🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

Kasvivärjäys – vastauksia Cultivator’s hiusväristä

19.06.2017 4 min lukuaika

Oletko pohtinut hiusten värjäämistä kasvivärein? Se kannattaa, sillä kasvivärjäys antaa hiukselle luonnollista kiiltoa, tuuheutta sekä hoitaa samalla myös hiusta myrkyttömästi.

Luonnonmukainen hiustenvärjäys toteutuu kasviväreillä, joista tunnetuimpia ovat amla, cassia, henna ja indigo. Väreistä löytyy myös muita luonnontuotteita kuten punajuurta, kamomillaa, eukalyptusta, aloe veraa, kurkumaa ja hibiscusta, joita haudutellen sekoitetaan kasvivärien joukkoon. Aito kasviväri on jauhemaista, ja sisältää vain kasvien osia. Kasvivärit eivät sisällä ollenkaan mm. parafenyleenidiamiinia (PPD), eikä hapetetta, jonka vuoksi kasviväreillä on mahdollista luoda hienovaraisia, uniikkeja muutoksia hiuksiin. Kasvivärjäyksen lopputulos on siis aina luonnollista sävyskaalaa, vaikka kasvivärien repertuaari on laaja aina kauniin samppanjanvaaleasta täyteläisen ruskean kautta pehmeään mustaan asti. Luomusertifikoidusta Cultivator`s Organic Herbal kasvivärisarjasta löytyy 20 erilaista värisekoitusta.

Kasvivärit eivät kykene vaalentamaan hiusta eivätkä muuta hiuksen luonnollista pohjapigmenttiä radikaalisti.  Kasvivärit eivät sisällä hapetetta, joten kasvivärit eivät myöskään riko hiuksen pintakerrosta vaan värien pigmentit tarttuvat kiinni hiuksen proteiinirakenteeseen. Vaaleampi lopputulos on toki mahdollinen, sillä ekokampaajalla tehtävä savivaalennus ennen kasviväriä takaa kirkkaamman lopputuloksen! Kasvivärit kuluvat hiuksesta hissukseen, jolloin tarkkaa tyvirajaa ei synny kiusaksi. Kasvivärit eivät sävyjen intensitiivisyydestä huolimatta ole kestovärejä, mutta kerrostuessaan hiukseen niillä on kestovärimäinen vaikutus. Useimmiten kasvivärien punaiset sävyt pysyvät hiuksessa jopa paremmin synteettisiin pigmentteihin verraten.

Kasvivärjäys hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Värjäysprosessi on maltillista puuhaa, koska vaikutusaika on puolesta tunnista tunteihin, jonka aikana hiukset kannattaa suojata suojamyssyllä (sisältyy väripakkaukseen) tai hiusturbaanilla. Vaikutusaika määräytyy halutun intensitiivisyyden mukaan, ja on hyvä muistaa myös että väri syvenee hiuksissa vielä jopa seuraavat kaksi vuorokautta.

Kasviväreillä värjättyjä hiuksia kannattaa hoitaa luonnonkosmetiikan hiustenhoito- ja muotoilutuotteilla, joiden aitous hoitaa hiusta, hiuksissa säilyy maltillinen luonnollinen kiilto, kosteus ja pito. Luonnonkosmetiikan shampoo ja hoitoaineet ravitsevat hiusta, ja auttavat hiusta säilyttämään väriloiston pidempään. Terve hius syntyy terveestä hiuspohjasta.

Kysymyksiimme Cultivator`s kasviväreistä ja hiusten värjäyksestä niillä vastaa Mirazin Tiia Ennala, koska jo hänen omat punaiset kauniit hiuksensa toimivat kasvivärjäyksen puolestapuhujana:

1. Voiko kasviväreillä värjätä aiemmin synteettisellä hiuksilla värjättyjä hiuksia? Hiukseni ovat vaalennetut ja hauraat sekä niitä on sävytetty suoravärillä, voinko värjätä hiukseni kasvivärillä?

 • Voit värjätä! Kasviväri tekeytyy hiuksen pinnalla, täyttää hiuksen murtumia samalla vahvistaen hiuksen rakennetta. Tästä erittäin hoitavasta vaikutuksesta johtuen kasvivärjäys tekee hiuksillesi hyvää ja hellii niitä! Jos hiuksesi ovat kovin hauraat ja vahingoittuneet, saattaa kasvivärjäys vaatia kaksi käsittelykertaa ennen kuin väri tarttuu kunnolla, sillä ensimmäinen värjäyskerta täyttää murtumat. Kasviväri tarttuu siis parhaiten terveeseen hiukseen, mutta se myös korjaa ja paikkaa hiusta tehokkaasti. Cultivator`s kasvivärjäyksen jälkeen hiukset tuntuvat heti paksummilta, vahvemmilta ja pehmeiltä, upeaa kiiltoa unohtamatta! Monet käyttävät kasviväriä myös pelkän hoitavuuden takia, jolloin niin sanottu sävytön kasviväri eli Cassia toimii hauraan hiuksen uudelleenrakentajana, se tuo vain vähän lämpöä hiukseen. Mikäli olet juuri värjäyttänyt hiuksesi synteettisellä hiusvärillä (tai sinulla on hiuksissasi tuore permanentti tai vastaava kiharakäsittely), suosittelemme odottamaan muutamia viikkoja ennen kasvivärjäystä, tai värjäämään hoitavuuden vuoksi pelkällä Cassialla ennen varsinaista kasvivärjäystä.

2. Miten valitsen itselleni parhaimman mahdollisen sävyn?

 • Kaikkein helpointa ja mukavinta on aloittaa kasvivärjäys valitsemalla väri, joka on lähellä hiusten nykyistä sävyä. Tältä pohjalta on helpompi saada aikaan myös voimakkaampia sävymuutoksia, kun haluttu pigmentti rakennetaan asteittain hiukseen. Kasvivärit eivät läpi värjää hiusta, joten isommat muutokset kannattaa nähdä hiusta elvyttävänä, hoitavana ja asteittaisena prosessina. Mikäli sinulla on esimerkiksi on vaaleat hiukset ja haluat mustan värin, kannattaa hiusten väriä olla valmis tummentamaan maltillisesti asteittain, jotta lopputuloksesta tulee kaunein mahdollinen. Kasviväreissä onkin hienoa se, että voit värjätä hiuksesi vaikka joka päivä eivätkä hiukset vahingoitu, päinvastoin! Kasvivärjäyksen jälkeen on kuitenkin hyvä seurata ja odottaa ainakin 48h ennen sampoopesua tai uutta värjäystä, sillä väri tummenee ja syvenee nuo värjäyksen jälkeiset 48h, jolloin näet vasta lopullisen värjäystuloksen.

3. Onnistuuko harmaiden hiusten peitto kasviväreillä?

 • Cultivator`s kasviväreillä on mahdollista värjätä myös harmaita hiuksia. Harmaat hiukset ovat haastavampia peittää, ja ne välkehtivät yleensä kauniina sävytettyinä raitoina hiusten seassa. Suosittelemme toistamaan värjäyksen 48 h kuluttua, jos lopputulos ensimmäisellä kerralla ei ole tarpeeksi peittävä.

4. Kuinka kauan kasviväri pysyy hiuksissa?

 • Kasvivärin pysyvyys on monen seikan summa. Parhaimmillaan pysyvyys on kestovärin luokkaa, jopa parempi! Kasviväri tekeytyy hiuksen pinnalle, joten se kuluu siitä luonnollisesti verkalleen pois.

5. Mitä tulee ottaa huomioon ennen hiusten värjäysprosessia, onko kasviväreillä turvallista värjätä kotona, miten levitän kasvivärin hiuksiin?

 • Värjääminen Cultivator`s väreillä on helppoa ja turvallista! Varmista aina, että sävy on juuri sellainen kuin haluat tekemällä suortuvatestin pienempään hiustupsuun. Mikäli haluat, voit pestä hiuksesi syväpuhdistavalla sampoolla tai teettää savipuhdistuksen ekokampaajan pakeilla ennen värjäystä, jotta hius on mahdollisimman vastaanottavainen. Tärkeintä on kuitenkin puhtaat hiukset, kosteat tai kuivat. Lämmin vesi pehmittää hiuksen rakennetta, jolloin hius on vastaanottavaisempi. Värjäykseen käytetty aika on 30- 90min.
 • STEP By STEP- Kasvivärjäys askel askeleelta:
 • Kasviväri ei tartu likaiseen eikä liioin rasvaiseen tukkaan, siksi suosittelemme hiusten pesua syväpuhdistavalla sampoolla.
 • Värin voit levittää kuivaan tai kosteaan hiukseen
 • Sekoita värijauhe lämpimään veteen (ei kiehuvaan!) tasaiseksi moussemaiseksi massaksi ja levitä kauttaaltaan hiuksiisi
 • Peitä hiukset suojamyssyllä, jottei jauhemainen väri kuivu hiuksiisi vaikutusajan aikana!
 • Mikäli haluat vain kevyen sävytyksen, anna vaikuttaa 30-45min. Intensiivisemmän lopputuloksen saat pidemmällä 90min. vaikutusajalla
 • Pese hiukset huolellisesti vain ja ainoastaan vedellä, älä käytä hiustenpesu- tai hoitotuotteita
 • Odota 48h ennen seuraavaa hiustenpesua. Jos sävy on tarpeeksi tumma jo aikaisemmin, voit keskeyttää sävyn tummenemisen pesemällä hiukset
 • Nauti kauniin sävykkäistä ja upean kiiltävistä sekä pehmeistä ja terveennäköisistä hiuksistasi!
 • Jos ensimmäisen kerran jälkeen kaipaat lisää syvyyttä väriin, toista käsittely

6. Miksi Cultivator`s on oikea valinta kasvivärjäykseen?

 • Cultivator`s kasvivärien tuotanto, raaka- aineiden kasvatus ja laboratorioseurannat ovat kaikki saman katon alla: siemenestä valmiiseen pakkaukseen. Tämä takaa, että tuote on aina laadukas, valvottu ja turvallinen sekä aina varmasti luomulaatuinen. Cultivator`silla on myös täysin uudenlainen valmistusmenetelmä, joka takaa tuotteen tuoreuden, intensiiviset värisävyt ja puhtauden – kasvit höyrysterilisoidaan ja kuivajäähdytetään nestemäistä typpeä höyryttävällä koneella. Tämän edistyksellisen teknologian ansiosta kasvit säilyttävät runsaat väripigmentit. Näin värjäyksen lopputulokset ovat parempia, hoitavampia ja kestävämpiä. Lisäksi jokaiseen sävyvaihtoehtoon on lisätty lisäksi luomu aloe veraa, joka tekee hiuksesta entistä pehmeämmät ja terveemmät! Cultivator`s värisekoituksien reseptit ovat heidän omia, joita he kehittivät 5 vuoden ajan. Valmiita sävyjä voi myös sekoitella keskenään.

Cultivator`s kasvivärit ovat 100% vegaanisia eikä niitä ole testattu eläimillä. Niiden valmistukseen käytetään aurinkoenergiaa, hiilijalanjälki on 0.


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.