🤍 Tarjoamme yli 69€ tilauksiin ilmaisen toimituksen. 🤍 Muista, oot ihana!

0

Ostoskorisi on tyhjä


16.04.2022

Kauneusruokaa kevään juhlapöytään - kukkaiset avokadoveneet, nam!

Ruoki kehoa ja sielua kauniilla ja kaunistavalla ravinnolla. Kevät on ilon ja elämän juhla, jota on sopivaa hyvällä ruualla juhlistaa.

Tekijät: Biodellyn kauneuskeittiö ja sisäisen kauneuden asiantuntijat

Hyvä mieli on taattu, kun kevään juhlapöytään kannetaan nämä kukkaiset ja elämäniloa pursuavat avokadoveneet. Sielun lisäksi avokadoveneet ravitsevat kehoa: ne ovat täynnä hyviä ja kylläisyyttä ylläpitäviä rasvahappoja ja proteiinia. Makunystyröissä voi maistaa valloittavasti niin hapanta, makeaa, täyteläistä kuin suolaistakin.

 

Värikkäät avokadoveneet on suunniteltu kevään juhlahetkien alkupalaksi, mutta ne sopivat myös ravitsevaksi lounaaksi, kun valmistat kullekin syöjälle kaksi puolikasta. Mikäli haluat valmistaa nämä herkut maidottomana, voit korvata tuorejuuston hummuksella.


Kukkaiset avokadoveneet

4 annosta

2 kypsää avokadoa + 1 rkl Foodin sitruunamehua

150 g tuorejuustoa + ½ sitruunan kuori raastettuna + 1 tl Foodin sitruunamehua

175-200 g kylmäsavulohta

syötäviä kukkia tai versoja

 

Halkaise avokadot. Poista kivi napauttamalla terävä veitsi kevyesti kiven keskelle ja nosta se pois. Kaiva hedelmäliha kuoresta isolla ruokalusikalla ja tasoita avokadon pohjapuoli talouspaperilla. Sivele avokadon puolikkaat sitten kevyesti sitruunamehulla, jotta ne eivät tummu, vaan säilyttävät kirkkaan värinsä.

 

Leikkaa avokadopuolikkaiden pohjasta pois ohut suikale, jotta saat pohjaan tasaisen kohdan – näin veneet pysyvät tarjoiluvadilla kauniisti paikallaan eivätkä kaadu.

 

Kaavi tuorejuusto kulhoon ja notkista se haarukalla. Raasta joukkoon sitruunankuori ja sitruunamehu, sekoita tasaiseksi. Valitse sitten suosikkityllasi ja annostele seos pursotinpussiin.

 

Täytä ensin avokadon kivikuopat tuorejuustolla. Pyöräytä päälle yksi tai kaksi kylmäsavulohiruusua. Jätä jäljelle jäänyt tuorejuusto sekä syötävät kukat odottelemaan koristelua ja valmista seuraavaksi pikapikkelit.


Pikapikkelit

¼ kurkku

½ pieni punasipuli

1 rkl hienoksi silputtua tuoretta tilliä

2 tl väkiviinaetikkaa tai Foodin omenasiiderietikkaa

¼ tl Foodin hienoa merisuolaa

 

Pese kurkku, poista kanta ja viipaloi juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Kuori punasipuli ja viipaloi se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kurkun joukkoon. Hölskytä kaikki ainekset kannellisessa rasiassa sekaisin.

 

Asettele kurkkuviipaleet ja punasipulisiivut kauniisti avokadoveneiden päälle. Viimeistele vielä muutamilla tuorejuustopursotuksilla sekä syötävillä kukilla. Nauti ihanassa seurassa!


HELLOBUNNY

Heitä ostoskoriisi tästä ilmainen Terra Cretan oliiviöljy. Mitä mainioin tapa testata tätä sisäisen kauneuden eliksiiriä.