🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

Tanja vinkkaa: parhaat luonnonkosmetiikan deodorantit

21.05.2018 1 min lukuaika

Tässä sarjassa Biodellyn kauppias Tanja Kipinoinen antaa parhaat vinkkinsä luonnonkosmetiikasta: ”Vuosien kokemus on osoittanut, että tiettyjä asioita kysytään vuodesta toiseen ja monilla asiakkailla on samankaltaisia haasteita luonnonkosmetiikan tuotevalintojen suhteen. Siksi haluan jakaa niitä vinkkejä, jotka ovat useimmilla asiakkaillamme osoittautuneet toimiviksi”.

Deodorantti on aina ollut yksi vaikeimmin suositeltavista ja ostettavista tuotteista. Deodorantti on hankala tuote ylipäätään, sillä edes ”tavalliset kaupan deodorantit” eivät aina toimi kaikilla. Ja luonnonkosmetiikan deodorantin pitäisi toimia paljon vähemmän järeämmillä keinoilla… Ilokseni voin ilmoittaa, että kyllä niitä toimivia löytyy, mutta se vaatii vähän vaivannäköä ja kokeilua, mikä toimii parhaiten juuri sinulle.

Aluksi pieni sananen deodoranteista ylipäätään. Niin sanotut antiperspirantit estävät hikoilun ja täten myös kosteuden ja epämiellyttävät hajut. Näitä ovat suurinpiirtein kaikki deodorantit mitä lähimarketista saa. Luonnonkosmetiikan deodorantit eivät ole antiperspirantteja eli ne eivät estä kehon luonnollista toimintaa, hikoilua, mutta pyrkivät minimoimaan siitä koituvat hajut. Kosteutta ei luonnonkosmetiikan deodoranteilla pysty estämään (tai no, yksi vinkki on tähänkin, tullaan siihen myöhemmin).

Useimpien antiperspiranttien teho perustuu alumiinisuoloihin ja vaikka niiden haitallisuutta terveydelle ei ole todistettu, moni haluaa niitä vältellä kuitenkin. Ovatko kaikki luonnonkosmetiikan deodorantit sitten alumiinittomia? Eivät ole. Alumiini on sertifioidussakin luonnonkosmetiikassa ihan sallittu ainesosa ja esimerkiksi kristallikivideodorantit sisältävät pelkkää potassium alumia eli alunaa. Tämä luonnossa esiintyvä mineraali sisältää alumiinia kemialliselta rakenteeltaan ja on luontaisesti antibakteerisena erittäin suosittu deodoranttien ainesosa. Lisäksi alumiinia löytyy sellaisenaan esimerkiksi aurinkosuojavoiteista. Kannattaa muistaa, että alumiinia on olemassa molekyylirakenteeltaan monenlaista ja monen kokoista, eikä se sinällään tee tuotteesta huonoa. Pari vuotta sitten alkoi kuitenkin tulla markkinoille paljon deodorantteja, joissa ei ole edes luonnonkosmetiikassa sallittua alunaa. Näiden deodoranttien teho perustuu useimmiten ruokasoodaan ja monesti ne ovat koostumukseltaan voidemaisia. Niistä tuli hetkessä huippusuosittuja ja sitä ne ovat edelleen.


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.