🤍 KIITOS!🤍

0

Ostoskorisi on tyhjä

Tiivis opas aurinkosuojatuotteisiin

30.05.2018 3 min lukuaika

Hetkessä herännyt paahtava kesä on saanut meidät paitsi viskomaan pitkät lahkeet ja hihat kaapin perukoille, myös huomaamaan, että aurinkosuojatuotteet kaipaavat jälleen päivitystä. Aurinkovoidehyllyllämme on käynyt kuhina viime viikosta asti ja kaikkia asialla olleita asiakkaita on yhdistänyt paitsi yhtäkkinen havahtuminen, myös pohdinta siitä, mikä olisi hyvä valinta niin itselle, lapsille kuin auringossa oleskelun jälkeenkin rauhoittavaksi tuotteeksi? Mikä tuote soveltuisi meikin alle kasvoille ja mikä olisi sopivampi valinta vartalolle? Kysymysten runsaus yllätti meidät siinä määrin, että päätimme kasata teille tiiviin tietopaketin aurinkosuojatuotteistamme, suosituksineen tietenkin.

 

Aloitetaan lyhyesti sillä, mitä luonnonkosmetiikan aurinkosuojissa EI ole: kemiallisilla filttereillä. Kemialliset filtterit ovat aineita, joiden auringolta suojaava vaikutus perustuu ihoon imeytymiseen ja UV-säteiden muuntamiseen ihoon vapautuvaksi lämmöksi. Kemiallinen reaktio rasittaa ihoa, altistaen vauroille. Tämä on myös syy sille, miksei kemiallisia filttereitä suositella lapsille. Kemiallisen filtterin sisältäviä aurinkosuojia ei kuitenkaan voi suositella aikuisillekaan, ympäristöön kerääntymisestä ja esim. vesieliöille haitallisuudesta puhumattakaan. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa kiellettyjä ovat myös nanopartikkelit, jotka ovat molekyylikooltaan niin pieniä, että ne voivat imeytyä ihon kautta elimistöön, eikä niiden vaikutuksia vielä tunneta. Ostaessasi aurinkosuojatuotteesi  meiltä Biodellystä, voit luottaa siihen, että olemme syynänneet valikoimiemme tuotteet puolestasi ja että niistä jokainen on turvallinen käytettäväksi. Sinun tehtäväksesi jää vain riittävästä löträämisestä huolehtiminen, sekä auringonpaisteesta nauttiminen!

Luonnonkosmetiikassa käytetään pelkästään fysikaalisia filttereitä, kuten erilaisia mineraaleja, joiden teho perustuu auringon haitallisten säteiden peilaamisesta pois iholta. Aurinkovoiteesta tulee siis kuin peili, joka suojaa ihoa. Vielä muutama vuosi takaperin oli luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteille tyypillistä jättää iho selkeästi vaaleaksi, mutta tuotekehitys on ollut aurinkosuojatuotteidenkin osalta niin huimaa, että tälle kaudelle olemme saaneet jo lukuisia erilaisia aurinkovoiteita, joita on ilo käyttää koko perheelle. Ratkaisevaa tuotevalinnan kannalta on lähinnä mieltymyksesi, sekä ihosi herkkyys. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää, että liian voimakasta aurinkosuojakerrointa ei ole olemassakaan – liian pientä sen sijaan kyllä. Ollessasi kahden vaiheilla suojakertoimien välillä, valitse suurempi!

Muistathan myös, että aurinkovoiteen käyttö on Suomessa niin lapsilla kuin aikuisillakin ihan yhtä tärkeää kuin rantalomilla ulkomailla. Aika usein Suomessa törmää ajatteluun, ettei se aurinkorasva täällä niin tärkeä ole. Auringon ihoa vanhentavat vaikutukset tulevat kuitenkin näkyviin Suomenkin oloissa jos iho saa liikaa aurinkoa ilman suojaa. Aurinkovoiteen käyttö on nimittäin yksi harvoista tutkimuksissakin hyväksi todetuista keinoista ehkäistä ihon ennenaikaista ikääntymistä. Ajattele siis aurinkovoidetta kuin tehokkaana anti-age -voiteena koska sitä se nimenomaan on! Aurinkosuojavoide on myös tehokkain keino suojata iho palamiselta ja ehkäistä ihosyöpää silloin, kun et halua kulkea koko ajan varjossa tai pitkät vaatteet päällä.

VARTALOLLE suosittelemme notkeita vartalolle tarkoitettuja ja hieman edullisempia aurinkosuojavoiteita, sillä koko vartalon pinta-ala on todella suuri ja aurinkovoidetta tulee käyttää riittävän paljon. Valikoimamme kestosuosikkeja ovat Algamariksen aurinkosuojasuihkeet suojakertoimella 30 sekä suuremmalla suojakertoimella 50. Tälle sesongille saimme myös luonnonkosmetiikkabrändien konkareiden uudet, Madaran Plant Stem Cell ja Weledan Edelweiss -aurinkosuojavoiteet.

KASVOILLE sen sijaan suosittelemme koostumukseltaan paremmin imeytyviä kasvojen iholle suunniteltuja tuotteita. Meikin alle erinomainen vaihtoehto on Algamariksen tai Madaran Plant Stem Cell aurinkosuojavoiteita kasvoille, molemmat suojakertoimella 30. Sävyttävät kasvojen aurinkosuojavoiteet pelastavat monen kesän, yhdistämällä meikkipohjan aurinkosuojavoiteeseen. Sävyttäviä suuren aurinkosuojan voiteita löytyy useammassa sävyssä niin Algamarikselta kuin Acorelleltakin. Kevyemmän aurinkosuojan sisältäviin BB ja CC -voiteisiin voit tutustua aiemmassa toimituksen postauksessa Sävyttävien voiteiden valintaopas.

LAPSILLE suunnitelluissa tuotteissa on otettu huomioon lasten liikkumisen ja läträämisen aiheuttama kulutus, jolloin aurinkosuojavoiteelta vaaditaan toisenlaista tuhtiutta ja pysyvyyttä. Mikään ei siis estä käyttämästä luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteita lapsella ainesosien puolesta, mutta tuotetta voi joutua lisäämään useammin. Vaatteet ja paahtavimmalta auringolta suojassa pysyminen ovat pienen lapsen pääasiallisia auringolta suojautumis -keinoja, mutta suosittelemme silti sipaisemaan pienelle vipeltäjälle lasten aurinkosuojavoidetta vähintään korvanlehtiin ja kasvoille, sekä vaatteiden alta pilkistävät vartalonosat. Lasten aurinkosuojavoiteet löydät niin Acorellelta, Algamarikselta kuin Weledaltakin.

AURINGOSSA OLESKELUN JÄLKEEN iho janoaa kosteutta, rauhoittamista ja ihon varioilta suojaavia antioksidantteja, vaikka iho ei olisikaan palanut. Luonnonkosmetiikan After Sun voiteissa kestosuosikkina nähdään rauhoittava ja kosteuttava aloe vera, osana rauhoittavien ainesosien joukkoa. Valitse After Sun voiteeksi joko miedon tuoksuinen Algamariksen After Sun tai Weledan Edelweiss After Sunia, jossa tuoksuu suloisesti litsea cubeba, laventeli ja eukalyptus. Ihoa rauhoittamaan sopii myös erinomaisesti Avrilin aloea vera geeli, joka kannattaa levittää kosteusvoiteen alle.

VEGAANEILLE sopivat kaikki Algamariksen ja Weledan aurinkosuojatuotteet.

Ihania kesähetkiä!


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.