🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

21.10.2021 4 min lukuaika


21.10.2021

Varjostus ja korostus kasvoille tutorial

Kasvonpiirteiden korostaminen ja häivyttäminen eri tekniikoilla on meikkauksen peruspiirteitä. Se on kaunistautumisen lisäksi myös luovaa ja hauskaa laittautumista! Tässä artikkelissa Biodellyn brändilähettiläs, valokuvaaja, kuvittaja ja kauneusvaikuttaja Laura Loukola, näyttää miten helposti korostaa kasvonpiirteitä varjon ja valon avulla.

Kirjoittaja | Laura Loukola.Kuvat | Laura Loukola

Mitä on contour – varjostus ja korostus?

Olet ehkä kuullut ennen ‘contour’ (varjostus) ja ‘highlight’ (korostus) termeistä, jotka Kardashianin meikkitaiteilija uudelleen popularisoi 2010-luvulla. Tätä varjostus-korostus-tekniikkaa on käytetty paljon punaisella matolla, valokuvauksissa ja tapahtumissa korostamaan henkilön luustoa ja kasvonpiirteitä vallitsevien kauneusihanteiden mukaisesti. Tekniikan trendikkyys yleisti myös arkikäyttöön sopivia varjostus- ja korostustuotteita, joita ennen oli lähinnä vain ammattilaisten käytössä. Nykyään on saatavilla paljon eri ihonsävyille sopivia puuterisia ja voidemaisia korostus- ja varjostustuotteita, myös luonnonkosmetiikasta!

Varjostus ja korostus -tekniikalla on pitkät juuret etenkin esiintymismaailmassa, jotta näyttelijän tai esiintyjän ilmeet näkyisivät mahdollisimman pitkälle yleisöön. Myös 20- ja 30-luvun mustavalkoelokuvissa oli tapana ‘nostaa’ poskipäitä maskeerauksella. Nykyaikaisten meikkitekniikoiden esikuvina pidetään usein silti drag-kulttuuria ja -maskeerausta, jossa kuningattaret muun muassa tekivät kasvonpiirteistä feminiinisempiä, häivyttivät aataminomenaa tai korostivat poskipäitään.Kuinka varjostetaan ja korostetaan?

Näytän tässä artikkelissa arkeen ja juhlaan sopivan, helpon tekniikan kasvojen korostukseen käyttäen varjostus- ja kuultopuuteria. Kuten kaikki meikkaaminen, mielestäni tätäkin kannattaa toteuttaa aina omien kasvonpiirteiden ja maun mukaan omilla lempituotteilla. Contouring-peruspiirteitä kuitenkin ymmärtämällä saa vinkkejä niin pohja- kuin silmä- tai huulimeikkiin, sillä samat opit pätevät kaikkiin. Kasvoja korostaessa on olemassa yleisiä ‘kohtia’, johon voi asetella varjostuspuuteria tai kiiltävää korostusväriä, mutta mikä sopii minun kasvonpiirteilleni voi olla sinusta liikaa, liian vähän, tai epäsopiva omalle kallonmuodolle. Esimerkiksi itse en varjosta otsaani, sillä en koe sitä tarpeelliseksi, mutta sinä saatat haluta sipaista hiukan varjostuspuuteria hiusrajaan.


Perussääntönä:

 

Tummat värit työntävät kasvonpiirteitä “taakse”

Kuulaat, vaaleat värit tuovat kasvonpiirteitä “eteen”.

Valitse meikit omaan ihonsävyysi sopiviksi esim. varjostusväri 1-2 astetta ihonsävyä tummempi (matta), korostusväri 1-2 astetta ihonsävyä vaaleampi (helmiäinen)

Muotoa kasvoihin voi tuoda myös esim. poskipunalla, kuultovoiteella ja aurinkopuuterilla.


Eli, jos sipaiset poskipäiden alle tummaa mattaväriä, tämä luo efektin varjosta ja syvemmistä poskipäistä. Kuulaat, glitteriset ja helmiäiset tuotteet taas heijastavat valonsäteitä, ja vaalea pohjaväri tuo kasvonpiirteitä ylös ja eteenpäin.

Myös aurinkopuuterilla voi muotoilla kasvoja, mutta tuotteet ovat usein lämminsävyisiä ja sisältävät helmiäistä, joilla helposti tuo kasvonpiirteitä taas “eteenpäin”. Kokeile mattaa varjostusväriä ja säästä aurinkopuuteri niille kasvojen kohdille, joihin aurinko normaalisti osuu.


Kasvojen varjostus

  1. Minulle on luontevin aloittaa varjostaminen poskipäistä. Katso, missä poskipäiden alle tuleva luonnollinen varjon on tummin, ja lähden sivelemään Lily Lolon Sculpt & Glow Duo:n varjostuspuuteria poskipäiden alle, häivyttäen kohti korvaa. Tätä tuotetta on helppo kerrostaa, joten aloita maltillisella määrällä. Häivytä mieluiten ylöspäin, ja vältä tuomasta varjostuspuuteria liian keskelle kasvoja (kohti suupieliä), ellet halua ns. “laskea” kasvonpiirteitä. Jos haluat “kohottaa” poskipäitä tai kaventaa kasvoja, häivytä varjostuspuuteria myös kohti poskiluun korkeinta kohtaa (kohtaan, minne tavallisesti tulee myös poskipunaa).
  2. Häivytä varjostuspuuteria leukaluun alle, sivellen kohti korvaa. Voit lisätä varjostuspuuteria myös leuan alle lähelle kurkkua, minne tulee luonnollisesti tummin varjo. Häivytä hyvin, jotta varjostus sulautuu kaulaan luonnollisesti, eikä tule rajoja.
  3. Halutessa sipaise varjostuspuuteria myös ohimoille tai hiusrajaan: mikä vain imartelee omaa makua ja kasvojesi muotoa.

Vinkki: Jos poskipäitä on hankala “löytää” katso suoraan peiliin esim. kylpyhuoneessa, jossa edessäsi on myös valo, ja laske vähän leukaa. Voit myös käännellä päätä nähdäksesi mihin tulee varjon luoma kolo. Voit myös kokeilla sormin missä poskipään luu tuntuu: varjo tulee luun alle.Kasvojen korostus

  1. Lisää halutessa poskipunaa poskipäille, ohimoille ja/tai poskien ‘omenakohdan’ päälle. Käytin itse tässä meikissä Zuii Organicin ihanaa Lip & Cheek Crème:ä sävyssä Pan. Mikäli häivytit varjostusväriä ylöspäin kohti poskiluun pääliosaa, katso, että tuotteet sulautuvat kauniisti yhteen.
  2. Valitse pienehkö puuterisivellin tai iso luomivärisivellin, ja lisää esim. Lily Lolo Sculpt & Glow Duo:n korostuspuuteria ‘C’-mallisessa muodossa poskipään korkeimmalta kohdalta kohti ohimoa. C-malli on yleensä kaikkia imarteleva, yleensä riittää että korostuspuuteri tulee vähän kulmakarvan “hännän” yläpuolelle.

Lisää halutessa korostuspuuteria myös: amorinkaarelle, nenänvarteen, sekä kulmakarvan alle - mihin vain, jota haluat “nostaa”. Kokeile hohdepuuteria myös silmien sisänurkkaan avaamaan katsetta. Jos haluat korostaa esim. otsaa tai leukaa, suosittelen ihonsävyä lähellä olevia kuultovoiteita, joissa ei ole hohtopartikkeleita tai glitteriä.


Vinkki: Voimakkaan metalliset tai glitter/kuultopartikkeleita sisältävät hohdetuotteet voivat korostaa myös ihon tekstuuria. Jos aristelet niiden käyttöä, kokeile ensin korostaa poskipäitä hohtavalla poskipunalla tai kevyesti taputtele haluamiisi korostuskohtiin sävytöntä huulirasvaa tai kasvoöljyä. Voit myös lisätä meikkivoiteen alle tai päälle kauttaaltaan Zuii Organic Flora Luminising Crème -kuultovoidetta (itselläni shamppanjainen sävy Galaxy).Swatcheja muutamista korostusmeikeistä

Lily Lolo Sculpt & Glow Duo varjostus- ja korostuspuuterit (oikein hyvä, ei liian harmaa varjostuspuuteri ja kaunis shampanja kuultopuuteri samassa pakkauksessa)

NUI Cosmetics Cheek Stick sävy Mawhero (kauniin roosa korostusvoide, ihana poskipunan päälle)

NUI Cosmetics kuultovoide Hukarere (huurteinen, kylmän korostusvoide vaaleille ihonsävyille)Kaikki meikissä käytetyt tuotteet:
Ennen ja jälkeen

Tässä on alun kuva ilman apupiirroksia, sekä valmis meikki poskipunineen. Huomaatko, miten varjostus- ja korostustekniikoilla sai lisää eloa ja muotoa kasvoihin? Varioi tätä omille kasvonpiirteille, eri tilaisuuksiin tai vaikka fiilikseen sopivaksi!Kiitos kun luit!

Toivottavasti inspiroiduit tästä tutorialista, ja innostut kokeilemaan omien kasvojen korostusta!

xx LauraKirjoittaja

Laura Loukola

Laura Loukola on helsinkiläinen graafista suunnittelua opiskellut valokuvaaja, kuvittaja ja kauneusbloggaaja, jota kiinnostaa kahvi, kissat ja vastuulliset valinnat. Laura innostuu kosmetiikka- ja raaka-ainenörttäilystä, värien käytöstä ja japanilaisista artesaanisiveltimistä. Lauran paras kauneusvinkki on löytää luottokampaaja, käyttää aurinkosuojaa, ja tehdä arkirutiineista mukavia rituaaleja.
 
Lauralle voi suoraan lähettää sähköpostia  laura.loukola@gmail.com
Seuraa Lauraa Instagramissa @lauraloukola