Ilmainen kotiinkuljetus kaikille yli 100€ tilauksille!

0

Ostoskorisi on tyhjä

12.05.2019 4 min lukuaika

Aurinkohuumassa paksuimmat talvitamineet on pakattu varastoon odottamaan uutta käyttöönottoa. Liian tuttavallinen ei kannata kuitenkaan olla auringon kanssa, sillä kuten sanonta kuuluu: kevätsää on petollinen. Ihoa kannattaa altistaa auringolle asteittain ja aurinkosuojaa tulisi käyttää jo varhaisessa vaiheessa keväällä sekä myös pilvisellä säällä. Valoon tottumaton iho on herkkä auringolle ja palaa salakavalan helposti ilman suojausta, etenkin kun valonsäteet tehostavat vaikutustaan moninkertaisesti heijasteena erilaisista pinnoista, kuten lumesta ja vedestä. Auringonpaiste on kaivattu ilo, mutta voimakkaan UV-säteilyn vuoksi iho kuin iho tarvitsee tukea fysikaalisesta aurinkosuojasta. Iho aktivoituu myös omalla suojamekanismilla altistuessaan auringolle, mutta ihon oma luontainen suojamekanismi ei riitä suojaamaan itseään, siksi aurinkosuoja on olennainen osa myös kosmetiikkaminimalistin repertuaaria.

Seuraavaksi kompakti tietopaketti luonnonkosmetiikan aurinkosuojista eli fysikaalisista aurinkosuojista ja valokeilassa on Algamaris aurinkosuojasarjan tähtituotteet. Kommenttiosiossa voit kysyä tarkennuksia ja myös Algamariksen muista tuotteista tai fysikaalisista aurinkosuojista yleensä. Vastaamme siellä mielellämme tai halutessasi voit olla aina yhteydessä asiakaspalveluumme.

Fysikaalisen aurinkosuojan teho perustuu sen sisältämiin mineraalisuodattimiin. Titaanidioksidit ja sinkkioksidit ovat mikropigmenttejä, jotka suojaavat ihoa UVA- ja UVB- säteilyltä heijastamalla auringonsäteet pois ihon pinnasta. Luonnonkosmetiikan UV-suodattimet ovat turvallisia ja hyvin siedettyjä, eivätkä ne keräänny ihoon kemiallisen suojan tavoin haitaten ihon luonnollista toimintaa. Aurinkosuojavoiteissa, jos missä kannattaa tehdä valinta luonnonkosmetiikan puolelta, koska ns. tavalliset aurinkosuojat sisältävät ainesosia, jotka ovat tutkitusti haitallisia sekä ihmiselle itselleen myös ympäristölle. Siinä missä Balin rannat täyttyvät muovista, kituvat koralliriutat aurinkovoiteiden peitossa. Voi tuntua kaukaiselta, mutta yhtä lailla tämä koskettaa myös lähivesistöjä. Media on nostanut aihetta esiin monissa eri kanavissa ja kemiallisten UV-filttereiden haitoista on puhuttu jo niin pitkään, että lähes jokaisen kosmetiikkakäyttäjän tulisi olla perillä kuinka haitallista ihon suojaaminen niillä on. Jotkin synteettiset merkit yhdistävät aurinkosuojiinsa sekä kemiallisia ja fysikaalisia suojia, mutta aidossa luonnonkosmetiikassa nanopartikkelien käyttö on kokonaan kielletty.

Aurinkovoide suojaa ja hoitaa ihoa, mutta tulee muistaa aina, että ne eivät yksinään riitä suojaamaan ihoa melanoomalta eikä ennenaikaiselta vanhenemiselta, siksi ihon suojausta tulee täydentää myös vaatetuksella ja asusteilla sekä auringonpalvontaa kannattaa säännöstellä, vaikka mikään ei ole sen nautinnollisempaa kuin kuumalla rantakivellä makoilu ja pulahdus mereen kesän kauneimpana päivänä – Ah, onneksi kesä on vasta edessä!

Kauniimman rusketuksen toivossa ei kannata turvautua matalaan suojakertoimeen, sillä tasaisen ja kestävän lopputuloksen saat korkealla suojakertoimella, vaikka ruskettumisprosessi on hitusen hitaampi. Kaikkimullehetinyt-mentaliteetti pätee hyvin harvoin yhtään mihinkään. Ohuille ja eniten auringolle altistuville ihoalueille, kuten kasvot, kaula ja rintakehä kannattaa valita aina korkein aurinkosuoja. Aurinkovoidetta tulee myös lisätä säännöllisisin väliajoin riippuen ihon omasta pigmentistä. Valikoimasta löytyy aurinkovoiteita erilaisilla koostumuksilla, jotka kannattaa huomioida aurinkovoidetta valitessa, sillä mitä rasvaisempi koostumus sitä paremmin se suojaa ihoa. Fysikaalisen aurinkosuojan pääraaka-aineet eli mineraalioksidit imeytyvät rasvaan paremmin ja niiden vaikutus tehostuu. Lasten iholle suositellaan aina voidemaista aurinkosuojaa. Aurinkoon tottumatonta ihoa kannattaa alkaa rasvaamaan paria päivää ennen auringolle altistamista. Suomen oloissa helposti mielletään aurinkovoiteen käyttäminen heinä-elokuulle, vaikka ihon suojaaminen on tärkeää ilman varsinaista paahdetta ja hellejaksoa. Etenkin näin keväisin ja alkukeväästä aurinkoon tottumaton iho on herkkis. Aurinkoon tottumaton iho kaipaa suojaa kosmetiikasta, jotta ikävät palamiset ja liiallinen ihon kuivuminen voidaan välttää. Muista kesän edetessä myös kuoria ja kosteuttaa ihoa. Laukkuun kannattaa pakata esimerkiksi ruusuvesi, jota on ihana suihkauttaa iholle missä ikinä menetkin, se freesaa menoa kummasti. Säännöllinen vartalonkuorinta auttaa ihoa päivettymään tasaisemmin.

Aurinkovoiteen valintaan vaikuttaa,

  • ihotyyppi, ikä ja sukupuoli (kuiva, ohut, rasvainen, paksu, vanha, nuori…)
  • ympäristö (kesä, talvi, kaupunki, saaristo, kotimaa, ulkomaa…)

Algamaris on yksi suosituimpia luonnonkosmetiikan aurinkosuojamerkeistä, eikä suotta, koska sen koostumus, käytettävyys ja toimivuus on ”täykky”, dellymäiseen tapaan ilmaistuna. Tuotesarjasta löytyy aurinkovoiteet kasvoille ja vartalolle, huulia unohtamatta. Myös lapsien herkälle iholle on oma tuotelinjansa. Algamaris aurinkosuojien voidepohja on ihoa hellivä. Se auttaa ihoa pysymään elastisena ja vastustuskykyisenä 100% luomutuotettujen kasviöljyjen avulla, sekä punalevästä uutetun alla-gorrin ansiosta.

Aurinkosuojat sopivat myös tuoksuherkille ja tuotteet kautta linjan ovat tahmaamattomia. SK50 on kokonaan tuoksuton. (Huom! Tuoksu kun on aina subjektiivinen kokemus, saattaa tuote tuoksua tarkkavainuisille nenille tuotteen raaka-aineilta). SK50+ linja on hypoallergeeninen.

Algamaris on tunnettu miellyttävistä tuotekoostumuksista ja ihotuntumasta. Fysikaalisia aurinkosuojia on parjattu siitä, että ne jättävät valkoisen pinnan iholle, eli ovat esteettisistä syistä ikävä käyttää – se kuuluisa muumi-efekti/haamu/valkohai – you name it! Algamaris on tuotekehityksessään onnistunut hävittämään tämän ongelman tyystin.

Kaikki tuotteet kestävät jonkin verran vettä, mutta vedessä lillumisen jälkeen kannattaa aurinkosuojaa aina lisätä. Voide on sprayta kestävämpi vaihtoehto vesileikeissä. Algamaris tuotteet sisältävät patentoidun alla-gorris punaleväyhdisteen, joka suojaa ja uudistaa ihoa. Sen sanotaan olevan 5X antioksidanttipitoisempi kuin C-vitamiini. Antioksidantteja iho tarvitsee auringon vaikutuksilta suojautumiseen, taistelussa vapaita radikaaleja vastaan.

Kaikki tuotteet ovat ekosertifikoitu (Ecocert).

Aurinkosuojaspray SK30 ja SK50 ovat kumpikin suosituimpia aurinkosuojatuotteita sekä myymälässä että verkkokaupassa. Monet ihastuvat etenkin ”kolmekymppisen” tuoksuun, joka on raikkaan kookoksinen. Siitä tulee heti mieleen palmut, siis ihan pakkassäälläkin. Sen rinnalla se niin kutsuttu ”viiskybänen” on tuoksuton, kuten jo yllä mainittiin. Kumpikin sopii niin kasvoille kuin vartalollekin Aurinkosuojaspray on riittoisaa ja levittyy helposti, kerroksia kannattaa levittää sen mukaan missä leveysasteilla aurinkoa paistattelee. Spray on koostumukseltaan emulsiomainen eli ohut, joten mikäli ihosi palaa helposti kannattaa valita samasta sarjasta voidemainen versio. Pitkällä ajanjaksolla voit käyttää aurinkosuojasprayta- ja voidetta vaihdellen ja päällekkäin.

Sävyttävä aurinkosuojavoide kasvoille SK30 on ikisuosikki, koska luonnonkosmetiikan valikoimasta aurinkosuojaa antavat päivävoiteet ovat harvassa, tosin viimeaikana kehitys on edistynyt ja joiltakin merkeiltä löytyy SK10 suojia, jotka ovat urbaaniin oleiluun täysin päteviä. Sävyttävää aurinkosuojavoidetta on saatavilla vaaleaa ja tummempaa sävyä, joista jälkimäinen ei ole valikoimassamme, mutta se on toiveesta tilattavissa. Vaalea sävy on useimmille sopiva ja siitä jää hehkuva ja tasainen lopputulos. Iho näyttää kauniilta. Sävyttävä aurinkosuoja sisältää rauhoittavaa kamomillaa ja kosteuttavaa luomuglyseriinia. Halutessaan voiteen päälle voi vielä meikata, sillä se ei lähde rullailemaan iholta.

Algamaris After Sun sisältää aloe veraa, karitevoita, antioksidanttista ruskeaa levää sekä bisabollista, joka viilentää ihoa. Geelimäinen koostumus rauhoittaa ihoa nopeasti. Ei kannata unohtaa after sun-tuotteen merkitystä, sillä sen sisältämät rauhoittavat ja ihoa korjaavat ainesosat auttavat ihoa välittömästi palautumaan aurinkokylvyn jälkeen.

Nautitaan keväästä, auringosta, hattaroista ja valkovuokoista 🙂

//

Tarjoamme teille koodilla AURINKOINEN19 15% alennuksen kaikista Algamaris-tuotteista 15.5.2019 asti. Etu on voimassa sekä verkkokaupassa että myymälässä.

 

Teksti: Miila Louhikkola

Kuvat: Riikka Lilja-Niemi


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.

Uutiskirje