ne lieventävät stressin tuomia ilmemuutoksia ja väsymyksen merkkejä. Kumpikin menetelmä elvyttää ihon veren- ja nestekiertoa sekä kirkastavat ihoa uuteen hehkuun. Kosmeettiseen gua sha-kasvohoitoon tarvitsen gua shan ja pari tippaa kasvoöljyä. Biodellyn valikoimasta löydät pätevät Yin Your Skin gua sha välineet: kamman, lastan ja lusikan

Kasvojooga piristää myös nauruhermoja, sillä se on laji, joka saa astumaan ulos omalta mukavuusalueelta. Tällainen toiminta saa mielihyvähormoonit kehräämään, ja ne jos mitkä saavat ihon hehkumaan ja sydämen läikkymään. Kasvojooga on sarja harjoitteita, jotka vahvistavat kasvojen lihaksistoa, ts. naamalla ilveily kohottaa kasvoja ja on superhauskaa! Kasvojoogan et tarvitse kuin heittäytymiskykyä. Kasvohieronta laadukkaan kasvoöljyn kanssa kasvojoogan jälkeen on taivaallista.

Biodellyn instagramissa on mahdollisuus toteuttaa kasvojoogalive helmikuussa, jos kasvojooga kiinnostaa ja sanot KYLLÄ, kommentoi se alla olevaan kommenttikenttään tai vastaa toiveesi asiakaspalvelu@biodelly.fi otsikolla YES! 

HELEYTTÄVÄT MEIKKITUOTTEET

Kun iho on helakka, napakka ja kuulas ihonhoidon myötä voidaan ihon hehkua maksimoida luonnonkosmetiikan hohdetuotteilla, joilla korostetaan ihon korkeimpia kohtia.

Hehkuvan ihon meikki

Suihkauta kosteuttavaa kasvovettä, imeytä iholle heleyttävä kasvovoide, levitä kasvoille meikkivoide (aloita t-alueelta), kiinnitä meikki kevyesti samettisella viimeistelypuuterilla tai kevyesti hohtavalla mineraalipuuterilla ja kiinnitä meikkipohja kosteuttavalla meikkisuihkeella.

Sipaise korostusta kasvojen korkeimpiin kohtiin; kulmaluulle, poskipäille, nenänvarteen, amorinkaarelle puuterimaista tai voidemaista korostusväriä.

Sitten on poskipunan  vuoro. Häivytä poskipuna luonnolliseksi. Jätä poskipuna  laittamatta, mikäli tiedät astuvasi seuraavaksi ulos kipakkaan pakkaseen, joka punaa poskesi takuulla luonnollisesti.

Lopuksi tuo huulille ravitsevaa monitoimivoidetta ohut kerros ja maksimoi gloss-kiille huulikiillolla. Kevään meikkitrendeissä on nähtävissä KIILTOA! Ihastuimme jo yhteen hologram-huulipunaan, se on niin kreisi, mut samalla jotenkin chic <3.

Hehkuvan ihon voi myös hukata

Useat iho-ongelmat ovat saaneet alkunsa ylihoitamisesta, joten omien tarpeiden tunnistamista ei voi olla korkealle korostamatta. Niin kulunut lause vähemmän on enemmän kuin onkin, se on totta! Pysy itsesi puolella, tutustu ihoosi ja ota asioista selvää eli kysy asiantuntijoilta, kuten vaikka Biodellyn muiduilta, näin tulet hankkineeksi ihollesi oikeat tuotteet. Toisaalta iho saattaa tarvita ensin enemmän. Pyri aina kohti tasapainoa. 

Loppujen lopuksi on vielä monta kohtaa, joilla voit hukata hehkuvan ihon siitäkin huolimatta, kuinka perusteellisesti huollat hipiääsi. Kyse on asenteesta ja tapojen valinnoissa. Suorita ja pelkää virheitä, uhriudu, stressaa ja loivenna addiktioilla ovat muutamia valintoja, jotka näkyvät iholla. Kokonaisvaltainen kauneus ja hyvinvointi ulottuu myös ajattelutapaamme suhtautua elämään ja valintoihin. 

Stressaavien ajanjaksojen aikana perusseikat notkahtelevat: ihminen nukkuu vähemmän tai pinnallisesti, syö nopeammin ja huonommin, keskittyminen herpaantuu... Tiedostetut valinnat lentävät pyörteen mukana taivaan tuuliin, mikä on täysin inhimillistä ja ihan okei.

Paras teko itselle tässä vaiheessa on korjata kurssia ja suunnata huomio ruokaan sekä palauttavaan liikuntaan, ne ovat ankkurisi. Keho saa proteiineja, antioksidantteja, vitamiineja ja elämän perusolemusta eli elinvoimaa marjoista, vihanneksista, hedelmistä, pähkinöistä, siemenistä ja iduista. Syö tasaisin väliajoin, juo runsaasti vettä ja litki yrttiteetä. Suosi kausiruokaa. Pidä kahvi minimissä. Täsmäiske tarpeeseen ravintolisällä, kuten D-vitamiini talvikaudella. Kun lisäät näitä ruokavalioon ja valmistat ruuan pitkälti itse iho alkaa hehkua kuonanpoiston myötä ja omat energiatasot nousevat, keskittyminen palaa ja voit kiittää itseäsi, koska olet kannatellut itsesi läpi hektisen ajanjakson - pidä hehkustasi kiinni: mitä kuormittavampi vaihe elämässä meneillään, sitä tärkeämpää on pitää itsestään huolta.

Ihminen on kokonaisuus ja iho suurin elimemme, sen muutoksissa on mitattavissa kokonaisvaltainen olotilamme. Iho tarvitsee huomiota: kosteutta, ravinteita, suojaa ja tukea vastustuskykyyn mm. ympäristön haittavaikutuksia  vastaan kehomme sisältä ja ulkoa. 

Dellyn valikoimasta löydät laajan tarjonnan hehkuvan ihon tuotteita ja mahdollisuuksia koota mieleisesi ihonhoitorituaali. Esimerkiksi näin: panosta  laadukkaaseen seerumiin ja kasvoöljyyn, sen sijaan voit pihistellä puhdistusaineen kanssa tinkimättä kuitenkaan sen toimivuudesta. 

 

 

Seuraamalla Instagramissa ja Facebookissa sekä tilaamalla Biodellyn uutiskirjeen saat tietoa kokonaisvaltaisesta kauneudesta ja luonnonkosmetiikasta. Meille on sydämen asia palvella ja auttaa. Vastaamme yleensä samana päivänä somen tai asiakaspalvelu@biodelly.fi kautta. 

Näitä kanavia pitkin voit myös toimittaa juttutoiveen. Millaisia kauneuspulinoita haluat lukea? 

 

 

 

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi