Yli 59 euron tilaukset ilman toimituskuluja. Ilmainen kotiinkuljetus yli 100€ tilauksiin. 

0

Ostoskorisi on tyhjä

Osaatko pestä kasvot? Kasvojen puhdistus on kuulaan ja terveen ihon salaisuus…

01.10.2018 3 min lukuaika

…mutta moni tekee sen väärin. Varmasti jokainen on kuullut, kuinka tärkeää kasvojen huolellinen puhdistaminen on ihonhoidon kannalta. Yllättävän moni kuitenkin pesee kasvojaan niin, että sillä itseasiassa aiheutetaan enemmän haittaa kuin hyötyä iholle.  Miten ihmeessä? Tämä johtuu siitä, että kaikessa ihonhoidossa tulisi pyrkiä tukemaan ja vahvistamaan ihon omaa suojabarriääriä, mutta usein sitä vahingoitetaan liian voimakkailla pesuaineilla ja hinkkaamisella. Suojabärriääri, joka tunnetaan myös nimillä ihon suojavaippa ja hydrolipidikalvo, on ihon suojamekanismi, jonka toimintaa ei todellakaan kannata häiritä. Se suojaa ja auttaa ihoa pysymään terveenä ja elinvoimaisena, eli toisin sanoen normaalina, ei liian kuivana tai rasvaisena. Meillä on vain yksi iho, siksi sitä kannattaa arvostaa.

Jotta ihon oma suojavaippa ei vaurioituisi, tulisi iho pestä hellävaraisesti. Hellävarainen pesu tarkoittaa käytännössä sitä, että iholle ei laiteta sellaisia pesuaineita, jotka sisältävät voimakkaita pinta-aktiivisia aineita. Tavallinen kuluttaja ei välttämättä osaa löytää näitä ainesosia incistä, siksi annamme tässä yksinkertaisen neuvon: pese kasvot aina joko puhdistusmaidolla, -öljyllä tai -balmilla ihotyypistä riippumatta. Hyvin todennäköisesti et voi mennä metsään kun valitset jonkin edellä olevista puhdistusgeelin tai -vaahdon sijaan. Eikä ole olemassa mitään sääntöä, että rasvoittuvaa ihoa tulisi pestä syväpuhdistavalla geelillä. Päin vastoin, öljymäinen putsari on rasvoittuvalle iholle aivan loistava, sillä öljy irrottaa öljyä.

Muutamia putsarisuosikkejamme (eikä pelkästään meidän vaan myös asiakkaidemme, verkkokaupan arvosteluista päätellen!):

Antipodes Grapeseed Butter Cleanser

Tämä kauppias-Tanjan suosikki on paksua balmia, nimensä mukaisesti kuin voita. Tuoksuu ihanasti kardemummalle ja poistaa paksuimmankin meikin.

Flow Cosmetics Mustikka puhdistusvoide

Suomalainen Flow Cosmeticsin voidemainen putsari on ensi näkemältä kuin geeliä, mutta muuttuu maitomaiseksi veden kanssa. Lempeän hunajainen tuoksu!

Whamisa Cleansing Oil puhdistusöljy

Korealainen kosmetiikka on muodissa eikä syyttä. Koostumukset ovat huipputehokkaita ja ihon kosteustasapainon merkitystä korostetaan. Whamisan puhdistusöljy on helppokäyttöinen ja tehokas, se lähtee pois pelkällä vedellä.

Naturativ Puhdistusmaito

Tämä puhdistusmaito on miedon tuoksuinen, kermainen ja lempeä iholle. Joka naisen puhdistustuote tilanteeseen kuin tilanteeseen!

Avril Puhdistusöljy

Toimiva vaihtoehto edullista kosmetiikkaa etsivälle. Lähtee myös pois pelkällä vedellä ja tuoksu on sopivan mieto.

Moni asiakkaamme on huomannut, että pelkästään putsarin vaihto hellävaraisempaan auttaa suuresti parantamaan ihon kuntoa. Ihon pesemistä ei kannatakaan ajatella vain pakollisena pahana ennen niitä ”oikeasti” vaikuttavia tuotteita, vaan siihen tulisi suhtautua tärkeimpänä osana ihonhoitoa. Jos peset jatkuvasti iholtasi pois sen oman rasvan ja ns. hyvisbakteerit, olet kierteessä, jossa tehoikkaimmatkaan seerumit ja voiteet eivät pysty tasapainottamaan ihoa riittävästi. Terveen ja kauniin kuulaan ihon perusta on siis ihon huolellinen puhdistaminen riittävän hellävaraisella pesuaineella.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö vaahdoilla ja geeleillä olisi mitään virkaa. Me suosittelemme näitä putsareita helppouden vuoksi miehille, teinin ensimmäiseksi putsariksi tai hyvin rasvoittuvalle iholle puhdistamiseen aamuisin. Ja geelejäkin on monenlaisia, esimerkiksi Lovely Dayn Mellow Mallow puhdistusgeeli on oikeastaan geelimäinen maito, eikä lainkaan liian voimakas iholle. Misellivesiä emme suosittele jatkuvaan käyttöön niiden voimakkuuden vuoksi, mutta matkoilla ja mökkiolosuhteissa ne ovat aivan loistavia. Kannattaa myös huomata, että misellivesi ei ole sama asia kuin kasvovesi eikä korvaa kasvovettä! Kasvosaippua mielletään helpoksi tavaksi puhdistaa kasvot, mutta varsinkin jos iho on kuivuuteen taipuvainen olisi parempi käyttää saippuan sijasta esimerkiksi puhdistusmaitoa.

Kasvojen pesuun kannattaa siis suhtautua sen arvolle sopivalla vakavuudella mutta liian hankalaksi asiaa ei pidä tehdä. Tässä yksinkertainen kasvojenpesurituaali, jota suosittelemme ihan jokaiselle:

  1. Pese kasvot huolellisesti joka ilta. Puhdista kasvot, vaikka et olisikaan meikannut. Valitse jokin hellävarainen puhdistusaine ja hiero ainetta suoraan kuivalle iholle. Näin se toimii tehokkaimmin.
  2. Poista puhdistusaine iholta vedellä, musliiniliinalla tai konjac-sienellä. Osa putsareista ei emulgoidu veden kanssa (kuten Tanjan suosikki Antipodes Grapeseed Butter Cleanser puhdistusvoi), ja tällöin musliiniliina on kätevin tapa puhdistusaineen irrottamiseen kasvoilta. Musliiniliina kastetaan kädenlämpöisellä vedellä ja kasvoja pyyhitään kunnes puhdistusaine on irronnut. Liinalla ei kuitenkaan hinkata tai raasteta ihoa vaan muistetaan hellävaraisuus, siitä ihosi pitää!
  3. Ihastele lopuksi puhdasta ja pehmoista ihoasi. Jos iho tuntuu tässä vaiheessa kiristelevältä ja kuivalta, on jokin mennyt vikaan, todennäköisesti putsarin valinta. Ihon ei kuulu olla narskuvan puhdas sillä se tarkoittaa sitä, että ihon oma suojavaippa eli hydrolipidikalvo on vaurioitunut ja tällöin joudut entistä enemmän kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa muilla tuotteilla. Ja pitkässä juoksussa ihosta tulee todennäköisesti pintakuiva ja samea, jolloin ne muut tuotteet eivät enää edes imeydy.
  4. Puhdistuksen jälkeen iholle levitetään kasvovesi, seerumi ja kasvoöljy tai kasvovoide

Yllä oleva ohjeistus koskee iltaa. Aamulla ihoa ei tarvitse puhdistaa, koska yöllä iho ei varsinaisesti likaannu ja ihon turhaa pesemistä kannattaa välttää. Ihon virkistämiseen aamulla suosittelemme kasvovettä: suihkuta runsaasti kasvovettä iholle ja pyyhi vanulapulla, näin saat ilmeen freesattua uuteen päivään nopeasti ja hellävaraisesti! Iho kannattaa puhdistaa erillisellä puhdistusaineella aamuisin vain silloin, jos iho on erittäin rasvoittuva ja selkeästi likaisen tai öljyisen tuntuinen aamulla.

Uskallamme väittää, että ainakin puolet yleisistä iho-ongelmista olisi vältettävissä oikeanlaisella kasvojenpesulla hellävaraisuus mielessä pitäen. Kuiva iho, sekaiho, pintakuiva iho, kosteusköyhä iho, pintakuiva sekaiho…Nämä kaikki ovat erittäin tuttuja ”ihotyyppejä” Suomessa. Paitsi että ne eivät ole mitään ihotyyppejä ja pysyviä ominaisuuksia, vaan kaikkeen on mahdollisuus vaikuttaa omalla toiminnalla. Jopa yllättävän helposti. Toki ihon kuntoon vaikuttaa moni muukin asia kuin kosmetiikka, mutta riittävän hellävarainen puhdistaminen on alku, ja edellytys kauniin, terveen ja tasapainoisen ihon saavuttamiseksi. Uskallatko sinä luopua narskuvan puhtaasta? Jos otat haasteen vastaan nyt, saatat sydäntalvella yllättyä positiivisesti kun iho ei olekaan rutikuiva ja hilseilevä.

Jos kaipaat vinkkejä oikeiden tuotteiden valintaan, ole rohkeasti yhteydessä asiakaspalveluumme tai kokeile sivuillamme olevaa ihoanalyysi-työkalua


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.

Uutiskirje