🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

Mitä eroa on kasvovedellä ja seerumilla, ja miksi kumpaakin kannattaisi käyttää?

09.12.2018 3 min lukuaika

Tämän vieraskynäjutun on kirjoittanut Karkkipäivä.

Ihomme tarvitsee sekä kosteutta että rasvoja voidakseen hyvin. Rasva- ja vesipitoisilla tuotteilla tuomme ihoon kosteuden ja suojan lisäksi iholle tärkeitä vitamiineja, antioksidantteja ja rasvahappoja.

Perinteisesti meillä länsimaisessa ihonhoidossa on korostunut rasvojen osuus, ja vähän fuskaamme kosteuttavassa hoidossa. Hoidamme ihoa tyypillisesti vain kosteusvoiteella.

Kosteusvoidekin sisältää vettä ja kosteutta sitovia ainesosia, mutta ei riittävästi mikäli haluamme hoitaa ihoa optimaalisesti ja vaikuttaa hoidolla muuhunkin kuin ihon välittömään janoon. Kun levitämme kasvoille voiteen ja kireys katoaa, hoidamme vain juuri sen hetkistä tilannetta.

Panostamalla kosteuttavaan ja iholle tehokkaita aktiiviaineita imeyttävään hoitoon vaikutamme ihoon myös pitkällä aikavälillä; iho vahvistuu ja kestää paremmin esimerkiksi säätilan vaihtelua ja urbaanin ympäristön rasituksia. Samalla ennaltaehkäisemme ja hidastamme ikääntymisen merkkejä ihollamme.

Terve ja ehjä hydrolipidikalvo sekä ihanteellinen kosteustasapaino ovat aurinkosuojan ja terveiden elintapojen ohella paras suojamme niin ympäristön kuin ikääntymisen tuomia merkkejä vastaan.

Aasiassa on jo vuosisatoja ymmärretty runsaan kosteuden ja vesipohjaisten tuotteiden merkitys ihon hyvinvoinnille. Meilläkin on alettu pikkuhiljaa saada ideasta kiinni.

Vieläkö mietit kasvovesien, seerumien ja hoitonesteiden lisäämistä ihonhoitoosi? Lue tämä juttu niin tiedät miksi se kannattaa ja miten niitä käyttää.

 

Kasvovesi – ihon esikosteuttaja

 

Kasvovesi on pitkään mielletty vain puhdistuksen viimeistelijänä ja ihon pH:n tasapainottajana. Se toimii myös siinä roolissa, mutta tekee paljon muutakin. Nyt on aika läträtä vedellä! Kasvovesi lataa ihoon kosteutta ja esivalmistelee ihon vastaanottamaan paremmin muita hoitavia ainesosia.

Olet varmasti kuullut klassisen kukkamultaesimerkin. Kun kuivaan multaan kaataa vettä, multa hylkii vettä ensin ja vesi jää sen pinnalle. Valmiiksi kostea multa taas imee vettä helposti ja vesi imeytyy multaan nopeasti. Ihon pinnan kosteutus toimii vähän samaan tapaan; kun iho esikosteutetaan kasvovesillä, imeytyvät hoitovoiteiden ja seerumienkin aineet paremmin.

Valitse alkoholiton, kosteuttava kasvovesi. Hyvässä kasvovedessä on paljon humektantteja eli kosteutta sitovia ainesosia. Näihin lukeutuvat mm. glyseroli, hyaluronihappo, hunaja, betaiini, aloe-uute ja levä. Kasvovedessä voi myös olla öljymäisiä, pehmentäviä ainesosia kuten kylmäpuristettuja kasviöljyjä jotka tekevät koostumuksesta ravitsevamman ja ihanteellisen kuivalle iholle. Hyaluronihappo on humektanteista tehokkaimpia, se pystyy imemään itseensä jopa 1000-kertaisesti kosteutta.

Kokeile esimerkiksi Lovely Dayn Hyaluron + Bloom –kasvovettä, se on oikea ”moniottelija”. Hibiskuksen kukkauute, aloe vera, kamomilla- ja ruusuvesi sekä hyaluronihappo kosteuttavat ihoa samalla kun 2% mieto PHA-happopitoisuus kuorii ihoa kirkastaen ja tasoittaen sitä. Kuoriva ominaisuus on riittävän hellävarainen päivittäiseen käyttöön, ja parantaa entisestään hoitavien tuotteiden imeytymistä.

Joikin kaksifaasinen Refreshing Facial Toner hellii ihoa tyrniöljyllä ja aloe vera –uutteella ja piristää ihanan raikkaalla greipin ja piparmintun eteeristen öljyjen tuoksulla.

 

Seerumi – ihon täsmähoitaja

 

Seerumi kuljettaa ihoon niin kosteutta kuin hoitavia aktiiviaineita pienimolekyylisessä ja hyvin imeytyvässä muodossa. Seerumi on todellinen ihonhoidon superstara ja sillä räätälöit ihonhoitorutiinisi tavoitteisiin ja ihon kuntoon sopivaksi.

Yksinkertaistetusti voi ajatella, että kasvovesi esikosteuttaa ihon ja kasvovoide tai –öljy viimeistelee ihonhoidon lukitsemalla kosteuden ihoon ja muodostamalla ihon pintaan suojaavan kalvon. Seerumi sujahtaa tähän väliin ja huolehtii ihon täsmähoidosta, vastaten huolenaiheisiin kuten juonteet, pintakuivuus, pigmenttimuutokset, punoitus, epäpuhtaudet ja laajentuneet ihohuokoset.

Valitse seerumi ihon kunnon ja tarpeen mukaan.

 

Kosteuttava seerumi

 

Kaikki ihotyypit hyötyvät lisäkosteudesta. Erityisesti kylmempään ja kuivempaan vuodenaikaan on hyvä lisätä hoitorutiiniin lisäkosteutta seerumin tai ampullikuurin muodossa.

 

Kokeile Lovely Dayn Hyaluron + Bloom –seerumia tai Lué by Jean Seon Balance-seerumia.

Seerumi ikääntymisen merkkien hoitoon

 

Ikääntyvä iho hyötyy uudistavasta ja ravitsevasta seerumikoostumuksesta joka häivyttää juonteita ja napakoittaa ihon pintaa. Useimmat anti-age-seerumit myös kirkastavat ihoa.

Valitse ikääntymisen merkkien ehkäisyyn antioksidanttirikas ja tehokkaasti kosteuttava koostumus. Jo näkyviä ikääntymisen merkkejä häivyttävät mm. A- ja C-vitamiini, hydroksihapot ja laadukkaat rasvahapot.

Kokeile Absolutionin Anti-Age-seerumia, Ileurin Gold Luminosity –seerumia tai Naturativin Ecoampoule 2 –seerumia.

Seerumi rasvoittuvalle, epäpuhtaalle tai akneiholle

 

Epäpuhtaalle iholle kehitettyjen seerumien antibakteerinen ja rauhoittava koostumus pitää huokoset puhtaina, vähentää liiallista kiiltelyä ja rauhoittaa tulehduksia.

Kokeile Evolven Rainforest Rescue –seerumia, se sisältää ihoa kirkastavaa ja kevyesti kuorivaa salisyylihappopitoista pajunkuorta. Sukin Purifying Acne Serum hoitaa akneihoa ja tukkeumia, vähentää ihon punoitusta ja laskee tulehdusta. Naturativin Ecoampoule 4 –seerumi sopii akneihon lisäksi myös rosacean hoitoon.

 

Seerumi samealle ja väsyneelle iholle

 

Iho voi olla näyttää samealta elämäntapojen, stressin tai elämäntilanteen (kiire, valvotut yöt) seurauksena. Sameaa ihoa hoidetaan kirkastavilla ja antioksidanttisilla ainesosilla, joista C-vitamiini on tunnetuimpia. Myös tehokas kosteutus häivyttää väsymyksen merkkejä.

Kokeile kotimaista uutuutta, Murumuru C-vitamini-seerumia. Se sisältää myös hyaluronihappoa ja prebiootteja. Toinen kotimainen uutuus, Lumi Strong seerumi Globe Hope Organic Beauty by Mia Höydöltä hellii ja kirkastaa ihoa suomalaisten superyrttien avulla.

 

Biodellyn valikoimasta löydät oman ihosi tehohoitajan juuri sinun tarpeisiisi. Tuottaako oikean tuotteen löytäminen päänvaivaa? Käänny asiakaspalvelumme puoleen ja autamme sinua.

Teksti ja kuvat: Karkkipäivä.


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.