🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

Kaikki mineraalimeikeistä

19.08.2018 3 min lukuaika

Kesä ja kevyt meikkipohja ne yhteen soppii, siispä kesäaikaan lisääntyvät myös mineraalimeikkikyselyt. Ajatus täydellisen samettisesti levittyvästä ja hengittävästä meikkipohjasta houkuttelee monia, mutta mineraalimeikkien laaja maailma herättää myös kysymyksiä. Koostimme teille useiten kysytyt kysymykset sekä vastaukset tähän postaukseen, josta löydät kaiken oleellisimman tiedon mineraalimeikeistä sekä niiden käytöstä. Pähkinänkuoressa: mineraalimeikeillä helpompaa meikkaamista ei ole!

 

Mitä mineraalimeikit ovat?

Mineraalimeikit ovat jauhemaisia meikkejä, jotka on useimmiten valmistettu vain pelkkiä puhtaita mineraaleja käyttäen. Toisinaan mineraalimeikkeihin on lisätty myös muita ainesosia kuin mineraaleja, esimerkiksi jojobaöljyä tuomaan iholle kosteutta. Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa tapaa valmistaa mineraalimeikkejä, mutta niin sanotut perinteiset kulttimerkit (kuten Lily Lolo) valmistavat meikkipohjansa vain mineraaleista ilman mitään muita aineita.

 

Kenelle mineraalimeikit sopivat?

Kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja kuivalle iholle. Lyhyen ainesosaluettelonsa ansiosta mineraalimeikit ovat erittäin hyvin siedettyjä herkkäihoisilla ja allergisilla henkilöillä. Mineraalimeikit sopivat erittäin hyvin myös rasvoittuvalle ihotyypille, koska mineraalimeikeissä käytetyt ainesosat titaanidioksidi (titanium dioxide tai CI 77891) ja sinkkioksidi (zinc oxide) ovat antibakteerisia ja tulehdusta hillitseviä ainesosia.

 

Mitä mineraalimeikit sisältävät?

Useimmat mineraalimeikkien valmistajat käyttävät meikkipohjassa yllä mainittuja titaanidioksidia ja sinkkioksidia, jotka ovat puhdistettuja mineraaleja.  Ne muodostavat tuotteen pohjan, ovat ominaisuuksiltaan antibakteerisia ja tuovat mineraalimeikkeihin luonnollisen aurinkosuojan. Tarkka ainesosaluettelo kannattaa tarkistaa aina tuotteen kohdalta kaupassamme, sillä kaikki mineraalimeikit eivät ole samanlaisia. Joihinkin mineraalimeikkeihin lisätään vismuttioksikloridia, joka monesti ärsyttää ihoa. Biodellyssä ei myydä vismuttioksikloridia sisältäviä mineraalimeikkejä.  Joissakin mineraalimeikkipohjissa on mineraalien lisäksi esimerkiksi ihoa kosteuttavia ainesosia, kuten jojobaöljyä tai karitevoita.

Ovatko mineraalimeikit luonnonkosmetiikkaa?

Mineraalimeikit ovat luonnonmukaisia, mutta useimmat mineraalimeikkisarjat eivät halua profiloitua ekosarjaksi. Mineraalimeikkien ainesosaluettelo on useimmiten lyhyt sisältäen vain puhtaita mineraaleja. Biodellyssä myytävät mineraalimeikit täyttävät sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit.

 

Miten mineraalimeikkejä käytetään?

Mineraalimeikit ovat jauhemaisia ja ne levitetään siveltimellä suoraan iholle. Laadukas, nimenomaan mineraalimeikeille tarkoitettu sivellin (tai kabuki) on tärkeässä roolissa, sillä huonolla siveltimellä meikkipohjan levitys ei onnistu hyvin. Suosittelemme käyttämään esimerkiksi Ecotools KabukiaLily Lolo Super Kabukia tai Uoga uoga meikkisivellintä. Levitys kasvoille tapahtuu näin:

1)   meikkiä kaadetaan hieman meikkipurkin kanteen

2)   sipaistaan meikkiä kannesta siveltimeen

3)   kopautetaan ylimääräinen meikki kämmenselkään

4)   levitetään kasvoille pyörivin liikkein

 

Katso myös Lily Lolon videolta helppo ohje mineraalimeikkipohjan levitykseen:

Mineraalimeikkiä on voi kerrostaa niin paljon kuin haluaa ilman että lopputulos on pakkelimainen. Mineraalimeikkien levitys voi aluksi tuntua erikoiselta jos on aiemmin käyttänyt vain voidemaisia meikkejä, mutta muutaman kerran jälkeen siihen tottuu. Kun oikean levitystekniikan oppii, nopeutuu päivittäinen meikkausaika huomattavasti verrattuna voidemaisten meikkituotteiden käyttöön.

Miten osaan valita itselleni oikean sävyn?

Sävynvalinnassa auttaa, jos osaat määritellä onko ihosi kelta- vai punapohjainen. Sivuillemme on merkitty jokaisen meikkipohjan kohdalle, onko sävy punaiseen vai keltaiseen taittava (tai lämmin vai kylmä, kylmän ollessa punapohjainen ja lämpimän keltapohjainen). Lisäksi tummuusaste on merkitty jokaiseen mineraalimeikkipohjakuvaukseen.  Lily Lololta on myös saatavana sävykartta, jonka löydät täältä. Lily Lololta on myytävänä myös pieniä kokeilukokoja ja aloituspakkaus, jotka auttavat sävynvalinnassa. Samoin Uoga uogalta on saatavana testikoot.

Autamme mielellämme sävyn valinnassa, joten ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme jos kaipaat apua: asiakaspalvelu@biodelly.fi.

 

Mitä eroa eri mineraalimeikkisarjoilla on?

Biodellyssä on tällä hetkellä myynnissä mineraalimeikkejä seuraavilta merkeiltä: Flow kosmetiikkaLily LoloUoga uoga ja Everyday Minerals. Selkein ero näiden neljän välillä on se, että Lily Lolo ja Flow kosmetiikka valmistavat meikkipohjansa ns. perinteisellä tavalla, eli meikkipohjassa on vain muutama ainesosa (mineraalit) sekä rautaoksideja tuomassa väriä. Everyday Mineralsin ja Uoga uogan meikkipohjissa on edellä mainittujen ainesosien lisäksi ihoa hoitavia ainesosia kuten jojobaöljyä (EM) tai meripihkaa (UU). Jälkimmäisiin on siis haluttu tuoda enemmän hoitavia ominaisuuksia kuin mitä mineraaleissa itsessään on (tarkemmin kuvattu ylempänä kohdassa Mitä mineraalimeikit sisältävät?). Vaikka ainesosat vaihtelevat hieman, kaikkia valikoimissamme olevia mineraalimeikkejä käytetään samoin: levittämällä (kabuki)siveltimellä suoraan ihoille. Kaikki mineraalimeikkisarjamme sopivat kaikille ihotyypeille (Uoga uoga erityisesti rasvoittuvalle iholle). Merkin valinta on lopulta makuasia; vain kokeilemalla löydät itsellesi parhaan mineraalimeikkipohjan. Saatavana on myös pieniä testerikokoja sekä testeripalvelumme.

Mitä meikkejä käytän mineraalimeikkipohjan lisäksi?

Mineraalimeikkipohjan kanssa voit käyttää vapaasti lähes mitä tahansa muita meikkituotteita, vain voidemaiset meikkituotteet ovat hankala yhdistelmä jauhemaisen pohjan kanssa. Mineraalimeikkisarjoilla on usein tarjolla myös lukuisia muita meikkituotteita, kuten mineraalipohjustustuotteita, -poskipunia, -aurinkopuutereita, -highlightereita, -kiinnityspuutereita, -luomivärejä ja –peiteaineita. Muut mineraalimeikit, niin irto- kuin kiinteässä muodossa, häivyttyvät mineraalimeikkipohjaan kuin itsestään. Mineraalipohjustajat taittavat ihon epätoivottuja pohjasävyjä, runsaspigmenttiset peiteaineet puolestaan auttavat peittämään ihon pienet virheet, jolloin mineraalimeikkipohjan voi jättää kevyemmäksi. Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä, täydellisen oman kombon löytämiseksi!


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.