🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

02.12.2021 4 min lukuaika


2.12.2021

Vuoden 2021 parhaat meikit ja tämän hetken inspiroivimmat meikkitrendit

Innostava lukupaketti sisältää katsauksen vuoden 2021 parhaisiin meikkituotteisiin ja helppoja vinkkejä meikkaukseen.

Kirjoittaja | Emmi Mansikkaviita. Kuvat | Emmi Mansikkaviita.

Vuosi 2021 alkaa olla loppuhuipennusta vaille valmis, mutta otetaan sitä ennen pieni kurkistus kuluneen vuoden parhaisiin meikkituotteisiin. Mukana on sekä vuoden mittaan lanseerattuja uutuuksia, että luonnonkosmetiikan rakastetuimpia klassikoita, jotka ehdottomasti ansaitsevat paikkansa tässä jutussa. Esittelen meikkien parhaimmiston tämän hetken kiinnostavimpien meikkitrendien kautta. Näistä kelpaa inspiroitua myös vuoden vaihduttua!


Huulipunien paluu

Näyttävien huulivärien esiinmarssi on ollut tämän syksyn aikana huomattavaa. Uusia huulipunasävyjä on putkahdellut meikkisarjoille oikein urakalla – miten ihanilta eri punaisen sävyt jälleen hetken tauon jälkeen näyttävätkään! Säväytä kirkkaalla klassikkopunaisella tai valitse tummempi luumuinen sävy. Puna saa olla mattainen tai puolimatta, tällaiset punat yleensä myös pysyvät huulilla ilahduttavan hyvin.

Klassisen punaisen lisäksi myös muut punapohjaiset sävyt toimivat hyvin. Lily Lolon Coral Crush on hauska, jopa kesäisen persikkaan taittava punainen, joka näyttää raikkaalta myös talvella. Kurkkaa myös sarjan muut uudet punaisen sävyt: Flirtation, Mi Amor ja Flushed Rose. Mikäli viihdyt aavistuksen maltillisemman värisissä punissa, Biodellyn ja kotimaisen Havun limited edition -sävyt Delly ja Darling ovat huiput. Delly on täydellinen ruusuinen arkimeikin piristäjä ja Darling hieman tummempi, tyylikäs kastanjanpunainen.

Suurena huulipunien ystävänä haluan antaa kunniamaininnan vielä Und Gretelin vahvapigmenttisille punille. Tärppisävynä mainittakoon u-p-e-a Dahlia, joka on talvinen, syvän punainen sävy. Täydellinen säväyttäjä erityisesti juhlameikkiin!

Vahvojen mattapunien rinnalla ajankohtaisia ovat toisaalta myös huulikiillot. Vuoden parhaat kiillot ovat hinta-laatusuhteeltaan huikeat Lily Lolon versiot, jotka tuovat kevyen sävyn ja häikäisevän kiillon ilman tahmaista tuntumaa.


Vahvoja rajauksia ja räpsyripsiä

Jo pidempään jatkunut silmämeikkiin panostaminen pitää pintansa edelleen. Tärkeimmät elementit ovat ehdottomasti rajaus ja ripsiväri, molemmat saavat olla runsaat. Silmänrajauksissa viime aikojen näkyvin trendi on ollut alaluomelle painottuva rajaus, jonka lisäksi kaikenlaiset vahvat ja graafiset viivat toimivat myös. Rajaus voi olla musta (Lily Lolon intensiivisen musta kynä on paras!) tai hauska sävyllinen versio. Värikkäistä kynistä kannattaa kurkata Und Gretelin Holt-kynän värivaihtoehdot.

Vaikka silmämeikin juju onkin tällä hetkellä rajauksessa, eivät luomivärit ole silti unohtuneet minnekään. Luomivärit ovat trendin mukaisesti selkeästi värikkäitä: vihreää, sinistä ja metallisia sävyjä on näkynyt enemmän kuin aikoihin. Zuiin luomivärinappien valikoima on mahtava! Juuri millään luonnonkosmetiikan meikkisarjalla ei ole näin laajaa sävyvalikoimaa, mukana on paljon kirkkaita ja värikkäitä sävyjä.

Ripset kuorrutetaan reippaalla kerroksella tuuheuttavaa ripsiväriä. Lily Lolon Big Lash -ripsiväri on mainintansa ansainnut. Jos ei tällä synny näyttävyyttä, ei sitten millään.


Luonnollisen tuuheat kulmat klassikkotuotteilla

Isot ja tuuheat kulmat jatkavat voittokulkuaan, nyt kuitenkin ilman teräviä linjoja. Zuiin kulmakynä on tämän(kin) vuoden paras. Sen pehmeäksi kuluva pää (jota ei teroiteta lainkaan) on täydellinen apuväline pienten kolojen paikkailuun. Viileä sävy Taupe on helppo valinta useimmille ja tämän vuoden uutuussävy, Chocolate, hurmaa puolestaan tummahiuksiset meikkailijat.

Tuuheiden kulmakarvojen bestis on kulmageeli, jonka avulla karvat voi harjata yläviistoon luomaan illuusiota näyttävämmistä kulmista. Sävytetyistä geeleistä Laveran supersuosittu ja rakastettu värigeeli on aina vaan paras. Värittömiin geeleihin saatiin tänä vuonna vahva haastaja, Mádaran Grow & Fix. Se paitsi kiinnittää karvat paikoilleen, myös tarttuu runsaiden kulmien trendiin auttaen kulmakarvoja vahvistumaan ja saavuttamaan täyden potentiaalinsa.


Puolimatta iho terästettynä hehkuvilla korostuksilla

Kuulaan ihon ihannointi saa rinnalleen monille ihotyypeille sopivan puolimattaisen pinnan. Testaa Und Gretelin loistavaa Lieth meikkivoidetta, joka tekee mattaisen tai maltillisesti kuultavan pohjan, riippuen omasta ihotyypistä. Tämä pitkäkestoinen meikkivoide on mahtava myös päivän mittaan rasvoittuvalle iholle. Lieth pysyy kuivemmalla iholla ilman puuteriakin, sekaiholle ja rasvaiselle iholle kannattaa pyyhkäistä Zuiin samettisen mattapinnan antavaa Lux irtopuuteria, ainakin T-alueelle. Lieth tasoittaa ihon sävyn hyvin, silmien alle ja muihin ekstrapeittävyyttä kaipaaviin kohtiin vuoden paras tuote on Hyntin peitenappi. Tämä on luonnonkosmetiikan peittävin, mutta sulautuu iholle yllättävänkin kauniisti ja luonnollisesti.

Mattaista tai puolimattaista ihoa voi piristää tiettyihin kohtiin asetellun hohdetuotteen avulla. Zuiin upea hehkuvoide sai tänä vuonna uusia sävyjä, joista Galaxy sopii myös vaalealle talvi-iholle. Kaksi muuta sävyä sujahtavat kauniisti tummemmille ihonsävyille, Saturn ja Lunar.

Poskipunista valitsen parhaiksi Zuiin Lip and Cheek Cremet, sillä ne eivät ole liian rasvaisia, vaikka voidemaisia ovatkin. Testaa näitä poskien lisäksi myös huulille ja jopa luomille, toimivat yllättävän hyvin! Trendikkäin poskipuna asetellaan ylös poskiluulle ja väriä jatketaan taputellen kohti ohimoa. Tämä editorial-tyyli toimii kuin toimiikin maltillisesti toistettuna muutenkin, kun ainoastaan muotilehtien sivuilla.


Muistoja 90-luvulta

Mattaiset beigen ja ruskean eri sävyt tuovat meikkiin tuulahduksen 90-luvulta. Parhaat mattaluomivärit löydät Boholta, jonka sävyjä Café ja Cacao suosittelen erityisesti. Ne ovat täydelliset perusvalinnat arkimeikkiin.

Huulet ovat helppo kohde kanavoimaan aitoa 90-luvun henkeä. Valitse ruskealla taitettu nuden sävyinen kynä, jolla piirrät selkeät rajat. Lily Lolo huultenrajauskynä sävyssä Soft Nude on loistava perussävy kanavoimaan myös 2020-lukua. Se sopii monenlaisten murrettujen huulipunasävyjen kaveriksi. Valitse ysärihuuliin rajauskynää hieman vaaleampi nuderuskea, Havun punien sävy Sand on täydellinen. Tyylikäs sävy, joka ei ole liian vaalea.


Vuoden parhaat purkit meikin pohjustukseen

Laadukas ihonhoito on kaikista paras pohjustus, mitä voit meikin alle laittaa. Kunnolla kosteutetulle iholle on helppo levittää meikkiä tasaisesti, ilman pelkoa kuivan näköisestä ja tuntuisesta pinnasta. Tänä vuonna Biodellyyn rantautunut Kora Organics taitaa täydellisten voidekoostumusten valmistuksen, joten valinta ei ollut lainkaan vaikea. Vuoden paras pohjustaja ja kosteuttaja meikin alle on auringonkeltainen Turmeric Glow Moisturizer, joka sytyttää valot samealle ja kuivuuteen taipuvaiselle iholle. Koostumus on todella täyteläinen, mutta iholle yllättävän hyvin levittyvä, eikä lainkaan liian rasvaisen tuntuinen.

Silmänympärysiholla ylellisen kermainen Berry Bright Vitamin C Eye Cream ehkäisee meikin jämähtämistä kuiviin kohtiin ja juonteisiin. Uutukaisen lanseeraus osui sopivasti talven kynnykselle, tässä on nimittäin mitä täydellisin silmänympärysvoide kylmien ilmojen varalle!

Molempien voiteiden upeat korumaiset purkit tuovat ripauksen (tai oikeastaan ison kauhallisen) luksusta peilikaappiin. Kumpaiseenkin voiteeseen on saatavilla myös täyttöpakkaukset – ympäristöystävällisyys on suosikkitrendini myös alkavana vuonna 2022.

Kirjoittaja

Emmi Mansikkaviita

Emmi Mansikkaviita eli Strawberry Emmi on luonnonkosmetiikan asiantuntija ja tuotekehittäjä, kampaaja ja meikkaaja, joka rakastaa kaikkea kauneudenhoitoon liittyvää. Pitkän uransa varrelta kosmetiikkamyyjänä ja luonnonkosmetiikan verkkokauppojen valikoimapäällikkönä Emmin matkaan on tarttunut laaja tuotetuntemus, jota hän mielellään jakaa. Emmi syttyy erityisesti uutuuspurkeista ja intoilee kosmetiikan uusimmista tuulista.

Nykyään Emmi on sisällöntuottaja, jonka kauneusaiheisiin artikkeleihin, videoihin ja kauneusvinkkeihin pääset tutustumaan Emmin omalla Instagram-tilillä ja YouTube-kanavalla, Yellow Moodissa sekä luonnonkosmetiikan verkkokaupoissa, nyt siis myös Biodellyssä.

 

Instagram @strawberryemmi

Yellow Moodin alla toimiva Strawberry Emmi -blogihttps://yellowmood.fi/strawberry-emmi-kosmetiikkablogi/

YouTube-kanava Strawberry Emmihttps://www.youtube.com/channel/UCmsqmwBRM0FawabGPok-CoQ