🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

Miksi käyttäisin seerumia?

27.03.2017 5 min lukuaika

”Vesi vanhin voitehista”, tokaisi isomummi kesämökin saunanlauteilla ja viskoi vimmatusti vettä kiukaalle. Se on ihan tosi, koska vesi on elämän eliksiiri, iho tarvitsee sitä  ja ottaa sitä hyvin vastaan. Yksinään se ei kuitenkaan riitä hoitamaan ihoa, jota haastaa monet tekijät; vuodenaikojen vaihtelu, kevään kuiva pölyisä ilma sekä muut ympäristön paineet, puhumattakaan siitä mitä syömme, miten voimme ja kuinka hyvin nukumme ja liikumme. Elämän aikana iho muuttuu monin tavoin, tuskin kenelläkään on niin sanottua normaalia ihoa, ainakaan yhtäjaksoisesti läpi koko elämän.

Pohtiessa, minkä kosmetiikkatuotteen paikkaisi ainoana kosmetiikkatuotteena mukaan minne tahansa, vastaus löytyisi seerumista, koska seerumit ovat ihonhoitotuotteita, joilla voidaan vaikuttaa aina täsmällisesti siihen mitä iho tarvitsee. Seerumit ovat ehkä parasta luonnonkosmetiikassa, ne ovat tehopakkauksia, joilla voit saada ihosi hetkessä hehkumaan.

Oikeasti kaiken sen monesti mainitun ihon hehkun takana ja tukena on seerumi, kaikkien ihonhoitotuotteiden kuningatar!

 

Mitä se seerumi oikein on?

 

Useimmat seerumit ovat kevyitä, ohuita ja nestemäisiä liuoksia koostumukseltaan ja vain pieni määrä seerumia levittyy notkeasti kasvoille, kaulalle ja jopa dékolteelle. Ihotyypistä ja sen tilasta , vuodenajasta riippuen seerumi voi yksinäänkin riittää iholle, mutta yhdessä kasviöljyjen kanssa saat aikaan todella VAU- efektin!

Seerumin käyttö tukee ihon toimintaa, hoitaa, korjaa ihoa sekä antaa iholle suojaa. Ihon hydrolipidikalvo eli söpösti sanottuna happovaippa muodostuu vedestä, rasvasta ja ihon metabolisesta toiminnasta (aineenvaihdunta). Happovaipan tehtävä on suojata ihon kosteus- ja proteiinirakenteen tasapainoa. Seerumi auttaa vaippaa tehtävässään.  Ikääntyvä, kuiva, akne ja couperosaan taipuvaiset ihoset saavat yhtä kaikki apua seerumista.

 

Miksi käyttäisin seerumia?

 

Kevät on ihanaa aikaa, mutta siinä suhteessa armotonta, että kaikki talven tukkeutumat, harmaa elottomuus ja kuivuus näkyvät iholla enemmän kuin koskaan. Lisäksi lämpötilan vaihtelut tuovat iholle myös oman kärsimyksensä. Sen vuoksi tehobuusti iholle seerumin avulla on juuri  nyt paikallaan.

Ohueksi ja notkeaksi kuvailtu seerumi ei suinkaan ole mikään litkumainen vesitiiviste vaan laadukkaassa seerumissa on vesi korvattu tai yhdistetty yleensä kukkaisvesiin sekä hedelmävesiin. Öljypohjaisissa seerumeissa on loraus pienimolekyylistä kasviöljyjä.

Seerumit ovat siis tehokombinaatio hyvin imeytyviä  ja ihoa ravitsevia kauneuseliksiirejä, jotka kosteuttavat, tasoittavat, kirkastavat, uudistavat sekä rauhoittavat ihoa, toisin sanoen seerumi parantaa ihoa. Koostumuksensa ansiosta seerumi pääsee vaikuttamaan ihoon paksuja voiteita tai edes emulsioita paremmin. Seerumin olemukseen kiteytyy kaikki mitä ihonhoitokosmetiikkatuotteelta voi toivoa, siksi seerumiin kannattaa todella panostaa.

Luonnonkosmetiikan seerumit ovat täyttä tavaraa ja niiden hoitava sekä kaunistava vaikutus iholla on miltein heti nähtävissä. Luonnonkosmetiikan seerumit eivät huijaa silkoineilla eivätkä turhilla täyteaineilla, joita iho ei tarvitse, siinä on vain tarkka kombinaatio ravitsevia ainesosia tiivissä muodossa, jotta seerumi imeytyy hyvin ihoon vaikuttamaan, tässä syy miksi seerumit kautta linjan ovat myös usein hieman hintavampia. Jokainen sentti on kuitenkin hyvinvoinnin ja hehkun arvoinen.

 

Kuinka käytän seerumia?

 

Kasvoseerumia riittää hämmästyttävän pieni pumppaus tai pipetillinen koko kasvoille ja kaulalle, ehkä jopa dékolteelle. Seerumia taputetellaan iholle puhdistuksen jälkeen sekä kasvoille kasvoveden imeyttämisen jälkeen ennen kasvovoidetta, tosin ihotyypistä, vuodenajasta ja seerumin laadusta ja rakenteesta riippuen voi pelkkä seerumi olla riittävä mahdollisen meikin alle. Öljypohjainen seerumi soveltuu erinomaisesti yöksi kuin taas kevyempi versio päiväksi.

Voit käyttää seerumia kausiluontoisesti kuureina oman ihon kuntosi sekä vallitsevien olosuhteiden mukaan. Yleispätevästi kosteuttava seerumi toimii iholla kuin iholla, minkä ikäisenä, aina. Tällä hetkellä monilla luonnonkosmetiikkabrändeillä on tarjota seerumeita, jotka sisältävät kosteutta sitoavaa ainesosaa hyaluronihappoa. Reilusti hyaluronihappoa sisältävä seerumi antaa oitis kaunistavan vaikutuksen ja kimmoisan ihon, joten sitä reilusti sisältävä seerumi on paikallaan ennen tärkeitä juhlia – hyvä vinkki tulevan kesän morsiamille!

Seerumin valinnassa on hyvä muistaa tietenkin oman ihon tila sekä ympäristön vaikutukset. Erilaiset ihotyypit  saavat kaikki tukea seerumeista, ihon hybridilipidikalvon muutokset korjaantuvat seerumeilla. Esimerkiksi pintakuivuuteen taipuvainen iho kerää helposti alleen epäpuhtauksia, jolloin säännöllinen, ehkä jopa viikoittainen, hedelmähappo- tai entsyymikuorinta sekä seerumibuusti ovat niitä olennaisia hoitokeinoja, joiden avulla iho pysyy hengittävänä ja raikkaana. Vastaavasti taas sekaihon öljyrasvaisuutta seerumien käyttö tasapainottaa sekä kirkastaa ihoa. Eri vuodenaikoina iho vaatii erilaista hoitoa. Talven iho on yleensä samea, kuiva ja karkea, siinä saattaa esiintyä tukkeutumia ja iho näyttää väsyneeltä, jolloin pienetkin juonteet pistävät silmään, iho ei ole kimmoinen. Keväällä kannattaakin panostaa paljon antioksidantteja sisältävään seerumiin.

Ihollasikin on oma vuorokausi- ja kuukausirytminsä, sen tärkein tehtävä on suojata meitä, joten kannattaa tutkailla ja tarkkailla mitä ihosi tarvitsee ja miten ympäristön vaikutukset ovat siinä nähtävissä.

 

Isomummin iho oli elämän tuomilla juonteilla, venynyt, mutta yhtäaikaa kuin sileää kaunista satiinia. Hän nautti aamuisin yön yli liuotettuja pellavansiemeniä, saunan jälkeen iho usein kiilteli manteliöljystä ja hän hoiti ihoaan rakkaudella – siis läpsytteli poskiaan ja ylpeili kaulan alla heiluvasta heltastaan. Pyrkimys samaan ihon hehkuun ysikymppisenä  on motivaattori miksi kannattaa panostaa seerumiin ja omaksua terveet elämäntavat arkea tukemaan. Kaunis iho on kuin kostean säämiskän pinta, joka taittaa valoa tasaisesti sekä on ihanasti raikas ja ravittu.

Neal’s Yard Remedies Villiruusu – kauneuseliksiiri

Tähän runsaasti c-vitamiinipitoista villiruusunmarjaöljyä sisältävään seerumiin on helppo rakastua.  Ruusueliksiiri sopii kaikille ihotyypeille, sen koostumus on täyteläinen, hieman tavallista paksumpaa, mutta kuitenkin kevyt.  Kuivallekin iholle seerumi saattaa yksinään riittää, etenkin kesällä.  Seerumi kirkastaa rasvaistakin ihoa ja toimii yksinäänkin meikin alla.

Kaunistava eliksiiri sisältää myös kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, kirkastavaa kurkumaa (vaalentaa pigmenttiläiskiä), lykopeeni toimii ihoa suojaavana antioksidanttina sekä silottavia peptidejä sekä eteerisiä öljyjä (frankinsensi ja pelargonia). Seerumi toimii loistavasti samealle ja väsyneelle iholle sekä sen koostumus parantaa tehokkaasti arpia iholta. Kolmekymmentä plus-ikäisille seerumi on unelmien täyttymys!

Kokeile käyttää yhdessä saman sarjan Beauty Balmin kanssa. Seerumi itsessään saattaa riittää päiväksi ja yöksi voi kokeilla laittaa Beauty Balmin päälle. Kombo on oivallinen kaikille ihotyypeille, mutta epäpuhtaaseen ihoon sillä on todella toivottu vaikutus.

Lisäpisteitä: Tuote on vegaaninen, sen ainesosat ovat suurimmalta osalta luomuviljeltyjä sekä tuote on pakattu lasipulloon.

 

Suki Purifying Akne Kasvoseerumi – Puhdistava, kirkastava

Sukin tuotteet ovat 100% luonnonkosmetiikkaa kautta linjan, jonka pyrkimyksenä on vaikuttaa täsmätuotteilla  iho- ongelmiin, jos sinulla on jokin todellinen ongelma ihossa kannattaa siirtyä Sukin puoleen.

Puhdistava  seerumi on vailla vertaa tukkeutuneelle, tulehtuneelle, epäpuhtaalle akne-iholle. Tuote on seeruminkevyt ja helppo levittää , supertehokas käytettäväksi iholle voiteen, kasviöljyn tai balmin alle.  Seerumille ominaiseen tapaan se imeytyy hyvin ihoon ja syvävaikuttaa tuloksellisesti.

Kirkastava seerumi sisältää antibakteerisia kasviuutteita, kuten paju-uutetta.  Se sisältää mm. sinkkiä ja echinaceaa sekä luonnon omaa antibioottia Goldenseal- yrttijuurta, joka ehkäisee tehokkaasti erilaisia infektioita sekä bakteerien tarttumisen kudoksen pintaan. Seerumi kuivattaa , vahvistaa, kirkastaa, suojaa sekä kevyesti jopa kuorii ihoa.

Seerumia voit käyttää kuurimaisesti silloin, kun aknesta pitää saa niskalenkki tai sen tila on pitkittynyt. Säännöllinen käyttö poistaa tukkeutumia iholta tehokkaasti. Pitkälläkään aikavälillä se ei  aiheuta ärsytystä, mikäli ihosi ei ole todella herkistynyt. Usein akne iho on jokseenkin turvonnut ja leimahteleva, jota seerumi myös hillitsee ja tasapainottaa.

Vaativalle iholle toimiva täsmäisku, käytä aina kun iho kiusaa!

 

 

Lavera Hydro Effect Seerumi – Kosteuttaa ja suojaa

 

Toimiva ja edullinen uutuusseerumi Laveralta.  Seerumi kaikille ja kaikenikäisille, sopii hyvin ensimmäiseksi seerumiksi ja jopa kevyeksi kosteusvoiteeksi koostumuksensa ansiosta, rasvaiselle iholle kokeilun arvoinen kesäkuumalla.

Nimensä perusteella seerumi kosteuttaa tehokkaasti, mutta se tekee muutakin, nimittäin sillä luvataan olevan ilmansaasteilta suojaava vaikutus. Sopii oivallisesti käytettettäväksi tähän vuodenaikaan, kun ulkoilmassa leijailee pölyä ja iho tuntuu kuivalta.

Seerumi sisältää syväkosteuttavaa hyaluronihappoa sekä aloe veraa (luomu) sekä skvalaania (squalane), joka on ihon oman soluväliaineen kaltaista ainetta, joka kosteuttaa  ja pehmittää ihoa. Skvalaania saadaan oliivista.  Se on tehokas rasva-aine, mutta sillä ei ole öljyistä ihotuntumaa ollenkaan, jonka vuoksi seerumikin jättää iholle miellyttävän säämiskämäisen tunteen.

Suojaava ominaisuus seerumiin saadaan kasvi-ja leväuutteilla, joilla on antioksidanttinen vaikutus väsymättömässä taistelussa vapaita radikaaleja vastaan. Hurtanminttu- uute (Marrubium Vulgare Extract) auttaa mm. ihoa suojautumaan UV- säteilyn aiheuttamilta reaktioilta. Fucaceae- levästä saatava uute (Fucus Serratus Extract) ehkäisee hapettavien ainesosien pääsyn ihon läpi sekä korjaa ihon pintaa jo aiheutuneilta ulkoisilta vaurioilta.

Laveran seerumilla on NaTrue- sertifikaatti ja se on vegaaninen.

————> Lisää seerumeja verkkokaupan puolella.


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.