🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

20.08.2020 3 min lukuaika

SEKAIHO

Kiiltääkö otsa ja kiristääkö posket? Kärsitkö epämääräisistä epäpuhtauksista kasvoissa siellä ja täällä? Sinulla saattaa olla sekaiho.

Vaativa muttei mahdoton iho!

Sekaihon eri alueet vaativat erilaista hoitoa. Tasapainoisena ja hyvin hoidettuna sekaiho on yleensä ongelmaton. Sekaiho ilmenee, kun kasvojen T-alue eli otsa, nenä ja leuka rasvoittuvat helposti kuin taas poskilla ja kasvojen ulkoreunoilla ilmenee pintakuivuutta tai ihon tila on normaali. Ihon rakenne saattaa olla paksumpi rasvaisimmilla alueille kuin muilla kasvojen alueilla. Sekaihoisuus on yleistä suomalaisilla.

HOIDA NÄIN

Selvitä millainen on ihosi tila tällä hetkellä. Ihon kuntoon vaikuttaa ihonhoidon lisäksi perimä, ikä, vuodenaika, ilmasto, hormonitasapaino ja elintavat. Ihon tilan ja oman ihotyypin selvittäminen ei olekaan ihan simppeli homma, etenkään jos ihon tila on heilahtanut ihon virheellisestä hoitamisesta tai ihonhoidon puutteesta. Tällöin voidaan puhua itseaiheutetusta iho-ongelmasta kuin varsinaisesta ihotyypistä.

Sekaihon lempeät ja täsmäytetyt ihonhoitomenetelmät toimivat myös useimmissa epäselvissä tapauksissa, joissa iho tuntuu olevan monta ihotyyppiä saman aikaisesti. Jos olet epävarma tämän jutun neuvoista voit aloittaa.

Tutustu Biodellyn ihonhoitovalmennuspakettiin tästä.

Valitse puhdistustuote

Mieluiten sellainen, joka ei kuivata ihoa. Jos iho kiristää pesun jälkeen, tuote on liian voimakas ja ongelmia on luvassa. Sekaiholle ja tasapainoon pyrkivään iholle suositeltuja puhdistusaineita ovat maitomaiset, öljymäiset ja balsamimaiset koostumukset.

Kuori kasvot ja naamioidu kerran viikossa

Säännöllinen kuorinta ja kasvonaamio ennaltaehkäisevät epäpuhtauksia ja finnejä sekä auttavat säilyttämään ihon tilan vakaana. Hedelmähappokuorinta tai hedelmäentsyymikuorinta on samaan aikaan tehokasta ja hellää naamioitumista. Jos tykkää mekaanisista kuorinnoista ja kasvojen T-alue on öljyrasvainen ja esimerkiksi nenässä ilmenee paljon laajentuneita ihohuokosia, voi kuorinta tuotteeksi valita savipohjaisen kuorinta-aineen. Koko kasvoille kuorintatuotteita on hyvä olla kaksi, rasvaiselle ja paksulle sekä kuivalle ja ohuelle ihoalueelle omansa erikseen.

Kokeile multimaskingia!

Kosmetologien tekemissä kasvohoidossa sekaihon eri alueita hoidetaan erilaisilla kasvonaamioilla. Täsmäytä kasvonaamio ihoalueen tarpeelle ilman huolta, että toinen iho-alue kärsii.

Tee näin:

  1. Levitä otsan, nenän ja leuan iholle syväpuhdistava kasvonaamio. Muista levittää myös leuan alle ja leukaperiin, jos siellä esiintyy hormonipaiseita.
  2. Käytä kosteuttavaa kasvonaamiota poskilla ja otsan yläosassa, jossa iho saattaa olla ohuempaa eikä rasvoitu yhtä helposti kuin otsan alue kulmakarvojen keskellä.
  3. Taputtele silmänympärysiholle kosteuttava ja silottava naamio tai jopa virkistävä tehohoito.

Lotraa kasvovettä!

Iho kuin iho tarvitsee kosteutta. Käytä kasvovettä suihkeena pisin päivää ja aamuin illoin imeyttämällä kasvoille ennen muita ihonhoitotuotteita. Ihon korkea kosteuspitoisuus on varma tekijä ihon nuorekkuudessa, hyvinvoinnissa ja tasapainossa.

Ihonhoitotuotteet vuorokaudenrytmin mukaan

Levitä iholle iltaisin kasvoöljy koko kasvoille. Kasvoöljy uudistaa ja tasapainottaa ihoa, sekä tekee monia muita ihmeitä yön aikana.

Aamuisin iho nauttii kosteuttavasta ja tasapainottavasta voiteesta. SPF-suoja eli aurinkosuoja päivävoiteessa on silkkaa plussaa! Levitä kasvovoiteen alle helposti kiiltelevälle T-alueelle emulsiomainen voide, joka saa ihohuokoset näyttämään pienemmille ja pitää ihon mattaisena pidempään, tai seerumi mikä supistaa ihohuokosia ja hillitsee talineritystä.

Päivitä ihonhoitotuotteet vuodenajan vaihtuessa. Juuri nyt kesä taittuu syksyyn, joten esimerkiksi pesevämmät puhdistustuotteet kannattaa vaihtaa lempeämpään koostumukseen.

Juo vettä

Nestevaje tekee ihosta samean. Vesi imeytyy paremmin kun lisäät siihen hyppysellisen laadukasta suolaa.

Nuku, beibi, nuku

Väsymyksessä iho nuupahtaa elottoman näköiseksi ja velton oloiseksi, lisäksi ihohuokoset laajenevat valvomisesta.

Syö kasviksia ja panosta laadukkaaseen oliiviöljyyn

Panosta ravinnon laatuun ja pidä ainevaihduntaa yllä säännöllisellä ateriarytmillä. Empiirinen huomio: kasvisyöjillä on usein hehkuva iho. 

7 sekaihon suosikkituotetta: 

1. JOIK Organic puhdistusöljy, 20,90€/100ml

2. BYBI Beauty Acid Gold AHA kasvonaamio, 29,90€/50ml

3. Flow Cosmetics hedelmäentsyymikuorinta, 38€/120ml

4. JOIK Organic syväpuhdistava kasvonaamio, 28,90€/75ml

5. Neal´s Yard Remedies palmarosa kasvovesi, 24€/200ml 

6. Avril kasvoemulsio (mattavoide), 10,50€/50ml

7. Absolution Addiction kasvoöljy, 75,90€/30ml

 

 

 

 

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi