🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

22.12.2020 3 min lukuaika

Lähestyvä vuoden vaihteen juhla on tänä vuonna monelle poikkeuksellinen, kun isommat juhlallisuudet on pääosin siirtyneet ensi vuoteen. Tämä ei kuitenkaan estä nauttimasta ja ottamasta iloa irti siitä, että tämä erikoinen vuosi on pian ohi. Mitä jos lähtisitkin tänä vuonna mielikuvitusmatkalle lempikaupunkiisi ja virittäytyisit juhlan kunniaksi paikallisen spa-hoitolan tunnelmaan kotioloissa yksin tai läheisesi kanssa? Kaada itsellesi lasi kuohuvaa ja virittäydy täydellisen kotispan tunnelmaan!

Seesteisen ympäristön valmistelu

Siisti ja hyvältä tuoksuva ympäristö luo seesteisemmän tunnelman spahan, joten ennen kuin aloitat hemmottelumatkaasi, siivoa kylpyhuoneesi ja siirrä pois näkyviltä ylimääräiset tavarat. Himmennä kirkkaat valot kylpyhuoneesta, luo tunnelmavalaistus kynttilöillä ja viikkaa itsellesi puhtaat pyyhkeet valmiiksi esille.

Tässä vaiheessa on myös hyvä hetki virittää kylpyhuoneeseen diffuuseri tai tuoksulyhty ja valita itsellesi aromaterapeuttisesti hoitava eteerinen öljy. Yksi hyvä vaihtoehto on Neal's Yard Destress, joka on kehoa ja mieltä rauhoittava yhdistelmä rentouttavan ylang ylangin, ravitsevan nerolin ja virkistävän petitgrainin eteerisiä öljyjä.

Halutessasi voit laittaa soimaan myös rentouttavaa taustamusiikkia. Spotifysta löydät toinen toistaan ihanampia hyggeily ja spa -soittolistoja, jotka sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen.

Mielikuvamatka ylellisen span tunnelmaan

Maailman luksus spa-hoitoloiden kylpyhuoneissa on esillä ylellisiä suihkutuotteita kauniissa pakkauksissa, jotka luovat ihanan lisän hemmottelu -kokemukselle. Tämä on siis oivallinen hetki ottaa esiin omat astetta paremmat ihonhoitotuotteet, jotka eivät ole päivittäisessä käytössäsi, vaan tarkoitettu ainoastaan spesiaaleihin tilanteisiin.

Mikäli käytössäsi on sauna, aloita hemmotteluhetkesi asettautumalla lauteille ja nauttimalla lämpimän höyryn hoitavasta vaikutuksesta. Noin 10 tippaa Neal´s Yard Remediesin Eucalyptuksen eteeristä öljyä löylyvedessä, saa hengitystiesi aukeamaan ja luo raikkaan tunnelman löylyihin.

Hemmottelevaa ihonhoitoa päästä varpaisiin

Pese saunan jälkeen vartalosi iho käyttämällä hellävaraista puhdistustuotetta, kuten hurmaavaa Neal's Yard Remedies Wild Rose Shower Oil suihkuöljyä, joka jättää ihosi silkin pehmeäksi ja sopii mainiosti myös hemmottelevimpiin suihkuhetkiin. Tämä öljymäinen vartalonpesutuote muuttuu iholla veden kanssa hieroessa täyteläisen pehmeäksi vaahdoksi ja tuntuu iholla taivaalliselta.

Pese hiuksesi shampoolla, käyttämällä esimerkiksi rakastettuja BRUNS Products -hiustenhoitotuotteita. Lukuisten kampaajienkin suosimat tuotteet on pakattu tyylikkäisiin pakkauksiin ja täyttävät vaativankin käyttäjän vaatimukset. Jatka hiustenhoitoa ravitsevalla tehohoidolla. BRUNS Products Nr22 Warm Bergamot Hårmaskia on syväkosteuttava ja korjaava hiusnaamio, jossa on miellyttävä, aavistuksen mausteinen tuoksu. Tämä hiusnaamio on yksi Biodellyn bestsellereistä, enkä ihmettele, koska se kuuluu myös omien suosikkieni kärkisijoille. Tämän parempaa hemmottelutuotetta hiuksille on vaikea löytää!

Hiusnaamion tulee vaikuttaa hiuksissa vähintään kolme minuuttia, minkä aikana ehtii hyvin helliä ihoa sekä tukea sen uudistumista kuorinnalla. Oma valintani kasvoille on voidemainen ja iholle hellävarainen JOIK Organic Exfoliating Facial Scrub – kasvokuorinta, joka pehmeästä koostumuksestaan huolimatta kuorii iholta tehokkaasti kuolleen ihosolukon. Vartalon iholle valitsen raikkaan sitruksisen JOIK Organic Pink Grapefruit Sea Salt Scrub vartalokuorinnan, joka sisältää mm. Greippiä, merisuolaa sekä ihoa hoitavaa kaakao- ja karitevoita.

Peseytymisen ja kuorinnan jälkeen, olo on raikas ja puhdas, minkä jälkeen on aika kosteuttaa ja ravita iho. Hiero ihoon vartalovoidetta rauhallisin liikkein, nauttien voiteen tuntumasta iholla. JOIK Organic Pink Grapefruit Body Lotion -vartalovoiteessa on kevyt koostumus ja sama tuoksumaailma, kuin aiemmin tehdyssä kuorinnassa, minkä vuoksi se täydentää hyvin hemmottelukokonaisuuden.

Nautiskelua loppurentoutuksen parissa

Niin kuin kauneushoitoloissa, hoidon lopuksi on vielä hetki aikaa rentoutua kaikessa rauhassa ja tunnustella hoidon vaikutuksia. Viimeistele oma hemmotteluhetkesi pukemalla yllesi kylpytakki tai mukava oloasu ja kata itsellesi pientä naposteltavaa sekä kupillinen teetä tai lasi kuohuvaa kauniisiin astioihin. Loppurentoutuksen aikana voit viimeistellä myös ihonhoidon asettamalla kasvoillesi YOU & OIL -kangaskasvonaamion, joka tuo iholle välitöntä ja pitkäkestoista kosteutta, jättäen ihosi kuulaaksi ja pehmeäksi. Anna kangasnaamion vaikuttaa iholla noin 20 minuuttia ja nauti samalla kattamistasi herkuista. Hiero vaikutusajan jälkeen kankaasta irtoava ylimääräinen aine seerumin tavoin kaulalle ja dekoltee -alueelle.

Hemmotteluhoidon jälkeen on hyvä hetki reflektoida kulunutta vuotta ja kirjoittaa ylös toiveita ja unelmia seuraavalle vuodelle. Mitä hyvää tämä poikkeuksellinen vuosi on antanut elämääsi? Oletko oivaltanut itsessäsi jotain uutta, minkä toivot kulkevan mukanasi myös tulevaisuudessa?

 

Kuva Rosista Minna Pakkanen Valokuvaamo Kipinä

Rosi Sotkasiira on ekokosmetologi, ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija sekä yksi Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus 2020) tekijöistä. Rosi on intohimoinen ihonhoidon ammattilainen, joka on luonut uraansa ayurvedan, kauneuden sekä hyvinvoinnin parissa. Rosin tärkein missio omassa työssään on innostaa ihmisiä löytämään oman kauneutensa kokonaisvaltaisen tasapainon ja hyvän olon kautta. Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com

Rosi kirjoittaa DELLY Magazineen säännöllisesti, jos haluat kysyä Rosilta ihonhoitoon ja kokonaisvaltaiseen kauneuteen liittyvää, laita kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu@biodelly.fi. Otsikoi viestisi näin: ROSIN POSTI.