🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

Kesä tuli! Miten ihoa tulisi nyt hoitaa?

03.06.2018 2 min lukuaika

Ihonhoidon mukauttaminen vuodenaikojen mukaan on yksi toimivan ihonhoidon kulmakivistä. Jokainen vuodenaika asettaa iholle omat haasteensa, joiden huomioiminen ihonhoitorutiineissa ja tuotevalinnoissa auttaa välttämään monet ongelmat. Kesä on vuodenaikana ihonhoidon näkökulmasta selkeästi poikkeava meille pohjoismaissa asuville, auringonvalon, säteilyn ja lämpötilojen lisääntyessä kohisten. Iholla on uskomaton kyky mukautua olosuhteisiin, mutta samalla meidänkin tulee mukautua sen mukana.

Kesän ihohoito kuitataan usein sanomalla, että iho kaipaa vähemmän. Kuvaavampaa on kuitenkin ilmaista tarve kevyempänä. Määrällisesti ihon tarve ei välttämättä muutu lainkaan.

On luonnollisesti tärkeää suojata iho aurinkosuojatuotteilla (lue oppaamme aurinkosuojatuotteiden käyttöön täältä), mutta yhtälailla tärkeää on muistaa puhdistaa kasvot päivän jälkeen. Ihoon kerääntyy päivän aikana niin hikeä, talia, ilmansaasteita kuin aurinkovoidetta, jotka iholla muhiessaan tukkivat ja vaurioittavat ihoa. Puhdista siis kasvot iltaisin huolellisesti öljypohjaisella puhdistustuotteella tai kaksoispuhdistuksella, joissa öljy auttaa liuottamaan aurinkovoiteen ja lian iholta. Suosittelemme myös käyttämään puhdistuksessa apuna musliiniliinaa tai meikinpuhdistuskinnasta, jotka auttavat puhdistamaan kasvot mekaanisesti. Puhtaana iho on valmis vastaanottamaan kaikki ihonhoidon herkut ja eheytymään yön aikana.

 

Puhdistustuotteet:

Tarvikkeet:

Iho joutuu venymään äärimmilleen altistuessaan mm. UV-säteilylle ja se tarvitsee kesäisin runsaasti vesikosteutta, sekä auringon aiheuttamia vaurioita ennaltaehkäiseviä ja korjaavia antioksidantteja. Kosteustasapainon ylläpitäminen ja ihon korjaaminen ovat asioita, jotka kannattaa huomioida kaikkia kesän ihonhoitotuotteita valitessaan. Suihkuta kasvoille runsaasti tasapainoittavia, kosteuttavia ja rauhoittavia kasvovesiä ja viimeistele päivittäinen ihonhoito kosteutta sitovilla, antioksidanttisilla seerumeilla, sekä kevyillä korjaavilla voiteilla. Jos koet tarvitsevasi kasvoöljyä, vaihda sekin kevyemmältä tuntuvaan vaihtoehtoon.

 

Kasvovedet:

Seerumit:

Kosteusvoiteet:

Kasvoöljyt:

 

Pintakuivuus ei ole vain talvikauden ongelma, vaan saattaa piinata ihoa myös kesäaikaan. Ihon pinnan tukkiva kuiva kerros toimii kuin tiivis kalvo, joka yhdistettynä lisääntyneeseen ihon rasvoittumiseen ja hikoiluun, saa ihon herkemmin muodostamaan epäpuhtauksia. Välttääksesi turhat tukkeumat, on ensiarvoisen tärkeää kuoria ihoa säännöllisesti, jotta hiki ja tali pääsee vapautumaan ihosta ja hoitavat ihonhoitotuotteet imeytyisivät ihoon. Kesäaikaan suosittelemme välttämäät voimakkaammat hedelmähappokuorinnat ja pysyttelemään hellemmissä entsyymikuorinnoista.

Kuorinnan jälkeen iho on erityisen vastaanottavainen hoitaville tuotteille, joten viimeistele aina kuorinta hoitavalla, korjaavalla ja kosteuttavalla naamiolla.

 

Kuorinnat:

 

Naamiot:

 

Muistathan myös hoitaa kaulan ja decoltén aluetta, jotka ovat kesällä yhtä usein paljaana kuin kasvotkin!


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.