🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

24.11.2020 3 min lukuaika

Ihon valmistaminen kylmimpiin talvikuukausiin 

Elämme parhaillaan vuoden pimeintä aikaa, jolloin energiatasot ovat luonnostaan alhaisemmat, kuin muina vuodenaikoina. Ulkona vallitseva koleus lisää houkutusta käpertyä lämpimän viltin alle ja kalenterista tekee mieli karsia kaikki ylimääräiset menot. Kuulostaako tutulta? 

Tänään haluan kannustaa sinua välttämään suorittamista elämänrytmin lisäksi myös ihonhoidon suhteen ja keskittymällä vain olennaiseen ilman turhia kikkailuja. Kylmimmät ja ilmankosteuden kannalta kuivimmat kuukaudet ovat vasta edessä, minkä vuoksi nyt tulisi viimeistään aloittaa ihon valmistaminen vuodenajan asettamiin haasteisiin.

Tunnista syy ihosi kuivuudelle

Terve ja tasapainoinen iho tarvitsee kosteutta ja rasvaa. Molemmilla on tärkeä rooli ihon hyvinvoinnin kannalta ja on tärkeä erottaa, millaiset iho-oireet kertovat kosteuden tai rasvan puutteesta ihossa.

Kosteuden puuteen ihossa tunnistaa kiristyksen tunteena sekä erilaisina ärsytysoireina. Tämä on merkki siitä, että ihosi janoaa kosteutta, mitä tulee hoitaa veden juonnin lisäämisellä sekä päivittäisellä kasvoveden käytöllä.

Murumurun kasvovesi on kaikille ihotyypeille sopiva ihon nesteyttäjä, joka sisältää myös ihon suojabarriääria parantavia prebiootteja.

Kasvoveden tuoksu on makea ja jopa karkkimainen, mikä tekee ihonhoidosta ihanan herkutteluhetken. Käytä kasvovettä aamuin illoin ja tehosta kosteutusta kerrostamalla tuotetta käsien avulla ihoon painelemalla.

Rasvan puutteen tunnistaa ihon hilseilystä ja pinnan karheudesta. Ohut rakenne ja tunne siitä, että iho on veltto ja tyhjä, kertovat ihon kaipaavan lisää öljyä ja ravitsevia rasvahappoja. Öljyjen lisääminen ruokavalioon auttaa ihon ravitsemisessa, mutta iho kaipaa öljyn hoitavuutta ja suojaa myös ulkoisesti.

Yin Your Skin SILEÄ Silky Facial Oil on holistinen ja erittäin ravitseva kasvoöljy

Kasvoöljy sisältää ihoa monipuolisesti hoitavia kasviöljyjä, kuten chiansiemen-, viinirypäleensiemen-, unikonsiemen- ja puolukansiemenöljyjä. Käytä kasvoöljyä aamuin illoin, hieromalla sitä kevyesti kasvovedellä kostutetulle iholle.


Päivitä puhdistustuote vuodenaikaan sopivaksi

Yksi yleisimmistä syistä erilaisten iho-ongelmien ja oireiden taustalla on liian pesevien puhdistustuotteiden käyttö. Tämä voi aiheuttaa ihon tukkeutumista, liiallista kuivumista sekä erilaisia herkkyysreaktioita.

Suosittelen vaihtamaan puhdistusvaahdot, geelit ja pesevät saippuat, ravitseviin ja hellävaraisiin puhdistustuotteisiin.

Öljypuhdistus on iholle lempeä, mutta tehokas tapa puhdistaa lika ja meikit iholta päivän päätteeksi. Luonkosin suositut öljypuhdistuskakut ovat saaneet riveihinsä uuden tuoksuttomanInfinity -öljypuhdistuskakun, joka sopii kaikille ihotyypeille ja kätkee sisäänsä paljon sellaisia ominaisuuksia, mitä Suomalainen iho kipeästi kaipaa juuri tähän aikaan vuodesta. Ravitsevien kasviöljyjen ja E-vitamiinin lisäksi Infinity -kakku sisältää Suomessa kehitettyä Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta, joka tukee ja vahvistaa tutkitusti elimistön vastustuskykyä ja yhteyttä luontoon. Puhdistuskakulla tehdyn puhdistuksen jälkeen iho ei tunnu lainkaan kireältä tai nahkealta vaan ihanan joustavalta ja pehmeältä.


Buustaa ihonhoitoa hyaluronihapolla

Hyaluronihappoa on ihossamme luonnostaan, mutta iän karttuessa se vähenee, mikä tuntuu ja näkyy ihossa kiristyksen tunteena, juonteina ja veltostumisena. Hyaluoronihapon teho perustuu sen ainutlaatuiseen kykyyn sitoa itseensä kosteutta ja käytön vaikutuksen voi tuntea iholla todella nopeasti. Ihoa kuivattavien viimojen ja pakkasten lähestyessä kannattaa siis varustautua esimerkiksi hyaluronihappoa sisältävällä seerumilla, jotta kosteus pysyisi ihossa paremmin.Evolve Organic Beauty Hyaluroni seerumion yksi sarjan kulttituotteista, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja saa sen näyttämään elinvoimaiselta ja nuorekkaalta. Levitä hyaluronihappo seerumia iholle kasvoveden jälkeen ja hiero sen jälkeen iholle omalle ihotyypillesi sopiva kasvovoide tai kasvoöljy.


Ennaltaehkäise pintakuivuutta ja tukkeutumista kuorinnalla

Kun ihonhoidosta on minimoitu liian pesevät puhdistustuotteet ja tilalle on tuotu ravitsevia ja kosteuttavia tuotteita, ihonhoitoarsenaali alkaa olla hyvällä mallilla talvea varten. Mikäli ihollasi on kuitenkin taipumusta pintakuivuudesta johtuviin tukkeumiin ja ryynimäisiin epäpuhtauksiin, suosittelin tehostamaan ihonhoitoa hellävaraisella kuorinnalla kerran viikossa. Kuorinta tukee ihon uudistumista ja parantaa muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä ihoon.

Patyka Double Action Smoothing Scrub - kaksivaikutteinen kuorinta, joka tekee ihosta pehmeän, tasaisen ja nuorekkaan. Kuorinta sisältää pieniä jojobarakeita, jotka kuorivat hellävaraisesti ja poistavat ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa.

Toinen vaihtoehto, joka ansaitsee erityismaininnan, on iholle raikkaan ja puhtaan tunteen jättäväEvolve Organic Beauty Liquid Radiance Glycolic Toner. Tämä kasvovesi tukee ihon optimaalista uudistumista yhdessä kasvoveden kosteuttavan vaikutuksen kanssa ja sopii hyvin myös herkälle iholle. Kasvoveden hedelmähapot poistavat kuollutta ihosolukkoa hellävaraisesti ja saavat kasvosi hehkumaan ja juonteet loiventumaan. Tehokkaan ja ihoa aktivoivan vaikutuksen vuoksi en suosittele käyttämään tuotetta päivittäin, vaan esimerkiksi yhdestä kolmeen kertaa viikossa ihotyypistä riippuen.

 

Kuva Rosista Minna Pakkanen Valokuvaamo Kipinä

Rosi Sotkasiira on ekokosmetologi, ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija sekä yksi Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus 2020) tekijöistä. Rosi on intohimoinen ihonhoidon ammattilainen, joka on luonut uraansa ayurvedan, kauneuden sekä hyvinvoinnin parissa. Rosin tärkein missio omassa työssään on innostaa ihmisiä löytämään oman kauneutensa kokonaisvaltaisen tasapainon ja hyvän olon kautta. Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com

Rosi kirjoittaa DELLY Magazineen säännöllisesti, jos haluat kysyä Rosilta ihonhoitoon ja kokonaisvaltaiseen kauneuteen liittyvää, laita kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu@biodelly.fi. Otsikoi viestisi näin: ROSIN POSTI.