🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

Nelikymppisen ihonhoito ja meikki

13.12.2018 4 min lukuaika

Biodellyn omistajana teen yrityksessämme kaikenlaisia töitä ja olen päivittäin tekemisissä teidän asiakkaiden kanssa tavalla tai toisella. Ja se on ihanaa! Minulta kysytään paljon asioita laidasta laitaan, mutta yhteen kysymykseen olen aina antanut korkeintaan ympäripyöreitä vastauksia… Nimittäin mitä tuotteita itse käytän.

Asiahan on niin, että ryhdyin alunperin tähän kosmetiikkabisnekseen koska olen aina ollut superinnoissani kaikista kosmetiikkamaailman uutisista ja uutuuksista. Haluan siis koko ajan kokeilla uutta ja tässä ammatissa se ei ole vaikeaa, sillä työpöydälläni odottaa joka viikko paketillinen kosmetiikkaa testattavaksi milloin mistäkin. Ja erittäin mielellään niitä testaan, olenhan nimenomaan kiinnostunut niistä uutuuksista! Näin ollen minulla ei oikeastaan ole mitään luottotuotteita, joita hankkisin lisää aina vuodesta toiseen, enkä ehtisi niitä käyttämäänkään.

Ihonhoitorutiini

Kysymykseen mitä tuotteita käytän vastaan mieluummin ihonhoitorutiinini kautta. Koska se, jos joku, on aina ja ikuisesti sama vaikka tuotteet vaihtuisivatkin. Ja se menee näin:

Pesen kasvot joka ilta huolellisesti. Mutta vain iltaisin, en näe mitään syytä miksi kasvot pitäisi pestä puhdistusaineella myös aamuisin (toki pyyhkäisen yön pölyt pois kasvovedellä kostutetulla vanulapulla).

Laitan kasvoille runsaasti kasvovettä.

Ja sen jälkeen seerumin, useimmin jonkin kosteuttavan, joka sisältää hyaluronihappoa.

Jos on ilta, levitän seerumin päälle kasvoöljyn tai balmin.

Jos on aamu, laitan seerumin päälle kasvovoiteen.

Silmänympärysvoidetta laitan silloin tällöin, esimerkiksi talvella kun on oikein kylmä.

Siinäpä se!

Bisneksen kannalta ehkä vähän tyhmää, mutta tunnustan nyt kuitenkin, että en koskaan kuori ihoani enkä käytä naamioita. Suutarin lapsella ei ole kenkiä jne…

Oikeastaan tämä johtuu siitä, että en koe ihoni tarvitsevan niitä. Mielestäni ihoa on aivan turha kuoria jos se tuntuu hyvältä muutenkin. Mutta joku, jolla on esimerkiksi paljon epäpuhtauksia tai pigmenttimuutoksia iholla, voi hyötyä kuorinnoista ja naamioista suurestikin!

Ihon hoitaminen sisäisesti on ollut trendinä jo pitkään, mutta minuun se ei oikein ole iskenyt. En käytä mitään ravintolisiä tai superfoodeja satunnaista D-vitamiinilisää lukuunottamatta. Niille, jotka sisäisesti käytettäviä valmisteita haluaa käyttää, antaisin neuvoksi kiinnittämään huomiota laatuun. Itse vannon ihan tavallisen kotiruoan nimeen – asia joka tuntuu tänä päivänä jopa vallankumoukselliselta.

 

Iho ikääntyy – c’est la vie

Täytin tällä viikolla 40, ja ihoni ikääntyy. Se tapahtuu kaikille, vaikka päällään seisoisi, eikä siitä mielestäni kannata tehdä sen isompaa numeroa. Ihan oikeasti toivon, että meillä kaikilla olisi elämässä muutakin puuhaa kuin oman naaman tuijottaminen peilistä!

Joillain iho kuitenkin ikääntyy ns. ”kauniimmin” kuin toisilla, ja siihen vaikuttaa tietysti geenit mutta myös ihonhoito. Ja silloin kannattaa kiinnittää huomiota oikeastaan vain kahteen asiaan, jotka ovat:

  1. Pyri estämään kosteuden haihtuminen iholta.
  2. Pyri lisäämään kosteutta iholla.

Kaikki muu, kuten antioksidanttipitoiset tuotteet ovat ekstraa, mutta tuo kosteustasapainosta huolehtiminen on mielestäni tärkeintä. Miten?

No nyt voin jo sentään antaa muutaman tuotevinkin:

Pese kasvot aina hellävaraisesti niin, ettet pese iholta pois sen omia rasvoja ja vaurioita hydrolipidikalvoa. Kokemukseni mukaan ihan kaikki ihotyypit hyötyvät hellävaraisesta pesusta, eli sellaisesta jossa ei käytetä voimakkaasti peseviä aineita (kannattaa myös lukea tämä artikkelimme aiheesta). Tällaisia puhdistusaineita ovat muun muassa:

Ilona Luonkos öljypuhdistuskakut. Itselläni on tällä hetkellä käytössä Rebirth.

Senja Cosmetics Puhdistusöljy & Puhdistusvaahto. En yleensä käytä vaahtoja juuri edellä mainituista syistä mutta Senjan puhdistuskombo on niin hellävarainen, että minäkin kelpuutan!

 

Pesun jälkeen: lisää kosteutta!

Tällä hetkellä olen intoutunut käyttämään jopa kahta eri kasvovettä ennen seerumia. Ensin levitän kasvoveden, mieluiten suihkutettavan, kuten Lovely Day Hyaluron + Bloom kasvovesi ja sen päälle vielä paksumman hoitonesteen. Whamisan Original Toner on ihan huippu, mutta olen iloinen, että hoitonesteelle on nyt saatu myös kotimainen vastine Senja Cosmeticsilta. Sitä käytän nyt päivittäin ja se on ihana!

 

Kasvoveden jälkeen seerumi

Pidän itse eniten hyaluronihappoa sisältävistä seerumeista, sillä hyaluronihappo pitää ihoni kosteustasapainon niin hyvin kunnossa. Minulla on ihan aktiivisessa käytössä varmaan kymmenen erilaista seerumia, myös nämä Biodellyn myydyimmät eli Lué by Jean Seo Balance, Lovely Day Hyaluron + Bloom Tropical Hydration Nectar ja Ileùr Gold Luminosity seerumi. Jälkimmäistä käytän etenkin meikin alla.

Seerumin jälkeen öljy, balmi tai kasvovoide

Jos on aamu laitan seerumin päälle kasvovoiteen, jonka tehtävänä on suojata ihoa ympäristön haitoilta. Tällä hetkellä käytössäni on Lovely Day Mellow Mallow kosteusvoide sekä Whamisan Water Cream, joita vaihtelen aina fiiliksen mukaan.

Iltaisin en koskaan laita iholle voidetta, vaan hemmottelen sitä öljyllä tai balmilla. Balmi on vähän niin kuin kasvoöljy, mutta kiinteässä muodossa. Mielestäni yksi parhaista balmeista on Neal’s Yards Remedies Wild Rose Beauty Balm, jonka tuoksu on huumaava ja koostumus ihanan täyteläinen. Jos laitan kasvoille öljyä, se on useimmiten Lovely Day Skin Rescue Oil.

 

Nopea meikki luottotuotteilla

Ihonhoidosta poiketen meikkituotteissa saatan useammin jumittua käyttämään samoja tuotteita. Tämä johtuu osittain siitä, että hyvin toimivia vaihtoehtoja ei markkinoilla ole mitenkään liikaa. Lähes kymmenen vuotta sain olla alalla ennen kuin löytyi oikeasti kunnollinen meikkivoide! Ja sehän on tietenkin Nui Cosmeticsilta, josta käytän talvella sävyä Taiao ja kesällä Intense Taiao. Päivittäin käyttämäni meikki menee juuri näin kuten näissä kuvissa (poislukien huulipuna, jota käytän oikeasti todella harvoin):

Nui Cosmetics Meikkivoide

Absolution Multi Correcteur peitevoide (arjessa usein käytössä myös hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Avrilin Peitevoide)

Nui Cosmetics Kiinnityspuuteri

Nui Cosmetics Poskipuna Pititi

Avril Volume ripsiväri musta (käytössä myös Nui Cosmetics ripsiväri)

Avril Kulmakynä (käytössä myös Nui Cosmetics kulmaväri)

Nui Cosmetics Huulipuna Akona

Joskus jos oikein hulluttelen, laitan myös Nuin hohdevoidetta sävyssä Hukarere tai Puawai.

Vaikka otsikkona on nelikymppisen ihonhoito ja meikit, kyllä nämä vinkit sopivat ihan kaikenikäisille! Mitä aikaisemmin aloitat ihostasi huolehtimisen, sen paremmassa kunnossa se todennäköisesti on myös vanhempana.

Kuvat: Reetta Vahanen


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.